• 9.379.405 stemmen

Releasedatum: 16 september 2004

• NPO Start Bekijk via NPO Start Plus
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Cool!

Vijf vrienden houden zich bezig met straatroven en andere kleine misdaad, wat vaak gepaard gaat met grof geweld. Als zij door Prof, leider van een bende die zich met grotere misdaad bezighoudt, worden gevraagd te helpen bij een grote overval, stemmen ze toe. De overval mislukt en de vijf vrienden worden opgepakt. Tot hun afgrijzen worden ze niet veroordeeld tot de gebruikelijke jeugdgevangenis, maar tot een alternatieve straf: anderhalf jaar heropvoeding op de harde Glen Mills School.

avatar van KoKu

KoKu

Gisteren gekeken, wat een slechte film! Slecht geacteerd, slecht gecast. En ooo wat zijn we stoer zeg. Dat irritante gerap door die film heen irriteerde me ook mateloos.

avatar van Horrorfanaat

Horrorfanaat

KoKu schreef:

Die gastjes denken altijd dat ze stoer zijn. Nederland loopt over van zulke gastjes.

avatar van tomahawk1973

tomahawk1973

goeie film alleen het gerap ertussendoor was irritant

avatar van Importman

Importman

nou dit is nou weer eens zoon film die je moet gezien hebben om erover te kunnen praten ....

WAT UN KUT FILM !!!

avatar van braambes

braambes

kan het dat deze op ned2 te zien is op zondag 9jan??

avatar van Quentin

Quentin

ja zou in januarie op tv komen

avatar van Wouter

Verbazingwekkend veel beter dan verwacht. Natuurlijk, het is scenario kent grote problemen en de regie van van Gogh zit vol ruis, maar sommige moment zijn heel goed gelukt. Onevenwichtig (zoals bijna alle van Gogh-films) dus, met geweldige stukken.

avatar van ex_uva

ex_uva

Misschien maar eens kijken vanaaf...

avatar van joeri15

joeri15

ik ga hem kijken word vervolgd

avatar van Quentin

Quentin

Ben op aan 't nemen, maar zalm is toch een natuurlijk talent

avatar van Ziggy007

Ziggy007

Wat mij betreft heeft Mohammed B. net iets te lang gewacht...

Ohoh, zegt hij dat echt??

Ja ik zeg het, meen het niet, maar het is wel een verschrikkelijke boutfilm zeg. Vreselijk geacteerd, vreselijke scènes, vreselijke film.

hou je hoofd cool

avatar van joeri15

joeri15

wat een slechte film zeg....egt moet normaal....het verhaal hangt en losse stukken aan elkaar...de raps zijn slecht en het verhaal is niet interessant verteld....en het is super nep.... deze film mag echt blij zijn met 1.5* van mij

Het is natuurlijk wel erg gemakkelijk om zo'n no-budget film af te zeiken. Ik zag maar een paar minuten, maar ik vond op z'n minst de montage goed gedaan.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Wat een ongeloofwaardige rollen van Katja en Johnny zeg. Echt jammer dat Theo van Gogh zijn paradepaardjes weer van stal moest halen; met onbekende acteurs was deze film veel beter geweest

Buiten Najib vond ik de anderen wel goed acteren, maar dat waren toch ook echt jeugdcriminelen?

Ik heb me het meest geergerd aan Thijs Romer. Wat heeft het voor nut om rechercheurs zo achterlijk en belachelijk uit te beelden. Het was niet grappig, het was diep triest

Goede soundtrack

Toch nog 2,5 sterren

elenkens schreef:

Ze gaven echt heel goede uitleg en dat het ook allemaal heel erg realistisch was.

avatar van Benninf

Benninf

Johnny de Mol zet zijn rol erg goed neer, lekker droog . Voor de rest vond ik het maar een matig filmpje. Er zaten een aantal beroerde acteurs tussen..

2 sterren.

hey omdat de acteurs niet echt allemaal bekend zijn hoef je t niet zow af te zeiken, moet zeggen dat ik t een leuke film vondt nadat ik m gezien had alleen somige dingen klopte niet want je reageert op somige momenten anders en t is geen super film maar wel leuk en ohja als je niet van rap houdt kijk t dan niet van tevoren kon je zien dat t met hip-hop heeft te maken en die raps zijn nog zow slecht niet .......ohja en t is geen hollywood film ofzow....

avatar van keysersoze

keysersoze

Wat een waardeloze film. Ik wilde een 1 geven maar omdat ik een van die acteurs persoonlijk ken doe ik wel een half puntje erbij.

Al een lange tijd geen film gezien die nergens over ging.

(knap hoor)

slechtste film van 2004!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Raar argument om er een half puntje bij te doen.

avatar van Menni

Menni

Volgens mij gaat het er helemaal niet zo ontzettend om hoe kwalitatief hoogstaand de raps wel of niet zijn, iets waar wel erg veel opmerkingen over gemaakt worden hier.. Sterker nog: met vreselijk irritante, 'slechte' muziek (viel naar mijn smaak dus wel mee, heb hier en daar best met m'n hoofd op en neer gebobt), was de film niet noodzakelijk slechter geweest. Als overduidelijke en zeer belangrijke uitlaatklep komt 't volstrekt geloofwaardig over.

(waarna ik overigens wel nog graag opmerk dat Van Gogh hier wellicht beter een documentaire over had kunnen maken)

avatar van keysersoze

keysersoze

dat was een soort "pitty" puntje........ik hou niet van enen geven (zij mijn docent altijd tegen mij)

en wat is jouw score (reactie op naomi)

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ik vond de film wel vermakend. Zeer genoten van de Mol's vertolking. Aan de muziek heb i kmij behoorlijk geergert. Waarom? simpel, een stelletje dutch no talent ass clown rappen erop los over hoe ze je smacken als je ze een evil eye geeft.

In Nederland wete nveel niet wat HipHop inhoudt. Dat is al aan te merken aan de rappers die wij kennen. We zijn zo een meelopend land en nu HipHop een hype periode heeft luisteren of maken mensen deze muziek zonder er een benul van te hebben wat hiphop is, dat kan mij wel behoorlijk irriteren. Als je opgroeit in de ghetto's van de united states zal je hiphop begrijpen terwijl veel hier er een verkeerd beeld van hebben.

Alsjeblieft, laat de amerikanen hiphop maken, die snappen de essentie er van. De film 3* voornamelijk verdient door de Mol.

avatar van Wouter

Vond de Mol niet slecht, maar zijn rol niet heel goed geschreven. Was meer onder de indruk van een paar van de Marokkanen. En dat rappen is onderdeel van de cultuur. En dat doen ze niet beter dan dat. Dat je iets hebt tegen de clip-achtige dingen tussendoor, zou kunnen, maar dat gerap in de film zelf was zoals het moest zijn.

Overigens vind ik Extince beter dan menige Amerikaan.

avatar van Menni

Menni

De essentie van hiphop/rap is ook hier overduidelijk: je emoties in een wat minder gewelddadige vorm gieten. Of je nou een 'echte' gangster of net niet helemaal stoer bent, zelfs of het publiek je raps 'voelt', doet er totaal niet toe. In dat opzicht zou je het geweldige slot van 8 Mile (die ik als belevenis beter vond) zowaar eenvoudig scorend kunnen noemen. Als je een film over het leven van Frans Bauer maakt, moeten er ook niet plotseling moeilijke woorden in de liedjes verwerkt worden. De rappertjes hier zijn zoals ze 'in het echt' zijn en dus treffend.

.. moet het trouwens eens zijn over De Mol, die krijgt van mij sinds vanavond definitief het voordeel van de twijfel.

avatar van Renate

Renate

wat mij het meeste irriteerde was de rol van de mol. met zijn lieve snoezig snuitje met wat pluishaartjes als een baard komt hij niet op mij over als een stoere bende leider, hoe goed hij ook zijn best probeerd te doen. de muziek was goed om aan te horen maar komt niet op het niveau van ali b en co. van mij hadden ze het verhaal wat verder mogen uitdiepen. dan had ik mezelf ook wat meer kunnen inleven in de personages. het einde van de film laat me nu dus ook koud. het bleef nu te oppervlakkig.

een ster dus..........

avatar van sebas83

sebas83

ik snap het niet deze film was maand geleden nog in de bioscoop nu op tv

avatar van movie-freak

movie-freak

Beetje matige film, kon me niet echt boeien. Fouad, waarmee ik vroeger wel eens omging, vond ik echt super. De muziek vond ik dan weer niet slecht, wel de rol van Johnny de Mol (slecht gecast)!. Zeer ongeloofwaardig, precies zoals Renate zegt.

Die hele rol van De Mol sloeg nergens op. Super overdreven Godfather-achtig mannetje met maniertjes en wandelstok-achtig ding. Om maar te zwijgen over de miscast zelf, aangezien hij totaal niet link overkomt en de angst voor hem dus niet overkwam.

Het enige wat de moeite waard was waren de scenes in die school.

Verder een superirritant politieverhaaltje met standaard Van Gogh humor (zogenaamd grapig, maar heel typisch slinks) van 'Ach nee, het zal toch geen marokkaantje zijn?' en iemand erbij die nog moet zeggen dat 'ze niet allemaal zo zijn ' en vervolgens in de zeik wordt genomen.

Zo gauw je een pornosite ziet weet je al dat er een Rob Oudkerk grap komt...heel vervelend allemaal. 06/05 zal ook wel volzitten met dit soort typische dingen.

avatar van Benninf

Benninf

bounty-hunter schreef:

Ik zeik ze niet af omdat ze niet bekend zijn, maar omdat ik sommige beroerd vind spelen (bijvoorveeld één zo'n leider van Glenn Mills). De raps en beats zijn soms zeker goed ja, maar er was wel te veel muziek vond ik.

avatar van Jolientje

Jolientje

Ik vond het eerste stuk best intressant maar op een gegeven moment kwam er maar geen einde aan. de film is volgens mij met heel weinig geld gemaakt. dan vind ik het wel knap hoe ze dat hebben gedaan