Contact (1997)
Gesproken taal: Engels, Russisch en Spaans
Releasedatum: 30 oktober 1997
Bekijk via Prime Video
Plot Contact
"If it's just us, it seems like an awful waste of space."
De astronome Ellie Arroway vindt na jaren zoeken eindelijk een radioboodschap van een buitenaardse beschaving. De boodschap bevat gedetailleerde instructies voor het maken van een mysterieuze machine. Onder groot protest van diverse religieuze groeperingen wordt het apparaat gebouwd. De vraag is nu wie er plaats zal mogen nemen in het apparaat, dat vermoedelijk een ruimteschip is. Ellie zou dolgraag willen.
- Contact (BoekMeter)
Rachel Constantine
Fisher
Willie
danuz
Als groot fan van Carl Sagan's ongegeneerd theatrale serie Cosmos stond ik best te trappelen om Contact eens te zien - een film gemaakt naar zijn gelijknamige boek.
Er valt genoeg tegen de film in te brengen - zo vond ik bepaalde persoonlijke verhaallijnen niet enorm boeiend (de romantiek, de vader), zet de film de tegenstelling geloof en wetenschap in het begin te hard tegenover elkaar. Maar dit is - door Sagan's bril gezien - gewoon een fantastisch pleidooi voor de menselijke en wetenschappelijke nieuwsgierigheid. En dat maakt de film enorm genietbaar, vooral naar de climax toe, die wat mij betreft heel raak is. Eén van de betere Science-Fiction's.
Erick1985
prachtige film waar ik echt altijd de bijgedachte heb of het ECHT mogelijk zou zijn.
Bovendien heb ik het altijd al egoistisch en bekrompen gevonden om te denken dat we alleen zijn. Deze film geeft hier een mooi beeld van.
De strand scene vond ik echt prachtig en raakte me behoorlijk.
En het einde vind het echt goed bedacht. Ik had zelf nooit op die ruis opname gerekend. Ik dacht ook altijd dat er gewoon niks meer te testen viel.
Jammer dat ze daar niet meer op ingingen en de film daarmee afsloten.
Maar goed. dikke 4.5*
Ben het helemaal met je eens. Het einde smeekt eigenlijk om een vervolg, maar misschien is het beter als die niet gemaakt wordt. Een vervolg valt 9 van de 10 keer toch tegen.
aminozuur
Gister deze film gezien.. Wat een goede film. Zeer authentiek acteerwerk van Jodie Foster en een retegoed verhaal.. het is niet zomaar een verhaal, het is een 'journey'.. filosofish en spiritueel.
hatebreeder
Mooie film die ondanks zn vrij lange zit toch nooit verveeld, dit komt mede door het uitstekende acteerwerk van Jodie Foster.
the new guy
Super verhaal, geweldig bedacht. Helaas is het te Hollywoodish verfilmd. Met een juiste regie zou dit een top 10 film zijn. Het liefdesverhaaltje is over the top en de boze legermannen zijn weer lekker cliché, zonde.
Al DeNiro
Interessante en intelligente film over de eerste contact met buitenaardse leven en de mysterie eromheen.
Ook best spannend, omdat je niet weet wat de mensheid te wachten staat.
De ruimtescenes zien er heel mooi uit.
Eind jaren 90 was ook echt een tijd waarin ruimtefilms helemaal in trek waren met Contact, ID4, Deep Impact en Armageddon.
neforce
Schitterende film!
Lange tijd geleden dat ik deze gezien heb, maar hij blijft verbluffend mooi!
Ik ga dit keer niet spoileren omdat alles gewoon klopt.
Het verhaal zit filosofisch magnifiek in elkaar. Het verbeeld onze vragen.
Ik kan er maar 1 ding over zeggen:
KIJKEN!
Vinokourov
Mêh, lekker hoogdravend is dit, zeker met hoofdpersoon Jodie Foster, die de aandacht naar zich toetrekt met haar halfstoere voorkomen. Het is bij tijd en wijle belachelijk hoe ze zo'n strak gezicht opzet en haar teksten uitspreekt. Ik kan er niet onder de indruk van zijn, sterker nog ik erger me dr aan.
Het verhaal zelf, een machine wordt gebouwd om in contact te komen met buitenaardse samenlevingen, is maar zo-zo. Het had stukken spannender kunnen zijn in plaats van het veelvuldig gebruik van fake CNN-beelden al dan niet met Bill Clinton in beeld. Na een tijdje heb je dat truukje ook werl weer gezien. Wat romantische overbodigheden maken het verhaal daarbij onnodig traag. Maar goed, super verveeld heb ik me ook weer niet. Een voldoende kan er wel vanaf.
bjerik76
vond m iets te lang duren met de vraag of ik hem zal afkijken of niet, maar t werd uiteindelijk weer wat spannender en ben ik wel blij dat ik hem had afgekeken
Arnforpresident
Goede film, sterk verhaal. Misschien een ietsje te lang. Het enige echte minpunt is dat ik persoonlijk vind dat het teveel "geloof" propagandeert.
NKS
Onbegrijpelijk dat deze niet in de top100 staat... Prachtig verhaal, fantastische beelden...
kobe bryant fan
Ik mag geen stem plaatsen omdat ik hem heb afgezet maar ik had daar redenen voor wat een saaie film was dit.
sofripa
Super science fiction. Op het geloofwaardige af....Cast, verhaal en effecten: alles top. Must see!
puckb96
Mooie science-fiction film. Jodie Foster speelt een indrukwekkende rol in deze film. Het verhaal is qua originaliteit en realisme best wel goed. Ook een goede vertolking van Matthew McConaughey. Het regisseurwerk is zeker niet slecht en de pacing ook niet. Dus kortom: een zeer goed filmpje dat best wel realistisch is voor wat het is.
jeeke21
Gewoon een prachtfilm ! Toen en nog steeds !
*Thijs*
Ik ben erg benieuwd hoe je dan tot een onvoldoende bent gekomen voor deze film?
mnrk
Een prima sf film van Robert Zemeckis....
Het verhaal is zeer sterk en mede door het sterke acteerwerk van Jodie Foster en Matthew McConaughey wordt deze film alleen maar beter.
Het thema "zijn wij alleen in het universum" is ook zeker te weten de moeite waard en wordt ook op verschillende manieren goed gebracht.
Zeer boeiende en ook zeer interessante Sciencefiction film met een uitstekende Jodie Foster, trouwens Matthew McConaughey deed het ook gewoon goed. Verhaal zit prima in elkaar en het laatste gedeelte is zeer mooi.
Pierre1965
Geweldig thema natuurlijk.
De grote vraag; Are we alone.
Het antwoord is Nee in deze film.
Kunst is dan, vind ik, om een film te maken waarin dat gegeven redelijk geloofwaardig op de kijker over komt.
Vind dat redelijk goed geslaagd hier.
Jody Foster heb ik nog nooit slecht zien spelen in een film.
Altijd passie die vrouw.
Dat het thema geloof erbij wordt gehaald, waarom niet, past bij het thema.
Het is toch nog altijd zo, dat wetenschap wat betreft het ontstaan van leven, nog redelijk in het duister tast.
yeyo
De ontknoping van Contact biedt een redelijk interessant dilemma omtrent wetenschap vs. religie. Alleen spijtig dat de twee daaraan voorafgaande uren dodelijk saai en hopeloos langdradig zijn.
pamela200
Totaal niet saai.
Heb genoten van deze klasse film. Als ik 10 sterren kon geven dan werden het er 10.
Smaken verschillen nu eenmaal. Een Science Fiction met een stukje mystiek. Kan het ooit , in de toekomst gebeuren? Niemand weet het of heeft een bewijs en dat maakt deze film zo sterk. Zoek je Aliens of Tranformers? Daar zijn genoeg films van. Maar niet in deze film.
Heerlijk vermaak. Schitterende rol voor Jodie Foster.
o0Timmy0o
Zeer goede film, met zeer goed geacteerde spelers. Irriteerde me soms wel aan Foster, maar dit zal wel komen door de tijd waar het in gefilmd is en hoe ik tegen films aan kijk.
Nog een nadeel aan de film is dat hij je met meer vragen dan antwoorden laat zitten, maar dat is eigenlijk ook weer de kracht van de film.
Goed geacteerd, goed script en mooie muziek.
SnakeDoc
Heerlijke film, met een interessant onderwerp dat over het algemeen goed is uitgewerkt. Jodie Foster speelt vrij overtuigend als wetenschapper.
Helaas kon het laatste gedeelte van de film mij iets minder goed bekoren. Vanaf het moment dat Ellie in het ruimteschip stapt mis ik dat stukje mysterie en spanning dat de film de eerste helft zo ontzettend goed deed.
Toch erg vermakelijke sciencefiction.
gauke
Een tijdloos en mooi bewerkt sciencefictiondrama met prachtige beelden dat verteld wordt in een rustig tempo. Het verhaal speelt zich af op verschillende terreinen en richt zich daarbij op de zoektocht en niet op de vondst. "De regisseur gaat tegen de stroom van de evolutie in", las ik. In ieder geval voert hij de eeuwige strijd tussen religie en wetenschap niet door feiten aan te halen maar Robert Zemeckis laat voornamelijk de personages (door motivaties) spreken. De cast speelt geweldig (Jodie Foster is tegelijk eerzuchtig en breekbaar) de speciale effecten zijn uitstekend.
Pelagatti
Tja drama en science fiction... niet echt een goede combinatie wat mij betreft. De film is erg traag en soms zelfs slaapverwekkend. Pas op het einde wordt het interessant. Jodie Foster irriteerde mij trouwens ook regelmatig of was het haar personage? Nou ja waarschijnlijk beide.
Loepsaal
Prettige SF, origineel gedaan, reizen in een fractie van een seconde, zonder Heisenbergcompensator.
Verveelt ondanks trage aanloop geen moment.
witboek
Jodie Foster is gewoon cool en acteert haar rol goed, maar typisch op zijn Amerikaans. De jaren 90 herken je goed in deze film.
Het enige wat ik zeer goed vond is het wetenschappelijke en de achterliggende gedachte of er leven is buiten ons.
cantforgetyou
- 1954 berichten
Prachtige film. Ooit in de bios gezien. En nu weer eens op dvd. Ik heb er weer echt van genoten. Want een supergoede science fiction film. Vooral de begin scene, krijg je mooi beeld hoe groot ons heelal is. En het kan bijna niet anders, dat er nog meer miljoenen vormen van leven moeten zijn op andere planeten. Al zijn het maar micro orgasmen of planten. Ook het spirituele wordt prachtig vertoond in deze film. Voor mij echt een dikke vijf sterren film.

'Contact' met Jodie Foster vandaag te zien op televisie: 'Dit blijft de moeite waard'

Aliens

Baraka
Documentaire, 1992

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993
gebaseerd op boeknasanew mexicoextraterrestrial technologyprime numberradio wave wormholefanaticspiritualiteitreligiewetenschappersabotageham radio alien contactmechanical engineeringobservatory eccentric manradio telescope