Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Cate Blanchett en Stefania Rocca
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 12 september 2002
Plot Heaven
"When you take justice into your own hands, what are the consequences?"
Turijn. Vier onschuldige mensen komen om het leven bij een bomaanslag. De Engelse lerares Philippa (Blanchett) wordt gearresteerd en bekent. Haar doelwit was een drugdealer die haar echtgenoot heeft vermoord en veel van haar leerlingen verslaafd heeft gemaakt. Wanneer ze hoort dat er onschuldige slachtoffers zijn knapt er iets in haar. De politie probeert haar te laten bekennen dat ze een terrorist is met politieke motieven. Hulp komt uit onverwachte hoek: de jonge agent Filippo (Ribisi) wordt verliefd op Philippa. Hij komt met een plan dat haar d'r vrijheid teruggeeft, zelfs als het hem zijn carrière kost. Of erger.
Philippa
Mr. Vendice
The Prosecutor
The Inspector
The Lieutenant
Zulke films hoor je in de bioscoop te zien Jordy.
FisherKing
Zware tegenvaller, deze nieuwe van Tykwer.
Grootste bezwaar vind ik de cast en het incomplete script. Super bezwaar in de film is Giovanni Ribisi die figureert als een kleuter en geen enkele uitstraling heeft. Ook Cate Blanchett vind ik niet echt overtuigend. Het is vrij triest dat Remo Girone (de Maffia Boss in 'La Piovra ') de beste rol speelt (hij is geloof ik amper een kwartier in beeld). En af en toe zie je hem ook denken: waar ben ik in verzeild geraakt.
Doordat er weinig gebeurd in het script (Moet wel een heel onaf script van Kieslowski zijn en volledig uit de tijd)begint de film aardig te vervelen.
De muziek van Part kan aardig zijn maar begint door het fletsloze spel te irriteren.
Evenals de hoofdpersonen, (heb 3 keer op mijn horloge gekeken; en zelfs overwogen op te stappen) 2* (voor 2 scenes.
Het gebeuren in de melkauto, waar melk in karnemelk veranderd en de poging van Blanchett om te douchen (balen dat dat niet doorgaat; had de film kunnen redden
Ik kreeg ook de indruk dat Tykwer er zelf niet meer in geloofde; laat ik me maar achter dat script van Kieslowski verschuilen hoor je hem denken.
Valt me tegen dat 'ie zo tegen valt. Ik wil 'm nu wel zo snel mogelijk zien.
FisherKing
Ja; ik ben er ook niet echt blij mee.
Het scheelde dat mijn verwachtingen wat waren getemperd, want ik vond de film nog wel meevallen.
Ik denk dat deze film in de bios beter tot zijn recht komt dan op dvd / video.
Mooie beelden, prachtige locaties. Sfeervolle muziek.
De magie ontbreekt een beetje, althans, is niet in die mate die je van Kieslowski en Tykwer gewend bent aanwezig.
Goodfella
Wat een overpretentieus, saai, ongeloofwaardig en slaapverwekkende niemendalletje is dit zeg!!
Ook ik heb weinig kennis van zowel scriptschrijver als regisseur (van wie ik alleen het fantastische Lola Rennt heb gezien...), maar ik kan me nauwelijks voorstellen dat dat iets zou bijdragen aan mijn waardering voor deze film. Ik hou normaal gesproken erg van films met een intelligent verhaal, maar het is werkelijk sneu om te zien hoe belachelijk de verschillende thema's in dit verhaal verwerkt zijn.
Omdat er een paar geweldig mooi gefilmde scènes en heel redelijke muziek in de film zitten kom ik nog net aan 2 sterren, maar eigenlijk is zelfs dat nog te veel.
narva77 (crew films)
Hmm wat een negatieve recensies hier zeg. Je zou zeggen dat een film met het scenario/script van Krzysztof Kieslowski en
Krzysztof Piesiewicz en geregisseerd door Tom Tykwer wel goed zou moeten zijn. Ook omdat ik Cate Blanchett wel goed/mooi vind...
Dan hoop ik iig dat 'Der Krieger und die Kaiserin' beter is...
FisherKing
Heaven was tijdsverspilling .
Misschien heeft dit wel een positieve uitwerking op Tykwer, dat 'ie weer naar zijn Heimat terug gaat, en weer als vanouds doorgaat..
FisherKing
Dat hoop ik ook Kappeuter. De kritieken op iMDB liegen er ook niet om. Laat hem maar weer lekker een goede duitse film maken en het liefst met Franka Potente. ( Die moet, wat ik begrepen heb, ook maar terug naar die Heimat )
Jordy
FisherKing
maar als je de individuele kritieken leest komen ze aardig overeen met hier. Ik las een kritiek die weergaf dat ze zo'n film niet naar Amerika zouden moeten halen. Zoals altijd met film is het persoonlijk maar het gros van de individuele commentaren waren niet echt positief.

blabla
- 2070 berichten
Ik geef bijna nooit een verklaring waarom ik een X aantal punten geef omdat ik niet te veel een film wil analiseren (hooguit met mensen in m'n direkte omgeving), maar er gewoon van wil genieten (of aan ergeren).
Dus eigenlijk gewoon op gevoel, mooie plaatjes en indrukken gaan, want film is voor mij uitendelijk ontspanning.
Yak
Ze zijn dun gezaaid, maar we hebben er nog een hoge stemmer voor 'Heaven' bij. Mijzelf, namelijk. Val gerust massaal over me heen, maar ik vond het werkelijk prachtig en op geen moment slaapverwekkend. De leegte en de kalmte in de film, de prachtige, vaak van grote hoogte geschoten beelden, de muziek: fantastisch. En inderdaad, zelfs Blanchett en Ribisi vond ik sterk, en mooie filmkarakters vertolken. 4,5*.
Ik kan me wel inleven in jouw beoordeling. Die positieve die je noemt onderken ik ook wel. Toch had ik het gevoel dat er iets miste. Ik heb het idee dat Tykwer te krampachtig heeft vastgehouden aan het originele script, waarvan ik vermoed dat 't nog niet af was. Toch, deze film is een en al poezie en symboliek. Vandaar mijn 3 sterretjes.
Yak
Dat gevoel had mijn vriendinnetje ook al, ze zat de hele tijd te wachten op een soort van 'het Moment'. Maar voor mij ontbrak er echt niets. Niet in het verhaal, niet in de spanningsboog, de verstilde magie tussen Blanchett en Ribisi, het bloedstollend mooie einde. Someone stop me, voordat ik deze film nog die laatste halve ster erbij ga geven!
homerjay
De beelden waren prachtig. Ik geniet er altijd weer van om zulk soort films in de bioscoop te zien. Vond de film wel wat traag verlopen. 3,5*
tovenaar
Als jullie naar de titel van de film kijken op de bovenstaande filmposter... hebben jullie ook niet het idee dat er iets mis is met je ogen? Ik zie dat Heaven echt heel "wazig" .. ?
neo
na lola rennt de tweede film van Tykwer die ik heb gezien. en wat ging deze film snel voor mij. de film begint spannend, waarna de film heel eventjes inzakt. de sombere rol van terroriste is blanchet op het lijf geschreven en giovanni ribisi was ook erg geloofwaardig. kon echt haast niks fouts ontdekken in deze film. daarnaast is de muziek prachtig en is de film ontzettend mooi gefilmd en oogt de film heel rustig. en het einde: blanchet en ribisi stelen de helikopter. met gedempt geluid hoor je mannen nog schieten op de helikopter en dan dat prachtige shot als ze met de helikopter omhoog stijgen richting de hemel en langzaam verdwijnen. prachtig!!!
4.5 sterren
Hobbes
Schitterend. De shots waren zo enorm adembenemend. Echt werkelijk prachtig.
de muziek was zo verschrikkelijk mooi dat ik gewoon vergat in de bioscoop te zitten. beste film die ik tot nu toe heb gezien dit jaar.
ik geef um nu 4,5* en ga nu lekker slapen. en morgen als ik wakker wordt geef ik um waarschijnlijk die 0,5 erbij.
en fk...je bent gewoon te oud
Hobbes
het verhaal draaide om hoop en het samenzijn van blanchett en ribisi en de hoop om samen in de/hun hemel te komen
laat ik mijn uitdrukking dan anders neerzetten: je bent niet te oud, je bent gewoon te chagrijnig

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

The Magdalene Sisters