• 8.706.694 stemmen

Gesproken taal: Engels en Frans

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Hocus Pocus

"It's just a bunch of Hocus Pocus."

1693, Salem, Massachusetts. Drie heksen brouwen een afschuwelijk drankje waarmee ze alle kinderen van Salem willen doden. Zo zouden ze de jeugd van de kinderen overnemen en zelf onsterfelijk worden. Binx, een dertienjarige jongen, kan de plannen van de heksen verijdelen, maar wordt zelf in een kat veranderd. Als wraak spreken de heksen een vloek uit over de inwoners van Salem in 1993.

Winifred 'Winnie' Sanderson

Mary Sanderson

Max Dennison

Ernie / 'Ice'

Billy Butcherson

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

Enige productie ooit waar ze Sarah "Horseface" Jessica Parker nog enigszins aantrekkelijk hebben gemaakt.

avatar van Boenga

Boenga

notoirefilmhater schreef:

Of het nu om paarden, ezels of apen gaat: niet lachen met de dieren, hé...

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss

Fijne film om een keer gezien te hebben, hoewel de film voor mij niet jeugdsentiment genoeg is om er een hogere score aan te geven. Het verhaal duurt op een gegeven moment wél erg lang, maar Bette Middler en Sarah Jessica Parker zijn heerlijk om naar te kijken. Mooie ouderwetse jaren '90-sets en belichting, en leuk om te zien dat Doug Jones opduikt als een van de spoken.

avatar van Phantasm

Phantasm

Aardige film over heksen, leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van JanineV

JanineV

Een echte klassieker!

Gewoon een heerlijke film uit de jaren '90. Natuurlijk zie je dat aan alles terug, maar dat maakt het juist zo leuk en kneuterig. Rondom Halloween is dit een perfecte film om te kijken zodat je lekker in de sfeer komt.

Ik vind het een aanrader en ben heel benieuwd naar het vervolg dat ze gaan maken.

avatar van boemboem27

boemboem27

vandaag beide delen gekeken, de eerste beduidend beter dan deel2

daarom deel 1 een zes, 3 sterren dus.

deel 2 een 5, 2,5 ster dus

beide delen leuk en meer valt er niet over te zeggen

kijk bij deel 2 effe naar de aftiteling ,leuk clipje nog..

avatar van macrobody

macrobody

Als deel 1 beter is dan deel 2 dan sla ik 'm maar over. Ik vond deze al matig. Max was niet echt de beste keuze, Dani was dan wel weer leuk. Leuk voor de kids in die tijd waarschijnlijk.

avatar van mrklm

mrklm

Precies 300 jaar geleden stierven heksenzusters Winifred [Bette Midler], Sarah [Sarah Jessica Parker] en Mary Sanderson [Kathy Najimy] aan de galg nadat ze de levenskracht van Emily [Amanda Shepherd] tot zich hadden genomen en haar broer Thackery [Sean Murray] in een zwarte kat hadden veranderd. Max Dennison [Omri Katz] is net in Salem komen wonen en laat zich door zijn zusje Dani [Thora Birch] overhalen om haar en zijn date Allison [Vinessa Shaw] mee te nemen naar het huis waar de gezusters Sandersons woonden. Presto, de zussen komen weer tot leven en Max, Allison en Dani proberen de bewoners van Salem te waarschuwen voor het naderende onheil. Maar ja, het is Halloween en dus neemt niemand ze aanvankelijk serieus. Midler is een tikje over-the-top maar kan rekenen op uitstekend samenspel van Parker en Najimy in deze vlotte, vrolijke familiefilm maar het is de 10-jarige Thora Birch die het meeste indruk maakt. De muziek van John Debney mag er ook zijn. Nog steeds erg aangenaam kijkvoer. Midler, Parker en Najimy keerden in 2022 terug voor het vervolg Hocus Pocus 2.