Genre: Komedie / Actie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Viaplay
Plot Amazones
Vier vrouwen uit Breda-Noord zijn hun armlastige leventje beu. Lot, Sam, Reneetje en Kers nemen het heft in eigen handen en na enige voorbereiding beroven ze een bank bij hen in de buurt. Tot hun grote verrassing komen ze er gemakkelijk mee weg. Helaas blijft hun leventje niet probleemloos, want de politie ontdekt langzaam steeds meer over de daders. Als het hen bijna te heet onder de voeten wordt, besluiten ze hun laatste overval te plegen.
Sam
Ramon
Van Trigt
Natasja
Moes
Met Susan Visser, die alweer jaren geleden de serveerster in de tv-serie 'In de Vlaamse Pot' speelde.
Ook met Jochem ten Haaf, de acteur die in Londen veel lof oogste als Vincent van Gogh in het stuk 'Vincent in Brixton'.
Vanaf september in de bioscoop (preciese datum nog niet bekend).
FisherKing
Niet mijn type "actrice" iig.
Kan ze trouwens niet eens meer herinneren van Hertenkamp. Maar ik heb niet alle seizoenen gezien.
Diesel
Het is volgens imdb een Actie/Misdaad/Komedie...
Verbaan was leuk in de VPRO serie Hertenkamp.
Verbaan kan volgens mij meer dan ze tot nu toe hoeeft laten zien.
Maar die pruik is jammer.
Met actie van Dick....
Zelfde als bij Tom & Thomas van Lammers.
Bloompje
De verrassingsfilm op het NFF. Het was een grappige film. Maar ik had zeker ondertitels kunnen gebruiken.
Rujar
Klink als een blanke versie van set it off.
Nou laat maar komen was tenslotte goeie film
Quentin
Is wel niet veel promotie voor deze film, ook niet echt in de publiciteit (wat wel handig zou zijn bij een publieksfilm als deze).
cornelis
Volgens mij is de film niet af en niet uit. Lijkt me dat publiciteit vooral van belang is tegen de release aan.
yoghibeertje
Deze film is egt wel leuk.. beetje humor, en beetje romantisch
Kheb em op de ladies night gezien
egt een coole film en in breda-noord gefilmd....
BobdH
Hoe slecht is deze film? Waar moet ik beginnen?
Ten eerste: een slecht, onorigineel cliche script waarvan je je echt af zit te vragen hoe dit ooit het greenlight heeft kunnen krijgen? Niets is nieuw hieraan, alle cliches worden plichtsgetrouw erin gegooit, niets wordt over het hoofd gezien. Enkele grote fouten in het verhaal (" Juffrouw is een heor" geschreven in een keurig handschrift bovenaan het bord, door 8 jarige kinderen??) doen je hopen dat dit een knipoog van de makers is van "jongens, we WETEN dat dit slecht is". De (overigens veelal door Hollywood uitgemolken Amerikaanse, en daarmee het idee opwekkend dat de makers een "on-nederlandse film wilden maken) cliche's maken de film niet alleen enorm voorspelbaar, ze geven je ook het idee dat Monique van de Ven alleen "ja" heeft gezegd om alle herinnering aan haar regiedebuut Mama's Proefkonijn te vergeten (dat is nu immers niet langer haar dieptepunt in d'r carriere).
Dan mag je op zijn minst verwachten dat alles leuk gebracht wordt, maar het acteerwerk is helaas slecht, ongeinspireerd en daarmee onaanstekelijk. Misschien hadden ze wel een hoop lol op de set, maar deze vrolijkheid faalt over te slaan op het publiek.
Daar komt nog eens bij dat de film met een noodtempo gemonteerd is. Hierdoor komen de, toch al cheesy emotieteksten, nog geforceerder over en weet de film niet echt of hij nou stil wil staan bij de persoonlijke problemen van de karakters, of dat ze liever door willen gaan met de actie. Het overheersende idee bij de montage is vooral dat de editors hetr beeldmateriaal onder ogen kregen, en samen hebben besloten het publiek niet te lang laten te lijden.
De cameravoering is redelijk, precies wat je mag verwachten van een geoefend regisseusse. De uitwerking, en dan vooral gedomineerd door de muziek, gaf je het ene moment het idee dat je naar een foute Dick Maas-jaren 80 film zat te kijken, terwijl de actiescenes zich richten op moderne, ongeinspireerde Hollywood actiescenes waarvan ze zelfs daar er inmiddels achter zijn dat het te standaard is om nog mee aan te komen.
En dan hoop je nog dat Theo Maassen met zijn rol iets meegeeft van zijn kenmerkende eigengemaakte humor. Helaas zat hij vast aan het script, en kreeg hij blijkbaar geen ruimte voor improvisatie waardoor hij een beetje meeloopt met groot op zijn voorhoofd "ik heb geld nodig!!" gekaligrafeerd.
Alleen al toen in de sneak bleek dat deze film vertoond werd riep men in de zaal zuchten van ergernis. En dit gevoel bleef; bij een slow-motion van Theo Maassen riep een meisje nog hardop: " oh, wat slecht!", een gedachte die wij allen collectief deelden.
Al met al heb ik met deze film wel afgeleerd om ooit nog naar een Sneak te gaan...
Daarom ga ik ook niet (meer) naar sneaks. Een deel van het publiek verpest het altijd met hun vooringenomenheid en meent dan het recht te hebben om dit verbaal te uiten gedurende de hele film.
Dit lijkt me nou een no-nonsense standaard filmpje. Kan me eigenlijk niet voorstellen dat 'ie ZO slecht is (Zeemeerman niveau). Mijn verwachtingen zijn wel wat naar beneden bijgesteld.
De Knip
Gisteravond was Albert Verlinden lovend over deze film.
Een van de leukste films van de laatste jaren, wist hij te melden.
Dan vrees ik (en velen met mij) al het ergste....
Hij is geen filmkenner nee, maar alles wat hij over films zegt moet je meteen als het tegenovergestelde van wat hij zegt opvatten?
BobdH
Wij hebben ons zelf dan ook niet verbaal geuit hierover, gezien we dit zelf ook irritant vinden. Toen bleek dat het Amazones was heb ik mijn verwachtingspatroon ook aangepast, gezien ik toch hoopte op spontane humor en enthousiasme. Deze film geeft echter geen enkele reden waarom hij gemaakt is; hij heeft niets nieuws of onderscheidends te bieden, vandaar mijn reactie. Ik ben in het begin toch met relatief frisse moed erin gegaan, en hoopte ook nog op een redelijk niveau door de aanwezigheid van b/v Theo Maassen. Maar helaas.
De Knip
Generaliseer ik nou meer of minder dan jij, kapp?
Brooklyn
Mijn stem dan ook maar even toelichten. Het was gewoon ver onder de maat. Acteerwerk was erg matig, ook van Monique van de Ven. Het script deugt niet: op een gegeven moment zegt het personage van van de Ven: "jullie zijn mijn familie geworden"oid. Waar komt dat vandaan? de vriendschap wordt totaal niet uitgediept. Mede verantwoordelijk daarvoor zijn de dialogen die echt slecht zijn en soms zelfs (onbedoeld) op de lachspieren werken. Ik begrijp dat je er geen diepgravend drama van kan maken, maar die verbondenheid voelde je nergens in de film.
Zoals gezegd liep de film over van clichés: de standaard liefdesperikelen, iemand in de groep die spijt krijgt over waar ze mee bezig zijn, het proberen te krijgen van symphatie en begrip voor de vrouwen... En voor een comedy, wat de film toch probeert te zijn is het helemaal mislukt, ik heb welgeteld één keer moeten lachen. Regie zat redelijk solide in elkaar, maar dat mag je ook wel verwachten en daarvoor kom ik niet naar de bioscoop.
Is 0,5 ster dan niet wat laag? Nee, ik heb me werkelijk lopen ergeren aan de wankwaliteit en de clichés in deze film. Zogenaamd leuk bedoelt, maar hij gaat werkelijk geen kant op. En dan heb ik het nog niet eens gehad over lachwekkend slechte accenten van de in het normale leven ABN-sprekende actrices. Nee, dit was het gewoon totaal niet

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

A Simple Plan