Reign of Fire (2002)
Met onder meer: Matthew McConaughey, Christian Bale en Izabella Scorupco
Releasedatum: 19 september 2002
Plot Reign of Fire
"Fight Fire With Fire"
In een post-apocalyptisch, futuristisch Engeland moeten de Amerikaanse militieleider Denton Van Zan (McConaughey) en de Britse 'fire chief' Quinn Abercromby (Bale) samenwerken om een groep vuurspuwende draken te verslaan. Zij zijn er op uit om na een eeuwenlange rustperiode de mensheid te domineren. Van Zan en Abercromby hopen samen de Drakenkoning te vinden.
Quinn Abercromby
Barlow
Devon
Gideon
Padd0
Ik vond vooral leuk dat ze de hele tijd van die stoere conversaties hadden.......
#%$*& wat een vervelende film zeg!
jedymaster
vanmiddag gezien en tja wat moet ik zeggen?
ff denke ja ik weet t: jongetje veroorzaakt wereldramp en lost m ook opwas wel leuk filmpje
Banjo
- 2035 berichten
ik vond het een goede film!
het acteren was goed en de special effects zagen er mooi uit. hij dee me gelijk wat aan mad maxs denken en godzilla alleen deze film vond ik zeker beter dan godzilla.
3 1/2 ster.
Armin
Nu ik 'm op DVD heb gezien bleek dat ik de 1e keer nogal wat zaken gemist had (slechte kopie). Ook de special effects maakten nu meer indruk. Daarom 0,5 * erbij.
DJ41
Orgineel verhaal, maar toch mist het iets. Al met al een vermakelijke film, goede acteurs, leuke special effects. Het duurde wel even voordat mijn vriendin ontdekte dat dezelfde acteur als van U571 erin meespeelde. (ben even zijn naam kwijt)
Wat hebben ze hem toegetakeld zeg. En hij heeft ook even in de fitnesszaal geleefd denk ik.
Spider
Niet zo slecht als ik verwacht had. Volgens regisseur Bowman is dit een horror maar ik vond de film nergens echt eng.
Matthew McC is wel goed en de special effects zagen er goed verzorgd uit.
Da Jando
Wat een vreselijk saaie film zeg, er zit totaal geen spanning in. En dan al die vreselijke dialogen! Ohja, die codewoorden "the angels are falling! roger" Alsof die draken ze afluisteren
De draken zijn mooi gemaakt moet ik zeggen. Daarom 1,5*
Jordy
De mensen die dit slecht vinden zien er blijkbaar de lol niet van in.. om de spanning hoef je 'm inderdaad niet te huren nee
Phooze
Absoluut geen 'Draak' van een film. Geen aanrader dus.
Yekezzez
Hmmz, blijkbaar sneller getypt dan gedacht. Als de strekking maar duidelijk is: Geen aanrader.
flicks
weer zo een typische film die helemaal nergens over gaat, de gene die dit verhaal heeft bedacht had of een hele rijke fantasie of hij was niet goed bij zijn hoofd. Draken die de wereld over nemen nadat ze uit een mijn komen.... prima verhaaltje, niet dus.. 2 sterren
MaTtIeBoY
Ik vond de nog wel aardig maar wat een AFSCHUWELIJK einde.Ongelofelijk. De film wordt gewoon afgeraffeld ik weet niet of dat nou de bedoeling was * 1/2 ster
De mensen die dit slecht vinden zien er blijkbaar de lol niet van in..
Angel Peacock
Is er niemand anders die de propaganda voor de Verenigde Staten er in herkend? De draken die het 'Europa' aanvallen (dreiging van terrorisme bijvoorbeeld) en Amerika die als grote held Europa wel even komt redden met minder primitieve middelen...
Als je met die ogen naar de film kijkt zal het je op gaan vallen dat er behoorlijk wat hints die kant op gaan. Echt walgelijk! De film is ook precies in de periode uitgekomen dat Amerika wel wat propaganda kon gebruiken, dus zo vreemd is dat niet gedacht van mij. Ik heb net twee sterren gestemd, maar dat verdienen ze alleen omdat ik wel onder de indruk van de draken was. De rest is vreselijk en tragisch.
Toxic Twin
Een vader van een vriend van me had deze gister geleend, dus we gingen hem even kijken. Pfff, wat viel deze tegen zeg. Het verhaal was al zwak, maar het einde sloeg alles: waar zijn al die andere draken gebleven tijdens het gevecht? Er zaten er eerst duizenden...
En nu ik dat van de Amerikaanse propaganda zo lees, kan ik het idd wel in de film herkennen: walgelijk...
Anderhalve ster van mij
Sjan
Dat van die propaganda ontgaat me gedeeltelijk, aangezien de Amerikaan niet eens de held is... Verder, aardige film, ongelooflijk veel nonsens...maar wel vermakelijk. Ik begrijp alleen niet waarom de ene keer de special effects dik in orde zijn, terwijl ze de keer daarna echt te triest voor woorden zijn. Het acteerwerk is 'aardig', maar Christian Bale lijkt wel op een zwakbegaafde neanderthaler (vooral in z'n uitspraak, met zo'n kwijlerig bekje). Waar ik een beetje over val bij deze film is de vraag of het nu met een knipoog is, of uiterst serieus bedoeld is: de ene keer denk ik namelijk dat het zo over-the-top is dat het haast wel komisch bedoeld moét zijn, maar de andere keer is de muziek en de emotie er zo dik bovenop gelegd dat het lijkt alsof ze het allemaal uiterst serieus menen. Als dat het geval is, is het wel behoorlijk zielig. Af en toe een beetje vreemde scenes, zoals in de laatste scene, waar die vrouw eerst half kreupel is en vervolgens als afleiding nog even vrolijk schietend van links naar rechts rent in een tempo waar de gemiddelde windhaas jarloers op zou zijn. Het bidden hoefde er van mij ook niet zo nodig in te zitten, dat was weer iets te sentimenteel, ik kon het bijna niet droog houden... Toch heb ik me om een of andere illustere reden wel vermaakt bij deze film. 3*
Sjan
Oh ja en degene die de set heeft ontworpen (en dan bedoel ik vooral dat bouwvallige Londen op het eind, dat zag er serieus erg mooi en apocalyptisch uit) verdient wel een mooie ganzenveer.
willum
In het begin beetje lafjes, later in de film wordt het beter. Het idee van de film sprak me wel aan, maar de regiseur kan er toch niet meer van maken dan een standaard actie film. Helaas, 2,5 sterren.
sn@ke
- 2077 berichten
Fantastisch entertaiment vol donkere sfeer en erg goede special effects. Het verhaal is best goed gevonden. De film begint goed en laat je niet meer los. In "reign of fire" schitteren Bale en McConaughey. Vooral McConaughey zet een erg leuke rol neer ; die van de harde dragonslayer zonder gevoelens. Zijn forse uitstraling is door zijn andere filmrollen erg raar te noemen. Hij is bijna onherkenbaar. Ook bale is ontzettend goed en vertoont veel meer emotie dan in de rollen die we van hem gewoon zijn. Een schitterend acteur zo blijkt. Izabella Scorupco zit ook erg goed in haar rol .De scenes met de draken zijn op een hand te tellen maar door niet te overdadig van dat gegeven gebruik te maken creëert de film juist veel spanning. De tijdsduur is niet al te lang wat hier misschien wel nadelig is want het mocht gerust nog een tijdje doorgaan. De donkere sfeer is erg knap gedaan net als de apocalyptische wereld die wordt uitgebeeld. Een spetterende film met een denderende finale die je op het puntje van je stoel houdt : zo een films zijn zeldzaam. Dikke aanrader.
Menghini
Ik vind het een beetje een teleurstellende film... Misschien waren mijn verwachtingen te hoog, maar de film doet mij verder niks en ik erger me dood aan alles en nogwat: ½*...
MWX
ik ben niet vaak zo teleurgesteld in een film als deze. heb m in de bios gezien en ben er met een gevoel heen gegaan dat dit wel eens de film van het jaar kon worden. nou dat viel vies tegen bah. met recht een draak van een film
sn@ke
- 2077 berichten
Kan je wat argumenten geven ? Ik zou graag weten waarom deze film maar het minimum van een halve ster verdient ...
MWX
Op de eerste plaats werd je destijds in de trailer voorgesteld met een masive Dragon Vs Human Film nou dat was het dus al niet. ik hoopte ook dat je een aanval aan het begin zou zien op de hedendaagse wereld en niet zzo'n dom goedkoop madmax setje. daarnaast heb ik ook nog eens een hekkel aan patriotistische films en daar was dit er zekers 1 van. bij deze film had ik het gevoel dat ik met een mooie meid naar huis ging die echter een travo bleek te zijn . daarom deze 0.5* (sorry voor de spelfouten hoor)

Apocalypto

Living in Oblivion
Komedie / Drama, 1995

The Brave One
Thriller / Actie, 2007
kasteeldraakevolutionfire chiefanimated maptheatre audiencedragonslayertunnel constructionfire repellentdrillingiodine northumberland