Genre: Thriller
Gesproken taal: Spaans, Engels, Frans en Hongaars
Releasedatum: 1 februari 1996
Bekijk via Prime Video
Plot The Usual Suspects
"Five criminals. One line up. No coincidence."
In de San Pedro Baai, een haven van Los Angeles, is een chaos met vele lijken ontstaan na een enorme explosie op een vrachtschip. Douanier Dave Kujan reist af van New York naar de westkust om Verbal Kint, de enige overlevende getuige die een bijzondere deal heeft gesloten met justitie, te ondervragen. Kujan is er namelijk zo goed als zeker van dat de dood gewaande crimineel Dean Keaton een hand in de zaak heeft. Ondertussen blijkt er nog een getuige te zijn, in het ziekenhuis, die een ander licht op de zaak werpt.
McManus
Jack Baer
Jeff Rabin
timbo_
Want?
Er zitten zoveel details in die je al in de goede richting sturen die je de eerste keer niet bewust ziet en de keren daarna wel. Het knappe aan deze film is mijn inziens dat het verhaal achteraf ook volledig blijkt te kloppen. Veel andere films met een verrasend einde hebben nogal eens het euvel dat ze volledig op het einde leunen deze totaal niet.
FL88
Dat het achteraf klopt is waar. Misschien dat ik mijn mening wat te stellig heb verkondigd. Dus: Het einde heeft mij de film een negatieve nasmaak gegeven.
RookWorstje
Ik ga hem morgen kijken! Ik verwacht er veel van!
Mark86
Voorkennis kan deze film echt verpesten. Het is t beste om gewoon te kijken zonder er iets van te weten..
Rancid
Dus toen jij in het begin kevin spacey zag wist je al hoe de film ging aflopen?
Jha, niet de film volledig, maar wel, uuuh, dát. Hopelijk zonder iets te verpesten voor mensen die m nog moeten zien.
Remi
Daarom zijn er spoilers
boerenpummel
De eerste keer dat ik hem keek was ik volkomen verrast door het einde. Nu ik hem opnieuw zag bleek pas hoe goed de film in elkaar zit. 5*
wesbrina
Ik vind dit een van de weinige films die de 2e keer dat je hem kijkt nog beter is als de 1e keer .
Bravo !!
Jus-T
De moord op Saul Berg is iets apart. Kint zal Keaton de moord doen plegen hebben in zijn verhaal aan Kujan, maar de beelden laten zien hoe het werkelijk verliep. Keaton weigerde te moorden (daar zal z'n relatie met Fineran mee te maken hebben), en dus moest Kint, tegen z'n verwachtingspatroon in, de treuzelende Berg neerknallen. Let op de tegenzin die Kint laat blijken.
Voor mij heeft die moord een heel andere essentie. Voor mij heeft de moord op Berg en de beelden van de jonge Soze als hij zijn familie vermoord, een héél duidelijke band met elkaar.
Redlop
Met je eens Jus-T. Saul Berg herkent Kint als zijnde Kayser Soyze. Met de koebloedige afrekening laat Kint ook duidelijk even zijn vermomming vallen.
kitaka
Deze film is zoals gezegd de 2e keer het meest genieten
Kevin Spacey speelt briljant en ook hoe hij speelt tegenover die inspecteur is briljant, als je af en toe let op de gelaatsuitdrukkingen als je de 2e keer kijkt, gewoonweg briljant! Vooral dat stuk waarbij de inspecteur zoiets zegt van, ik ben slimmer dan jij, en de manier waarop Spacey dan kijkt, toppunt van acteren!
Gaasbeek82
Ooit een film gezien met een einde als dit? Ik vond dit een meesterwerk van de bovenste plank. Kevin Spacey in een uitstekende rol. Tot deze hoogte is hij eigenlijk alleen nog maar gekomen in American Beauty!
wavanbuuren
Heb je ooi L.A confidential gezien, Gaasbeek? Hierin is hij wat mij betreft namelijk ook briljant.
P.S. Vergeet niet te stemmen op deze film
koekebakkertje
Op moviemeter.nl zag ik dat deze film als één van de
beter werdt gezien. Des te meer reden om deze film eens
te gaan huren. Het feit dat Spacey erin speelde deed me
deugd. K-Pax staat imers in mijn top 10, en dat is te danken
aan Spacey. Genoeg introductiegelul...
Naarmate de film vorderde en er in feite geen hol
gebeurd kwam de wending... Ik stond eerlijk gezegd
niet echt van deze plotverandering te kijken. Na weer een
drie kwartier de beste Kind ondervraagd te hebben kwam
de ontknopings-"verrassing". En ja hoor, voorspelbaar-
heid ten top. Gaaaaap
Desalniettemin vond ik de opbouw naar het einde
best boeiend en het acteerwerk was prima.
Een matige 2 en-een-halve ster voor deze "topper"
Mark86
Op moviemeter.nl zag ik dat deze film als één van de
beter werdt gezien. Des te meer reden om deze film eens
te gaan huren. Het feit dat Spacey erin speelde deed me
deugd. K-Pax staat imers in mijn top 10, en dat is te danken
aan Spacey. Genoeg introductiegelul...
Naarmate de film vorderde en er in feite geen hol
gebeurd kwam de wending... Ik stond eerlijk gezegd
niet echt van deze plotverandering te kijken. Na weer een
drie kwartier de beste Kind ondervraagd te hebben kwam
de ontknopings-"verrassing". En ja hoor, voorspelbaar-
heid ten top. Gaaaaap
Desalniettemin vond ik de opbouw naar het einde
best boeiend en het acteerwerk was prima.
Een matige 2 en-een-halve ster voor deze "topper"
Als je bij voorbaat al moviemeter gaat doorlezen kan ik begrijpen dat de verassing niet zo indrukwekkend is...
Dylan Blanker
Fantastische doordachte en briljante film, waarbij je tot het einde totaal geen idee hebt, wie er eigenlijk nou allemaal in het complot zitten. Applaus waard!! Dus geweldig acteerwerk, en spannende momenten, maar vooral het verhaal was interessant. **** en een half (4,5).
Echt de moeite waard!!

lotr-fan
vind et toch een redelijk goeie film, ondanks dat et eerste deel best wel chaotisch in elkaar is gezet. ik wist namelijk niet dat sommige scènes flashbacks waren.
IcU
Hij viel me behoorlijk tegen. Na alle lovende berichten gelezen te hebben, en met het idee dat hij op nr. 8 in de top 250 staat, ben ik deze film gaan kijken. Ik vond hem erg langdradig, en dat vond ik een beetje irritant worden. Ik vond hem aardig, niet goed.
Diederik58
In het begin dacht ik: waar leidt dit alles nu naar toe. Maar na een half uur of zo, kwam er wat vaart en structuur in de film. Geweldig geacteerd en wat een superverhaal. Het einde was voorspelbaar. Zeker de moeite waard om deze film te zien.
disappear
Bovengemiddelde film -als je tenminste geen bezwaar hebt tegen flashbacks! Spacey speelt prima; ga 'm binnenkort vanaf de onlangs gekregen dvd nog eens bewonderen.
Mr. M
Vorige week voor het eerst gezien, het eerste half uur wist ik niet wat ik ervan moest denken, en kwam het op mij wat warrig over, maar daarna kwam er wat meer structuur in, en werd er naar een zeer verrassend slot toegewerkt. Topfilm met geweldig acteerwerk van Spacey. 4 sterren.
Dead01
- 2035 stemmen
Ga mij een beetje hier bij aan sluiten.Is ook eerste keer dat ik deze zag en wist ook niet maar had al gehoord dat hij goed is en zoals mr.m zei naar het einde word echt wel goed en zeer sterk einde vind ik.
Halcyon
Deze film was dringend aan een herkijkbeurt toe en terecht!
Zelden een film gezien die zo goed in elkaar steekt van begin tot einde. Mooi acteerwerk overigens van Spacey, Del Toro en Byrne. Baldwin was voor mij de enige zwakke schakel in de film.
Die line-up scène in het begin waar de 5 misdadigers in zo'n kamertje voor het vensterglas staan is trouwens te hilarisch voor woorden.
sheer
Bizarre film! Eindelijk was er weer een film die me kon verrassen.......
mr.smith
Zeer maar ook echt zeer Verassende film.....Acteerwerk boven gemiddeld....
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Vette film wel, maar ik vond het einde ook tegenvallen. Zoals gasten al zeiden was het inderdaad een beetje voorspelbaar na een tijdje en als het dan uitkomt is het plot nog steeds wel super, maar toch wat minder. De acteerprestaties waren aardig, ik vond Byrne eigenlijk het best nog. Ben het dus niet echt eens met al die lovende reacties, 3,5*.

1 April, kikker in je bil: acht films die je compleet voor de gek houden

Thrillerklassieker ‘The Usual Suspects’ van Bryan Singer is vanavond te zien op televisie

Bekijk hem nog snel: 'The Usual Suspects' gaat van streaming verdwijnen

'Heerlijke misdaadfilm, waarin volop te puzzelen valt': 'The Usual Suspects' komt uit in prachtige 4K-release

The Shawshank Redemption
Drama, 1994