Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Ellory Elkayem
Met onder meer: David Arquette, Kari Wuhrer en Scarlett Johansson
Releasedatum: 15 augustus 2002
Plot Eight Legged Freaks
"Do you hate spiders? Do you really hate spiders? Well they don't like you either."
De inwoners van een mijnwerkersdorp ontdekken dat een chemisch ongelukje er voor gezorgd heeft dat honderden kleine spinnen gemuteerd zijn tot hongerige monsters van meters groot. Het is aan mijnwerker Chris McCormack en sheriff Sam Parker om een groep mensen bij elkaar te zoeken om de de bloeddorstige beesten te bestrijden. Onder hen zijn de kinderen van de sheriff (Mike en Ashley) en de paranoïde radiomaker Harlan.
Chris McCormick
Wade
Waitress #1
Waitress #2
NERD
Klinkt als een coole '50s style horror film, maar doordat het inmiddels zo achterhaald is dat het erg grappig is....
Lijkt me wel een film om op DVD te huren, maar voor in de bios???
iman
haha... ik had een voorpremiere van deze film...nou moet ik zeggen dat van de 20 mensen die in de zaal zaten ... (in een wel mooie nieuwe bioscoop) er maar 5 mensen de film leuk vonden....maar goed je moet ook geen horror film willen zien... dit is gewoon een komedie... van een hele zieke geest... de film is zo belachelijk slecht dat het gewoon leuk is... ze deden ook geen poging om het realistische te laten lijken... gewoon GOED vermaak!
EmDee
Gezien in de sneak gister en deze was dus niet bepaald goed. Moet er weer zo'n betweterig Harry Potter-achtig jochie de film verpesten. Het is leuk vermaak maar niet meer dan dat.
Het verhaaltje is flinterdun en de regisseur heeft het boek De honderd grootste filmclichés goed doorgenomen.
hugohei
Precies ! Zo'n Harry Potter-kloon met een brilletje die van alle spinnen de juiste latijnse naam oplepelt en natuurlijk ook met de oplossingen komt [spinnen zijn gevoelig voor xxx en dus moeten wij yyy...]. God wat een vervelend cliché. En zo'n wijsneus overleeft dus altijd de film !
Bovendien leed de film aan overkill : eén goed geplaatste spin kan een sfeer van gevaar scheppen, maar tweehonderd (rubberen) spinnen gaan razendsnel vervelen.
NERD
Ik heb de film nog niet gezien, maar van wat jullie zo omschrijven is het precies wat de bedoeling was van de film. Een parodie op de jaren 50 science-fiction/horror films.
Waarin ze dingen expres clichématig en nep hebben gemaakt.
Jordy
erg komisch, als je deze film nep of cliché vindt heb je er niet veel van begrepen
volgens mij was ik trouwens de enige in de bios die de "if you build it, they will come"-grap begreep
EmDee

En jij kon wel om die verwijzing lachen dus. Dat heb je soms he..
mazdalfa
Schitterende parodie op het werk van de Koning van de C-films: Roger Corman (wie kent hem nog?)uit de jaren 50/60. Met wat eigentijdse one-liners en leuke filmquotes. Field of Dreams is hiervoor al genoemd, maar bijvoorbeeld ook Spiderman en The Sixth Sense komen aan de beurt.
Grappig: dit was een sneakpreview. Bij het zien van de eerste spinnen, vertrokken er meteen een paar mensen onder het motto: ik hou niet van horror. Hebben die pech gehad, want ze misten een prima komedie.
Maz
mazdalfa
Epiloog:
Iman, waar ga jij naar de sneak? 20 Mensen in de zaal? Ik ga in Eindhoven en die zaal is nooit voor minder dan driekwart gevuld. Vanavond zelfs uitverkocht.
Overigens nog even over de onbekendheid van Field of Dreams: ga die huren mensen, want het is een van de weinige films met Kevin Costner die echt de moeite waard is.
Ik hoef denk ik niet meer te zeggen dat ik me ook bescheurde over die grap. Mijn buurman in de bios overigens ook. Dus er zijn nog mensen die de grap op waarde konden schatten.
Maz
Jordy
iman had een voorpremiere (voor bios personeel denk ik), geen sneak
Tonyvdb
Deze film heet in België "Arac Attack" ; "Eight Legged Freaks" is waarschijnlijk te moeilijk voor de gemiddelde hersenloze Belgische bioscoopganger ...
Wolkenmeter
Echt veel hersenen heb je natuurlijk niet nodig om van deze film te genieten. "Arac Attack" was trouwens de originele titel, maar de Amerikanen zagen dat plots niet meer zitten wegens een op handen zijnde "Iracq Attack". Vandaar dus de naamsverandering in de meeste landen naar "Eight Legged Freaks".
shayed
Ik wist vtv wat voor soort film het was en ik weet van mezelf dat ik er niet van hou..
Toch ben ik tegen beter weten in ff gaan kijken om erachter te komen dat ik gelijk had...niet aan mij besteedt deze film.
dttom
Ik dacht dat het te veel op arab attack zou gaan lijken
jay73
Als ik van de trailer uitga, lijkt me dit regelrecht een tip voor de flop 100.
Oeioeioei, wat ziet dat er beroerd uit zeg!
Flexje
wat?? de immer kritische jos2 vond deze film grappig?
Matrix, The (1999)
Neo: You ever have that feeling where you're not sure if you're awake or still dreaming?
Goldfinger (1964)
James Bond: I must be dreaming.
Skyscraper Souls (1932)
Jake Sorenson: Oh golly, I can't believe it. Am I dreaming?

Jos2
Ja. Die hele korte die soms op TV is.
Jerome-B
Ik dacht dat het te veel op arab attack zou gaan lijken
Inderdaad d8 ik ook
Bee
Precies je hoeft niet naar de bioscoop om deze film te zien. Je hoeft em namelijk helemaal niet te zien. Leest de samevatting, en kijk naar die ene film met die wormen die je in de videotheek kan halen en een week kan zien. Dat is precies hetzelfde verhaal aleen met wormen. ........... dus. ......... Hè ja wormen. ......... GA TOCH VISSEN. De bedenker van deze film heeft de titel naar zichzelf gevormd. HAHAHA
:D:P

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

The Thirteenth Floor
Thriller / Sciencefiction, 1999

The Hole
Thriller / Mystery, 2001
spiderhorrorschepselpick upwetting pantshockey mask barbershopperfume aunt nephew relationshipstraight razortown meetingforkliftcontamination animal horror