• 8.766.030 stemmen

Releasedatum: 30 juni 1994

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Les Visiteurs

"They weren't born yesterday!"

Een nobelman en zijn bediende worden door een tovenaar naar de toekomst gestuurd. Ze proberen een weg terug te vinden naar huis, terwijl ze grote veranderingen in hun omgeving aantreffen.

Godefroy de Papincourt

Louis VI le Gros

Marechal des Logis Gibon

avatar van neo

neo

de eerste franse film die ik heb gezien in mijn leven.vond het uitgangspunt redelijk orgineel met een paar zeer grappige scenes,gecombineerd met een leuke cast.3 sterren

avatar van FisherKing

FisherKing

Heeft tovenaar deze nog niet gezien ?

avatar van tovenaar

tovenaar

Heeft tovenaar deze nog niet gezien ?

Ik heb er wel in geacteerd!

avatar van EmDee

EmDee

LOL

avatar van as

as

Lekker pretentieloos vermaak. Heerlijk dat er nog van dit soort films zijn!!

avatar van Don Pellini

Don Pellini

De eerste film die ik op Canal+ gezien heb... Herinneringen Bovendien een leuke film met aardig wat humor in. Jammer dat blijkbaar weinig mensen hem hier kennen. De Engelse remake (Just Visiting) haalt het hier niet van Zeker 3* waard.

avatar van ivg1

ivg1

Zeer leuk en grappig.

Enkel, soms wat moeilijk om het Frans te verstaan. Ja, moet men best niet vertaald en zonder ondertitels zien.

avatar van Mavuba

Mavuba

Haha, kreeg weer een glimlach bij het zien van de DVD-cover. Ik had 'm vroeger gekeken in het video-tijdperk, en vond 'm erg leuk. Zaten komische scene's in, en Jean Reno en Christian Clavier acteren goed. Als ik naar Frankrijk ga, zal ik eens kijken of ik deze nog ergens tegenkom..

De Amerikaanse versie heb ik ook al eens gezien, die was echter een stuk minder. Vooral Kelly Bundy heeft me nogal geïrriteerd, net zoals de Amerikaanse omgeving.

Maar de Franse versie, erg komisch! 3,5 sterren.

avatar van Halrod

Halrod

Ben hem aan het kijken met Frans :0

Hij is best grappig tot nu toe ^^

avatar van JustMike

avatar van JustMike

JustMike

witboek schreef:

Okééééé

ja, toen vond ik zeer jammer, dat hij frans was, maar nu kan ik er wel mee leven.

Ik vond de film zelf alleen niet zo heel super, ik kijk veel liever naar een ander filmpje, hij gaat wel 1 punt omhoog. Maar de film zelf was ook niet veel goeds, heb een paar keer gelachen om de hoofdrolspeler, voor de rest vond ik hem flauw. Het verhaal is op zich wel grappig, de uitwerking vond ik wel ietsje minder. Toch wel goed geacteerd voor de rest. Maar ik zat soms echt te denken van huh?!

avatar van BBarbie

BBarbie

• 12090 berichten

Klucht die veelbelovend begint, maar na de tovenaarstruc enigszins wegzakt. Verrassende keuze voor Jean Reno in een van de hoofdrollen. Deed het niet slecht, maar ik zie hem toch liever in thrillers.

avatar van Corcicus

Corcicus

Wat een pracht van een komedie zeg. Ik heb me dikwijls kapotgelachen. Eenmaal de Middeleeuwen met Monty Python-achtige kostumering voorbij en in het heden aanbeland kan de pret echt niet op. De film is bovendien heel consequent en de karakters zijn werkelijk geniaal. Topfilm en echt genieten.

avatar van witboek

witboek

JustMike schreef:

zeer okéééé

avatar van blurp194

blurp194

Niemendalletje.

Als komedie eigenlijk wat te flauw, de grap die de rode lijn vormt in het verhaal is wat te dun en komt te vaak terug. Wel best goed gespeeld, en niet alleen door Jean Reno die hier overigens ook prima op zijn plaats is.

avatar van jerry r

jerry r

ik heb alle drie films gezien maar deze is toch de beste en grappigste film van drie.

deel 1 is top en goed gelachen

deel 2 is zeer matig

deel 3 amerikaanse remake van deel 1is ook nog wel leuk maar niet zo goed als het origineel.

avatar van clubsport

clubsport

tijdreiskomedie waar de flauwheid vanaf druipt , sorry maar dit is echt niks voor mij , het gegeven had best leuk kunnen uitpakken maar niet op deze kinderachtige manier .

avatar van Movsin

Movsin

Soms sprankelend, soms dwaas, waarbij dit laatste helaas toeneemt naarmate de film vordert.

Nochtans een thema om er iets echt grappig van te maken en in Frankrijk werd de film ook wel goed onthaald, getuige de Césarappreciaties. (Valérie Lemercier won er ééntje en de rest werd er voor genomineerd). 'k Zag evenwel Christian Clavier (in dergelijke rol gegoten) en Jean Reno het sterkst acteren.

Middelmatig, maar verdient niet volledig te worden afgebroken.

avatar van klara

klara

• 19192 stemmen

Doldwaze komedie die vooral op gang komt wanneer de heren Reno en Clavier in de toekomst

zijn aanbeland met pakweg in de laatste twintig minuten nog eens in een extra versnelling en

volgen de grappen en grollen zich in rap tempo op. De film is dan ook rustelozer, gaan de

verwikkelingen van hot naar her, maar blijft het overzichtelijk en valt er genoeg te lachen met

ook een beetje slapstick (Die vliegende soepterrine vond ik verrukkelijk getimed en uitgevoerd).

De film maakt uiteraard dankbaar gebruik van de talloze moderniteiten waar beide middeleeuwers

geen enkele kunde mee hebben, terwijl ofschoon zelf met boerse manieren en in haveloze kledij,

jan en alleman gedurig met 'peasant' wordt aangesproken.

De grappen zijn over het algemeen nogal banaal maar wordt het allemaal met zoveel plezier en

souplesse gebracht, dat het toch een smakelijke vertoning oplevert. Volgens mij ook dankzij

het vlotte en kien bedachte verhaal. Vond de film in ieder geval minder oppervlakkig dan dat

hij doet vermoeden bij al die melige pret. En een uitstekende rol van Reno trouwens. Zichtbaar

in zijn nopjes.

avatar van frolunda

frolunda

Jean Reno en Christian Clavier vormen een sterk duo in deze,vaak hilarische Franse komedie.

Het verhaal over een ridder van adel en zijn vazal,die vanuit de elfde eeuw door een toverdrank naar de twintigste eeuw worden gekatapulteerd is goed uitgewerkt en levert tal van zeer grappige situaties op.

De ontmoetingen met hun nazaten en de omgangsvormen en gebruiksartikelen uit onze tijd worden uitstekend ingezet in Les Visiteurs.

Christian Clavier,die we hier vooral kennen van zijn rol in de Asterix & Obelix films zorgt voornamelijk voor de chaotische toestanden met zijn uitbundige rol,terwijl Jean Reno meer de verbale verschillen tot zijn rekening neemt.De film is heel af en toe iets te flauw en gaat ook soms wat te veel de slapstick kant op maar voor het overgrote deel is het toch genieten geblazen.

Het Franse bioscooppubliek vond dat in 1993 ook want ze maakten van Les Visiteurs één van de grootste kassuccessen ooit.Vervolgen en remakes kwamen er uiteraard ook maar dit blijft toch veruit de leukste.

Goed tot erg goed.

avatar van eempag

eempag

Wat een heerlijke, slappe, melige, flauwe, grappige, voorspelbare en toch originele film.

Ik heb hem alleen gezien en toch ben ik af en toe echt in de lach geschoten.

Niks mis mee.

Ik verheug me nu al op de andere films.

Deel 2 had ik al eens gezien en is veel van hetzelfde maar daar hebben we toen (wel in gezelschap) ook erg om gelachen.