Genre: Komedie / Fantasy
Geregisseerd door: Kenny Ortega
Met onder meer: Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy
Gesproken taal: Engels en Frans
Plot Hocus Pocus
"It's just a bunch of Hocus Pocus."
1693, Salem, Massachusetts. Drie heksen brouwen een afschuwelijk drankje waarmee ze alle kinderen van Salem willen doden. Zo zouden ze de jeugd van de kinderen overnemen en zelf onsterfelijk worden. Binx, een dertienjarige jongen, kan de plannen van de heksen verijdelen, maar wordt zelf in een kat veranderd. Als wraak spreken de heksen een vloek uit over de inwoners van Salem in 1993.
Winifred Sanderson
Ernie / 'Ice'
Billy Butcherson
Emily
Blindfold
Toffe film, met een glansrol van Bette Middler (was het nou 1 of 2 d's)
Sparkle
1d; en inderdaad leuke film. Amusement zonder meer. Vond Kathy Najimy (ofzoiets) en Sarah Jessica Parker ook wel de moeite.
Moviestar
Leuke rol van Bette Midler, en de sfeer is ook goed gecreeërd maar voor de rest was er niks aan dus 2,5 voor Bette en de sfeer.
MaTtIeBoY
Hahahaha. Een Horror uit de Disneystudio,s! Is dit een grap ofzo?
Bioscoopfilm
Hahahaha. Een Horror uit de Disneystudio,s! Is dit een grap ofzo?
Dit is geen horrofilm! Wat is hier nou eng aan? Trouwens, Disney heeft toch ook 'The Village' op hun naam staan? Film was overigens wel aardig, niet geweldig. Maar Sarah was wel leuk als heks
Purmerend
Leuke film, met verschillende leuke bijrollen. De kat, de zombie en de duivel en de twee pestende jongens. 3*
donnie darko
ik vond hem nu ik hem terugzag rotslecht, eigenlijk. vroeger vond ik hem goed en daarom dacht ik dat ik hem beter zou vinden omdat er wat jeugdsentiment achter zit,maar dus totaal niet. 1 ster
Angrod_Pallanén
Sarah Jessica Parker vond ik het beste van de hele film.
pablo petresco
Bette Midler is zeer grappig in deze film. De andere heksen trouwens ook. De special effects zijn adembenemend. Hier zou Harry Potter nog een puntje aan kunnen zuigen. De jeugdige spelers zijn echter irritant, zeer braaf.
film_kaza
deze film is wel leuk, de eerste keer dan.
als je hem nog een keer ziet dan is ie echt minder. maar het is wel een leuke film om in het weekend te kijken
BlueSword
heb me zeker wel vermaakt met deze film, al een paar keer gezien.
leuke rollen, gewoon een leuke familiefilm.
illogical
Jaa deze film heb ik vroeger echt zó vaak gezien! Heel leuk! *5 .. Ik was toen helemaal weg van Sarah Jessica Parker
Vond haar vet knap
JurassicPark
een 3,5. ik vermaak me altijd bij deze film. vroeger vond ik deze film helemaal geweldig
Sugakiss
Ik heb deze film honderden keren gezien, en nog nooit heeft het me verveeld. Vroeger was ik er helemaal weg van (nog steeds!), en ik vond vooral die heksenliedjes leuk
nummervlinder
. Jammer dat het niet meer op tv komt
In de FRS kan je hem al voor een euro of 8 krijgen.
Turkeyloverz
In de FRS kan je hem al voor een euro of 8 krijgen.
Maak daar maar 6,99 van
nummervlinder
Amusant, de stofzuiger en Parker als heks waren wel tof. Soms dus wel moet glimlachen om dit: 3.0*
melunie
Ik vind dit echt een hele leuke familiefilm, vroeger ook erg vaak gezien en nu maar op dvd aangeschaft. Erg grappige rollen van de 3 heksen, leuk verhaal en leuke liedjes
. Van mij krijgt ie 4,5 sterren, moet alleen nog uitzoeken waar ik precie skan stemmen :S..
Lavigne
Waarom komt een kinderfilm vanavond zo laat op tv? (22:30)
Dat vraag ik mij dus ook af!! Slaat werkelijkwaar nergens op!
MrEd
Verhaal doet me denken aan zo'n andere kinder heksen film, the Witches
Shawnster
Coco111
Verhaal doet me denken aan zo'n andere kinder heksen film, the Witches
zou kunnen
maar een groot verschil: de heksen willen salem juist uitroeien
en zelf willen ze mooi zijn (en de heksen zijn daar nog de enige die herleven zijn)
in the witches is er spraken van een wereld met heksen
maar dan normaale vrouwen
en bovendien willen hun juist de hele kinderen in de wereld weg hebben.
zelf vindt ik hocus pocus een film met domme heksen, zoals de scene van een verkleede satan en denken ze ook echt dat het satan is.
ook is er een scene waarin ze brandweer mannen verwarren met heksenjager haha wat dom
anne J
Vroeger was dit mijn lievelingsfilm onderhand. Ik kende deze helemaal uit mijn hoofd en keek hem gewoon té vaak. Gisteren heb ik een uur zitten kijken en toen herinnerde ik me het allemaal weer. Echt heel lang terug dat ik deze film daarvoor voor het laatst had gezien, ik wist niet dat SJP een van de heksen was (die vond ik altijd de grappiste heks vroeger
Leuke kinderfilm ^ ^
Malick
Een walgelijk stukje cinema in mijn ogen. Hoe de studio van Walt Disney toch dit soort kunnen blijven produceren, ik weet het niet. Neem nou de drie heksen die stierlijk op mijn zenuwen waren het werken. Dit soort kinderfilms kunnen van mijn kant geen sympathie wekken omdat alles wordt voor gekauwd verder lijkt het moraal van het verhaal alleen maar te draaien dat kinderen moeten blijven geloven in heksen en stuff. Maar Halloween is een puur typisch Amerikaans consumptie snoepfestijn onder onsje. Er kwam zelfs nog een stukje Bijbelkennis in voor onder het motto Allerheiligen moet Halloween voorstellen. De doorspoelknop kwam op in me gedachte net zoals het uitzetten maar toch niet gedaan omdat je de slechte rotzooi in de wereld moet zien om het mooiste te kunnen waarderen en onderscheiden.
missl
heel vaak gezien. is een hele leuke en vooral vermakende film. die ik keek als klein meisje. nu ik wat groter was en de film laatst op tv was wist ie mij alsnog te boeien. grappig, spannend, alles wat eigenlijk voor mij in een kinderfilm moet zitten. natuurlijk is daar weer het moraal maar het is niet voor niets een disneyfilm.

Hocus Pocus 2
2022

Disney kondigt aan dat, na het succes van de tweede film, 'Hocus Pocus 3' momenteel in de maak is

Disney onthult eerste volwaardige trailer voor 'Hocus Pocus 2' in aanloop naar release

Disney onthult eerste trailer en releasedatum voor 'Hocus Pocus 2'

Newsies
Familie / Muziek, 1992

The Perfect Game
Drama / Familie, 2009
broer of zus relatieheksmagiemaagdhalloweenresurrectionondoodpotionsalem, massachusettstrick or treatingspellcasting talking cattime skipgrimoire