Genre: Thriller
Met onder meer: Michael Douglas, Sean Penn en Deborah Kara Unger
Gesproken taal: Kantonees, Duits en Engels
Releasedatum: 13 november 1997
Plot The Game
"What do you get for the man who has everything?"
Nicholas Van Orton is een rijke bankier, die alles heeft wat z'n hartje begeert, behalve een beetje spanning in z'n leven. Rond z'n 48e verjaardag geeft zijn broer Conrad hem een visitekaartje van een entertainment-bedrijf. Nieuwsgierig geworden besluit Nicholas het bedrijf te bezoeken. Hierna staat het leven van Nicholas volkomen op z'n kop. Er zitten mensen achter 'm aan, en hij kan niemand meer vertrouwen.
Nicholas Van Orton
Ilsa
Young Nicholas
Maria
rondh
Geweldige thriller, met een top rol van Douglas, goede verhaallijn, en goede actie scènes. Het enige wat ik jammer vind is dat je 'm maar één keer eigenlijk goed kan kijken, want als deze film 'm een tweede keer gaat kijken weet je toch al wat er allemaal gaat gebeuren enz. en wat de bedoeling daar allemaal van is. Bij andere films heb ik dat niet zo.
Ik geef 'm 4 sterren.
Dat heb ik eigenlijk wel met alle films. Of ik moet te dronken zijn geweest als ik een film de eerste keer heb gezien.
Apocalypse Now
ik vond hem echt bagger,
hoe kun je deze film nou vergelijken met epic movie of open water
Flavio
Ik vond m ook zeer slecht. Dit soort films moeten het hebben van een intelligent script en dat ontbrak er helaas aan. De ontknoping was zo tenenkrommend dat ik vermoed dat de studio daar de hand in had.
DragQueen
Een enorm sterke thriller, met een ijzersterk uitgewerkt verhaal. fincher levert hier een prent van top niveau af. douglas en penn acteren klasse, en ook de bijrollen worden prima gebracht. de film bevat een sterke sfeer, en nogal wat verrassende wendingen. het einde vond ik tevens ijzersterk. toen ik de prent voor het eerst zag, was ik aangenaam verrast. de film staat naar mijn mening dan ook verdiend in de top 250. ik geef hem 5 sterren. absoluut een aanrader.
DragQueen
ik vond hem echt bagger,
hier kan ik echt niet inkomen.. hoe kun je ze in godsnaam vergelijken met deze films.. deze heeft juist alles wat die 2 baggerprenten niet hebben.
TheRisingSun
Een lange tijd gewacht met het kijken van deze film, omdat ik het idee had dat het niet helemaal mijn soort film zou zijn. Maar ik heb me vergist!
Een erg sterke thriller, waar je op zijsporen wordt gezet wat betreft de echtheid van het bedrijf CRS en het daarbij behorende The Game. Het ene moment denk je dat hij er echt ingeluisd wordt en het andere moment denk je dat het tch echt een spel is. Goed gedaan!
Met Douglas in de hoofdrol en enkele goede (Penn en Unger) en degelijke bijrolacteurs hoef je je over het acteerwerk weinig zorgen te maken, wat ook bleek. Heb over het algemeen niet echt héél veel films met Douglas gezien, maar in de films waarin ik hem wél zag spelen heeft ie me nooit teleurgesteld. Altijd overtuigend, deze man!
Kort gezegd ben ik blij dat ik deze film alsnog bekeken heb en al uit zie naar Fincher's laatste film "Zodiac".
Baklap
Ben geen Michael Douglas fan maar vond dit toch wel een goeie film hoor. Geen pretenties gewoon een lekkere thriller met een goed plot... zeker een 3,5 en ik neig naar een 4...
de4edag
ik vond hem echt bagger,
Het verhaal is juist briljant. Soms een beetje langdradig maar het idee erachter is echt super. Het eind met dat luchtkussen is echt fantastisch!
kenzinen
Ik wil 't zo kort mogelijk houden. Ik kijk al jaren films en ben een echte criticus.
Deze film zou je vanaf 't prille begin helemaal kunnen snappen....doe je dat niet dan heb je een geweldige film
Doe je dat......dan denk je ,..tja....maar dan is ie nog goed.
Beter dan al die films die je met internetstropen mee wilt pakken.
Neem deze eens!
Amerongen1985
Dit is echt en hele goede film, ik heb veel films gezien maar The Game vind ik echt fantastisch. Toen ik deze film voor de 1ste keer had gezien, vond ik het echt de beste film ooit!!
Respekked
Weer eens gezien en voor een Fincher visueel toch echt knap waardeloos. Blijft wel vermakelijk en redelijk boeiend ook al ken je het plot, doe er daarom maar een halfje af.
fb88
ik moest even door het begin doorkomen maar gaandeweg de film werd de film steeds spannender met een mooi plot
Pastichio Rocker
Dit is echt een film zoals Saw en The Sixth Sense: als je hem 1x hebt gezien en weet van de twist aan het einde, dan word het een stuk minder vermakelijk. Gelukkig is Michael Douglas als kille zakenman die zijn rustige saaie leven ernstig verstoord ziet worden in topvorm, en het geheel is zeer degelijk opgenomen en geregisseerd. Dus alsnog 4 sterren.
tukkerstein
De film moet even opgang komen, maar als de trein eenmaal op gang is gekomen blijft er een ontzettend spannende film over. Volgens mij is het simpelweg onmogelijk het einde van te voren te weten (je kunt natuurlijk wel raden: is het een spel of niet, kans van 50%?) Fincher kiest voor het meest geloofwaardig mogelijke einde, en dat is dus dat alles een spel blijkt te zijn.
Michael Douglas acteert sterk en houdt de volledige film stevig overeind.
Het is een zeer spannende film, soms licht ongeloofwaardig maar dat moet je de schrijvers maar vergeven, en dan blijft er een uiterst amusante, spannende film over met flink wat onverwachte plotwendingen.
Dikke 4*
Tun-89
Gister voor het eerst goed gezien. Hij leek me een beetje vaag, maar na een tijdje begreep ik wat er aan de hand was. Ik vond het erg spannend en soms een beetje creepy. Douglas speelt zijn rol echt super! ik was erg nieuwschierig naar het einde.
Erg goede film, en ook best een origineel verhaaltje.
The Last
The Game is bij een eerste keer kijken echt meesterlijk, je word telkens op het verkeerde been gezet en je weet maar niet wat er nou gaande is. Een heel goed verhaal dus.
Gister heb ik The Game dus voor de 2e keer op tv gezien en ik moet eerlijk zeggen, ik vond 'm veel en veel minder dan bij de eerste keer, want je begint de film dan te kijken met de wetenschap dat het toch allemaal nep blijkt te zijn en dus hij voor de gek word gehouden.
Maargoed, dat is wat ik ervan vind. Ik blijf toch bij mijn beoordeling van 4 sterren, want bij een eerste keer kijken is ie echt meesterlijk. Dit is dus voor mij (jammer genoeg) een film die je maar 1 keer hoeft te zien.
roytubbergen
Het is echt een goede film. Leuk en orgineel verhaal. Douglas speeld natuurlijk echt goed. Het einde is natuurlijk toppie. Een echt leuke spannende en verassende film. Prima.
patvandod
een hele rare film. wel een goede! alleen vind ik dat het einde anders moest. zelfmoord op het einde had ik beter op zijn plaats gevonden dan het kussen.
toch 4 sterren voor de rest van de film!
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Voor de tweede maal gekeken. Het script rammelt aan alle kanten, maar desondanks is dit een zeer vermakelijke film. Ik laat mijn 4* staan, terwijl ik normaliter sterren eraf haal bij zo een script met gaten zo groot als het hol van een vette muis.
MissLucifer
Laatst gezien, geweldige film! Had m helemaal niet door (een van de weinige keren dat dat voorkomt), en het einde was erg grappig. Vond m alleen een beetje te lang doorgaan, maar dat kan aan mij liggen. 3,5*
movo2
ja lekker filmpie dit leuk concept spreekt me al meteen aan en is goed uitgewerkt het einde is briljant. je hebt zeker niet het gevoel dat je de film voor niks hebt gekeken
-13-
erg fascinerende film, t begin ging een beetje moeizaam maar uiteindelijk heeft het het dubbel en dwars goed gemaakt. hhaha ik moet eigenlijk nog steeds wel lachen om het einde. dat had ik namelijk ECHT niet verwacht
Leland Palmer
Vergeet iedereen de briljante soundtrack? Jefferson Airplane met White Rabbit. Prachtig nummer en overigens ook de soundtrack van Platoon.
rocky I.S
schiterende film!!!met een ongeloofelijk goede verhaallijn.
angstaanjagende film met een van de beste verhaallijnen ooit.
khad nooit gedacht dat het allemaal voor die zijn verjaardag zou zijn op het einde.
rocky I.S
Jezus, hier hadden ze me echt goed te pakken!
echt h mij ook
korremeister
Prachtige film! Heb in mijn leven al ontzettend veel films bekeken, maar daarentegen zelden gestemd, maar voor deze film doe ik extra moeite want is erg de moeite. Heb in mijn leven als cinefiel weinig films gezien die aan deze film kunnen evenaren. Ben echt onder de indruk en zal nog tijdje blijven verderspelen in mijn gedachten... 5 welverdiende sterren! *****

Mysterythriller 'The Game' van David Fincher morgen op televisie: 'Heerlijk paranoïde sfeertje'

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

The Prestige
Mystery / Drama, 2006

The Sixth Sense
Thriller, 1999
zelfmoordbroer of zus relatiesan francisco, californiëpistoolverjaardagrestaurantkeymanipulationdanger of lifebirthday partygamemiljonairsurprising trapped in an elevatoroverflowing toiletbirthday present investment bankerpuzzlement