• 9.373.530 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Tim Ritter

Met onder meer: Asbestos Felt, Courtney Lercara en Joel D. Wynkoop

Plot Killing Spree

"YOU SCREW MY WIFE, I SCREWDRIVE YOUR HEAD!"

Tom heeft het gevoel dat zijn vrouw vreemd gaat. Na enige tijd loopt zijn frustatie zo hoog op dat hij de mannen die hij ervan verdenkt met zijn vrouw te slapen begint te vermoorden, en wel op een heel bijzondere manier.

avatar van otherfool

otherfool

Amusante slasher met horrorkantjes (met name naar het einde van de film). Het goedkope werkje heeft met Asbestos (!?) Felt een perfecte hoofdrolspeler; wat een freak! Een aardig verhaaltje en prima uitgevoerde bloederige moorden, Asbestos' hele gereedschapkist komt van pas.

Voor het acteerwerk hoef je deze duidelijk niet te zien, overigens. Maar dat moge duidelijk zijn.

3*.

avatar van Dragon

Dragon

De film komt vrij traag op gang en het acteerwerk is slecht te noemen, maar eens Tom aan het moorden slaat wordt het wel interessant. De gore-effecten zijn best goed te noemen, zeker gezien het lage budget van deze productie.

En Asbestos Felt is, zoals Otherfool al aanhaalde, echt geschikt voor deze rol. Freaky hoe hij geleidelijk aan een psychotische killer wordt. **1/2/*****

avatar van MondoGenerator

MondoGenerator

wel echt iets voor de liefhebbers!

Hilarische pijpscene haha

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Ha ha, was me dat een hilarisch filmpje zeg !

Plot: Tom Russo, een paranoide kerel, is 6 maand getrouwd met Leeza Russo.
Hij wil dat zijn vrouw thuis blijft om voor het huishouden te zorgen, en vooral omdat hij stikjaloers is.
Als ze zou gaan werken, ontmoet ze andere mannen, en dat gedacht alleen al maakt hem gek.

Natuurlijk raakt hij helemaal overwerkt en begint te vermoeden dat zijn vrouw hem thuis bedriegt met werkmensen die langskomen om klusjes op te knappen.
Op een dag vindt hij een notieboekje waarin Leeza vertelt over haar sexuele uitspattingen die ze heeft gehad met zijn baas, die toevallig die dag ziek meldde op het werk...
De uitspraak “She's giving great head too !” krijgt hier een hilarische betekenis...

Hij zegt hierover niets tegen zijn vrouw maar beraamt een plan om zijn baas te vermoorden.
Tenslotte kan zijn vrouw er niets aan doen dat ze zo sexy is en daardoor andere mannen het hoofd op hol brengt, da's althans zijn verwrongen gedachtengang...

Zijn besluit staat vast, de mannen die Leeza beschrijft in haar notitieboekje moeten eraan !!

Zo komt de TV hersteller aan huis, de tuinman, zelfs zijn bazige, oude buurvrouw moet eraan geloven.

Wat Tom niet kon vermoeden is dat zijn vrouw deze verhalen heeft gefantaseerd en in haar agenda heeft opgeschreven om ze te verkopen aan een roddelblaadje, die ze maar al te graag wil publiceren.
Dat vermoed je als kijker uiteraard al van in't begin...

De ene hilarische moord na de andere volgt elkaar op, het is super low-budget met veel gore, bloed en ingewanden, heerlijk

Een vette aanrader voor de horror-splatter fans, da's helemaal niks voor de doorsnee filmkijker, want die haalt hier ongetwijfeld zijn neus voor op, maar voor de gore-lovers is dit geweldige cinema !

7/10
omdat hij zo absurd-komisch is

avatar van stephan73

stephan73

Low budget splatterfilm, die gemaakt is voor de videomarkt.

Het verhaal wordt met veel humor gebracht en enkele effecten zien er inderdaad heerlijk uit, maar er had meer in gezeten.

Asbestos Felt is geniaal als Tom Russo. Wat een geflipte gast is dat, zeg!

Dat deze film een enorm eerbetoon is aan Herschell Gordon Lewis, had ik al door voordat het genoemd werd in de eindcredits.

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Tim Ritter's Killing Spree is een fijne splatterfilm op één

dingetje na: ER ZIT TE WEINIG SPLATTER IN!

Op de DVD-hoes staat "A 9 on the Gore Score....etc...

een mening van wie? Chas. Balun, Deep Red Horror Handboek?

Een specialist in gore...juist ja. Ik ben geen trotse bezitter van dit handboek en nu zelfs trots het niet te hebben.

A 5 on the Gore Score was voldoende geweest, maar ik ben geen

specialist.

Ondanks minder gore dan verwacht bevat Spree genoeg ellende

om niet verveeld te raken. Tom Russo, de hoofdfiguur neergezet door Asbestos Felt, is een erg aangenaam karakter met een

aanstekende lach. Wanneer ie eenmaal op dreef is en begint te moorden wordt de lach mooier en mooier, evenals zijn kapsel en

baard!

Als Killing Spree uit de Kaufman-fabriek zou komen, geloofde ik het

meteen. Vooral de Head-giving-scene gaf me een Troma-gevoel!

Uiteindelijk is het een leuke mix van gore en humor.

Dikke 3,5 ster

avatar van Tonypulp

Tonypulp

een enorm eerbetoon is aan Herschell Gordon Lewis

Het zou niet hebben misstaan in het oeuvre van Herschell, het is qua stijl érg a-like en ook de typetjes lijken zo uit zijn films gewandeld te zijn .

En daarom is deze Killing Spree ook bijzonder gaaf. Een heerlijk debiel werkje, vaak erg lomp en bijzonder goedkoop; yeuy. Echt als splatter wil ik het niet zien, eerder een fijn psychotisch werkje met een opvallend sterk neergezette psycho. Die look van Asbestos Felt is op z'n minst bizar te noemen .

Vooral de Head-giving-scene gaf me een Troma-gevoel!

Heb me ziek gelachen om die scene. Zo'n moment waar je het uiteindelijk voor doet. Tijdens het eerste uur is het vooral wat afwachten maar wanneer het dan eindelijk los gaat is het erg genietbaar. Aantal toffe kills en vooral de laatste twist doet het ééérg goed Geniale zet om z'n slachtoffers terug te laten komen uit de dood, ziet er ook nog eens smakelijk uit.

Het tempo is soms wat te laag en daardoor hangt het een beetje tussen de 3.5 en 4*..

avatar van perceived

perceived

Kleine classic.

Fijn low budget werkje dat verrassend goed uitpakt. Dat is vooral te danken aan het lekkere sfeertje uit vervlogen tijden en de bijzonder grappige rol van Asbestos Felt. Ook de synth soundtrack mag er zijn, klinkt erg lekker. 6.5/10*

Overigens heeft Asbestos Felt ook een rol als Tom Russo in de film Creep (1995) - IMDb (eveneens geregisseerd door Tim Ritter). De film staat nog niet op MM, wilde 'm toevoegen, maar vind de synopsis te onbegrijpelijk om te vertalen...

avatar van alexspyforever

alexspyforever

'Dedicated to Herschell Gordon Lewis the true godfather of gore' is er te lezen in de laatste seconden van de eindcredits. Dat is natuurlijk wel mooi, maar als ik als fan zo een film zou afleveren ik zou me doodschamen. Ja er zit gore in maar dat en de (flauwe) humor doet me eerder denken aan een Troma film dan een Lewis film. Dat er wederzijds respect was tussen HGL en Troma is mooi, maar dat betekent niet dat ik als HGL fan ook Troma goed moet vinden. Ik moet wel toegeven dat Troma zeker wel leuke ideeën heeft alleen vind ik de uitwerking vaak (pun intended) strontvervelend. Zo dus ook bij deze Killing Spree. Er zijn geen leuke karakters te beginnen bij de anti-held wiens echte naam 'Asbestos Felt' (al heb ik daar mijn twijfels over) veel cooler klinkt dan het karakter dat hij uiteindelijk speelt. Het is allemaal overdreven dom en flauw, zwak en saai script, vreselijke dialogen en onevenwichtig tempo. Over het slecht acteerwerk ga ik het niet hebben daar kan ik nog wel mee leven. Met Courtney Lercara die Felts vrouw speelt heb je een leuke verschijining die te bewonderen is in bikini en andere luchtige outfits, maar zelfs een douchescène ten spijt is er geen streepje naakt te zien. De film voelde aan als een parodie Seduction Cinema stijl maar dan zonder seks en naakt. Af en toe wel leuke gore, maar ook even vaak ziet de gore er verschrikkelijk slecht uit vooral dat afgehakte hoofd van dat 18-jarige meisje.
Ergens denk ik dat ik blij moet zijn dat HGL al zo vroeg met filmpensioen ging (begin jaren 1970) want ik zou het vreselijk hebben gevonden als hij bij gebrek aan inspiratie gedrochten als Killing Spree zou beginnen afleveren.
het concept van een vrouw die haar overspelige avonturen neerschrijft en het idee heeft deze te publiceren zou elke exploitatiefan doen watertanden, ware het niet dat je de beelden er zelf bij moet verzinnen.

avatar van mikey

mikey

'Why is she writing all this stuff down'.

Ritters vorige flick truth or dare was me beter bevallen, ook al kan je best wat lollige zaken verwachten. Bijvoorbeeld; dit is de eerste slasher die porno parodieert.

Over een jaloerse man die nooit naar de kapper gaat, ondertussen leest hij vulgaire pornografische lectuur (verstopt onder het bed) geschreven door zijn prachtige vrouw over allerlei klusjesmannen die bij haar over de vloer komen om daarna in bij haar in bed/onder de douche te belanden. In plaats van zijn vrouw te vermoorden reageert hij zijn woede af op de vermeende minnaars. 'Zijn ol' lady kan er immers ook niks aan doen'. True! Veel poppenkasteffecten, liters ketchup en enkele originele moordwapens van een onbehoorlijk nivooo door de sfx-gast die ook de synthesizer riedeltjes deed. Veel dialogen zijn in POV (=mensen die tegen de camera praten). E.v.d meest amusante scenes is die v/d de baardaap die los gaat op onschuldige badgasten, die dat rustig ondergaan. En natuurlijk de porno fantasietjes van de vrouw.

Shot on Video crap, met af en toe een goeie grap.

Edit: over dat hoofd van het chickie, zat diezelfde grap ook niet in Evil Dead 2 (ook 87)?