Genre: Misdaad / Thriller
Releasedatum: 15 februari 1996
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Heat
"A Los Angeles crime saga."
Detective Vincent Hanna (Al Pacino) is geobsedeerd door de dief Neil McCauley (Robert De Niro), en probeert hem desnoods ten koste van z'n privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van hun leven, en Hanna's team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.
Lt. Vincent Hanna
Charlene Shiherlis
Drucker
Casals
Tharoy
Emotioneel werd ik niet bij ze betrokken in deze film.
Je bent kennelijk niet zo geraakt door deze topper.
Ben wel erg benieuwd bij welke misdaad/actie-film je dan wel geraakt werd door de personages.
Once upon a time in America? Zeer sfeervolle film.
- 19752 berichten
Once upon a time in America? Zeer sfeervolle film, itt Heat.
Dus jij raakt emotioneel betrokken bij de personages als ze eerst als kind worden geïntroduceerd? Zul je Sleepers ook wel goed vinden.
Ik vind het mooier als ik dezelfde acteur voor me heb vanaf het begin van de film en niet eerst de jeugdige versie ervan(is vaak miscasting)
En als dan het leven van de hoofdrolspelers zo mooi wordt uitgebeeld als in Heat word ik juist meer meegezogen in hun wereld.
Tharoy
Voor mij gold dat niet. Maar mijn reactie was wel een beetje flauw. Dit is gewoon niet helemaal mijn type film. Overigens vond ik Once.. leuker omdat de decors, de muziek en het manier van filmen heel sfeervol is. Heat komt op mij heel erg kaal over. Kwestie van smaak denk ik.
- 19752 berichten
Beide films zijn ook in totaal andere tijdgeest. Once is weer meer richting maffia/misdaad. Heat heeft niks van de maffia in zich.
Dus ik vind het prima dat je een andere smaak hebt uiteraard, maar misschien kun je hier ooit nog even zeggen welke misdaadfilm die enigszins lijkt op Heat wel personages in zich heeft waar je emotioneel bij betrokken bent. Zo en nu houd ik er ook over op
fran0886
Meesterlijk ik ga deze film vanavond weer kijken voor de zoveelste keer. Ik kijk deze met name voor het acteertalent wat zich in de film bevindt. Gewoon geweldig. Film houdt je vast vind ik....... heerlijk gewoon
canciser
In het begin van de film vroeg ik me af waarom deze film zo hoog in de top250 staat. Daar kwam ik richting het einde achter toen ik de beste scene ooit gemaakt zag, de scene waarin het grote vuurgevecht op de straten kwam tussen de dieven en de agenten. Ook Al Pacino en Robert De Niro kwamen helemaal tot hun recht
I say what I mean, and I do what I say!
Drie jaar geleden is het dat ik Heat voor het laatst zag en ik was dan ook zeer benieuwd of de film na zo’n lange tijd bij mijn 3e herziening zijn positie in mijn top 10 waardig zou zijn. Nou dat is gelukkig zo, want deze herziening was ouderwets genieten geblazen!
Wat Heat zo buitengewoon goed maakt, is dat eigenlijk alles aan deze film lijkt te kloppen voor mijn gevoel. Allereerst zijn daar de acteurs, waarbij de grootheden (van weleer) Pacino en de Niro eindelijk tegenover elkaar staan in een film. Het is moeilijk te zeggen wie van de twee nu beter speelt, want beiden vullen hun rol uitstekend in. Beiden hebben zo hun eigen problemen met vooral het thuisfront en beiden komen op sommige momenten sympathiek over en op andere momenten weer wat minder. Het feit dat beiden zo hun goede en slechte kanten hebben, maakt alles juist wat realistischer en geeft de film de nodige diepgang mee, wat de film al onderscheidend maakt van een hoop andere films. Naast de twee reeds genoemde acteurs zijn er ook nog Sizemore en vooral Kilmer die meer dan goed spelen. Zelfs hun personages zijn uitstekend uitgewerkt en mede hierdoor heeft Heat een enorm sterke sfeer.
Die sfeer wordt daarnaast tot in de perfectie uitgewerkt door Mann, doordat hij gebruik maakt van enorm mooie sfeervol geschoten plaatjes, zowel bij dag als bij nacht. Zelden een stad bij nacht zo mooi in beeld gebracht zien worden als in Heat. Daarnaast bezit de film misschien wel de meest memorabele shoot-out scène ooit. Geweldig hoe dit alles in beeld wordt gebracht, maar nog unieker is het fantastische geluid. Het gaat maar door en is absoluut een uniek scène, die mij never nooit zal vervelen, daar ben ik 100% van overtuigd.
En dan is er nog de fantastische en memorabele eindscène. De spannende achtervolging met dramatische afloop voor De Niro op het vliegveld. Ook weer mooi in beeld gebracht en schitterend om te zien hoe beide mannen ondanks dat ze tegenover elkaar staan, een ontzettend groot respect voor elkaar hebben. In een woord fantastisch!
Tja Heat is en blijft voor mij een dijk van een film. Ik heb wederom bijna drie uur zitten te genieten en de tijd is werkelijk voorbij gevlogen. Heat staat nu steviger in mijn top 10 dan ooit en het is fijn om te merken dat soms een smaak wel veranderd, maar gelukkig andere films altijd tot je favoriete gerechten zullen blijven behoren!
5,0* natuurlijk en
rokkenjager
Wat een vreemde zin. Het is buitengewoon goed omdat alles klopt.
Jaa dúh denk je dan....
Wat een vreemde zin. Het is buitengewoon goed omdat alles klopt.
Jaa dúh denk je dan....
Inderdaad duhhh
Ach ja zoiets krijg je weleens als je zomaar enthousiast aan een recensie bezig bent. Het was het enhousiasme van het moment zullen we maar zeggen.
domkey
Buiten de mooie in beeld gebrachte bankoverval, een misdaad zoals zovelen. Qua verhaal vind ik Ronin ietsje beter. Met de nadruk op ( IK)! Voor de zeikerds onder ons.
IronHide
Geweldig verhaal met geweldige actie. Die scene midden in de straat is echt cool. De kogels vliegen je om de oren als je een goede surround thuis hebt. Zat nog net niet achter de bank.
- 19752 berichten
De buren denk ik wel lol.
IronHide
Haha
Ik hoop het wel, ga het snel weer proberen en dan ff kijken bij ze.
Bélon
Niet onaardig maar niet echt speciaal, mist nogal wat om een klassieker te zijn zoals memorabele dialogen en soundtrack en opvallende cinematografie. Sommige acteurs in bijrollen vond ik niet al te best (vrouw van Hanna bijvoorbeeld). Duurt ook wel wat lang.
Meest opvallende scene is een grote shoot-out waarbij vast vele politie-protocollen niet worden nageleefd en de politie laat zien bijna geen deuk in een pakje boter te kunnen schieten. Hoge rating in de Top 250 is niet echt verdiend vind ik.. Films als Amélie, Braveheart, Requiem for a Dream, The Matrix, Léon, A Clockwork Orange hebben een lagere notering hier dan deze film en die zijn m.i. veel specialer. In de IMDB Top 250 zweeft deze film rond de 130e plaats (met 30x zoveel stemmen), een veel terechtere plaats vind ik.
combi
- 20609 berichten
combi
- 20609 berichten
was niet op jou bedoeld, had ook moeten quoten.
wel meteen een plaatje van je gepikt
Don MN
Haha, was ook erg overdreven omschreven. De intro is echt mooi inderdaad!
Popeye Doyle
Goede actie/misdaad film met prachtige rollen voor DeNiro en Pacino. Beiden acteren, naar mijn idee, op de toppen van hun kunnen. Nog nooit zoveel bekende koppen in één film gezien! Niet alleen actie maar ook goede verhaallijnen en diepgang.
4****
willemfilm
Bekende koppen is geen garantie op films die lang heugen of echt indruk maken. Dit is er zo éen. Best aardig is de kwalificatie die ik eraan wil verbinden.
- 19752 berichten
Bekende koppen garanderen geen meesterwerk nee, maar deze bekende koppen acteren in heat ook nog eens op de top van hun kunnen.
Best aardig is dus absoluut niet de kwalificatie die ik deze film meegeef.
planet_of_death
Een vette actiefilm met twee geweldige acteurs en een aantal moddervette scene´s. Maar heel bijzonder vond ik het niet.
3,5 ster
decicco
Leuke actiefilm met 3 geweldige acteurs. Geweldig vond ik hem dan weer niet maar zeker leuk te kijken als je een avondje zin hebt in actie met 3 geweldige acteurs.
polopolo150
Er is zeker weten goed geacteerd, geweldige shoot-outs en actie en nog meer. De soundtrack was vaak ook nog wel goed.
Maar er waren voor mij iets te veel scénes wat voor mij de sfeer verdween. Dat is voornamelijk in het begin en in het midden.
3,5
Hakunamatafaka
Goed acteerwerk, 2 top acteurs, alleen was ik niet zo heel onder de indruk van de film en het verhaal, maar toch bovengemiddelde film, dankzij al pacino en robert de niro.
3.5
nachtschade
Juist, Hakunamatafaka, dat vind ik nou ook! Mooiste scene: toch wel de dialoog tussen Pacino en DeNiro in het restaurant. Het enige moment waarop ik écht op het puntje van mijn stoel zat.

Schot in de zaak: 'Heat 2' mogelijk overgenomen door Amazon MGM wegens onenigheid over budget

In de ban van 'Task' op HBO Max? Deze titels passen in jouw straatje

Netflix pakt op 1 juli opnieuw uit met 'Heat' van Michael Mann

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

The Shawshank Redemption
Drama, 1994