• 9.375.261 stemmen

Geregisseerd door: Kenny Ortega

Met onder meer: Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Hocus Pocus

"It's just a bunch of Hocus Pocus."

1693, Salem, Massachusetts. Drie heksen brouwen een afschuwelijk drankje waarmee ze alle kinderen van Salem willen doden. Zo zouden ze de jeugd van de kinderen overnemen en zelf onsterfelijk worden. Binx, een dertienjarige jongen, kan de plannen van de heksen verijdelen, maar wordt zelf in een kat veranderd. Als wraak spreken de heksen een vloek uit over de inwoners van Salem in 1993.

Winifred Sanderson

Mary Sanderson

Max Dennison

Dani Dennison

Ernie / 'Ice'

Billy Butcherson

avatar van Blindfold

Blindfold

Toffe film, met een glansrol van Bette Middler (was het nou 1 of 2 d's)

avatar van Sparkle

Sparkle

1d; en inderdaad leuke film. Amusement zonder meer. Vond Kathy Najimy (ofzoiets) en Sarah Jessica Parker ook wel de moeite.

avatar van lorelei

lorelei

grappige leuke film.

De rol van SJ Parker was wel leuk!

avatar van Moviestar

Moviestar

Leuke rol van Bette Midler, en de sfeer is ook goed gecreeërd maar voor de rest was er niks aan dus 2,5 voor Bette en de sfeer.

MaTtIeBoY

Hahahaha. Een Horror uit de Disneystudio,s! Is dit een grap ofzo?

avatar van Bioscoopfilm

Bioscoopfilm

MaTtIeBoY schreef:

Hahahaha. Een Horror uit de Disneystudio,s! Is dit een grap ofzo?

Dit is geen horrofilm! Wat is hier nou eng aan? Trouwens, Disney heeft toch ook 'The Village' op hun naam staan? Film was overigens wel aardig, niet geweldig. Maar Sarah was wel leuk als heks .

avatar van Purmerend

Purmerend

Leuke film, met verschillende leuke bijrollen. De kat, de zombie en de duivel en de twee pestende jongens. 3*

avatar van donnie darko

donnie darko

ik vond hem nu ik hem terugzag rotslecht, eigenlijk. vroeger vond ik hem goed en daarom dacht ik dat ik hem beter zou vinden omdat er wat jeugdsentiment achter zit,maar dus totaal niet. 1 ster

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Sarah Jessica Parker vond ik het beste van de hele film.

avatar van pablo petresco

pablo petresco

Bette Midler is zeer grappig in deze film. De andere heksen trouwens ook. De special effects zijn adembenemend. Hier zou Harry Potter nog een puntje aan kunnen zuigen. De jeugdige spelers zijn echter irritant, zeer braaf.

avatar van film_kaza

film_kaza

deze film is wel leuk, de eerste keer dan.

als je hem nog een keer ziet dan is ie echt minder. maar het is wel een leuke film om in het weekend te kijken

avatar van BlueSword

BlueSword

heb me zeker wel vermaakt met deze film, al een paar keer gezien.

leuke rollen, gewoon een leuke familiefilm.

avatar van illogical

illogical

Jaa deze film heb ik vroeger echt zó vaak gezien! Heel leuk! *5 .. Ik was toen helemaal weg van Sarah Jessica Parker Vond haar vet knap

avatar van flyer

flyer

Wat een saaie film hoef hem niet nog een keer te zien

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 3,5. ik vermaak me altijd bij deze film. vroeger vond ik deze film helemaal geweldig

avatar van Sugakiss

Sugakiss

Ik heb deze film honderden keren gezien, en nog nooit heeft het me verveeld. Vroeger was ik er helemaal weg van (nog steeds!), en ik vond vooral die heksenliedjes leuk . Jammer dat het niet meer op tv komt

Sugakiss schreef:

In de FRS kan je hem al voor een euro of 8 krijgen.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

nummervlinder schreef:

In de FRS kan je hem al voor een euro of 8 krijgen.

Maak daar maar 6,99 van

Turkeyloverz schreef:

Maak daar maar 6,99 van

Ah, nog minder, se. € 7!

nummervlinder

Amusant, de stofzuiger en Parker als heks waren wel tof. Soms dus wel moet glimlachen om dit: 3.0*

avatar van melunie

melunie

Ik vind dit echt een hele leuke familiefilm, vroeger ook erg vaak gezien en nu maar op dvd aangeschaft. Erg grappige rollen van de 3 heksen, leuk verhaal en leuke liedjes . Van mij krijgt ie 4,5 sterren, moet alleen nog uitzoeken waar ik precie skan stemmen :S..

avatar van danielle!!

danielle!!

deze film is echt te grappig!

avatar van illogical

illogical

Waarom komt een kinderfilm vanavond zo laat op tv? (22:30)

avatar van Lavigne

Lavigne

illogical schreef:

Waarom komt een kinderfilm vanavond zo laat op tv? (22:30)

Dat vraag ik mij dus ook af!! Slaat werkelijkwaar nergens op!

avatar van MrEd

MrEd

Verhaal doet me denken aan zo'n andere kinder heksen film, the Witches

avatar van Shawnster

Shawnster

Sugakiss schreef:

Hij was er vanavond op xD

avatar van Coco111

Coco111

MrEd schreef:

Verhaal doet me denken aan zo'n andere kinder heksen film, the Witches

zou kunnen

maar een groot verschil: de heksen willen salem juist uitroeien

en zelf willen ze mooi zijn (en de heksen zijn daar nog de enige die herleven zijn)

in the witches is er spraken van een wereld met heksen

maar dan normaale vrouwen

en bovendien willen hun juist de hele kinderen in de wereld weg hebben.

zelf vindt ik hocus pocus een film met domme heksen, zoals de scene van een verkleede satan en denken ze ook echt dat het satan is.

ook is er een scene waarin ze brandweer mannen verwarren met heksenjager haha wat dom

avatar van anne J

anne J

Vroeger was dit mijn lievelingsfilm onderhand. Ik kende deze helemaal uit mijn hoofd en keek hem gewoon té vaak. Gisteren heb ik een uur zitten kijken en toen herinnerde ik me het allemaal weer. Echt heel lang terug dat ik deze film daarvoor voor het laatst had gezien, ik wist niet dat SJP een van de heksen was (die vond ik altijd de grappiste heks vroeger )

Leuke kinderfilm ^ ^

avatar van Malick

Malick

Een walgelijk stukje cinema in mijn ogen. Hoe de studio van Walt Disney toch dit soort kunnen blijven produceren, ik weet het niet. Neem nou de drie heksen die stierlijk op mijn zenuwen waren het werken. Dit soort kinderfilms kunnen van mijn kant geen sympathie wekken omdat alles wordt voor gekauwd verder lijkt het moraal van het verhaal alleen maar te draaien dat kinderen moeten blijven geloven in heksen en stuff. Maar Halloween is een puur typisch Amerikaans consumptie snoepfestijn onder onsje. Er kwam zelfs nog een stukje Bijbelkennis in voor onder het motto Allerheiligen moet Halloween voorstellen. De doorspoelknop kwam op in me gedachte net zoals het uitzetten maar toch niet gedaan omdat je de slechte rotzooi in de wereld moet zien om het mooiste te kunnen waarderen en onderscheiden.

avatar van missl

missl

heel vaak gezien. is een hele leuke en vooral vermakende film. die ik keek als klein meisje. nu ik wat groter was en de film laatst op tv was wist ie mij alsnog te boeien. grappig, spannend, alles wat eigenlijk voor mij in een kinderfilm moet zitten. natuurlijk is daar weer het moraal maar het is niet voor niets een disneyfilm.