• 9.377.017 stemmen

The Usual Suspects (1995)

Thriller | 106 minuten

Genre: Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Bryan Singer

Met onder meer: Stephen Baldwin, Gabriel Byrne en Chazz Palminteri

IMDb beoordeling: 8,5 (1.227.202)

Gesproken taal: Spaans, Engels, Frans en Hongaars

Releasedatum: 1 februari 1996

Plot The Usual Suspects

"Five criminals. One line up. No coincidence."

In de San Pedro Baai, een haven van Los Angeles, is een chaos met vele lijken ontstaan na een enorme explosie op een vrachtschip. Douanier Dave Kujan reist af van New York naar de westkust om Verbal Kint, de enige overlevende getuige die een bijzondere deal heeft gesloten met justitie, te ondervragen. Kujan is er namelijk zo goed als zeker van dat de dood gewaande crimineel Dean Keaton een hand in de zaak heeft. Ondertussen blijkt er nog een getuige te zijn, in het ziekenhuis, die een ander licht op de zaak werpt.

avatar van Hobbes

Hobbes

ding is 9 pond bij play.com.

lindastuurman

A.s. dinsdag ga deze film toch maar es kijken denk ik. Al is het alleen al vanwege Chazz Palminteri, die nu z'n eerste film regisseert : Noel

Ben benieuwd!

avatar van tovenaar

tovenaar

My god

avatar van Noodles

Noodles

lindastuurman schreef:

Wat een argumentatie om een film te gaan kijken....

lindastuurman

Haha, die kent mij nog niet

Lijkt me grappig als RW binnenkort een film maakt met Jim Varney, dan moet je al die Ernest films gaan kijken

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Lijkt me vrij onmogelijk, of het wordt een hele zieke film.

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

kos schreef:

Lijkt me grappig als RW binnenkort een film maakt met Jim Varney

Lijkt om onwaarschijnlijk, Jim Varney is dood.

blabla schreef:

Lijkt om onwaarschijnlijk, Jim Varney is dood.

dat heb ik weer.

kos schreef:

dat heb ik weer.

avatar van Casagrande

Casagrande

Even fris commentaar van een nieuw lid! Prachtige film, zeker 4,5 ster waard! Ik houdt wel van een verwarrend slot, echt een film die met één keer niet vaak genoeg is gezien!

Maar vanavond(veronica) is nog iets te vroeg..

avatar van Redlop

Redlop

Verrek...bedankt voor de tip!

avatar van davidov

davidov

erg mooie film, verassen einde idd...alleen vervelend dat ze zoveel quotes vertellen in die laatste 2 minuten waardoor je niet even rustig kan genieten van de mooie plot wending.....

avatar van movie-freak

movie-freak

wat een film zeg! geweldig!!! en dan vooral het einde, ik had over mijn hele lijf kippevel! fantastisch!!!

avatar van Dionysos

Dionysos

Net weer eens gekeken. Dit was de derde keer en nog steeds sta ik versteld van het ingenieuze verhaal. Zeer tof gedaan. Na de eerste keer is het misschien wel iets tè suggestief allemaal, maar desalniettemin weet het me vooralsnog voldoende te boeien.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Dionysos schreef:

Ik ook! Echt een geweldige film. De verwarring van de ondervrager is echt heel erg mooi in beeld gebracht. Die quotes die je de hele tijd hoort zullen ook wel door zijn hoofd spoken. Maar als ik het goed begrijp is Kint's plannetje wel mislukt. De politie weet nu wel wie Soze is. Ze hebben weliswaar geen bewijzen maar ze zullen nu wel alles op alles zetten om hem ergens voor te pakken. Als ze m kunnen vinden natuurlijk. Desalnietemin blijft mijn 5 stevig staan.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Zojuist voor het eerst gezien; geweldige film. Het is toch een film die ik nog eens moet zien. Het einde is verassend, had ik helemaal niet verwacht.

avatar van John Doe

John Doe

BoordAppel schreef:

'You will probably never hear of him again' zegt K.S., en als je gezien hebt hoe ziekelijk taktisch hij dingen aanpakt, weet je wel dat hij dat klaarspeelt.

lindastuurman

Ik heb nog maar eens geprobeerd een film te kijken die normaal gesproken buiten mijn favoriete genres valt. Had ik beter niet kunnen doen.

Maar goed dat ik de film tot de helft gezien heb, want nu blijf ik MM een lage stem schuldig

Het is niet zo dat ik de film slecht vind, het is gewoon mijn genre niet en het hele verhaal kon me absoluut niet boeien.

Het enige lichtpuntje is dat ik Chazz even heb kunnen zien

avatar van Sjaako

Sjaako

Vergeet niet dat de film halverwege pas echt op gang komt, ik bedoel nadat de groep de opdracht van Sose krijgt.

Ik vond het een geweldige film. Ik heb misschien een detail gemist, want ik begreep niet helemaal hoe de "cop" aan de notities op het prikbord plotseling de gehele puzzel in elkaar laat vallen. Hoe komt het dat er zoveel hints op dit bord hangen?

Omdat Verbal aan de hand van die 'hints' juist het verhaal fabriceerde

Sjaako schreef:

Omdat 'Spacey' het hele verhaal dat hij vertelde ter plekke verzon en daarbij de namen die op het prikbord stonden gebruikte.

avatar van dttom

dttom

Omdat spacey waarschijnlijk alles heeft verzonnen met behulp van de dingen die op het bord hangen

avatar van dttom

dttom

wat een vlugge vingers hebben die kos en kapp!

Nee, Kos is the boss.

avatar van Sjaako

Sjaako

Thanx, KOS, Kappeuter & dttom,het is mij nu helemaal duidelijk.

(Tsja, hoe kan je zo'n clue eigenlijk missen )

Great movie

avatar van AICHA

AICHA

nou wat ik er van vond ik vond hem niks aan......

begon zo wat te slapen en zeker geen 5***** waard

0,5 sterren wel

avatar van Phoenix

Phoenix

Als hij je in slaap bracht is de film toch nog ergens goed voor... . Dan is 0,5* wel erg weinig.

avatar van tovenaar

tovenaar

lindastuurman schreef:

Het enige lichtpuntje is dat ik Chazz even heb kunnen zien

Komop, overdrijf niet zo. Doe dat in je Robin Williams topic.

avatar van Ghola

Ghola

AICHA schreef:

nou wat ik er van vond ik vond hem niks aan......

begon zo wat te slapen en zeker geen 5***** waard

0,5 sterren wel

Tsja, half 9 was wellicht te laat voor je... geef de film over een paar jaar een nieuwe kans zou ik zeggen.