• 9.375.363 stemmen

Kingdom of Heaven (2005)

Drama / Historisch | 144 minuten / 192 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Historisch

Speelduur: 144 minuten / 192 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Spanje / Duitsland / Marokko

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Orlando Bloom, Eva Green en Liam Neeson

Gesproken taal: Arabisch, Engels, Italiaans en Latijn

Releasedatum: 5 mei 2005

Plot Kingdom of Heaven

"Be without fear in the face of your enemies. Safeguard the helpless, and do no wrong"

In de twaalfde eeuw heeft de nederige Franse smid Balian (Orlando Bloom) net zijn vrouw en kind verloren, wanneer ridder Godfrey van Ibelin (Liam Neeson) hem opzoekt en vertelt dat hij zijn vader is. Godfrey vraagt Balian mee te gaan naar het Heilige Land om Jeruzalem voor het westen te behouden. Als vreemdeling in een vreemde omgeving wordt hij verheven in de ridderstand, moet hij een melaatse koning dienen en koestert hij een verboden liefde voor een exotische koningin. In een poging om de broze vrede te bewaren, moet Balian van Ibelin uiteindelijk de mensen van Jeruzalem zien te beschermen tegen een overmachtige vijand.

Balian de Ibelin

Godfrey de Ibelin

Guy de Lusignan

Reynald de Chatillon

King Baldwin

avatar van mikey

mikey

Dit kan ik niet 145 excl reclame volhouden! Lawaaierige kitch van die nare nerd Scott

avatar van nakada

nakada

Nou, nou... weinig uithoudingsvermogen zeg.

Scott heeft toch wel een aantal juweeltjes op zijn naam staan. En hoewel deze daar niet aan kan tippen, zo slecht is ie toch ook niet.

avatar van MJP10

MJP10

Gewoon Goed.

avatar van maxroelofs

maxroelofs

Een film van Scott op tv, kijken maar!

Nog niet veel van deze regisseur gezien alleen wat ik gezien heb was zeker de moeite waard. Deze film begon behoorlijk goed. Het verhaal werd wel erg langdradig en op sommige stukken zelfs saai. Veel situaties en personages kwamen onrealistisch over. Het eindgevecht was niet meer dan redelijk. Het deed een beetje Lord of the rings achtig aan.

Acteerwerk is matig. Bloom speelt goed alleen niet geweldig. De rest heeft ook weinig indruk op mij achter gelaten.

Het sfeertje was een beetje nietszeggend. Gewoon een standaard filmpje.

Nee, dit heeft me niet weten te vermaken.

Wat een langdradige film is dit , ik had hem na 30 minuten wel gezien .

Had er meer van verwacht (door de sterren die deze site gaf )

avatar van joeriL

joeriL

Volkomen overbodig.

avatar van Number23

Number23

Voor de tweede keer gekeken en was nogal veel vergeten. Niet gek, want wat gebeurd er nou eigenlijk in deze film?? Tuurlijk de mooie beelden zijn er, maar wat er met de personages gebeurd laat me koud. En ondanks de prachtige cast (Neeson, Thewlis, Irons, Gleeson en de onherkenbare Norton) overtuigd het niet echt. Ook de kleinere rolletjes zijn trouwens zeer goed bezet (Michael Sheen als priester, Ulrich Thomsen als tempelier, Martin Csokas als Guy de Lusignan, Alexander Siddig en Kevin McKidd). Bloom als hoofdrol ook niet slimme keuze.

avatar van ILDIB

ILDIB

Jammer van het slome eerste deel, want de 2e helft is echt heel goed. Mooie veldslag, mooie beelden en prima muziek. Maar ja, dan ben je dus wel al een 90 min verder..

avatar van swankel

swankel

Jammer dat sommige mensen hier hun mening baseren op een gecensureerde versie die laatst op tv was

avatar van maxroelofs

maxroelofs

swankel schreef:

Missen we zo veel dan?

AC1

Ja, eigenlijk wel. De langere film diept wat beter uit en zorgt ervoor dat het allemaal wat tastbaarber is.

avatar van zxstyle

zxstyle

De (lange versie van de) film kingdom of heaven was een iets te lange zit.

Ik heb van bepaalde scenes genoten, maar veelal was het gapen en wachten.

Ik denk dat er een bepaald leereffect in de film zit ten aanzien van geschiedenis die op hoofdlijnen correct wordt verteld. verder waren de oorlogstechnieken zeer interessant en de mentaliteit van de mensen toen ook zeer leuk om te zien. verder vond ik het drama niet echt heel diep gaan. aardige film.

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Het eerste uur was erg saai en langdradig maar voor de mooie gevechten geef ik toch een 3*

avatar van wu-tang

wu-tang

op basis van de directors cut versie toch een half sterretje erbij , hoewel het een behoorlijk lange zit is bied de directors cut versie toch wat extra,s meer diepgang en een aantal verassende scenes

alhoewel ik de gewone versie op dvd heb en al zeker 4 x heb gezien , wist deze film me toch een paar x te verassen met leuke kleine plotwendingen , waardoor het bijna leek alsof ik na een nieuwe film zat te kijken

de 3 uur is natuurlijk een best lange rit met in het middenstuk een iets te langdradig gedeelte , maar net als je denk van pfff komt er gelukkig weer flink wat rauwe aktie met flink wat bloed het scherm uitgeknalt

je moet ook echt de tijd nemen voor zo,n lange film , of kijk hem vroeg in de avond dan wordt het ook geen helletocht !!

dus al met al toch een lekker ouderwets filmavondje voor mij !!

avatar van blurp194

blurp194

Nadat ik de theatrical cut al best vaak gezien heb de afgelopen jaren, nu eens de directors cut gezien. En dat voegt toch wel wat toe. De film wordt er veel evenwichtiger en verhalender van, en de zwakke punten van de korte versie verdwijnen veel meer op de achtergrond. Aan de andere kant is de speelduur van drie uur ook wel weer iets om rekening mee te houden, het is toch zeker twee keer zo lang als een 'gewone' film.

Het verhaal is misschien iets dat je liggen moet, maar als dat zo is dan kan je weinig beters vinden dan dit. Heroiek, heldendom, romantiek, avonturen in het midden-Oosten op het hoogtepunt van de kruisvaarten. De symboliek van eer ten opzichte van verraad, edelheid ten opzichte van fanatisme, het goede tegenover het juiste. En allemaal verpakt in een opgeleukt stuk geschiedenisles, want misschien is het allemaal niet letterlijk zo gebeurd, maar een verzonnen sprookje is het beslist ook weer niet.

Orlando Bloom overtuigt wel als Balian, maar in de scenes met Liam Neeson en vooral Jeremy Irons wordt hij wel weggespeeld. Op zich is dat niet echt een schande, en vooral Jeremy Irons is hier heel goed. Eva Green ook - dat komt in de directors cut toch ook duidelijk beter naar voren. En dan zijn er nog talloze andere acteurs, waar voor sommigen niet eens een naam voor de rol is, zoals de hospitalier, of de grafdelver, maar die in de directors cut wel een mooie terugkerende rol krijgen. Dat maakt het verhaal weer een stuk levendiger en geloofwaardiger.

De beelden van de landschappen, eigenlijk haast alles wat niet ofwel binnen of tijdens een gevecht, is tegen het kitscherige aan mooi, en vaak overdadig. Daar is duidelijk een groot deel van het absurd grote budget heen gegaan, 147 miljoen dollar schijnt dit filmpje gekost te hebben. Da's ruim een miljoen per minuut van de oorspronkelijke speelduur. Misschien dat dat ook wel een reden was om maar een directors cut uit te brengen.

avatar van Strike0ut

Strike0ut

maxroelofs schreef:

Missen we zo veel dan?

Ik heb alleen de lange versie gezien, maar die vond ik niet heel super. Misschien als je 10 keer de korte hebt gezien, is het wel een keer leuk om een iets langere versie te zien met nieuwe beelden.

avatar van benjiq

benjiq

Daarnet de director's cut gezien, en die tilt de film naar een hoger niveau! Zelden heb ik dat zo sterk gezien als bij deze. Wat moet Ridley Scott zich kut gevoeld hebben met hoe de producent zijn film afgekapt heeft. De kleine hekelpunten voor mij bij deze film, het historisch slordige en onjuiste neerzetting en onsamenhangend verhaal, verdwijnt zo goed als sneeuw voor de zon bij de director's cut. Sybilla's zoon komt voor, die dus eerst koning wordt van Jeruzalem, nadat Boudewijn overleed. En de personages komen veel beter naar voren en hun motieven worden veel duidelijker! Natuurlijk is de rol van Balian van Ibelin over-geromantiseerd in deze film, maar in tegenstelling tot de theatrale versie kun je historisch veel leren van deze film ( als je tenminste capabel bent de historische lijnen te onderscheiden van de fictionele lijnen).

Ik heb gesmuld van deze versie! En ik raad iedereen, die de film matig vond (kan ik begrijpen), aan deze versie te kijken, want zoals ik al zei tilt die de film naar een veel hoger niveau!

avatar van Annik

Annik

De eerste keer dat ik de film zag vond ik er niks aan, maar ik zag hem toen ook in stukken, dat kan deze film absoluut niet hebben. Je moet hem in 1 keer kijken, anders snap je er de ballen van. De tweede keer keek ik hem dus in 1 keer en kwam ik er achter dat het een best leuke film bleek te zijn.

Ik ben dus blij dat ik me er nog een keer aan heb gewaagd

avatar van Jan W

Jan W

Ik had de theaterversie op dvd en deze vond ik al de moeite waard. Onlangs de bluray aangeschaft voor 7,99 in de Director's Cut. Deze (veel) langere versie maakt het hele verhaal veel samenhangender. Je begrijpt nu meer van de achtergronden, doorziet de personages beter. Plus natuurlijk de prachtige scherpe beelden die er een mooie kijkbelevenis van maken.

Prima film over een periode in de geschiedenis die het waard is om her te beleven.

Met de langere versie van Troy op bluray had ik trouwens dezelfde ervaring. Door de veel mooiere beelden en het toevoegen van bepalende scenes wordt het verhaal veel sterker.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Dank voor de tip, interessant.

Maar waar is die Blu-ray te koop voor die lage prijs?

avatar van LuukRamaker

LuukRamaker

• 2020 berichten

Zaterdag 20:00 u op RTL 7

avatar van haguewarrior

haguewarrior

Gewoon lekkere film met aardig wat heroiek en heldendom..In hoeverre het helemaal historisch correct is weet ik niet, maar wel mooi dat er beeld wordt gegeven van die kruisvaarders dat dat ook niet van die lekkere jongens waren. Vind die lange speelduur wel plezierig persoonlijk, kun je tenminsite ook beetje in het verhaal groeien en dan komt zo'n veldslag ook beter tot zijn recht.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

"I am Jerusalem... Assemble the army" Tja, dan weten we het wel hè?

Voor wie van visuele verwennerij houdt..., een start met duistere omgevingen waarin duistere riddergevechten plaatsvinden, donkere bossen met een zee van rondzwevende pluisjes of later een schip in een storm op zee en beelden van ruiters in woestijnlandschappen, ik vond het er allemaal erg mooi uitzien, zo ook de markten en de bedrijvigheid in de oude steden en gebouwen met prachtige interieurs. Acteren en sound is licht theatraal, passend bij de setting van rond het jaar 1000.

Een mooi verhaal vol avonturen, over een man die niets meer te verliezen heeft en zich aansluit bij kruisvaarders op weg naar Jerusalem.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Slecht.

En behoorlijk saai. Jammer helaas, want de geschiedenis van de kruistochten interesseert me enorm. Maar wat een suffe uitwerking geeft Scott hieraan. Deels is dit ook te wijten aan de van elk charisma gespeende Orlando Bloom. Serieus, een ridder? Nee, als laffe prins in Troy en als elfje in LoTR is hij prima, maar verwacht van mij aub niet om hem als koene ridder serieus te nemen.

Zoals gezegd is het ook gewoon een saaie film. Enkel naar het einde toe wordt het wat intenser maar niet genoeg om de film te redden.

AC1

Het is duidelijk dat Jawaddedde de TC heeft bekeken en niet de DC.

Jammer.

Zucht.

Enfin, we zullen het wel overleven.

avatar van SENGOK

SENGOK

Saladin

avatar van dekschrobber

dekschrobber

Ik blijk net de DC te hebben gezien (wist dat niet van te voren).
Of het voor mij uitmaakt weet ik niet. Wat mij betreft een bizar mooie film !!

Ik vind het alleen wel lastig om de keuze te accepteren dat hij niet met die vrouw ging trouwen en daarmee bestuurder van Jeruzalem werd. Dat had dan toch veel mensenlevens bespaart, waar het hem uiteindelijk om te doen was? Naar eer en geweten, snap ik. Maar toch wel een aparte wending in het verhaal zo op deze manier.
Mooie muziek, goed gespeeld, beelden, (wat mij betreft) een goed verhaal en geweldige muziek! 5*

avatar van YoG

YoG

Hele aardige film, heb genoten van de DC

Ik heb niet snel een hekel aan acteurs maar die oppervlakkige grijns van Bloom is behoorlijk vervelend om lang naar te kijken

AC1

De DC van KOH is misschien wel Scott's beste film na zijn meesterlijke eerste drie films (The Duellists/Alien/Blade Runner).

avatar van YoG

YoG

Hoe realistisch is deze film? Die Saladin was toch best een genadig persoon, krijg ik zo de indruk.. die oorlogsverhalen die ik ken van de middeleeuwen zjin totaal anders.. slachtpartijen, verkrachtingen noem maar op