• 9.376.444 stemmen

Fantastic Four (2005)

Actie / Sciencefiction | 106 minuten / 125 minuten (extended edition)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 106 minuten / 125 minuten (extended edition)

Alternatieve titel: Fantastic 4

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Tim Story

Met onder meer: Ioan Gruffudd, Jessica Alba en Chris Evans

Releasedatum: 14 juli 2005

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Fantastic Four

"4 times the action. 4 times the adventure. 4 times the fantastic."

Wanneer een experimentele ruimtevlucht verkeerd afloopt veranderen Reed Richards, Sue Storms, haar broer Johnny Storms en piloot Ben Grimm van lichaamsstructuur, waardoor zij superkrachten krijgen. Al snel wordt dit bekend aan de buitenwereld, die ze een superhelden status geeft. De elastische Mr. Fantastic, de onzichtbare Invisible Woman, de ontvlambare Human Torch en the Thing, een man van steen met enorme krachten, bundelen als 'the Fantastic Four' hun nieuw verworven kunsten samen om Victor von Doom tegen te houden, die snode plannen heeft met de wereld!

Reed Richards / Mr. Fantastic

Jimmy O'Hoolihan

avatar van bohica

bohica

Comic nerd mode on..

sorry hoor, maar de incredibles zijn maar een "beetje" gejat van the fantastic four (wel goed gejat)

Comic nerd mode off..

avatar van Martijn2711

Martijn2711

Ik heb net de voorpremiere gezien en het was wel een leuke film. Een film met een goede combinatie van actie en humor. 3,5 *

avatar van Jonkman

Jonkman

bohica schreef:

Comic nerd mode on..

Comic nerd mode off..

Dat bedoelde ik eigenlijk

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Oké, ik heb geen comic-nerd-mode-knopje vandaar, waarschijnlijk...

avatar van argus

argus

Ik kom net uit de bios. Ik moet zeggen : het was hetzelfde oude vertrouwde verhaaltje wat ik van een eerdere versie ken. De acteurs deden hun best er iets moois van te maken. En het belangrijkste bij een film als deze : de special effects waren dik in orde. 3½

avatar van stinissen

Gewoon lekker en zeer onderhoudend

avatar van 4Lph4Num3r1c

4Lph4Num3r1c

Ik vond de special effects erg uiteend lopend, sommige erg mooi, anderen bar slecht.

De humor zorgt ervoor dat deze film geen onvoldoende haalt, sterker nog dat het tot best een leuke film maakt.

avatar van zeus

zeus

Lekkere wegkijk zak chips film. En wat is Jessica Alba toch lekker 3,5*.

avatar van pascal83

pascal83

Van de stripverfilmingen die in 2005 zijn uitgekomen, was deze naar mijn mening toch wel de slechtste. Slechte vertolkingen (Ioan Gruffudd), een niet-pakkend verhaal, irritante 'MTV montage' idem muziek, slechte special-effects en veel slechte grappen en oneliners. Slechts Jessica Alba maakte de film het aanzien nog een beetje waard, door te doen waar ze goed in is: mooi zijn.

2.5* (eigenlijk nog te veel)

avatar van argus

argus

Ik vond Chris Evans (Johnny Storm aka the Human Torch) toch ook wel weer goed spelen, net zoals hij dat al deed in Cellular(2004). Wat betreft die MTV-montage, ik stoorde mij er niet aan. MTV-montage wil niet persé zeggen dat het ook een slechte montage is. Het hoorde gewoon in de film thuis.

avatar van Word_Play

Word_Play

Een comicverfilming zoals hij moet zijn. Snel, onderhoudend, grappig en het originele concept behoudend. Vond The Thing erg mooi gemaakt, maar sommige fx bij Mr. Fantastic waren soms wat nep. Ook het gevecht tegen Doom mocht wat langer duren, maar dat was niet zo heel erg. 106 minuten topvermaak.

****.

avatar van Respekked

Respekked

die doctor doom die is dus de badguy hier, maaruh ik kan me herinneren dat in spider man episodes op fox kids vroeger(toen ze nog fatsoenlijke en leuke tekenfilms uitzonden) ook doctor doom een/de badguy is.. weet iemand hoe dat zit?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Doctor Doom is een bad guy die van het comicconcern Marvel is. Bad Guys kunnen dus in meerdere Marvelcomics voorkomen.

avatar van mikey

mikey

'Tijd om te beuken?' Het was toch: 'het is rammen geblazen'?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

In de nederlandse comics was het wel zo ja.

avatar van Sphodros

Sphodros

Heb deze film vandaag gezien komt goeie actie in voor en de humor die erin zit is ook zeker goed.

Van mij krijgt deze film een 4.0

avatar van moviefreak1

moviefreak1

Te gekke film , vind hem goed in elkaar gezet en heb me bij deze film geen 1 seconde verveeld .

mooie special effects en lekker geluid (vooral bij de explosies)

een 4,0 **

avatar van Robert-vdl

Robert-vdl

Gisteren bekeken in Pathe Arena. Op zich goed verhaal, maar te weinig actie naar mijn mening. In ieder geval had ik er na de voorstukjes meer van verwacht. Met de trailers heb je eigenlijk al een groot deel van de film gezien.

Ik geef er niet meer dan 2,5 voor.

avatar van Miss////

Miss////

Leuke film! En acteurs die er duidelijk zin in hebben... The human Torch: GEWELDIG! Komisch, goede actie... dus 3.5*

avatar van erreper

erreper

Ik vind dat Chris Evans eigenlijk al een reden om deze film te gaan bekijken hij is zelfs knapper dan Jessica Alba..

aint he gorgeous...

avatar van De GeuS

De GeuS

erreper schreef:

aint he gorgeous...

Je richt je nu op de groep bi-seksuelen op MM?

avatar van thecompany

thecompany

Fantastische film! Ik heb me geen minuut verveeld, een van de betere films van 2005.. Fantastisch actie, goeie cast (waaronder jessica alba) en goede humor! 4 sterren!

avatar van erreper

erreper

De GeuS schreef:

[Je richt je nu op de groep bi-seksuelen op MM?

Niet in het bijzonder...er zullen vast ook wel hetro/ homosexuele mannen en vrouwen zijn die dit vinden.

avatar van RedSoxCoder

RedSoxCoder

Wat een schande dat je met zo'n groot budget én redelijk goed marvel materiaal zo'n waardeloze film af weet te leveren.

Ik dacht dat Joel Schumacher met zijn Batman film (Batman & Robin) al diep was gezonken, maar deze is echt nóg vele malen slechter.

Wat 't meest belachelijke is is dat er in een dergelijk action movie geen diepgang zou mogen zitten omdat 't er het genre niet voor is. Nou, films als Batman Begins, Sin City en Spiderman 2 laten zien dat het JUIST de personages het verhaal maken en niet de actie.

Dat is toch ook altijd 't success van de meeste comic series ? De achtergrond & geschiedenis van super helden & hun tegenstanders (en dat ze vaak in 't echte leven niet ver van elkaar afliggen)?

Nee, Fantastic Four zou zoveel beter kunnen zijn als je de comics een beetje kent.

Wat een zinloze film. (vergelijk even met Spiderman 2, wat van een veel mindere comic reeks komt).

avatar van willbee

willbee

Ik had er hoge verwachtingen van. Blijkt dat ik denk ik te hoog van de film had verwacht. Wil niet zeggen dat het een slechte film was, maar ook niet echt bijstergoed. Actie kon wat meer, maar was ook niet echt de tijd voor in de film. Hoe ze zo werden en hoe ze aan hun krachten kwamen was wel interessant om te weten.
Alleen jammer dat het gevecht met Dr Doom zo kort was, maar toch ik geef een 3,5 voor.
Jessica Alba was natuurlijk megalekker in dat pakje.

avatar van speedy23

speedy23

Gisteren was het de première in Brussel. Eén uur voor de film begon waren wij ter plaatse en geen plaats meer. Jammer, volgende keer beter.

avatar van sonyjh

sonyjh

typisch comic filmpje.

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

My God... kan iemand mij uitleggen waar dit over ging? Ik heb echt heel erg hard mijn best gedaan, maar heb geen verhaal in de film kunnen ontdekken.

avatar van miak

miak

wat een slechte film, heb mijn geld verdspild, 1,0*

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Zombie McGruder schreef:

Cocentratieproblemen? Als je dit verhaal al niet kan zien, wat moet het dan zijn bij films als Magnolia...