Contact (1997)
Releasedatum: 30 oktober 1997
Bekijk via Prime Video
Bekijk via NLZIET
Plot Contact
"If it's just us, it seems like an awful waste of space."
De astronome Ellie Arroway vindt na jaren zoeken eindelijk een radioboodschap van een buitenaardse beschaving. De boodschap bevat gedetailleerde instructies voor het maken van een mysterieuze machine. Onder groot protest van diverse religieuze groeperingen wordt het apparaat gebouwd. De vraag is nu wie er plaats zal mogen nemen in het apparaat, dat vermoedelijk een ruimteschip is. Ellie zou dolgraag willen.
- Contact (BoekMeter)
Rachel Constantine
Fisher
Willie
Jordy
Prachtige film. Mensen die een spectaculaire sci-fi film verwachten zullen erg teleurgesteld zijn, het duurt echt ruim anderhalf uur voordat er wat actie in de film zit. De tijd er voor wordt echter perfect gebruikt om op een zeer geloofwaardige manier te laten zien hoe de wereld op deze ontdekkingen zou reageren. De spectaculaire, prachtig gefilmde finale is hierdoor zeer geloofwaardig. Er worden diverse interessante religieuze en wetenschappelijke vraagstukken aangesneden. Het einde van de film is ook erg mooi, en laat het aan de kijker om te kiezen wat je wil geloven: heeft Ellie echt contact gehad met aliens, of was het allemaal maar een illusie? 4.5 sterren.
Blindfold
De grote EO boodschap in de film heeft hem een half puntje gekost
Jordy
ik ben niet met je eens dat de film een EO-boodschap heeft, anders had ik deze film niet zo positief beoordeeld (als ik ERGENS een hekel aan heb...). De fim laat alleen zien dat er nou eenmaal een groep mensen is die gelooft... en die dus ook problemen hebben met wat er allemaal gebeurt in de film. Ik vond het ook erg mooi dat het personage van Foster de hele film tegen het geloof is (want het is niet te bewijzen enz.) en dan op het eind zelf iets meemaakt wat precies hetzelfde is: ze denkt zelf dat het waar is, maar ze kan het niet bewijzen. Goed, de film gaat dus gedeeltelijk over religie, maar het probeert je het zeker niet op te dringen ofzo.
Jordy
nee, net weer ff gekeken:
ik kan NIET begrijpen dat iemand deze film slecht vind, wat zit deze film ongelofelijk goed in elkaar zeg...
zucht!
Blindfold
Het is misschien wel een subtiele EO boodschap, maar toch krijg ik aan het eind zo'n gevoel van: Geloof is niet te bewijzen, maar dit betekent niet dat het er niet is.
Jordy
nee dat zag ik er zeker niet in (anders had ie niet boven de 1 ster uitgekomen)
Ellie kwam er op het eind achter waarom mensen, zonder bewijs, toch kunnen geloven. Er werd nergens in de film opgedrongen dat er of wél of geen geloof zou zijn, dat mag de kijker lekker zelf uitmaken..
Jerome-B
Gewoon domweg een goeie film met wat diepte en inhoud waar je over na kunt denken, en de film is inderdaad heel erg mooi. 4 sterren voor dit meesterwerkje.
Jos2
Inderdaad EO. Wat een sentimentele draak. Mensen die denken dat dit diepgang heeft denken vast ook dat lingo stimulering voor de geest is.
troy31
wat wordt er verschillend gestemd zeg, ik heb hem hier liggen en zal 'm van de week eens bekijken, ben benieuwd, jullie horen van me.
BS
misschien wel een hoog eo gehalte maar ik blijf het een goede film vinden.Gewoon omdat het verhaal goed opgbouwd,orgineel is,spannend en meeslepend.3.5 ster
Buitenaards leven en eo boodschap kan ik niet helemaal met elkaar rijmen. Leg 's uit.
troy31
ik vond het inderdaad een mooi verhaal. Het zet je aan het denken he?
Jody foster is een goede actrice, maar ja ze doet het al zo lang.ik geef 3.5 ster omdat ik het hier en daar voorspelbaar vond.
NERD
Ik vond het niks......zal er wel aan gelegen hebben dat ik 15 was toen ik hem zag (op je 15 houd je toch van andere dingen dan op je 20ste). Ik zal nog niet stemmen, moet hem eerst nog een keertje zien. Maar als ik het nu moet zeggen dan krijgt hij 2 sterren, ik verwachtte toen een film met genoeg actie. Ach wat was ik toen naief.....
Jordy
vind ik ook, je kunt 'm altijd nog veranderen als je 'm weer ziet
Blindfold
Helaas. En ik maar denken dat er weer een: "heeft contact een EO boodschap" discussie zou oplaaien.
haagseharry
Een EO boodschap? Welnee. Gewoon een kl*t*film, onderhevig aan de afwezigheid van welke boodschap dan ook. Oude kale man met ernstige ziekte verzint 'alien'-stunt. De hele wereld (nou ja, de USA, dat zijn tenslotte de echte heroes) staat op z'n kop en JF hallucineert er hevig op los. Is die kale man nou zo slim of is de wereld, sorry, de USA zo dom? Ik vermoed het laatste.
vliegtuig13
Great film. mooie science fiction en goeie Jodie Foster. Eindelijk science fiction met aardig verhaal. Meestal mager ruimtefilmpje.
Grijns
gadverdamme! Ik wil de tijd die ik kwijtgeraakt ben terug!
Een zweverig verhaal over hoe religie ook opzoek is nar de waarheid netzoals geloof. Dit alles doorspekt met cliches en andere voorspelbaarheden.
bah, niet gaan kijken.
NERD
Wat een irritante film, sommige actrices kan ik gewoon niet uitstaan waarvan Foster er een is.
Verder het verhaal, daar klopt gewoon helemaal niks van. Okay een science fiction film is meestal een beetje vaag maar het klopt gewoon niet.
Ik bedoel wanneer je voor een paar miljard een machine bouwt en er gaat iets "mis" bijvoorbeeld iemand valt er meteen doorheen, dan probeer je het toch nog een keer?????
Verder zien bepaalde scenes er niet uit. Om een voorbeeld te geven: Wanneer ze op het strand staat met haar vader, het effect is ongeveer hetzelfde als je John Bernard voor het weerbericht ziet staan. Je ziet gewoon dat ze er niet echt op staan en dat het maar een projectie is. Wat was het budget van deze film?? 200.000 dollar ofzo? Wat slecht!!
Bah bah bah bah bah, hij was nog erger dan ik een paar berichten geleden dacht.
1,5 sterren.
aburefan
ik vond het wel boeiend en intelligent bedacht met een goed einde, alleen die Matthew McConaughey vond ik wat minder met dat gelul over God.
Jos2
Waarom weet ik niet, maar zag gisteren weer een stuk. De film is nog slechter dan ik dacht. Walgelijk. Haal er een volle ster vanaf. Wat een tinnef.
Jordy
hey NERD .. even over het uiterlijk van de scene op het eind... misschien aan gedacht dat het er nep uit MOEST zien omdat het nep (projectie, wat dan ook..) WAS ??
en dat "dan probeer je het gewoon nog een keer"... zoiets kost handenvol geld, en als het de eerste keer niets uithaalt.. dan doe je het toch niet nog een keer?
ik weet dat dit een "love or hate"-film is, maar ik heb nog steeds geen goede argumenten gehoord...
NERD
Ik vond mijn argumenten nog redelijk uitgebreid Jordy.
En nep omdat het er nep uit moet zien??? waarom zou je wanneer je suggereerd dat iemand op een buitenaardse planeet is het er geprojecteerd uit laten zien?
Misschien heb ik de scene wel niet helemaal gesnapt en heeft het wel een rede, maar na 2 keer de film met moeite uitgekeken te hebben heb ik niet echt de behoefte meer om hem nog een keer te zien.
Maarja, ieder zijn mening en ben blij voor je dat je deze film erg leuk vond.
Jordy
het was geen buitenaardse planeet, het was een projectie door de aliens van iets dat Ellie vertrouwd voorkwam

'Contact' met Jodie Foster vandaag te zien op televisie: 'Dit blijft de moeite waard'

Aliens

Baraka
Documentaire, 1992

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993
gebaseerd op boeknasanew mexicoextraterrestrial technologyprime numberradio wave wormholefanaticspiritualiteitreligiewetenschappersabotageham radio alien contactmechanical engineeringobservatory eccentric manradio telescope