Genre: Animatie / Familie
Gesproken taal: Engels, Italiaans en Japans
Releasedatum: 21 juni 2006
Bekijk via Disney+
Plot Cars
"Ahhh... it's got that new movie smell."
Lightning McQueen is een ambitieuze nieuweling in de racewereld die onderweg is naar de finale van de Pistons Cup in Californië. Wanneer hij onverwachts een omweg moet maken door het slaperige Route 66 stadje: Radiator Springs, ontdekt hij dat het leven niet om de finishlijn gaat maar om de reis. Onderweg leert hij ongewone karakters kennen; Sally, een chique Porsche uit 2002, Doc Hudson (een Hudson Hornet uit 1951 met een mysterieus verleden) en Mater, een roestige maar betrouwbare sleepwagen. Zij helpen Lighting McQueen te realiseren dat er belangrijkere dingen in het leven zijn dan prijzen, reputatie, roem en sponsors.
- Cars (MusicMeter)
Fillmore (stemrol)
Sarge (stemrol)
Flo (stemrol)
KKOPPI
dit is echt de verschrikkelijkste film die ik ooit gezien heb. TOTAAL geen humor en heel vaag. kom op een wereld bewoond met auto's, auto's die verliefd worden??!!! ondanks dat ik een racefan ben vind ik dit echt NIKS.
missl
Nou ik heb eigenlijk helemaal niks met racen en ik heb tijdens de film ook meerdere malen gedacht dat ik nu met een auto mee aan het leven was. Maar het is gewoon een schattige/grappige film.
deTuinman
Racefan? snap je de essentie van een animatiefilm of familiefilm wel?
M. van Kessel
Beetje een vreemd berichtje... Niettemin valt er voor jou wellicht nog veel te leren en te ontdekken
Leftover Crack
Een leuke film die ik gister voor mijn kleine broertje heb gehaald, hij vond het natuurlijk adembenemend goed..
Maar zoals bij vele nieuwe animatie films vind ik het allemaal maar emotieloos; Als je dit bvb. vergelijkt met de films die ik heb gezien toen ik kind was zoals The Lion King,Bambi, Frank en Frey, is dit eigenlijk maar hersenloose comerciele troep.
Een 3* ( Vooral omdat m'n broertje m zo leuk vond)
xSarah
Gisteren op tv gezien.
Ik vond de film nogal traag op gang komen, maar daarna was hij wel vermakelijk. Ik heb meerdere malen moeten lachen, vooral de tractors waren hilarisch.
Visueel ook heel mooi om naar te kijken.
®Tc
Wederom een leuke pixar. Z'n films blijven gewoon fun en zijn zoveel beter geanimeerd dan hun tegengangers.
Patat
Moderne animatiefilm vol blitse auto's ... en that's it! Tijdens de film stelde ik me meerdere keren de vraag hoe snel de Disney animatiefilm wel is veranderd. Vijftien jaar geleden zaten we nog in een romantisch kasteel in "Beauty and the Beast", op een vliegend tapijt in "Alladin" en aan de oevers van een meer bij de eenzame "Pochahontas", ...
En wat krijgen we de laatste jaren in onze strot geduwd? Pixar! Weg romantiek, weg meeslepende songs, weg magie ... welkom aan de TMF-generatie met bling-bling cars, met momenten nogal stupide humor en over-de-kop rollende sportauto's.
Ach, heb ik me verveeld bij "Cars"? Neen, hoor. Moet zelfs zeggen dat de film me op sommige momenten wel wist te grijpen, maar kan me nu eenmaal niet identificeren met een hoop ijzer op wielen, wat de film toch snel minder interessant maakt. Eerder maakte ik de vergelijking met een aantal magische Disneyklassiekers, maar ook wanneer ik kijk naar andere Pixars dan merk ik dat "Cars" me minder lag. "A bug's life", "Monsters Inc", maar vooral "Finding Nemo" waren toch een niveau hoger binnen hun categorie. "Cars" mag zich meteen scharen bij de mindere goede Pixars in m'n persoonlijke lijstje.
De laatste - en als ik de verhalen mocht geloven tevens de minste - lange film die ik nog moest zien van Pixar. Nooit tegenvallend, maar eigenlijk ook nooit écht heel goed (waar Dreamworks wel zo'n enkele uitschieter heeft). Ook Cars weet niet te overtuigen en is misschien wel één van de minste films van Pixar.
Natuurlijk ziet het er mooi uit, maar vooral het verhaal is drammerig, voorspelbaar en vol met clichés. Nu is het niet meer dan een truttige film met een mooie grote strik eromheen, omdat het dan op enkele punten nog best wel werkt (het Cool Runnings syndroom aan het eind speelt even op; eigenlijk behoorlijk vals sentiment, maar wonder boven wonder blijft het immer werken).
Blijft ook een feit dat auto's een stuk minder aandoenlijker zijn dan pratend speelgoed, krioelende mieren, een superhelden familie en de schattigste muis ooit. Nee, de auto's in Cars zijn zoals de auto's in real life: blikken dingen, die er mooi uitzien, maar waar je verder niet zo veel mee kan. Vind het ook verreweg de slechtsgekozen 'figuren' van alle Pixar characters.
Flipman
dvd-me
Deze film is wel grappig, maar een echte klassieker kan het nooit genoemt worden. De echte Disney sfeer heeft het niet bepaald...
Het is wel zo dat het er goed uitziet maar een erg goed verhaal heeft het ook weer niet. Is voor een deel 2 vatbaar, maar dan moet er heel veel verandert worden!
De film heeft wel een mooie achterliggende gedachte.
Namelijk, niet alles draait om geld, reputatie en succes. Vriendschap speelt hierin ook een belangrijke rol. en dat kon ik erg waarderen!
Dus, in het eventueele "vervolg" moet er heel wat worden veranderen. En ik ben bang dat Disney nooit meer het echte niveau zou kunnen behalen van de goede films van vroeger!
AmazingPP
Ik ben Pixarfan van het eerste uur en zag in de afgelopen jaren Pixar's ster rijzen en rijzen. Helaas... Deze ster is nu dalende. Deze film haalt het niet bij Toy Story 1 of 2 en zeker niet bij Finding Nemo. Het is allemaal niet onaardig, hoor, maar echt pakken deed het me niet, zeker niet het eerste half uur. Daarna wordt het wel leuker, maar ook weer niet zo leuk dat ik rollend van de bank viel van het lachen en dat heb ik bij Finding Nemo en Toy Story echt wel gehad. Leuk voor de allerkleinsten, al missen die waarschijnlijk wel de clou, maar voor volwassenen taaie kost om doorheen te komen.
3,5 *
brielen
Vond het adembenemende knappe animatie, een flinke portie visuele gags en hilarische kwinkslagen. Pixar toont met deze film nog maar eens hoe het écht moet! 4.
13woutie13
voor een kinderfilm had de film toch wel iets '' volwassen ''
G to the J
Leuke kinderfilm..
Ben die tijd alleen al voorbij =P
GinolaEHV
Erg leuke animatiefilm.
Pixar brengt sowieso altijd wel aardige films uit.
Een ander voorbeeld is Ratatouille.
Deze vind ik net iets beter dan die. Verhalen zijn in beide films erg vermakelijk, maar deze film vind ik op sommige punten net wat grappiger. Meer leuke details en vooral meer leuke personages, zoals Mater: ''she likes me for my body''.
3,5*.
TomaskeX
Dit vind ik een van de leukste animatiefilms die er uitgebracht zijn...
Al zo'n 5 keer gezien nog niet beu
Timothyvdmeer
Leuke familie film met leuke stemmen van Owen Wilson en de altijd geweldige stem van John Ratzenberger. De animatie is weer geweldig mooi! Maar dat is Pixar...altijd mooi!
Voor mij 4*.
Betamax
Leuk verhaal met aardig wat humor.
Mooie animaties.
Deze moet je een keer op Blue-ray gezien hebben, weet je niet wat je ziet!
TheVoice
Ik vind dit toch wel de leukste film uit de Disney/Pixar-reeks. De film staat bij ons bijna dagelijks aan omdat mijn zoontje van 2 er helemaal gek van is. Wij hebben dus vaak die met de Nederlandse stemmen gehoord en die stemmen passen goed bij de diverse karakters.
Het verhaal is leuk, de weergave van de karakters en de omgeving is echt goed gelukt.
Deze krijgt van mij 4,5* (ik verwacht namelijk dat Disney/Pixar deze film nog eens gaan overtreffen, maar wanneer?)
MNV2
- 1900 stemmen
Behoorlijk overgewaardeerde animatiefilm van Disney-Pixar. De film heeft weer zo'n cliché, moreel verhaaltje zoals alle animatiefilms tegenwoordig wel hebben (in deze film worden dan auto's als personage gebruikt, in andere Pixarfilms zijn het dan weer vissen of speelgoed). Verder stelt de humor op zich ook niet veel voor maar het is dan ook een kinderfilm..
TragieStar.*
Cars..
Een super leuke animatie film voor jong en oud.
Heb er erg van genoten.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'