• 9.373.530 stemmen

Geregisseerd door: John Carpenter

Met onder meer: James Woods, Daniel Baldwin en Sheryl Lee

Gesproken taal: Engels en Latijn

Plot Vampires

"From the master of terror comes a new breed of evil."

De kerk heeft lang geweten dat er vampieren bestaan. Het blijkt dat een groep vampieren op zoek is naar een krachtige crucifix. Hiermee kunnen vampieren zonlicht verdragen. Dat zou ongetwijfeld de ondergang voor de mensheid betekenen. Het Vaticaan stuurt dan ook, in het geheim, een team van vampierjagers, geleid door Jack Crow, om de vampieren te vinden en te vernietigen voordat die de crucifix vinden.

avatar van RedLine

RedLine

Best goed alleen de acteer prestaties waren soms niet echt goed. best grappig toen hij steeds aan het schelden was

avatar van K@i

K@i

behoort tot de beste films

met bloeddorstige onsterfelijke wezens

avatar van martinovitch

martinovitch

Ziet er vetjes uit ^^

Moet ik is een keertje huren op belgacom.

avatar van Minotaures

Minotaures

Vampier films zijn niet echt zo mijn favoriet. Uitgezonderd de Underworld delen. Deze is nog een klein beetje redelijk te doen. Zou zeggen dat het een van de weinigen die 'ermee door kunnen'. 2,0*

avatar van _dangerous_

_dangerous_

martinovitch schreef:

Ziet er vetjes uit ^^

Moet ik is een keertje huren op belgacom.

genoeg reclame gemaakt voor belga!

avatar van aerts007

aerts007

Gewoon super comic amusement,love it!

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Wat iedereen hier nou zit te zeuren over deze film..? Het is gewoon een leuke verstand-op-nul film. Biertje er bij, zakje chips en genieten maar van een scheldende Woods en een hoop rondvliegende ledematen en exploderende vampiers. Gewoon een no-nonsense actie-horrorfilm zoals ze die vroeger ook maakten. Zoals meestal bij Carpenter stelt het verhaal geen fluit voor en zijn de acteerprestaties matig. Maar ja, voor een intelligente vampierenfilm moet je maar Interview With The Vampire of Bram Stoker's Dracula opzetten. Van Carpenter weet je tenminste van te voren wat je kunt verwachten. 3,0*

avatar van Zinema

Amusant en onderhoudend horrorverhaaltje dat een hoop actie bevat. Niets hoogstaands maar wel vermakelijk. Redelijk.

avatar van crack1

crack1

Pure kolder,maar amusant.

avatar van Spetie

Redelijke film, maar Carpenter kan echt veel en veel beter. Het begint allemaal wel aardig, maar de film zakt op een gegeven moment behoorlijk in. Woods is wel aardig, maar de rest van de cast is behoorlijk matig. De effecten zijn ook wisselend. Er zit hier en daar best een aardige scene tussen en de oppervampier mag er ook best zijn. Toch mist de film een bepaalde sfeer, die andere films van Carpenter wel hebben. De muziek is zeker niet slecht, maar op een gegeven moment wel behoorlijk eentonig. Verder had de film wat mij betreft nog wel iets spannender gemogen. het is allemaal best onderhoudend, maar zeker lang niet zo goed als zijn vroegere films.

avatar van Flipman

Flipman

Wat ik me hiervan herinner is niet al te best. Veel te veel stoerdoenerij en een zeer mager plot. Om het echt goed te kunnen beoordelen zou een herziening op zijn plaats zijn, maar daar heb ik dan weer geen zin in .

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Gisteren een vampierenavondje gehouden en dat begon met deze Carpenter die ik al gezien had. Beviel me nu iets beter, maar het moge duidelijk zijn dat dit verre van zijn beste werk is. Weinig karakteristieke score en personages die mij niet zo trokken. Ik heb Woods al vele malen beter gezien. Bepaalde gore effecten maken Vampires echter zeer de moeite waard. Die eerste kill is om in te lijsten.

avatar van domkey

domkey

Vampires.

Een toffe film om je tanden in te zetten. Woods & kornuiten maken het hier bont. Leuke aktie!

avatar van Film Pegasus

Eigenlijk niet slecht. Origineel is de film niet, ondertussen zijn er al tal van vampierenfilms gemaakt en Dracula is eerder bekend als filmfiguur dan als griezellegende. Carpenter kan er gelukkig wel sfeer in brengen en zorgt dat de film toch goed uitdraait. Een topper is het zeker niet, maar toch de moeite om te kijken.

avatar van Vascago

Vascago

Best vermakelijk, maar van Carpenter had ik wel meer verwacht. Acteerwerk was hier gewoon barslecht en de sfeer viel me ook een beetje tegen. De aktie zelf was best wel te doen en de soundtrack is ook goed te pruimen.

Kleine voldoende.

avatar van Justinw

Justinw

Een wat mindere Carpenter. En dan heb ik nog niet eens commentaar op de B-achtige uitstraling. Maar de sfeer die Carpenter normaal creëert is echt veel beter dan hier. De stills, de kills en het script doen het hem dit keer niet. Ook de muziek van Carpenter was vrij leeg. Al kwam er nog wel een Escape From achtig deuntje door.

Woods is op zich nog wel aardig cool en ook Baldwin past hier eigenlijk wel maar ze overtuigen niet echt. Ben eigenlijk niet z'n fan horror. Maar omdat het een Carpenter was toch maar geprobeerd. En nou vond ik de horror nog wel meevallen en de kills wel geinig. Maar een hoogtepunt uit zijn carrière kan ik het niet noemen. Vanavond maar eens The Thing opzetten, om te kijken of zijn meesterwerk mij ook bevalt.

avatar van aburex

aburex

Heel goede vampierenfilm met een goede James Woods.

avatar van yeyo

yeyo

John Carpenter, de man die in de jaren '80 iets simpel als een old timer of zelfs een vlaag mist onheilspellend in beeld kon brengen, slaagt er anno 1998 niet in om ook maar iets toe te voegen aan de al zeer uitgebreide vampieren fictie.

De film blinkt op geen enkel vlak uit en is zelfs bijzonder saai. Er wordt geprobeerd een soort neo-western sfeertje op te roepen, maar de film komt vooral geforceerd cool over. De leren jekkers, de hoeren en de vlakke one-liners: je ziet er zo doorheen. Tot overmaat van ramp walst de miscaste James Woods zich als een wannabe Snake Plissken door de film met een belachelijk stoer loopje op eentonige gitaar riffs. De rest van de cast stelt ook bitter weinig voor: Daniel Baldwin is geen Alec en Thomas Ian Griffith een ongetalenteerde B-acteur noemen, zou nog een serieus compliment zijn.

avatar van rep_robert

Vampires is een compleet mislukte film van Carpenter, waar Woods totaal gemiscast is, de muziek veel te vrolijk van aard is en de film te graag stoer probeert over te komen. Daarnaast zijn die vampierenjagers een stel amateurs.

Ik bedoel, je vermoord een stel vampieren en je weet dat je de meester niet hebt gedood. Dus die kan achter je aan komen toch? Wat doen ze, ze gaan een paar kilometer verderop in een motelletje een zuipfeest houden met hoertjes. Uiteraard worden ze geslacht en vervolgens vraagt Woods zich af waarom dit is gebeurt Daarnaast hebben ze ook nog is allemaal de verkeerde wapens, what the fuck moet je met pistooltje en geweertjes? Kom dan bijvoorbeeld is aan met UV-Lampen o.i.d.

Dit geeft maar is aan hoe ondoordacht deze film is. Falikante mislukking en een schande op het CV van Carpenter.

avatar van Reinbo

Wat nou verkeerde wapens? Wat is er nu cooler om een vampier mee te doden dan een harpoen en 4wd towtruck

En Woods is ubercool in deze film.

"No... Well first of all, they're not romatic. Its not like they're a bunch of fuckin' fags hoppin' around in rented formal wear and seducing everybody in sight with cheesy Euro-trash accents, all right? Forget whatever you've seen in the movies: they don't turn into bats, crosses don't work. Garlic? You wanna try garlic? You could stand there with garlic around your neck and one of these buggers will bend you fucking over and take a walk up your strada-chocolata WHILE he's suckin' the blood outta your neck, all right? And they don't sleep in coffins lined in taffata. You wanna kill one, you drive a wooden stake right through his fuckin' heart. Sunlight turns 'em into crispy critters. "

avatar van rep_robert

Als je Woods niet geforceerd vindt overkomen dan weet ik het ook niet meer hoor Hij is helemaal niet stoer genoeg voor een rol als dit, denk dat dit de enige rol is waarin ik hem slecht vindt.

En oké, dat is nog leuk gevonden. Maar dat gedoe met die pistooltjes en die geweertjes kan echt niet hoor. Qua wapenarsenaal kunnen ze nog wel wat leren van Blade

Daarnaast snap ik dingen niet zoals een vrolijke gitaarpingel wanneer ze door een verlaten spookstad heen rijden. Ik verwacht wel beter van Carpenter.

avatar van Reinbo

Het personage moet je natuurlijk ook niet te serieus te nemen, het is natuurlijk vooral een soort komedie. De teksten van Woods zijn stuk voor stuk om in te lijsten.

Can I ask ya somethin, Padre? When I was kickin? your ass back there... you get a little wood?

Muziek is overigens ook briljant. As always met Carpenter.

avatar van rep_robert

Lekker gekopieerd van IMDB of niet Slechte one-liners, serieus hoor Algehele sfeer komt me niet pulp genoeg over om het ook zo te kunnen beoordelen. Daarnaast vind ik zo'n rol van Baldwin afschuwelijk slecht en snap ik ook niet wat je goed vindt aan de misplaatste muziek hier. Laat Carpenter het maar lekker bij horror houden.

avatar van Reinbo

Het is ook niet echt pulp, veel meer western sfeertje. Daarbij maakt Carpenter bijna altijd de muziek bij zijn films, een van de redenen dat het altijd lekker sfeervol is. Openingscene met de pompende muziek vind ik geweldig. Verder genoeg leuke kills.

avatar van rep_robert

Ik ben de laatste om te zeggen dat Carpenter slechte scores schrijft, ik vind het alleen misplaatst. De openingsscene vond ik dan wel sfeervol, maar ook daar straalde de knulligheid van dat slayer team ervan af.

avatar van Reinbo

Knullig past ook prima bij komedie. Het moge duidelijk zijn dat ze niet voor een realistische cq meest slimme aanpak gekozen hebben.

avatar van namingway24

namingway24

Sterke film van de meester zelf weet western en horror perfect te combineren.

Al vanaf de eerste spectaculaire openingsscène waarin James Woods en consorten op spectaculaire wijze met een nest vampiers afrekent is het duidelijk dat we met vakmensen te maken hebben, zowel voor als achter de camera. De aanblik van doorboorde harten en in vlammen opgaande vampiers is fantastisch, maar wat wil je ook met KNB, de meesters van de praktische special effects.

De film draait om geloof, maar neemt geen specifiek standpunt in. Er zijn twee zijdes aanwezig, met de onvoorwaardelijk gelovige jonge priester, en de oudere kardinaal die aan zijn geloof begint te twijfelen, met verrassende gevolgen. De personages zijn leuk, vooral Woods' personage; een klootzak met een macaber gevoel voor humor. Lee heeft een lastige rol als constant wazige vampier in wording die naarmate de film vordert steeds woester wordt, mar ze is fraai om naar te kijken en ze doet het goed. Maar het liefdesplotje vond ik wel een beetje overbodig.

Er zitten geweldige scènes in de film, zoals de scène vanuit het perspectief van de hoofd vampier, en de aanblik van vampiers die zich uit de aarde omhoog werken. De film is vlot gemonteerd en is alleen in het midden een tikkeltje saai. De muziek van Carpenter zelf is zoals altijd geweldig; wederom is dit een ijzersterke film van een man met vele talenten.

avatar van chandor013

chandor013

Reinbo schreef:

En Woods is ubercool in deze film.

inderdaad fantastisch echt een goede actie horrorfilm

avatar van wu-tang

wu-tang

volgens mij vond ik dit vroeger wel een goeie vampslasher toch maar eens herzien

kijken of ik mijn mening ook een beetje naar beneden moet bijstellen , aangezien de vrij lage beoordelingen hier

avatar van Theunissen

Inderdaad een goede en lekkere vampire slasher die vol zit met actie (al vanaf het begin van de film). Het verhaal is misschien niet hoogstaand maar de uitvoering is fraai en er zitten er ook wat komische momenten in. Vooral dankzij James Woods die het goed en leuk deed. Al met al een leuke en vooral vermakelijke film die zich lekker wegkijkt.