Genre: Misdaad / Thriller
Releasedatum: 15 februari 1996
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Heat
"A Los Angeles crime saga."
Detective Vincent Hanna (Al Pacino) is geobsedeerd door de dief Neil McCauley (Robert De Niro), en probeert hem desnoods ten koste van z'n privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van hun leven, en Hanna's team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.
Lt. Vincent Hanna
Charlene Shiherlis
Drucker
Casals
GinolaEHV
Dit soort dingen zullen vast wel ooit eens plaatsvinden, maar ik denk 1 keer in de 20 jaar. Dit soort vuurgevechten slaan in principe nergens op. Agenten die met enorme wapens (volgens mij dragen agenten/rechercheurs in de VS gewoon kleine handwapens...) elke crimineel proberen neer te knallen. Zelden zo'n zee van kogels gezien in een film.
Storend vond ik ook (maar dat is helaas bijna in elke misdaadfilm) dat de schurken met ongeveer elke poging een agent te raken, maar dat dat andersom totaal niet het geval was.
Erg overdreven en één van de weinige minpuntjes.
The Last
Maar de 'grote' schietscène vond ik lichtelijk overdreven.
Sja, dat hoort gewoon bij het verhaal en 't is altijd beter ipv van 10 schoten ofzo.
GinolaEHV
Vind ik niet. Ik houd niet van dat overdreven gedoe. Ik heb liever een mooi gemaakt scène met 10 schoten, die allen goed in beeld zijn gebracht.
The Last
Sja, ieder zijn smaak, maar vergeet niet: de hele shout-out is briljant in beeld gebracht. Maar goed, als jij het anders ziet kan ik er niks aan veranderen.
GinolaEHV
Het is inderdaad wel goed in beeld gebracht. Maar toch vind ik het overdreven. Maar, zoals je reeds zegt, ieder z'n eigen smaak.
Er komt een vervolg
briljant gewoon,the best movie EVER
Is Robert De Niro in de film dood?
En Val Kilmer kunnen ontsnappen?
TwoFace
Geweldige film alles klopt gewoon, de cast is geweldig, de muziek is fantastisch, de character build is subliem, het verhaal is niet echt origineel maar wel heel cool en de beste en stoerste shoot out ever!! Ook vond ik de bijrollen van Val Kilmer en Tom Sizemore zeer geslaagd.
Een dikke 5*
TonyMontana
..... Ondanks dat de film zo lang duurt, word hij nooit saai, ....
...Ja de film duurt erg lang als ze geen actie doen is het saai!
wat is het nu??Is Robert De Niro in de film dood?
En Val Kilmer kunnen ontsnappen?
SanderSander88
De film heeft stijl en daarom een 4*
desteven007
Je geeft de film 5* en een plaats in je top 10 (#2) en je weet nog niet eens of De Niro dood is en Kilmer ontsnapt ????[/quote]
Ik weet wel dat Pacino op De Niro heeft geschoten, maar dat wilt nog niet zeggen dat hij dood is, van Val Kilmer weten we niets.
desteven007
..... Ondanks dat de film zo lang duurt, word hij nooit saai, ....
...Ja de film duurt erg lang als ze geen actie doen is het saai!
wat is het nu??
De film duurt erg lang maar hij wordt nooit saai. Dat bedoel ik, of moet ik het nog eens uitleggen?
thunderball
Ik heb nooit gesnapt waarom deze film nou zo geweldig wordt gevonden.
Vehaal is vrij doorsnee, het zgn legendarische vuurgevecht is mooi gedaan, maar niet beter dan de gemiddelde John Woo shoot-out en de meest beroemde scene, namenlijk die tussen Pacino en DeNiro in het restaurant is nou ook niet bepaald heel opzienbarend, buiten het feit dat beiden daar voor het eerst een scene samen hebben en er van te voren zo veel ophef over was gemaakt, denk ik dat die scene anders niet eens echt was opgevallen.
Ook beiden acteurs doen niet echt iets meer dan de geijkte rol spelen, die ze al vaker hebben neergezet.
DeNiro als harde crimineel en Pacino als nukkige agent, dit soort rollen kunnen ze slapend zelfs spelen.
Begrijp me goed, ik vind de film niet slecht, zelfs behoorlijk goed, maar snap de status totaal niet.
jollyrogers
sommigen vinden de film bij momenten saai....
dit zijn volgens mij scenes waarin je dieper in de levens van beide hoofdpersonen gaat, waardoor je meer sympathie krijgt voor de hoofdrolspelers....
ik vind het de allerbeste film die ik heb gezien, een meesterwerk!
Halcyon
Door de jaren heen heb ik HEAT in stukken en brokken gezien, maar nooit had ik de kans om hem in z'n geheel te kunnen uitkijken. Losse scènes spookten al jaren door m'n hoofd en ook het idee dat HEAT een legendarisch duel tussen Pacino en De Niro bevat liet me gedurende al die tijd niet los. Via een omweg ben ik er vandaag dan toch toe gekomen om hem in een keer uit te kijken. Al enkele dagen was ik bezig met het beluisteren van Mann's soundtracks en deze kwam dus ook voorbij. Bij het beluisteren ervan heb ik dan maar meteen besloten deze film na het werk mee te graaien en me er voor neer te zetten, alles over me heen te laten komen en te genieten.
In principe hou ik me weinig bezig met blockbusters en top-250 materiaal, maar als er één film in die lijst zit die me echt overdonderd heeft, dan is het HEAT. Gewoon omdat alles juist lijkt. Elke scène is afgemeten, over elke dialoog is nagedacht, beeld en geluid zijn symbiotisch. Michael Mann vind ik al langere tijd een intrigerend regisseur. Iemand die met vrij traditionele scenario's komt opzetten, maar er zijn eigen flair aan geeft zodat hij unieke cinema creëert.
Ook HEAT is in vele aspecten uniek. Om te beginnen zijn er de legendarische scènes tussen Pacino en De Niro. Nooit eerder samen op het witte doek en bij hun eerste contact is het meteen raak. De chemie druipt van het scherm en verheft de film meermaals tot een (in dit genre) ongeëvenaard niveau. Aangezien de film nagenoeg drie uren duurt is er meer nodig dan de chemie tussen twee filmgrootheden. Ook dat weet Michael Mann en hij vangt dit uitstekend op door zijn film van een perfect tempo te voorzien. Personages worden mooi uitgelicht en drama wordt afgewisseld met actie. Na anderhalfuur stevent HEAT af op een eerste climax, een voor Mann kenmerkende shoot-out met een indrukwekkende sound en opzwepende muziek.
En die muziek... Wat prachtig toch. Hoe Mann onder elke scène de juiste klanken weet te zetten. Erg afwisselend ook. De shoot-out en de helikoptervlucht door de verlichte skyline - adembenemend gefilmd - worden versterkt door ruige beats. Andere scènes zijn dan weer zacht en moody. Nooit eerder heb ik zo sterk gebruik weten maken van ambient in een film. Bijvoorbeeld in de openingsscène met de trein en de scène waar De Niro en Brenneman over de City of Lights uitkijken weet de atmosferische muziek een dromerige, bijna transcendente mood neer te zetten die de puurste emoties opwekt. Een moment dat mooi herhaald wordt in de ontroerende finale. Moby verheft met zijn "God Moving Over The Face Of Waters" de legendarische slotscène tot pure filmmagie.
En dat geldt voor de hele film, pure filmmagie met aan het roer een magiër.
Jeauhan
Of een keer te stemmen...
GinolaEHV
Daar heb je gelijk in...
Maar meestal zijn het de pretentieuze mensen die niet (willen) stemmen, maar wel eindeloos lange recensies typen...
Als je tijd hebt om zo'n lange recensie te typen, waarom dan niet even snel een beoordeling geven...?
The Last
Iedereen heeft toch zijn eigen manieren! Halcyon schrijft altijd prima recensies en in dit geval dus ook.
Halcyon
Tijd om 'ns een Top 10 in te voeren?
En wat een heisa om m'n stemgedrag... Ik heb m'n redenen om niet te stemmen. Wie die persé wil weten kan me contacteren via PM, maar hier verder over uitwijden is irrelevant voor de filmdiscussie. Daartegenover staat wel dat ik altijd probeer m'n mening/visie op een film onder woorden te brengen. Dat dit pretentieus overkomt is niet de bedoeling... Maar ik heb nu eenmaal m'n "stijl" en ik ga ik niet veranderen. Mensen die mijn stijl niet weten te appreciëren lezen er maar overheen
Even over de film nog:
Ik vraag me af of Pacino en De Niro zelf ook beseften dat ze filmgeschiedenis aan het schrijven waren tijdens de opnames. Vooral tijdens de slotscène dan (ik zat met tranen in de ogen toe te kijken)... De mimiek van beide acteurs spreekt boekdelen en er hangt een soort chemie in de lucht die ik zelden gezien heb. De close-ups waar wisselend de hand van de ene en het gezicht van de andere in beeld wordt gebracht, zijn met een tragisch ritme gefilmd zodat een soort heroïsche sfeer wordt gecreëerd. Op het randje van té, maar juist perfect.
desteven007
Inderdaad we zullen het denk ik nooit meer meemaken Al Pacino en Robert De Niro 2 topacteurs, een klassieker of een meesterwerk of hoe je het ook noemt, dit is er één! De muziek was ook prachtig in mijn top 10 staat hij op nr. 2, gewoon net niet beter dan Pulp Fiction, Halcyon zijn recensie is ook inderdaad mooi, maar als hij niet wil stemmen is dat zijn keuze. Het einde zat ik ook vol met spanning te kijken. De vuurgevechten vond ik ook zeer mooi uitgewerkt nog nooit een beter vuurwerk gezien.
desteven007
We zullen het dus wel nog een keer meemaken er komt een nieuwe film met De Niro en Pacino genaamd Righteous Kill
Halcyon
In zekere zin spijtig, dat maakt deze toch een beetje minder legendarisch.

Schot in de zaak: 'Heat 2' mogelijk overgenomen door Amazon MGM wegens onenigheid over budget

In de ban van 'Task' op HBO Max? Deze titels passen in jouw straatje

Netflix pakt op 1 juli opnieuw uit met 'Heat' van Michael Mann

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

The Shawshank Redemption
Drama, 1994