Reign of Fire (2002)
Met onder meer: Matthew McConaughey, Christian Bale en Izabella Scorupco
Releasedatum: 19 september 2002
Plot Reign of Fire
"Fight Fire With Fire"
In een post-apocalyptisch, futuristisch Engeland moeten de Amerikaanse militieleider Denton Van Zan (McConaughey) en de Britse 'fire chief' Quinn Abercromby (Bale) samenwerken om een groep vuurspuwende draken te verslaan. Zij zijn er op uit om na een eeuwenlange rustperiode de mensheid te domineren. Van Zan en Abercromby hopen samen de Drakenkoning te vinden.
Quinn Abercromby
Barlow
Devon
Gideon
Apocalypse Now
Een echte low budget film, met decors opgebouwd uit oud roest en brandhout. Soms lijdt dat tot heel aardige resultaten zoals bij Mad Max en Waterwereld. Hier is het verhaal te dun en de climax net te mager.
Voor mij een magere voldoende. 3**
dit zijn juist de films die heel veel gekost hebben.......waterworld is een van de duurste films ooit
Wassup !
Een drakenfilm t'is is iets anders,goed voor de verandering. Maar ik dacht dat deze film een hoger gemiddelde had. Toch 3.5/5
Jazzthieve
Absoluut geen 'Draak' van een film. Geen aanrader dus.
Ja hoor, dat klinkt logisch.
Querelle
Laag gemiddelde! Ik denk dat de meeste mensen iets meer actie hadden verwacht. In plaats daarvan krijg je een donker apocalyptisch verhaal te zien. De sfeer vind ik geweldig hier en Christian Bale en Matthew McConoughy halen het maximale uit hun rollen.
veron35
Goede film aleen wel afgekeken van the postman.
MrGolf
Ik heb de film net gezien, ja ik weet dat dat laat is, maar ik vond de wel goed. Het verhaal op zich was ook wel goed, alleen jammer dat hier de draken zich voeden met as. En het einde was raar, eerst zie je een hele hoop draken, en dan nog maar 1.
Al met al vond ik t een goeie film, die ik t kijken wel waar vond.
sinterklaas
Was best wel een goede film. Met leuke sfeertjes van het verschroeide Engeland. Ik hou wel van dat soort dingen. Sommige dingen waren vrij spannend en de decors zijn ook prima. Ik heb wel een foutje gezien in de film: op het moment dat die helicopter wegvliegt zie je heel in de verte een trein rijden. En dat nadat de aarde verschroeit is.
Christian bale acteerde redelijk en die Amerikaanse soldaat ook. Dat einde dat er eerst 100 draken waren en dan ineens 1 vond ik wel raar.
Ligt trouwens voor 5 euro bij de Blokker, tenminste, voor zoveel heb ik hem gevonden, of het nu bij alle blokkers is weet ik niet. Maar voor die prijs moet je hem absoluut niet laten liggen.
bartsch
Geen slechte film, sterke donkere sfeer, en prima acteur.
Best vermakelijk en door de draken niet zo cliche. Waar de brandstof voor de helicopter en tanks vandaan kwamen blijft me wel bezighouden... 3*
maerk
Aardige film. De draken zijn erg mooi gedaan. Voor de rest is het niet echt een bijzondere film. Maar wel leuk!
3,5 ster.
Ché Cliché
Een net aan voldoende voor een film waar ik veel meer van had verwacht. Het acteerwerk van McConaughey en Bale was echt prima in orde, het verhaal had mogelijkheden, maar was weer iets te slap. De Special Effects waren niet best. Als je daar doorheen kan kijken hou je anderhalf uur redelijk vermaak over. 3 sterren dus.
DragQueen
Mooie actie/sci-fi, met enorm sfeervolle sets, en goede visuele effecten. bale en mconaughy acteerden sterk, en brachten hun rollen gewoon goed. het verhaal was prima, maar er had meer uit gehaald kunnen worden naar mijn mening. met de actie zit het wel helemaal goed. over het algemeen is het wel een erg vermakelijke en sfeervolle film. 3,5 sterren.
Niels Alberts
Goede film, goede special effects, snap niet waar iedereen over zeikt. Film wordt veelal afgekraakt en is niet nodig.
3,5
praetorian
Ongelofelijk wat een slechte film! Het verhaal sloeg sowiezo nergens op en dan probéren ze er nog een beetje wat van te maken... Dat kon alleen als ze écht veel actiescènes erin deden, alleen dat deden ze niet
In plaats van dat gingen ze een beetje kindertjes proberen op te voeden
PS: de actiescènes díe er waren waren wel écht leuk, vandaar geen bijzonder laag cijfer
Legan
Visueel is de film erg mooi, maar dat was het dan ook. Een slap verhaal die slecht is uitgewerkt, heel erg ongeïnspireerd geacteerd, slechte dialogen, weinig diepte bij de personages, ...
2,5 sterren
Sunday
Kreeg een beetje een Waterworld-Mad Max-gevoel. Wel een aardige film, vond er wel een lekker sfeertje in zitten. Sowieso wel een Christian Bale fan.
Kijk, je moet niet voor het verhaal gaan, blijkt ook wel uit de eerdere reacties. Maar het is een leuke wegkijker, aardige beelden en paar leuke actiescenes.
Ik ga trouwens nog wel even terugkijken naar dat stukje waar je volgens sinterklaas een trein ziet......
T.Bos
Onderhoudende film, origineel thema, samenhangend verhaal. Knappe acteerprestatie van McConaughey. Voor zo'n mooie player en lekker ding heeft ie een geniaal type gringo rauwdouwer neergezet. Hij houdt zelfs ruimte over voor Christian Bale, terwijl ie hem makkelijk had weggespeeld. Special effects zijn prima en de integratie van de comp draken is aardig gelukt. Ik heb genoten. 4,5*
dulcinea
sofripa
Mooie documentaire van vleermuizen die de wereld platbranden. 3,5*
kaleknikker
hele goede film
maar waarom zo'n laag aantal sterren?
kom op man hier is over nagedacht!!!
een 4 voor de film + een 0.5 voor het gezeur!
psycholamp
- 1960 berichten
Best wel een dom verhaaltje, maar eindelijk eens een film, waar de draken er behoorlijk uitzien. Sfeertje is ook prima. Lekker niks aan het handje filmpje.
brucecampbell
Matthew McConaughey
, Christian Bale
Elke film waar Bale in speelt drukt hij zijn stempel, ook in deze. Hij is voor mij DE acteur van dit moment.
Christian Bale.
ViggøJøhnny
ik heb me goed vermaakt met deze film,
meestal hou ik niet zo van Drakenfilms, maar een vriendin vind draken helemaal geweldig, dus heb ik toch maar meegekeken..
Niks speciaals, maar wel vermakelijk!
*3.0*
wyatt earp
Ik vind films met draken meestal wel grappig. Zo ook deze waarbij ik me prima vermaakt heb.
Sterk acteerwerk van Matthew McConaughey, hoewel Christian Bale het ook wel goed deed.
De visuele effecten is ook dik in orde. Draken zagen er goed uit. Sfeer is ook goed.
Het verhaal stelt eigenlijk niet zo heel veel voor, maar visueel is het een plaatje.
Als je deze film voor een paar euro bij de blokker tegenkomt, kun je hem gewoon niet laten liggen.
Draak van een film.
(in positiefe zin)
ritsert
Helemaal geen verkeerde film, iedereen is alleen een beetje TE stoer. Dat gaat wel vervelen, de zoveelste met een net iets te lage stem...
Toch een paar memorabele scènes, het starwars-toneelstukje, de brandende kerk, tilt het geheel allemaal wel een beetje boven de gemiddelde 'na de bom' film uit. De film is wel erg donker, ik denk om de animaties een beetje te verhullen, wat de regen voor Jurassic Park deed zeg maar.
Muziek: veel koper en violen, en natuurlijk de clichésnare bij elke 'militaire' scène. (Hé Jimmy Hendrickx - Fire, gaaf!)
Oh, en leuk idee, twee verschillende klieren in de keel die stoffen afscheiden die tezamen een soort natuurlijk napalm maken. Herinner me een sf-romannetje van vroeger waarin ook draken voorkwamen, daarin boerden ze spijsverteringsgassen op en staken ze aan door op hun achterste kiezen te kauwen.
Het einde was wat voorspelbaar, jammer. Zelfs dat pas dan de zon weer zou gaan schijnen zat erin.
Bale is zoals gewoonlijk fenomenaal, hij IS gewoon z'n karakter, wel een vreemd accent....
Ik zet hem in de categorie: Leuk-maar-ook-niet-meer-dan-dat...

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Living in Oblivion
Komedie / Drama, 1995

The Brave One
Thriller / Actie, 2007
kasteeldraakevolutionfire chiefanimated maptheatre audiencedragonslayertunnel constructionfire repellentdrillingiodine northumberland