• 9.378.059 stemmen

Releasedatum: 15 februari 1996

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Videoland Bekijk via Videoland

Plot Heat

"A Los Angeles crime saga."

Detective Vincent Hanna (Al Pacino) is geobsedeerd door de dief Neil McCauley (Robert De Niro), en probeert hem desnoods ten koste van z'n privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van hun leven, en Hanna's team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Drs. DAJA schreef:

Niet echt grappig als je duits kunt.

Tja je kan natuurlijk het geluid uitzetten....

avatar van Criticism

Criticism

Hulde voor Al Pacino en Robert de Niro, heerlijk om ze beide in één film te zien. De restaurant scéne is natuurlijk geweldig, maar wat me nog het meest is bijgebleven zijn de dialogen. Waaronder een aantal die rokkenjager al aangaf. Vooral Al Pacino die zijn vrouw 'betrapt' met Ralph en dat hij tegen Ralph zegt dat hij praktisch alles mag doen behalve naar zijn tv kijken, geweldig dat hij dan ook nog de tv meeneemt.. Ik vond de film helaas té lang, hij had naar mijn mening een stuk korter gemogen hierdoor verslapte mijn aandacht enkele keren wat erg jammer is. Het einde is ook goed al had ik liever gezien dat de bad-guy als beste uit de bus kwam, al was het maar als afwisseling aangezien de good guy meestal wint.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Ook ik vond de film op sommige momenten nogal lang en dat zorgde meer dan eens voor concentratieverlies.
Zo zijn er scènes in de film aanwezig die er van mijn part gerust uitgelaten mochten worden (de zelfmoordpoging van de dochter, de moord op het zwarte hoertje, de betrokkenheid van de zwarte grillrestaurantman/wc-kuiser die enkel voor meer complexiteit zorgde), aangezien deze scènes niets bijbrachten aan het verhaal.
Vooral het begin van de film vond ik nogal langdradig en ook chaotisch omdat niet alle verhaallijnen direct duidelijk zijn. Na een uurtje begint alles op zijn plaats te vallen en de harde actie maakt veel goed. Coole schietpartijen, afrekeningen en spannende achtervolgingen...

Wat mij betreft toch teveel minpunten om echt van een topper te kunnen spreken, niettegenstaande er een indrukwekkende cast was.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

in deze film worden alle personages uitgediept dus ook waingro, dochter en de grillman, ( kom even niet op hun namen) dat men de film dan wat langdradig vind kan ik me iets bij voorstellen maar het maakt hem wel meer compleet vind ik!

avatar van Thomas83

Thomas83

Geweldige film! Een mix van drama en actie zonder echt zwakke punten.
De film opent al sterk en trekt je gelijk in de film.Het verhaal is uiteindelijk vrij simpel maar wordt op een goede manier verteld. Alles komt gelijk duidelijk over en de dingen die je niet weet wekken je interesse en houden je aandacht bij de film.
De actiescènes zijn erg lekker en worden sterk in beeld gebracht. Vooral de scène van de mislukte bankoverval en de shoot-out daarna is subliem.
De muziek (die bijna non-stop aanwezig is), is prachtig. Hetzelfde kan gezegd worden van het superieure camerawerk en de montage is ook knap.
De cast is ook echt top (geweldenaren als Pacino, De Niro en Val Kilmer, maar ook leuk om bijvoorbeeld William Fichtner uit Prison Break voorbij te zien komen) en acteer erg goed. Ook de bijrollen worden sterk vertolkt.
De karakters worden niet echt goed uitgediept en er komen nogal wat cliché's voorbij in het plot, maar dat is eigenlijk helemaal niet storend doordat Pacino en De Niro weer erg overtuigend spelen. Bovendien komen de bad guys nog vrij sympathiek over. De overbodige subplotjes neem ik wel voor lief. Al zorgen die wel dat de film wel heel erg lang duurt met bijna drie uur.
Ondanks zijn cliché's en gebrek aan échte karakteruitdieping is Heat wel degelijk een intelligente film die wat dieper gaat dan de gemiddelde actiefilm en goed in elkaar steekt.
Er zitten aardige dialogen (vrij veel ook) in de film, met als absoluut hoogtepunt de dialoog aan de ontbijttafel tussen Pacino en De Niro. Fenomenaal! Wat heerlijk om die twee samen te zien spelen. Jammer dat er verder niet veel scènes zijn waarin ze samen zijn te zien.
Op een gegeven moment slaat de film duidelijk de dramatische en psychologische kant in, en het einde is een geweldige climax.
Al met al is Heat een absolute topfilm en wat mij betreft een van de beste films van de jaren negentig. Alleen al een film die je gezien moet hebben doordat Al Pacino en Robert De Niro er samen in spelen. De bijna drie uur vliegen ook voorbij.

avatar van rocky I.S

rocky I.S

schiterende film met een prachtig verhaal.

geweldig geacteerd door al pacino en robert de niro.

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

films worden pas briljant met een briljant einde.deze slaagde daarin.5*

ik vind deze beter dan Goodfellas,Scarface en Casino.

avatar van gun28

moet je gezien hebben.

5.0 krijgt ie van mij.

avatar van missy85

missy85

vond hem erg goed! maar hij was wel erg lang, maar dat is verder geen minpunt. een dikke aanrader dus

avatar van desteven007

desteven007

Al paar keer op tv gezien, in het begin is het goed met die overal op dat busje maar na een tijdje ...

Voor mij duurt de film te lang..

2.5 *

Ik verwachte weer een standaard actie film waarin een dieptepunt van een crimineel uitgebreid naar voren komen: Schietpartijen waarbij de hoofdpersoon iedereen raakt (die in dekking zit) maar zelf niet getroffen wordt (terwijl hij midden op straat loopt), maar het bleek een actiefilm te zijn met een goed verhaal!

Hij duurt lang maar heeft mij geboeit van begin tot eind, vond het jammer dat de film afgelopen was.

avatar van dusp2k

dusp2k

@rokkenjager

Een kleine correctie op je verhaal. De titel van het eindnummer is Moby – God Moving Over The Face Of The Waters

Voor de rest ben ik het met je eens.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Een puur meesterwerk die ik weer moet zien.

Top!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van parvus_flamma

parvus_flamma

Nah, deze vond ik niet echt geweldig. Afgezien van de scène dat ze alle camera's aanwijzen op het bouwterrein. De dialogen zijn ook nog wel goed, maar de achtervolgings scène waar ze gewoon maar wat in het rond schieten vind ik echt heel erg zonde. Die hadden ze er absoluut uit moeten laten en ze hadden er iets realistisch voor in de plaats moeten laten komen. Ook dat hij uiteindelijk aan het einde van de film toch nog terug gaat om wraak te nemen vind ik irritant. Als hij zo nodig dood moet aan het eind, laat hem dan niet eerst op weg gaan naar het vliegveld en laat hem dan ook even enigszins professioneel wraak nemen als het zo'n geweldige crimineel is. Wel goede acteurs, al vind ik Al Pacino toch nog steeds meer een maffia dan een politieman. Ook heb ik gehoord dat de Niro en Pacino niet samen in een scène hebben gespeeld (dus de dialoog in het restaurant is niet op hetzelfde moment gefilmd), dat is op zich wel geinig.

avatar van niethie

niethie

Jaren geleden al eens eerder gezien maar kon me eer weinig meer van herrineren wou hem wel herkijken maar de enorme speelduur hield me tegen.
Gisteren toch de stap gezet en wat een goede film is dit zeg, het verhaal wordt op een geweldige manier opgebouwt zodat je langzamerhand alle persoanges leert kennen en blijft zowat de hele speelduur boeiend, er wordt natuurlijk geweldig geacteerd door de acteerhelden de niro en pacino (die in deze film voor het eerst in een scene samen te zien waren) en ook de bijrollen van oa kilmer waren prima, daarnaast hangt er rond de hele film een heel spannend en beklemend sfeertje dat vooral gecreerd wordt door de geweldige soms zelfs zenuwslopende score.
Ook zit de film barstensvol indrukwekkende scenes neem nou de twee overvallen de ene in het begin en de tweede met een daarop volgende schietpartij die zo realistisch oogt en klinkt dat het letterlijk voelt alsof de kogels je om de oren vliegen.
Kortom een topper van een film die van het begin tot het eind boeiend blijft. 4 sterren

avatar van johnnyy

johnnyy

Ik vond de film goed. Goed verhaal en echt spannend. Deze film zal me lang bijblijven.

vier sterren vind ik ze dik waard

avatar van Mark W

Mark W

Het heeft erg lang geduurd voordat ik deze film keek, maar nu was het eindelijk zover. Ik verwachtte er veel van en dat is dan ook gehele waargemaakt. Er wordt erg goed geacteerd, de sfeer die neergezet wordt is subliem, door het (licht) uitdiepen van alle personages wordt ervoor gezorgd dat je met iedereen een soort van band heb, dit maakt het erg moeilijk om te kiezen tussen de goede en de slechte. Dit heb ik dan ook maar niet gedaan.
Het enige minpuntje was het feit dat McCauley opeens lopend naar het vliegveld kon komen, terwijl hij eerst met de auto onderweg was en omkeerde. Ik kan het mishebben, maar kreeg de indruk dat dit het vliegveld was waar hij reeds naar opweg was. Ook de lengte van de film werkt afschrikwekkend, maar dit is echter geen probleem, omdat je meegezogen wordt door de film.
Met stip in mijn persoonlijke top 10!

avatar van ockhausen

ockhausen

de 2 supersterren brengen een botergeile film!

avatar van maerk

maerk

Goede actiefilm van Mann. alleen had ik er iéts meer van verwacht. Maar toch. Pacino is goed maar vond DeNiro veel sterker. Bijrollen zijn ook erg sterk en actie is heel stoer!

avatar van Michael_deNiro

Michael_deNiro

Actie op zijn best.

DeNiro en Pacino. Geweldig !! de bijrollen waren inderdaad ook goed.

Gewoon een aanrader !!

avatar van justmitchel

justmitchel

Werkelijk geniaal. DeNiro en Pacino doen het natuurlijk !

Fantastisch werk

avatar van Lovely Boy

Lovely Boy

Mooie film. Goede acteerprestaties van Pacino en DeNiro. De overval van het beveiligd transport in het begin van de film is natuurlijk al een leuke teaser die meteen de toon zet. De bankoverval met schietpartij is fenomenaal. De film duurt wel lang maar verveeld geen moment. De dood van DeNiro en het wederzijds respect voorelkaar als Pacino de stervende DeNiro de hand reikt geeft de film het einde dat het verdient.
4.5

avatar van film master

film master

dit is de beste film van michael mann, en als robert de niro en al pacino mee doen wordt dit de beste crime film.

avatar van shadowmaster100

shadowmaster100

mijn lievelings film.

ps: meer valt er niks over te zeggen, o ja toch wel.......wat is Val Kilmer toch een slechte acteur [ hij acteerd als een papzak].

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Een ware topfilm! Het verhaal is goed, maar net niet origineel te noemen. Mooie film, waar je je telkens af gaat vragen of Neil McCauley nu wel of niet gepakt wordt. De Niro (altijd al een top acteur gevonden, misschien wel de beste) laat weer eens zien dat hij in vorm is. Hij schittert boven iedereen en alles uit. Ook Pacino speelt zeer overtuigend. Ik vind Heat absoluut Michael Manns beste!

avatar van Ricky Roma

Ricky Roma

Toch wel een van de beste films van de jaren 90. Zou wel eens willen weten hoe groot de hype was voor deze film in de zalen kwam. Met Al Pacino en Robert De Niro in de hoofdrollen (en toen nog in hun prime) kun je moeilijk missen.

En dan die scene in het restaurant, jongens toch.. Op dat moment, de twee beste acteurs van hun generatie (geen discussie mogelijk hier) in een scene waar men alleen kon van dromen, zo perfect uitgevoerd.

Ricky Roma schreef:

Niet zo groot.

avatar van The Last

The Last

Meesterlijke film. Groots opgezet misdaad-epos die de volle (kleine) 3 uur boeit.

Sja, wat kan ik zeggen, ik stond versteld; uitmuntend, maar vooral geloofwaardig en realistisch script (geen gepreuts met ongeloofwaardige gadgets ed), acteerwerk van een uiterst hoog niveau, prachtig geschoten... het heeft denk ik geen zin om een hele recensie te schrijven, aangezien deze film bijna perfect is en Mann hier gewoon een meesterwerk aflevert wat niet te overtreffen is op het gebied van heist- en misschien zelfs politie-films. 5*, speechless.

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

The Last schreef:

Mee eens.na het abrupte einde(met een mooie moraal dat het(de) goede altijd wint)was ik compleet overdonderd.Dat overkomt je niet zo vaak.Nu hou ik mn mond.Respect voor deze film zeg