• 9.373.117 stemmen

Geregisseerd door: Wes Craven

Met onder meer: Heather Langenkamp, Robert Englund en Miko Hughes

Releasedatum: 26 januari 1995

Plot New Nightmare

"This time the terror doesn't stop at the screen."

Heather is een gelukkig getrouwde actrice met een klein zoontje Dylan. Ze is bezorgd over een maniak die steeds opbelt naar haar huis. Ze denkt dat de maniak Freddy is, de moordenaar uit haar vorige film. Ondertussen heeft Wes Craven nachtmerries en wordt daardoor geïnspireerd om een script te schrijven voor een nieuwe Nightmare-film. Heather is bang door de moorden en heeft in de gaten dat haar zoontje het volgende slachtoffer wordt. De enige manier om hem te redden is door voor een laatste keer de rol van Nancy te spelen.

Zichzelf / Nancy Thompson

Chuck Wilson

Terry Feinstein

avatar van neo

neo

naast deel 1 , is deze 7e van de nightmare serie goed.een erg orgineel gegeven van wes craven wat ie later nog eens dunnetjes overdeed met scream 3

avatar van Wouter

Jordy, de volledige titel moet zijn: Wes Craven's New Nightmare.

Jordy

volgens imdb niet (die geeft dat als alternatieve titel)

sowieso vind ik het (tenzij het ECHT de titel is) niet zo nodig om de maker van de film ervoor te zetten... beetje overdreven.

avatar van BS

BS

best goed gedaan,het is weer een net iets andere kijk op de "serie".

heb je de andere gezien?Deze niet missen!

3sterren

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

beetje een gevalletje van `mosterd na de maaltijd´.

avatar van jedymaster

jedymaster

onderhoudend

avatar van Herald

Herald

Overgewaardeerd. Fred ziet er erg fraai uit, maar Het Kwaad dat de vorm van Freddy Krueger aanneemt en zich laat verbranden in zijn eigen oven, toevallig net als in het favoriete sprookje van dat kind vond ik ontzettend clichematig voor een film die goed en origineel moest zijn.

avatar van Macmanus

Macmanus

Zo Overgewaardeerd is deze toch niet?

avatar van EmDee

EmDee

komt deze niet op TV binnenkort?

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Het idee is zeker origineel en daarnaast vind ik het ook een mooie gedachte dat Wes Craven hoogstpersoonlijk een einde maakt aan de door hem ooit begonnen Nightmare reeks. Ondanks dat de film niet echt een sequel te noemen is en meer op zichzelf staat, is het toch een leuke en originele afsluiting van een geslaagde horrorreeks.

Veel geweldige cameo's en bijrollen, leuke knipgen naar de andere delen uit de reeks, een heerlijke dubbelrol van Englund en veel schitterende momenten. Met als hoogtepunt de moord op Dylan's oppas Julie á la de moord op Tina Grey uit de eerste film en natuurlijk Freddy's verschijning in de Amerikaanse talkshow met Heather Langenkamp.

4,5 sterren.

avatar van damon

damon

Vond het idee eerst een beetje tegenvallen, maar als je even accepteert waar het verhaal over gaat, dan zie je dat het een zeer spannende film is. Ik vond het niet zozeer eng. Ik hoop dat ze doorgaan met de nightmare serie, en dat ze met het "normale" verhaal verder gaan. 4*

avatar van Sjan

Sjan

Leuk verhaaltje (wat craven jammergenoeg met scream 3 bijna exact nogmaals heeft willen doen), mindere uitwerking. Freddy zag er totaal niet angstaanjagend uit en ik ben in totaal 1 keer licht geschrokken. Alleen de redelijke originaliteit en het redelijke acteerwerk zorgen ervoor dat de film 2.5 sterren krijgt.

avatar van gremlin gizmo

gremlin gizmo

niet zo heel erg nep meer gelukkig!

avatar van Justice4All

Justice4All

Net als deel 1 is deze deel 7 ook goed en goed in elkaar gezet tevens een origineel verhaal. Goed bedacht. Ik persoonlijk vond de spanning beter dan deel 1.

En nu afwachten op FREDDY vs JASON

avatar van Zavo

Zavo

Na het zien van deze film wordt Adaptation toch ietsjes minder origineel...

avatar van Quido

Quido

Samen met deel 1 van deze heptologie (?) de beste horrorfilm die ik gezien heb. Ik moet eerlijk zeggen dat ook geen enkele anderw film in de buurt komt qua kwaliteit...ja oke, The blair witch was ook wel aardig. 4.5*

avatar van John Doe

John Doe

Wel goed te zien hoeveel mensen inzien dat dit samen met deel 1 een ontzettend goede Nightmare on Elm Street is. Alleen hoe makkelijk Freddy zich laat verslaan en het in de klauwen laten vliegen boven een snelweg is dom, voor de rest angstaanjagend en een vernieuwend script. ik heb trouwens het beeld eens stilgezet bij het bladeren door het boek dat geschreven is waar het verhaal van de film hoort in te staan. De dialogen staan er ook echt in, alleen gekloond, dus iets van 10x hetzelfde. Ik laat ook geen foutjes ongepasseerd gaan he. Eigenlijk 4,25 sterren maar ik rond af: 4,5 sterren.

avatar van Derkje

Derkje

Aardig deel, orgineel is het natuurlijk lang niet meer, maar wel aardig. Een 2,5

avatar van Quido

Quido

Derkje schreef:

orgineel is het natuurlijk lang niet meer, maar wel aardig.

Deze was juist vrij vernieuwend. De vorige delen waren veel slapper.

HALLOWEEN

een best wel mooie film een keertje een van freddy die niet zo bloederig is,ook wel een keer leuk.

en het verhaal schijt ook af van de andere delen.

deze is een beetje speciaal niet zoals we freddy kennen.

Wát doet ie?!

HALLOWEEN

hij moord niet zoveel alls in die andere films.

deze film is niet zo bloederig.

Jordy schreef:

volgens imdb niet (die geeft dat als alternatieve titel)

overdreven de titel is niet overdreven wie denk je wie hem tot leven heeft gebracht in die film wes zelf.

Jordy

Dus bij elke film maar de regisseur erbij zetten in de titel?

avatar van Hobbes

Hobbes

Welke film heb jij gister gezien?

-M. Night Shyamalan's Unbreakable

En was die leuk?

-Och, ik vond M. Night Shyamalan's Sixth Sense net wat beter dan M. Night Shyamalan's Unbreakable.

-Heb je M. Night Shyamalan's Signs al gezien dan?

avatar van Wouter

Toch is het hier anders. het gaat er namelijk ook in de film om dat het nachtmerrie van Wes Craven is.

Hij speelt in de film dan ook zichzelf.

Wes Craven's New Nightmare - derhalve

New Nightmare is echt slapjes in deze.

Maar goed, hou imdb maar aan. Dat doe je konsekwent, dus ok.

Wouter schreef:

Aha dat wist ik niet. En dat berichtje van Halloween was nog wel zo duidelijk.

avatar van Muldertje

Muldertje

Deze film had de heer craven nooit moeten maken....

Waarom niet?

avatar van jassonn

jassonn

Vraag ik me ook af,aangezien dit vervolg als een van de betere wordt gezien.