Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Ellory Elkayem
Met onder meer: David Arquette, Kari Wuhrer en Scarlett Johansson
Releasedatum: 15 augustus 2002
Plot Eight Legged Freaks
"Do you hate spiders? Do you really hate spiders? Well they don't like you either."
De inwoners van een mijnwerkersdorp ontdekken dat een chemisch ongelukje er voor gezorgd heeft dat honderden kleine spinnen gemuteerd zijn tot hongerige monsters van meters groot. Het is aan mijnwerker Chris McCormack en sheriff Sam Parker om een groep mensen bij elkaar te zoeken om de de bloeddorstige beesten te bestrijden. Onder hen zijn de kinderen van de sheriff (Mike en Ashley) en de paranoïde radiomaker Harlan.
Chris McCormick
Randy
Wade
Waitress #1
Waitress #2
Geweldige film die je niet serieus moet nemen. Leuke actie met een vleugje humor en de spinnen zijn geweldig. Prachtige film: 3,5 sterren.
HiLL
ja ik vind het een zeer slechte film, totaal geen humor, actie slaat nergens op...verhaal niet..niks..
belabberd dus
Judicael
Dit is mijn lievelingsfilm hahah
er zitten echte schrikmomenten in als je het in de bios bekijkt
in Duitsland heb ik hem voor het eerst gezien, nou toen zaten we in de grootste zaal omdat die film zo populair is:O
TheRisingSun
Lekkere wegkijkfilm,niet meer en niet minder. Die spinnen zijn natuurlijk abrupt groot,maar dat maakt het juist wel weer leuk ook. Zo af en toe worden er ook erg leuke opmerkingen gemaakt of grappige dingen gedaan. Of de spinnen die van die piepgeluidjes maken en op een komische manier worden afgeknalt. Aardig verhaaltje,doe er een paar bekende acteurs/actrices (Johansson en Arquette) bij en je hebt een leuk filmpje!
SuperSideSwipe
Ik ben bang voor spinnen, en daardoor vind ik het extra leuk om ze op tv te zien. Nou en deze spant echt de kroon. Een verzameling reuze spinnen van hier tot tokyo.
Ik vond hem echt superleuk! Special effects vond ik ook toppie!
Heb bijna zin om hem nu weer te gaan bekijken.
4,0
soom
vage film, volgens mij bedoeld als thriller-parodie, is niet best. Scarlett Johanson( of schrijf je Johannson?
) is wel leuk in dr bijrol.
stan
Het lijkt me zo'n K*T film, ik weet niet maar het 1e wat ik dacht toen ik t voor stukje zag was: ow nee he wat is dat nou weer voor iets vaags
Remi
Helemaal niet mijn film.
Er zaten wel leuke stujes bij, maar voor de rest was het niet mijn film.
Achilles
Ik heb hem afgekeken, maar daarmee is het dan ook gezegd. Vond hem flauw.
Er zaten wel een paar echte geinige stukjes tussen, maar dit sleept hem niet naar een voldoende.
2**
Oh ja, waar moet hier de horror inzitten?
Doom
Echt een horror film is het niet, maar had ik vreemd genoeg ook niet verwacht.
Er zaten wel leuke momenten in, kon de film gemakkelijk bekijken maar echt bijzonder is het verder niet. Behoorlijk vermakelijk standaard filmpje.
Thomassio
Wat een boel sjit film.
Aan de ene kant wil het een horror zijn, maar is het geen moment spannend. Aan de andere kant wil het een komedie zijn, maar is het geen 1 keer grappig.
Ook de special effects waren slecht.
Kan dit soort misbakkels niet waarderen.
BoordAppel
Ik had gehoopt op een soort Tremors maar dat was het net niet helaas. Toch nog best een aantal grappige momenten om het allemaal leuk te houden. CGI is niet al te best en al die plotholes maken het geheel er ook niet beter op. De film neemt zich de ene keer ook totaal niet serieus en het volgende moment weer wel. Dat is een beetje jammer maar het geheel is vermakelijk genoeg voor een 3*.
AlPacino
Deze film moet je natuurlijk ook niet serieus nemen, maar is een film met een vette knipoog. Ik vond 'm wel grappig. Van mij krijgt de film 3*
djelle
In elk opzicht bekeken: heel middelmatig. Soms (heel) leuk, soms verschrikkelijk voorspelbaar, clichee en irritant standaard uitgewerkt. Erg domme humor ook af en toe. Lelijke titel trouwens (ook de alternatieve). 2*
mikey
Haha de titel vond ik cool, vooral die scene waarin die vent dat schreeuwde 'eight legged freaaaaks'. verder een rip-off van gremlins, tarantula en evolution. maar wel grappig, soms. 2.5
mister blonde
soms verschrikkelijk voorspelbaar, clichee en irritant standaard uitgewerkt.
dat lag er nogal duidelijk bovenop. was dan ook met opzet gedaan. een ode aan de jaren '50.
IcU
Matig filmpje. Arquette speelde wel grappig, maar dat is het ook. Het is vooral nep. Irritand was dat soms. En ik ergerde me aan de gremlin achtige stemmetjes die die spinnen hadden. Was een standaard verhaal, niet veel om het lijf. Zaten soms wel grappige dingen in, maar het deed niets. 2*
Fangs (crew films)
Een ode aan de jaren '50 sciencefiction-/horrorfilms vol met knipogen naar films uit die periode. De film op zich is totaal niet serieus te nemen en is gewoon puur vermaak met veel grappen. > 3*
mikoz
Qua film niet denderend maar het onderwerp sprak me erg aan , toch leuk om al die spinnen onder een vergrootglas te zien.
Ziggy007
Ik vraag mij echt serieus af wat de bedoeling was van deze film. Ik bedoel te zeggen, er staat horror / komedie. Kortom, is dit nu een scary movie achtige film of gewoon een horror met een vleugje humor
Namelijk, op de momenten dat er sprake is van horror, nemen ze zichzelf totaal niet serieus en mislukken de scènes met slechte pogingen tot humor, maar anderzijds, op de momenten dat er sprake is van humor, komen ze totaal niet over en begint de film zelfs trekjes te krijgen van serieusheid. Het is allemaal wat tegenstrijdig.
Daarbij natuurlijk de verschrikkelijke special effects
Toen ik die spinnen zag was het eigenlijk al over
mister blonde
Ik vraag mij echt serieus af wat de bedoeling was van deze film.
leek me nogal overduidelijk...
Ziggy007
leek me nogal overduidelijk...
nou vertel
brielen
Ik vond het een mengelmoes van elementen geleend uit de klassieke monsterfilms uit de jaren vijftig doorspekt met de hedendaagse speciale effecten die aardig gelukt zijn.
Acteurs: geen diepgaande rollen.
Al met al een heerlijke horrorkomedie die garant staat voor een ontspannend avondje film.
JoeCabot
Haha, hillarische, pretentieloze popcornfilm! 4****
nou vertel
de film is heel duidelijk bedoeld als komedie. een ode aan dergelijke jaren '50 films. lag er duimendik bovenop.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

The Thirteenth Floor
Thriller / Sciencefiction, 1999

The Hole
Thriller / Mystery, 2001
spiderhorrorschepselpick upwetting pantshockey mask barbershopperfume aunt nephew relationshipstraight razortown meetingforkliftcontamination animal horror