• 9.377.434 stemmen

Met onder meer: Michael Douglas, Sean Penn en Deborah Kara Unger

Gesproken taal: Kantonees, Duits en Engels

Releasedatum: 13 november 1997

Plot The Game

"What do you get for the man who has everything?"

Nicholas Van Orton is een rijke bankier, die alles heeft wat z'n hartje begeert, behalve een beetje spanning in z'n leven. Rond z'n 48e verjaardag geeft zijn broer Conrad hem een visitekaartje van een entertainment-bedrijf. Nieuwsgierig geworden besluit Nicholas het bedrijf te bezoeken. Hierna staat het leven van Nicholas volkomen op z'n kop. Er zitten mensen achter 'm aan, en hij kan niemand meer vertrouwen.

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Turkeyloverz schreef:
Het was voor het geval dat...stel dat Nicholas naar hem toe rent en hem in zijn armen pakt ofzo...

Als Nicholas naar hem toe zou rennen zou hij sowieso doorhebben dat zijn broer niet echt dood was. Dan maakt zo'n vlek ook niet meer uit. Ik blijf het een fout vinden.

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Vond het een behoorlijke goede film, met sterk acteerwerk (zeker van Micheal Douglas), apart sfeertje, best wel orgineel verhaal, en spannende momenten gecombineerd met onverwachte wendingen en ontknoppingen. Bovendien wordt je als kijker steeds op het verkeerde been gezet, en daardoor blijft de film gewoon boeiend. Verder moet je de gebeurtenissen wel goed blijven volgen, anders ben je al snel de draad kwijt, vind ik. Alleen het einde vond ik eerlijk gezegd wel tegenvallen. Had het einde zeker wel anders verwacht, en dat is best wel jammer van de film (hij had inderdaad beter dood kunnen gaan, want dan had ik de film zeker wel, meer als 1 keer gekeken, en dan had je ook echt een pakkend einde gehad, wat echt in je hoofd blijft zitten). Daarom zou ik persoonlijk de film niet meer voor de 2e keer willen zien, omdat je al weet hoe tegenvallend, het einde afloopt. Zeker geen 4 sterren voor mij, maar wel een *** en een half (3,5).

Echt wel een aanrader voor de mensen die de film nog niet gezien hebben, vind ik persoonlijk.

Desondanks blijft het toch een meesterwerk van David Fincher, en het blijft gewoon voor mij een erg goede regisseur!

avatar van titan

titan

Zoals anderen ook al hebben vermeld is de film sfeervol, spannend, meeslepend etc..., maar de film mist wat geloofwaardigheid doordat alles goed loopt. Ik bedoel, voor hetzelfde geld vergeet Nicholas dat hij een slinger bij zich heeft om het raampje van de te water geraakte taxi open te maken en verzuipt hij gewoon. Dat lijkt me wel een heel erg groot risico van het spel, maar uiteraard gaat het net goed. Van de politieagenten die vervolgens de zaak gaan onderzoeken hoor je ineens niets meer, terwijl ze volgens mij geen onderdeel uitmaken van CRS. 3,5*.

Turkeyloverz

Hoe ongeloofwaardig sommige dingen ook waren, ik blijf het een goede film vinden...

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Ik begrijp niet dat mensen zich zo druk maken over het feit dat de film niet helemaal geloofwaardig is. Het is een film, laat je erdoor 'meeslepen' en geloof dat het verhaal zou kunnen gebeuren in de wereld waar het in speelt. Dan kijk je naar een erg goede, spannende, onderhoudende film met goed acteerwerk van Michael Douglas, Sean Penn en Deborah Kara Unger. Een heel aardig plot met tensminste 2 grote twists...

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Een uitstekende thriller met een fantastische rol van Douglas. Alleen jammer dat het einde een beetje een anti-climax is. > 4.5*

avatar van Wouter

Mc schreef:

Probleem is dat ik het niet spannend vind, omdat het zulke onzin is.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Tja, dan word het een probleem

avatar van Braakkie

Braakkie

Je moet deze film volgens mij niet beoordelen zoals je de meeste trillers beoordeelt. Als je gewoon niet teveel nadenkt over het hoe en waarom van alles wat er gebeurt, heb je veel meer lol met deze film.

Je weet nooit wat er gaat gebeuren en dat maakt deze film zo goed.

Braakkie schreef:

Mee eens, dat heb ik gedaan, vandaar die 5*.

Maar aan de andere kant, als bijv. een comedy film niet grappig (genoeg) is, dan ga je hem toch ook niet opeens anders beoordelen, je geeft gewoon een lage cijfer.

Braakkie schreef:
Je weet nooit wat er gaat gebeuren en dat maakt deze film zo goed.

Maar dat is nou juist het leuken dat je als kijker probeert mee te denken met de film.
Doordat er hier een aantal goede plotwendingen in zitten
en je als kijker op verkeerde been wordt gezet maakt dat een thriller al wat beter (het maakt de film soms ook spannender, zie Basic).

En het is meestal dat er toch vragen in je op komen in bijna alle films en vooral bij thrillers dus denk je er toch wel over na .

Ik ben het met Dylan Banker eens dat de broer van Michael Douglas beter dood had kunnen gaan omdat het dan de film iets ingrijpender had gemaakt en geloofwaardiger.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Hi-Tek schreef:

Dat zou de hele toon van de film veranderen.

avatar van beyron

beyron

juist daarom.

Ik kan me helemaal vinden in de kritieken hier. Goede film, leuk tempo, leuk verhaal,... maar soms iets TE ongeloofwaardig. En ook het einde mocht van mij een dramatische twist gehad hebben, dat had de film dat extra gegeven waardoor het een topper kan worden.

Nu gewoon een degelijke thriller. ***1/2

Hi-Tek

Naja een degelijke thriller, maak daar maar een topper van .
Inderdaad had zijn broer dood moeten gaan, stel je voor dat door een verjaardagscadeau iemand dood is gegaan terwijl alles een grap is, dat was gewoon perfect geweest.
Of nadat hij van het dak sprong en werd opgevangen door het luchtkussen had hij dood moeten gaan of zowel hij als zijn broer dat zou pas een impact geven, maar ondanks dat vondt ik het toch wel een goed plot, ik had dit niet verwacht.

Turkeyloverz

Zoals je leest verwacht elke kijker dat die broer dood gaat, maar de film verrast je de hele tijd dus waarom nu niet?

Turkeyloverz schreef:

Er zijn zoals je leest genoeg mensen die de film niet eens verrassent vonden ondanks al die plotwendingen.
Maar goed ik weet eigenlijk ook niet waarom mij dat niet zal verrassen dat gebeurt mij bij zoveel films eigenlijk.
Het zou btw toch kunnen dat sommige mensen op het verkeerde been wordt gezet maar wanneer zijn broer wordt neer geschoten dat hen niet verrasten.
Wanner hij op dat dak staat verwacht je gewoon dat er iets gaat gebeurden en dat alleen al door die vrouw die zo hysterisch deed.
Noemt men zoiets niet intuïtie ?

avatar van Braakkie

Braakkie

Hi-Tek schreef:

Doordat er hier een aantal goede plotwendingen in zitten

nah, Ik vond het juist een mooie wending toen die broer ongedeerd bleek te zijn.
Maar over smaak valt niet te twisten zeggen ze toch?

Guyke

Het thema is al wel vaker gebruikt in scenario’s: de hoofdrolspeler heeft een doodgewoon, comfortabel, zelfs wat saai leven en wordt dan plots meegesleurd in een wereld van intriges, achtervolgingen, moordaanslagen enz. Zijn ganse goed georganiseerde bestaan valt helemaal uit mekaar (denk maar aan Enemy of the state, The Net, North by northwest of Trading places).

The game is in die zin origineel dat we weten dat het slechts een spel is, of toch niet, of misschien toch weer wel…

De spanning wordt zeer goed opgebouwd. Je ziet het karakter van Douglas veranderen doorheen de film van meewarige toeschouwer tot hypergespannen wrak. Prachtig geacteerd.

Zondermeer een geweldige film.

avatar van marcelgg

marcelgg

Jammer van Douglas, maar hij kan er zelf ook niet zoveel aan doen dat hij voornamelijk zichzelf kan spelen, met kleine nuance-verschillen.

Guyke

Het verschil tussen Douglas in het begin van de film en Douglas aan het einde van de film vind ik persoonlijk toch iets groter dan een kleine nuance.

Hi-Tek

Vondt dat wel meevallen, leg maar eens uit dan ?

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Weer een goede Fincher film.

Prima acteerwerk

Guyke

Vondt dat wel meevallen, leg maar eens uit dan?

Bij aanvang zien we Douglas als een man die alles onder controle heeft. Zijn leven is prachtig georganiseerd. Hoogmoedig kijkt hij neer op alles en iedereen rondom hem.
Bij het begin van het spel blijft hij het zien als een spelletje waar hij ver boven staat. Onaantastbaar, hoogmoedig.
Langzaamaan zien we in zijn karakter volgende wijzigingen: verbazing, verwarring, woede, angst... Om uiteindelijk te eindigen als neurotisch hyper-opgefokte, opgejaagde prooi die zelfs anderen bedreigt met wapens en uiteindelijk tot het uiterste gaat en zijn goedgeorganiseerde, rijkelijke leven wil beëindigen via zelfmoord.

avatar van Rancid

Rancid

Fantastische thriller, die vaak ook als komedie op mij overkwam, ik heb in elk geval veel gelachen. Erg goed verhaal, goede wendingen en mooi plot. Wat sommigen afdoen als ongeloofwaardig, kan je gemakkelijk weerleggen met het feit dat zo'n beetje iedereen met het plan van Penn en het CRS meewerkt, ook de agenten, die Douglas nauwelijks helpen. Alles is al bepaald, alles is als op een filmset bewerkt. CRS gebruikt allerlei trucjes, waardoor de eindrekening ook zo belachelijk hoog is geworden, dat zelfs Douglas er van schrikt, terwijl hij gigantisch rijk is en aan het eind op het feest eindelijk het idee heeft dat hij iets heeft meegemaakt, dus hij zal er echt wel wat geld voor over hebben. Waardoor ongeloofwaardige dingen dus wel degelijk kunnen, omdat het sowieso allemaal 'nep' is. Ook vind ik het einde wel degelijk goed, omdat je al ongeveer een minuut de tijd hebt om over het lullige idee dat Douglas z'n eigen broer doodschiet, kan nadenken, waardoor het geen gemis is dat het uiteindelijk nóg een keer verrassen wendt. . Een topper, met ook nog eens uitstekend acteerwerk van Douglas. 4,5*

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Goede film! Op een gegeven moment ga je als kijker ook twijfelen of het wel echt of fictie is. Je wordt meegezogen in het verhaal. Michael Douglas speelt top! (karakter deed mij denken aan Gekko in Wallstreet) De sfeer van de film is ook "donker" doet paranoia aan (typisch Fincher; van Seven). Het einde van de film is ook briljant. Onvoorspelbaar.

****-sterren

avatar van pampie

pampie

echt een goeie film, goed verhaal en spannend

1 van de weinige thrillers die ik echt spannend vind. daarom een welverdiende dikke 4*

avatar van Davito

Davito

Inderdaad deze film zat geweldig in elkaar en je proeft echt de sfeer en word uiteindelijk helemaal meegezogen.

Echt super! een 4 sterren!

avatar van youri_bonito

youri_bonito

4* voor Sean Penn, Michael Douglas en het script

Herzien, en het blijft een fijne film.

Lekker donker sfeertje. En da's ook het belangrijkste denk ik. Of je het einde nu wel of niet juist gegokt hebt maakt weinig uit. Veel meer dan een 50/50 is het niet. Het enige wat de film doet is het publiek tussen de twee uitersten gooien. Penn acteert voor een keer in een leuke film, Douglas is niet bepaald mijn favoriet maar doet het hier naar behoren.

Verder maakt Fincher er vooral een erg leuk sfeertje van. Zou het bijna een interessante regisseur vinden, jammer van Se7en. Van de geloofwaardigheid weinig last gehad. Meer gezeur van mensen die sowieso niet in de film zaten, en dan lijkt het me wel logisch dat dit stevig kan gaan steken.

Fijn filmpje dus. Niet meer dan dat, maar toch 4*. Ook de tweede keer erg vermakelijk.

avatar van Waku

Waku

Aparte en sinistire thriller die boeit van begin tot eind.

Niets is wat het lijkt.

Uitstekende rol van Michael Douglas.