Contact (1997)
Releasedatum: 30 oktober 1997
Bekijk via Prime Video
Bekijk via NLZIET
Plot Contact
"If it's just us, it seems like an awful waste of space."
De astronome Ellie Arroway vindt na jaren zoeken eindelijk een radioboodschap van een buitenaardse beschaving. De boodschap bevat gedetailleerde instructies voor het maken van een mysterieuze machine. Onder groot protest van diverse religieuze groeperingen wordt het apparaat gebouwd. De vraag is nu wie er plaats zal mogen nemen in het apparaat, dat vermoedelijk een ruimteschip is. Ellie zou dolgraag willen.
- Contact (BoekMeter)
Rachel Constantine
Fisher
Willie
NERD
Okay Jordy, ik snap wat je bedoelt. Die uitspraak over die strandscene neem ik terug.
Maar ik vind de film nog steeds erg irritant.
Goodfella
Nou nou... wat veel (overdreven) lage beoordelingen voor deze echt hele goede film zeg... Een van de vragen die deze film oproept (is er buitenaardsleven?) vind ik zowiezo al razend interessant, maar de film is ook nog eens erg goed uitgewerkt. Een zeer goed geacteerde (tenenkrommend...?!?) en vooral een zeer realistisch ogende film. Ik moest trouwens constant tijdens het kijken aan 2001: A Space Odyssey denken. (in positieve zin uiteraard...) Hadden jullie dat ook?
Goodfella
Het aller- allerlaatste stuk stond trouwens niet op m'n video opname. (Het moment wanneer Ellie net haar verklaring heeft afgelegd en buiten de zaal die Palmer ziet staan.) Gebeurde er daarna nog iets bijzonders of heb ik niets gemist?
vliegtuig13
Wel mooi maar soms een beetje langdradig. Gebeurt niet zoveel spectaculairs, alleen op het eind, maar ik vond de special effects heel mooi en ik had het einde totaal anders verwacht. Dat maakt 'm heel mooi !
Kunnen we het ook eens over een andere film hebben...
Goodfella
Haha Jos, jouw reactie was wel te verwachten... Inkoppertje noemen ze dat.
Jordy
U hebt gezocht op: gotspe
RESULTAAT (maximaal 20 woorden)
´got·spe (de ~)
1 wel zeer grote brutaliteit
weer wat geleerd...
Ramon K
Mooie, interessante sf-film met goed acteerwerk, goede special effects en een bod aan levensvragen en thema's. Een hele leuke film! 4 sterren
GerwinF
Best mooie film, alleen ergerde ik me aan dat zielige gekreun van Jodie Foster als ze in de bol zit. Gil dan gewoon!
portishead00
De eerste film die ik samen met mijn huidige vrouw heb gezien, en we hebben nog steeds contact....
morpheus
Intrigerende film, je moet er van houden hoor. maar dan is die ook erg goed. sterke effecten trouwens.
Oja het einde met die projectie enzow, ik zal het voor eens en altijd de wereld uit helpen: Die was zo nep bedoelt. ga niet uitleggen waarom, gewoon je kop gebruiken.
***1/2
Und? Jij begint trouwens met een opmerking over wat men hier gemiddeld vindt...
narva77 (crew films)
Klopt, maar als je kijkt naar bv IMDB en je vergelijkt het met het cijfer op MM, valt het tegen...
Tonyvdb
Eindelijk eens een film die buitenaards leven intelligent benadert, ik vond het een heel goede film en die scène op het strand en zo stoorde me niet, wel integendeel.
Wat me wel stoorde en waarom ik maar 3,5 geef is de volstrekt overbodige aanwezigheid van die etterbuil Matthew McConniedinges.
Misschien naar 4 bij een volgende kijkbeurt.
***' 3,5 op 4 ***'
narva77 (crew films)
Ik vond Matthew McConaughey helemaal niet slecht. Wie had je dan op die plek gewild Tony? Brad Pitt, Edward Norton, Johnny Depp?
Tonyvdb
Niemand Narva, die film had die rol gewoon niet nodig, staat gewoon in het script om de meisjes naar de zalen te lokken en/of omdat een Hollywood-productie blijkbaar altijd een mannelijke lead moet hebben ...
narva77 (crew films)
Verrek, je hebt gelijk realiseer ik me. Matthew speelt eigenlijk alleen mee zodat hij en Foster een relatie krijgen, wat natuurlijk lekker Hollywood is. Verder is hij redelijk onbelangrijk voor de film, behalve tijdens die Commissie.
Tonyvdb
Tijdens die Commissie was ie ook nie echt nodig hoor ... zonde, anders wel een goede film, hoor !
Menni
Alhoewel ik moet zeggen dat ik McConaughey's karakter ook het minst sterke uit de hele film vind (op wellicht de karikatuur van Jake Busey na), is 'ie niettemin volstrekt onmisbaar. Geloof versus wetenschappelijke benadering en liefde versus carrière zijn namelijk ZO ontieglijk belangrijke facetten en Palmer Joss vormt bij beide de spil.
Dat is ook weer waar.

'Contact' met Jodie Foster vandaag te zien op televisie: 'Dit blijft de moeite waard'

Aliens

Baraka
Documentaire, 1992

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993
gebaseerd op boeknasanew mexicoextraterrestrial technologyprime numberradio wave wormholefanaticspiritualiteitreligiewetenschappersabotageham radio alien contactmechanical engineeringobservatory eccentric manradio telescope