Genre: Misdaad / Thriller
Releasedatum: 15 februari 1996
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Heat
"A Los Angeles crime saga."
Detective Vincent Hanna (Al Pacino) is geobsedeerd door de dief Neil McCauley (Robert De Niro), en probeert hem desnoods ten koste van z'n privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van hun leven, en Hanna's team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.
Lt. Vincent Hanna
Charlene Shiherlis
Drucker
Casals
Jeauhan
Het begin was weinig hoopgevend (overval op het busje) maar gelukkig werd het al snel beter.
Met als twee beste scene's de restaurant-scene en het einde. In het restaurant beloven ze elkaar dat als het nodig is de één de ander neer zal halen. Op dat moment weet je al dat het uiteindelijk op een 1-op-1 gevecht uit zal draaien en één van de twee zal winnen. Dat doet het inderdaad.
DeNiro en Pacino hebben duidelijk het beste in elkaar naar boven gehaald.
Iron Maiden
Fantastische film met een nu al "legendarisch" vuurgevecht!
nu al?
de film is al meer dan 10 jaar oud,
The Last
Zou wel eens willen weten hoe groot de hype was voor deze film in de zalen kwam.
Niet zo heel groot in de VS ('slechts' 67 miljoen opgebracht), maar in het buitenland bracht de film 120 miljoen dollar op, met een totale opbrengst van 187 miljoen dollar wereldwijd. Kun je toch wel een klein succesje noemen vind ik. De film heeft iig ruime winst gemaakt.
Maar goed, het jaar 1995 was sowieso geen groot succes qua films in de bios (als je het vergelijkt met andere jaren).
DarkQueen
gewoon super verhaal leuke aktie, heel mooi verhaal, erg vermakelijk allemaal
gijs (-.-)
Jeauhan
is dat vuurgevecht dan zo legendarisch zo bekend is de film volgens mij niet
Ten eerste plaatste HentheMan legendarisch tussen aanhalingstekens.
Daarnaast is het vuurgevecht wel de climax van deze film. Wat mij echter meer bijblijft aan deze film is de restaurant-scene
En t is maar wat je een bekende film vindt; hier op MM 30e, op imdb 146e. Dan mag je er als film volgens mij wel wezen hoor.
gijs (-.-)
Ten eerste plaatste HentheMan legendarisch tussen aanhalingstekens.
ik vond de restaurant-scene ook de beste scene
tn2543
is dat vuurgevecht dan zo legendarisch zo bekend is de film volgens mij niet
Welk vuurgevecht? Na de bankroof? Daar vond ik eerlijk gezegd niet veel legendarisch aan.
PaulieWalnuts
Mmm... ik vind dat een van de beste stukken van de film. Eén van de beste actiescènes die ik ken misschien wel.
Ricky Roma
Ik heb net nog eens de scene in het restaurant opgezet, prachtig gewoon. Al Pacino steelt gewoon die scene..
REKETEKEETEKETEKE
REKETEKEETEKETEKE
Dat klinkt voor geen meter combi
De scene is echter zeer zeker geweldig. Gaat zeker nog wel legendarisch worden over een aantal jaar.
Dat klinkt voor geen meter combi
Fat Pete
Zeer zeker één van de mooiste vuurgevechten. Vooral het geluid geeft daarbij de doorslag. Prachtig....kan ik keer op keer naar kijken en luisteren....
Stephan
Het zal al een keer gezegd zijn, maar die shoot-out hebben ze in de audio nabewerking proberen op te krikken, maar kwamen tot de conclusie dat het "echte" geluid dat op de set te horen was (losse flodders, pyrotechniek), zó intens klonk door al die gebouwen, dat ze dat uiteindelijk ook gebruikt hebben.
desteven007
Dus wat je wil zeggen is, dat ze het geluid hebben gemaakt en er niets aan hebben toegevoegd?
desteven007
Wat een meesterwerk van Michael Mann, geweldige cast! Vooral De Niro paste perfect bij zijn rol, en Pacino ook, zijn agressiviteit vond ik soms hillarisch. Ondanks dat de film zo lang duurt, word hij nooit saai, een van de betere scènes vond ik het vuurgevecht na de bankoverval met de politie het geluid van de wapens vond ik echt zo intens, en in het begin met de overval op het busje aldus een 5*
is dat geen spoiler /
ll
Ik vertel niet wat er dan gaat gebeuren als dat gebeurd.
decsss
Soms kom je erachter dat je nog niet hebt gestemd
Hierbij alsnog mijn 5* voor dit meesterwerkje.
Salto
Een van mijn allerbeste scenes:
De scene waarin deNiro en Val kilmer in de nacht gaan 'werken'. Ze wilden een kluis uitboren ofzo en Pacino hield ze in de gaten vanuit een gebouw.
Wat ik prachtig vind is dat deNiro een geluid hoort en Pacino schrikt daarvan en heel verschrikt kijkt en deNiro ook.
Ze zien elkaar niet en ze acteren apart van elkaar op dat moment, maar je VOELT de chemie gewoon tussen die twee... en de stilte en spanning die je op dat moment voelt....
PRACHTIG.... Micheal Mann is mijn mann
(voor degenen die Collateral gezien hebben met Cruise en `Jamie Foxx: de scene waar de vos oversteekt heeft hetzelfde effect op mij)
GinolaEHV
Fantastische film met een nu al "legendarisch" vuurgevecht!
Ik vind dat vuurgevecht juist een van de minpuntjes in deze heerlijke misdaadfilm.
Het verhaal binnen de film is heerlijk uitgewerkt. Het gaat redelijk langzaam, maar dat stoort geenszins en het zorgt ervoor dat je het hele verhaal goed begrijpt.
Naast die erg overdreven schietpartij heb ik me nog aan twee zaken gestoord: het volkomen oninteressante verhaallijn van de stiefdochter dan Pacino, en de langzame dood van De Niro.
Vrijwel iedereen die in de film werd neergeknald, ging erg snel dood. Maar over de dood van De Niro op het einde werd echter heel lang gedaan. Nog een kleine woordenwissleing met Pacino, voordat -ie t laatste loodje legt. Vind ik altijd iets 'te'.
Maar al met al een heerlijke film, die goed opgebouwd is en waarin fijn geacteerd wordt.
4,5*.
JoeCabot
GinolaEHV
Ik zeg ook niet dat actie niet noodzakelijk is. Zonder de actie zou ik deze film ook een stuk minder hebben gevonden. Maar de 'grote' schietscène vond ik lichtelijk overdreven.
Stephan
Dat bedoel ik ja. Het geluid dat op de set werd opgenomen had zo'n enorme impact door de hoge gebouwen eromheen dat geen enkel geluid dat ze in de studio hebben geprobeerd het kon evenaren. Het geluid dat je hoort in die scene is dus wat werkelijk te horen was.
[/quote]
Rustige films zijn vaak erg mooi, maar drie uur is nu eenmaal te lang om zo'n traag tempo vol te houden. Wat actie af en toe is dan ook noodzakelijk.[/quote]
Ja de film duurt erg lang als ze geen actie doen is het saai!

Schot in de zaak: 'Heat 2' mogelijk overgenomen door Amazon MGM wegens onenigheid over budget

In de ban van 'Task' op HBO Max? Deze titels passen in jouw straatje

Netflix pakt op 1 juli opnieuw uit met 'Heat' van Michael Mann

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

The Shawshank Redemption
Drama, 1994