• 9.377.055 stemmen

Met onder meer: Matthew McConaughey, Christian Bale en Izabella Scorupco

Releasedatum: 19 september 2002

Plot Reign of Fire

"Fight Fire With Fire"

In een post-apocalyptisch, futuristisch Engeland moeten de Amerikaanse militieleider Denton Van Zan (McConaughey) en de Britse 'fire chief' Quinn Abercromby (Bale) samenwerken om een groep vuurspuwende draken te verslaan. Zij zijn er op uit om na een eeuwenlange rustperiode de mensheid te domineren. Van Zan en Abercromby hopen samen de Drakenkoning te vinden.

avatar van predator

predator

• 1953 stemmen

goed idee, veelbelovend, maar helaas slecht uitgewerkt, niet heel veel aan en ook niet best geacteerd.

avatar van jester

jester

Redelijke film, ik heb me er in ieder geval wel mee vermaakt. De draken waren perfect gemaakt, het vuur hier een daar wat minder. Het verhaal heeft inderdaad niet veel om het lijf, maar dat hoort nu eenmaal bij dit soort films. 3,5*.

avatar van brielen

brielen

Redelijk spannende en spookachtige actiefilm. Adembenemende stunts. Minpuntje is dat er te weinig gevechten met deze vliegende monsters te zien zijn.4.

avatar van Tarkus

Tarkus

Leuke film. Origineel idee vind ik. Moeten niet altijd aliens zijn die de wereld bedreigen. Heb erg genoten van deze film.

avatar van Nomak

Nomak

Goede film die me aangenaam verrast heeft omdat ik er helemaal geen hoge verwachtingen van had.

avatar van Waku

Waku

Leuk tussendoortje meer niet.

Er wordt nogal ophef gemaakt over de special effects maar juist die vallen bitter tegen.

Verder gewoon een leuke avonturen/fantasy film.

Niet meer,maar ook niet minder.

avatar van -Jennifer-

-Jennifer-

Hij was wel leuk maar niet iets om een keer in de week te kijken.

avatar van moviefreak1

moviefreak1

-Jennifer- schreef:

Hij was wel leuk maar niet iets om een keer in de week te kijken.

Sorry , maar H U H ?

iets om een keer in de week te kijken , jennifer hoe oud ben je NU ?

avatar van waidman

waidman

Zwaar tegenvallende film, heb deze onlangs op dvd gezien, mijn conclusie, niet weer gaan zien.

lowhusky

in het begin leek het nog interessant te worden maar 3/4e van de film was echt dom

2 ster voor de vette draken

avatar van film_kaza

film_kaza

Absoluut de slechtste drakenfilm ooit. Alleen het allereerste stukje was interessant.

0,5 sterren

avatar van finaldestiny

finaldestiny

op zich best een aardige film, vond hem toch iets tegenvallen, had liever wat meer van de draken willen zien.

avatar van aimane

aimane

ik vond het een mooi film lijkt op de film dragon storm 5*

avatar van otherfool

otherfool

Ultiem vermoeiende film waarin iemand het licht wel eens aan had mogen doen. Post-apocalyptische sfeer werkte vooral op de zenuwen (ik zie niks!) en het verhaal sloft zich zonder mooie climax naar het einde toe. De draken zien er wel mooi uit overigens...

2*.

avatar van Charles Manson

Charles Manson

ik vond hem wel tof.

geen klapper inderdaad maar zeer zeker vermakelijk.

ik vond het idee dat alles asgrauw was wel mooi.

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

ik vond hem tegenvallen.

hij was niet slecht maar hij kon beter.

ik geef hem 3.0

avatar van Ronhart

Ronhart

Een echte low budget film, met decors opgebouwd uit oud roest en brandhout. Soms lijdt dat tot heel aardige resultaten zoals bij Mad Max en Waterwereld. Hier is het verhaal te dun en de climax net te mager.

Voor mij een magere voldoende. 3**

avatar van euroburger

euroburger

Eindelijk een film met echt uitziende slechterikken (draken dan in dit geval)

voor de rest is het verhaaltje flinterdun, maar toch hulde voor de macabere sfeer. Als je van draken houdt, zeker gaan zien. Voor de rest steekt deze film boven geen andere uit.

avatar van ikisfilmgek

ikisfilmgek

euroburger schreef:

Eindelijk een film met echt uitziende slechterikken (draken dan in dit geval).

Ja inderdaad je kunt de goede- en de slechterikken heel makkelijk van elkaar scheiden.

ikisfilmgek schreef:

ben benieuwd of het wat is denk van wel.???

wel een leuke film

avatar van BobdH

BobdH

Ja inderdaad, wel een leuke film. De mengeling van middeleeuwse invloeden en militairistisch modernisme zorgt voor een typische mannenfilm. Maar wel zodanig zelfbewust dat Reign of Fire gewoon heerlijk wegkijkt. Chris en Matt zijn aan elkaar gewaagt, de mooie apocalyptische setting zorgt voor sfeer en Edward Shearmur's onaflatend donkere, zware score geeft alles een wat intensere lading.

Helaas verpesten de clichematigheden het af en toe wel een beetje. Bovendien kent regisseur Bowman geen eigen stijl, waardoor het allemaal wel erg standaard blijft. Toch heb ik mij wel aardig vermaakt.

indiana helsing schreef:

wel een leuke film

Ik vind het echt leuk een film met draken en die draken waren nog gaaf ook.

606 schreef:

Ik vind het echt leuk een film met draken en die draken waren nog gaaf ook.

de enige goede dingen waren die draken die maar weinig in beeld kwamen. 2 sterren.

avatar van Beckol

Beckol

ik vond hem wel aardig. spannend op bepaalde momenten, maar 1x kijken is echt genoeg

avatar van Werwolf

Werwolf

Ik vond deze film wel aardig om te kijken. Mooie apocalyptische sfeer met een ontzettend 'over de top' verhaal en dito karakters. En daarbij vind ik Christian Bale gewoon een schitterende acteur. Deze aspecten maakte de film wel goed te pruimen.

***

Werwolf schreef:

***

dat vond ik ook bale is top.

avatar van Apocalypse Now

Apocalypse Now

in deze film vond ik hem inderdaad goed spelen, weet iemand trouwens hoe die andere mannelijke hoofdrolspeler heet?

volgens mij speelt ie ook in failure to launch..

Matthew McConaughey?

avatar van BlueSword

BlueSword

mja vond hem wel aardig vermakelijk om een keertje te zien, voor de rest niet, ik vond het wel jammer dat je niet zag hoe de wereld verwoest werd.

voor de rest zagen die draken er super vet uit en erg mooi, acteerwerk was ook niks op aan te merken maar toch zaten er wel saaie stukken in, het werd eentonig... komt omdat de omgeving het zelfde is telkens en ja...draakjes die weer en weer komen, uiteindelijk wel weer gezien.

toch nog aardig vermaak.