Genre: Drama / Romantiek
Releasedatum: 16 september 2004
Bekijk via NPO Start Plus
Bekijk via NLZIET
Plot Cool!
Vijf vrienden houden zich bezig met straatroven en andere kleine misdaad, wat vaak gepaard gaat met grof geweld. Als zij door Prof, leider van een bende die zich met grotere misdaad bezighoudt, worden gevraagd te helpen bij een grote overval, stemmen ze toe. De overval mislukt en de vijf vrienden worden opgepakt. Tot hun afgrijzen worden ze niet veroordeeld tot de gebruikelijke jeugdgevangenis, maar tot een alternatieve straf: anderhalf jaar heropvoeding op de harde Glen Mills School.
Webby
Vanmiddag gezien op het film festival in een bomvolle zaal. Helemaal geen onaardige film. Pathé mist nog inkomen straks!
titan
Deze film heeft zo zijn goede momenten, maar die worden overschaduwd door de oubollige naam (die overigens geen sterrenaftrek oplevert) en het bij tijd en wijle magere scenario (om over het tenenkrommende einde nog maar te zwijgen). 2,5*.
AjCaramba
J de Mol is de slechtste Nederlandse acteur die er bestaat en verneukt de hele film. Hoe kan hij in hemelsnaam een coole rol spelen? What a shame!
Ophitsende taal verwijderd. Discussie overigens graag in het forum:
Quentin
De titelsong is opeens populair op de (vervelende) NL muziek-zenders, misschien dat de film dan nog een kans krijgt op dvd.
Anatolia
... misschien dat de film dan nog een kans krijgt op dvd.
Dat krijgt die sowieso. Maak je klaar voor een 2Pac-effect.
Quentin
Dat krijgt die sowieso. Maak je klaar voor een 2Pac-effect.
Mwah, denk eerder dat je dat effect met 06/05 krijgt .... vooral de combinatie van Gogh + Fortuyn .... wordt misschien nog wel van Gogh's grootste succes ...
Zou goed kunnen ja. Hoop trouwens ook dat ze Luger binnenkort eens uitbrengen.
elenkens
Ik vond het echt een vet goede film!!
Ik heb m gezien bij ons op de hogeschool op groot scherm en er waren ook twee hoofdrolspelers uitgenodigd om achteraf vragen aan te stellen: in de film mohammed en abdel.
Ze gaven echt heel goede uitleg en dat het ook allemaal heel erg realistisch was en dat er veel geimproviseerd werd daarvoor.
Ik vond het iig erg heavy dat we zoeiets in Nederland hebben. Het is blijkbaar wel een goede methode, want "abdel" en "mohammed" hebben dr allebei +/- 2 jaar opgezeten en zijn dr helemaal nieuw weer uitgekomen en geven nu voorlichtingen over glenn mills enzo aan jongeren, dat vind ik echt supergoed!! RESPECT!!
Dus check de film, hij is echt heel goed, vooral de inhoud is heel indrukwekkend vind ik!
GRs Elleke
P.S. Check m NIET voor johnny de mol, ik mocht m al niet voor de film,. laat staan erna! wat n eikel!
mrdig
Je kunt deze film ook downloaden bij ww.tiscali.nl.
Vervolgens moet je 1 euro betalen, zodat je een decryptie sleutel krijgt toegestuurd. Je hebt dan 48 uur om de film te bekijken. Na die 48 uur moet je een nieuwe decryptiesleutel van 1 euro aanschaffen, mocht je hem nog een keer willen zien.
Heeft iemand hier ervaring mee? Ben wel nieuwsgierig of het allemaal werkt en hoe de kwaliteit is.
Justice4All
De twee films (zie imdb) dat Theo Van Gogh zou gaan maken/regiseren, is zeker van tafel. Of weet iemand het dat overgenomen wordt door een andere regisseur.
Justice4All
Volgens mij wordt met beide die Lesbische roadmovie bedoeld, waar Giphart het script voor zou schrijven (of al geschreven had, maar dat weet ik niet). Er zou meen ik begin volgend jaar begonnen worden met filmen.
Quido
Die lesbische roadmovie is (voorlopig) van de baan. Beide actrices wilden deze film alleen met Van Gogh maken en een ook Giphart zou niet weten welke andere regisseur de film zou kúnnen regisseren.
Webby
Humanistische Omroep zendt Cool uit
HILVERSUM (ANP) - De Humanistische Omroep gaat de film Cool van Theo van Gogh uitzenden. De rolprent is op 9 januari te zien op Nederland 2 (22.20-23.50 uur). Cool toont vijf jonge criminelen die na een mislukte bankoverval worden veroordeeld tot anderhalf jaar heropvoeding in een speciale Glen Mills School.
Hier wordt ze door middel van groepsdruk geleerd wat respect en samenleven betekent. Maar hun vroegere vrienden proberen ze terug te lokken in de misdaad, zo gauw ze uit de instelling worden ontslagen. Kiezen ze voor loyaliteit aan hun voormalige bendepartners of zijn ze sterk genoeg om aan hun greep te ontkomen? Onder anderen Fouad Mourigh, Katja Schuurman, Johnny de Mol, Gerrit Zalm, Thijs Römer en Mohamed Harrasi spelen een rol in Cool.
Cool! kent enkele belabberde stukken, maar grotendeels heb ik toch erg genoten. Het standaardverhaaltje, de gangs en twee jongens die strijden om dezelfde vrouw (waarna de derde er mee heen gaat) kennen we, maar dat de film zich gedeeltelijk afspeelt in de Glenn Mills school is wel vernieuwend (volgens mij was dit de eerste keer dat hier gefilmd mocht worden).
De coolheid hoort van het scherm af te springen, maar toch kwam niet niet dusdanig over. Ik vond het een net allemaal iets té. Zulke mensen ken ik ook wel, maar in minder mate. Het had wel iets minder dik aangezet kunnen worden. De jongeren van de Glenn Mills school maakten zichzelf vrij belachelijk.
Helemaal over the top was Johnny de Mol, die als een soort mislukte scarface door het leven ging, samen met zijn altijd handige wandelstokje.
Een groot positief punt waren de dialogen, waar ik enige (grote) inbreng van Van Gogh zelf nietuitsluit.
Als de mensen van de Glenn Mills school niet zo bezig waren met 'zichzelf' te spelen had deze film zowaar écht goed kunnen worden.
Theodor Holman (de scenarioschrijver) is erg goed in dialogen schrijven. Zie ook Interview.
Quido
Volgens mij was het algemeen wel bekend dat Van Gogh vaak ook een aandeel had in de dialogen.
Bij bijvoorbeeld Blind Date huurde ie juist dáárvoor Kim van Kooten in.
Ik dacht dat hij, vooral bij de films die hij maakte met Thomas Ross, zelf de ialogen schreef en dat Ross (en wellicht ook wel anderen) het verhaal eromheen bedacht hadden.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'