Genre: Horror / Actie
Geregisseerd door: John Carpenter
Met onder meer: James Woods, Daniel Baldwin en Sheryl Lee
Gesproken taal: Engels en Latijn
Plot Vampires
"From the master of terror comes a new breed of evil."
De kerk heeft lang geweten dat er vampieren bestaan. Het blijkt dat een groep vampieren op zoek is naar een krachtige crucifix. Hiermee kunnen vampieren zonlicht verdragen. Dat zou ongetwijfeld de ondergang voor de mensheid betekenen. Het Vaticaan stuurt dan ook, in het geheim, een team van vampierjagers, geleid door Jack Crow, om de vampieren te vinden en te vernietigen voordat die de crucifix vinden.
Jack Crow
Father Giovanni
David Deyo
Ortega
BS
best een aardige film,niet spectaculair of uitzonderlijk maar wel mooi gedaan en spannend.
Er zit daadwerkelijk een verhaal in en zelfs wat onverwachte dingen.Beetje humor en een hoop bloed en je bent er.
zeker eens ff kijken 3,5 ster
neo
wat aardige horrorscenes met vampieren,maar voor de rest erg saai.2.5 sterren
Dit vind ik nu een typische 2,5 sterren film. Wanneer maakt Carpenter weer eens wat goeds?
Jordy
dan zou ik Ghosts of Mars overslaan (als je die nog niet gezien hebt)... want die was iig NIET goed
al ben ik ook geen Carpenter fan
Nils
Ik vond hem best vermakelijk, leuk verhaal en James Woods acteerde hierin best goed. Ik heb 'm zelfs 2 x gezien. Dat lukt mij met een slechte film niet.
Beooordeling: ***
JoeHallenbeck
Matige vampierenfilm van Carpenter, die amusant begint maar daarna al gauw bergafwaarts gaat.
James Woods speelt wel weer als vanouds in zijn rol van coole vampireslayer.
Carpenter's gitarengejengel gaat trouwens al snel irriteren. Misschien wordt het tijd dat hij daarvoor eens een echte componist inhuurd want de dagen van Halloween zijn al lang voorbij.
Redlop

Precies ja. Carpenter dacht nog...laat die muziek nou maar aan mij over. Het Yamaha-keyboardje met gitaarsample wordt weer optimaal benut. Carpenter kan drie noten spelen en daarom maakte hij van die enge Halloween-deuntjes. Maar dat weten we nou wel.
Ik heb de film niet gezien omdat als er één uitgekauwd zeikonderwerp is, dan is het wel de vampierslayer. John Carpenter heeft sinds Escape from New York geen goeie film meer gemaakt. Dat is dus 22 jaar. Zo zie je hoe lang iemand op een paar successen kan teren.
neo
carpenter is altijd lekker fanatiek met zijn yahama. vaak pakt het niet al te best uit maar bij een film als ghost of mars klinkt het toch wel weer erg aardig. zie daarvoor ook de korte docu op de dvd van ghost of mars over de opnames van de muziek.
JoeHallenbeck
Precies ja. Carpenter dacht nog...laat die muziek nou maar aan mij over.
Ik zag het al helemaal voor me toen ik de film zag. Carpenter zittend op de veranda van z'n ranch in Texas, sigaar in de mond, gitaar in z'n handjes en pingelen maar.
Na een paar akkoordjes te hebben gespeeld; "hmm, sounds great for my new movie" , en klaar is kees.
Onzin. The Thing is een meesterwerk. Maar ook Big Trouble en They Live kunnen mij bekoren. Zijn laatste echt goede film was In the Mouth of Madness uit '95. Maar ik heb nog altijd het idee dat hij weer met iets goeds komt.
Linda
Ik had wel weer eens zin in een lekkere horror en de film heeft me inderdaad wel aardig vermaakt. De film begon erg goed, gewoon lekker verstand op nul en vermaakt worden door al het bloed en de rondvliegende lichaamsdelen. Alleen werd dat na een uurtje wel erg eentonig en begon het me allemaal een beetje te vervelen. Groot pluspunt van de film vond ik toch wel Woods. Ik heb weinig films van hem gezien maar in de films die ik wel heb gezien vond ik hem elke keer weer erg goed acteren! 3 sterren
Matig filmpje. Begint aardig, maar wordt al gauw erg oppervlakkig en leeg. 2*
WB
zeker eens ff kijken 3,5 sterren
Berichten waar ik helemaal NIX aan toe te voegen heb! Maar ik geef 4 sterren...
Diesel
De score is uitermate goed. Verder redelijk vermakelijk en een paar mooie scènes. Baldwin speelt sterk, Woods minder. Het verhaal stelt weinig voor maar de magic touch van Carpenter zorgt voor 3*
mariove
niet echt hele bekende film geworden maar zeker een hele goede film. een goede horror film met vampieren er in zoals je het wilt zien! er is ook een vervolg op met bon jovi in de hoofdrol deze film is je niet aan te raden.
sanna03
toffe film leuk begin in huis met dat ze de vampiren naar buitens lepen en die in de fik vliegen zo tof
en dan nog wel in het motel met die vent dat in twee gaat zo bangelijk
Ravenstein
James Woods als vampierenjager in een film geregisseerd door John Carpenter... Veelbelovend!
Vampires is een dikke tegenvaller.
Nergens haalt Carpenter het niveau van z'n films die hij maakte eind jaren '70, begin jaren '80. In The Mouth of Madness blijft tot nog steeds z'n laatste echt goede film.
nickvanzutphen
Goede film , ik zelf vind hem toch wat te laag gewaardeerd
otherfool
Dit vond ik destijds wel een spannende vampierenfilm. Binnenkort nog maar eens herkijken, voorlopig 3*.
Goodfella_90
Ga voor een sfeervolle vampierfilm The Fearless Vampire Killers of Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles zien. Twee aanraders, vooral voor de liefhebbers van het genre!
metaledje
geen gelul. john carpenter blijft gewoon een meester, ook al wordt hij al te oud en zijn zijn films minder dan het oude werk. de films blijven op zich zwaar te pruimen 4*
xenne
Inderdaad, een erg leuk eerste half uur ... maar daarna begint het wat saai te worden & ging m'n aandacht serieus verslappen. 't verhaal is nog redelijk origineel, in het vampierengenre dan toch. acteren & effecten zijn OK.... 2¾
BlueSword
slechte vampieren film, veel vervelende en saaie stukken.
wel lekker bloederig.

Vampires: The Turning
2005

Vampires: Los Muertos
2002

Fans door het dolle heen met nieuwe beelden van 'The Super Mario Galaxy Movie'

Waargebeurde dramafilm 'Dark Waters' met Mark Ruffalo vanaf komende week op Netflix

Wolfwalkers

Dracula
Horror / Romantiek, 1992

The Mitchells vs. the Machines
Animatie / Avontuur, 2021
gebaseerd op boeknew mexicovampierfeestjevampire hunter (slayer)wraakpriesterkerkteamcrucifixcrossrelicvampire slayer drinking blood