• 9.379.535 stemmen

Met onder meer: Monique van de Ven, Monic Hendrickx en Susan Visser

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 9 december 2004

Plot Amazones

Vier vrouwen uit Breda-Noord zijn hun armlastige leventje beu. Lot, Sam, Reneetje en Kers nemen het heft in eigen handen en na enige voorbereiding beroven ze een bank bij hen in de buurt. Tot hun grote verrassing komen ze er gemakkelijk mee weg. Helaas blijft hun leventje niet probleemloos, want de politie ontdekt langzaam steeds meer over de daders. Als het hen bijna te heet onder de voeten wordt, besluiten ze hun laatste overval te plegen.

avatar van Quentin

Quentin

VGL kwam dicht in de buurt, maar klonk ook niet geheel natuurlijk.

Wouter schreef:

Ik kom er vandaan. Gewoond in Brabant én Limburg. Hoor het verschil direct, daar gaat het niet om.

VGL vond ik trouwens goed gedaan.

Als jij het verschil wel hoort, waarom de rest van Nederland niet dan? Brabants is toch echt met een andere tongval gesproken dan Limburgs.

Quentin schreef:

VGL kwam dicht in de buurt, maar klonk ook niet geheel natuurlijk.

Denk dat dat ook bijna onmogenlijk is.

avatar van Wouter

rose schreef:

Mijn opa hoorde het verschil niet eens tussen Brabants, Limburgs en Vlaams.

De meeste mensen zullen het verschil wel horen, maar Noord-Limburg en Zuid-Brabant is een verschil van een paar kilometer. Dat loopt behoorlijk in elkaar over.

avatar van gotti

De verschillen zijn alleen waarschijnlijk alleen maar echt te horen als je er opgegroeid bent. Van deze mensen zal waarschijnlijk ook de meeste kritiek over het accent komen. Vond het zelf in VGL uitstekend.

rose

Daar heb je misschien gelijk in. Ik hoor het zelf wel idd.

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Een heel goed verhaal eigenlijk. Als je het zo leest. Maar helaas zeer slecht uitgewerkt.

Nu met Draadstaal op de NL buis, is zo'n accent eigenlijk niet meer serieus te nemen. (wanneer wel eigenlijk)

Het had een soort van noir-achtige film kunnen worden, maar het is weer een typische nederlandse peppie en kokkie tafereel film geworden. Helaas jammer.

En die Georgina? Wanneer gaat zij een keer serieus overwegen om te poseren voor Hustler. Daar zit toch geen greintje acteertalent in......

avatar van infineonz

infineonz

Zeer slechte film.

Alles zo voorspelbaar, zeer slecht in elkaar.

snap niet dat er mensen in deze film wouden spelen (die mensen zijn net zo dom als de film)

0.5 ster.

konden 3 sterren zijn als we de sterren van de vrouwen nog zagen, maar het bleef bij puberende meisjes in lingerie.

avatar van thunderball

thunderball

Matige film, hoewel er mogelijkheden waren om hier toch wat van te maken, was het allemaal erg oppervlakkig, ongeloofwaardig en te makkelijk. Misdaad werd afgeschilderd als: kom we hebben geld nodig, we overvallen even een bank!

De accenten leken idd nergens op (ik kom zelf uit deze regio en niemand praat hier zo) en het leidt te veel af.

Moeilijk ook om te bepalen of de film nu echt serieus bedoeld was, of meer een soort van persiflage. Ik vrees het eerste, maar het is meer het tweede geworden.

De zoveelste gemiste kans voor een Nederlandse film.

Een vier, ofwel 2 sterren.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Best wel een saaie film eigenlijk, Monique van de Ven heb ik in beter films gezien en wat die andere drie betreft ook maar matigjes, niet echt een super slechte film maar ook absoluut geen hoogvlieger.

avatar van Bambi18

Bambi18

Wat een karig geacteerde film zeg! Jezus mina, wat heb ik me lopen ergeren aan dat fake accent van die meiden. Het enige leuke aan de film waren de paar geinige grapjes en het feit dat hij in m'n geboortestad is opgenomen. Maar verder? Ik ga er geen woorden meer aan vuil maken, bagger.

avatar van markie1978

markie1978

Wat een goede Nederlandse film zeg, erg leuk.

Het Brabants accent van de actrices is niet zo goed, je kunt goed horen dat zij een stemmentje opzetten. Theo Maassen heeft dit echter wel goed onder de knie.

Georgina is een groot acteer talent ze leert erg snel, en doet niet onder van Carice van Houten. Georgina heeft nog het voordeel dat ze ook een echte babe kan spelen.

avatar van Padde

Padde

leuke film met veel vaart

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Na al die negatieve reacties vond ik het goed meevallen.

Niet dat de film over zo `n denderend script beschikt maar de film had zeker wel wat. De een ziet hetgeen de dames uithalen als een opeenstapeling van banaliteiten, ik vond het een goed middel om de vaart in de film te houden.

Toch wel een grappig uitgangspunt dat 4 vrouwen het criminele pad opgaan omdat ze hun gewone leventje zat zijn. Monique v.d. Ven heeft mij nooit kunnen bekoren, maar hier acteert ze best leuk als lerares ' tegen wil en dank '. Echt hilarisch de manier waarop zij haar leerlingen toesprak met dat Brabantse accent van d`r.

Georgina Verbaan vond ik de zwakste van het stel, de zijlijn met die zwerver waar zij voor zorgde kon wat mij betreft ook gelijk de prullenbak in, zo slecht. Vandaar dat ik niet rouwde om het gebrek aan diepgang bij de andere personages. Absoluut hoogtepunt van de Brabantse spraakwatervallen was Susan Visser, echt moeten lachen om haar uitspraak en hoe ze daar achter haar wandelwagentje aanliep in het donker. Ze wist zelfs even te ontroeren richting het einde. Alhoewel de romance met Theo Maassen wel flinterdun was.

Gewoon een boeiende film, met enkele grappige overvallen en niet de meest banale Nederlandse sex, die je nog weleens om de oren wil vliegen. Dankzij de leuke accenten deed de film het goed, het ontstijgt daardoor toch menig andere inwisselbare film en als half - Brabander heb ik er nou eenmaal een zwak voor. Dikke 3*

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Film had met diens uitgangspunt best leuk kunnen worden en ik moet zeggen dat ik de eerste 20 minuten helemaal zo slecht nog niet vond. Maar helaas, na een amusant begin gaat de film echt alle kanten op, behalve de goede. De film is voorspelbaar, visueel ontzettend saai en het suffe script is echt om te janken. Vooral dat liefdesverhaaltje dat ineens ontstaat was te triest voor woorden, wie verzint zoiets?

1,5 ster voor de nog best aardige start.

avatar van Dark Knight

Dark Knight

Dit zijn niet mijn films. Ik kan hier dan ook nauwelijks om lachen. Monique van ven : ik hoor er veel goeds van maar ik heb tot nu toe nog niet veel gezien. 1,5**********

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Chainsaw schreef:

1,5 ster voor de nog best aardige start.

Ben het met je eens over het begin.

avatar van G to the J

G to the J

Nja.. moest hier en daar wel lachen...

avatar van Schildpad.

Schildpad.

Onrealistisch, nep, vol met clichés. Jammer!

Verder vond ik het ook niet echt komisch (dat scheen het te moeten zijn).

avatar van Tarkus

Tarkus

De film komt zeer traag op gang en is vooral in het begin niet helemaal zo grappig.

Alleen het laatste half uur beviel me beter, dan is er ook wat meer actie, doch echte humor blijft uit.

Van de actrices vond ik Monic Hendrickx het beste acteren.

Kortom een goed verhaal dat wel, maar leuk is ie niet echt, deze prent.

avatar van jan

jan

Het begin is wat traag. Maar toch niet onaardig. Grappig(er) wordt het pas aan het eind als alles uit de klauwen begint te lopen. Als je het eerste stuk door komt is het geen onaardige film, maar een echte dijenkletser wordt het niet.

avatar van Dk2008

Dk2008

Ik heb de film maar met een flinke schep "korreltje zout" genomen en kwam daardoor de film goed door. Alleen de laatste 10 minuten had ik het gevoel van "nou ophouden".

Deze film alleen gekeken vanwege Monique van de Ven, maar de rest gaat ook wel. Lekker zwaar overdreven allemaal maar kon daarom de humor er wel van in zien. Toch af en toe ook serieuze realistische gedeelten.

avatar van SPEEDROCK

SPEEDROCK

Ik vind het jammer dat er vaak zo snel negatief geoordeeld wordt over de Nederlandse film. Misschien komt het doordat in de eigen taal is, dat het alledaagser overkomt dan een Hollywood-film.

Ik vind Amazones een prima film met een boeiend en origineel verhaal.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Vermakelijke Nederlandse film, ik weet niet hoe ik eraan kom maar ik blijf altijd een zwak hebben voor Georgina. Of ik nou medelijden heb of iets anders, ze boeit mij wel.

Grappige film over 4 ongelukkige vrouwen die hun leven drastisch gaan veranderen. Nog best spannend, en een leuke opbouw en goed genoeg geacteerd.

Toch niet héél erg ''impressed'' vandaar mijn 2,5 sterren. Mogen ze trots op zijn, aanrader mocht deze op je pad komen. Zeker geen slechte film.

avatar van Elineloves

Elineloves

Waar Jessen0wnt een zwak heeft voor Georgina, heb ik een spuughekel aan haar en was zij een van de redenen waarom ik deze film eigenlijk niet wou zien. Maargoed, toch gedaan. En toegegeven: het was minder slecht dan verwacht.

Er wordt genoeg gedaan om de hoofdpersonages uit te diepen en je leert ze al snel samen met alle miserie die ze hebben kennen. Susan Visser sprong er voor mij al snel uit, wat een leuke vrouw is dat toch. Een leuke Hollandse madam van vlees en bloed. De mix van vrouwenfilm met een goede dosis actie is ook leuk. Een ding deed het wel: tijdens het bekijken van deze film moest ik steeds denken aan een Amerikaanse film die hier heel erg op lijkt. Ik weet de naam nog steeds niet, maar dat boeit me ook niet meer zoveel. Ergens had ik in mijn hoofd dat ik dit al eerder had gezien.

Toch is 't net geen voldoende waard. I still blame Georgina.

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Ik kon wel lachen om deze komedie van Hollandse bodem. Voor Nederlandse begrippen erg herkenbaar en daarom grappig.

Tegen het einde had ik het wel gezien en daarom denk ik dat de film net iets te lang duurt. Desondanks prima casting en erg vermakelijk.

avatar van Fixi88

Fixi88

Een leuke Nederlandse komedie met wel een belachelijk slecht Brabants accent. Had dan ook wat Brabantse acteurs gebruikt. Maar toch wel een vermakelijk filmpje.

avatar van Dk2008

Dk2008

Fixi88 schreef:

Had dan ook wat Brabantse acteurs gebruikt.

Zoals?

avatar van DVD-T

DVD-T

Viel me toch wat tegen. Het begin is erg leuk, en ook de bankoverval is erg grappig gedaan. Verder is Amozones een erg clicherijk filmpje wat ten ondergaat aan een nogal saai verhaaltje en van sommige acteurs een tenenkrommende prestatie. Na het sterke begin blijft er eigenlijk maar weig leuks over en is het gewoon wachten op het einde wat wel erg voorspelbaar is. Af en toe komt er nog een leuk moment voorbij, maar helaas te weinig om de film naar een voldoende te tillen.

avatar van boemboem27

boemboem27

niet onaardig voor een nederlandse film.

ik vond hem best wel leuk.

allemaal inclusief Theo maassen speelde een goede rol.

geen topfilm maar toch zeker 2.5 str waard