Genre: Komedie / Actie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Viaplay
Plot Amazones
Vier vrouwen uit Breda-Noord zijn hun armlastige leventje beu. Lot, Sam, Reneetje en Kers nemen het heft in eigen handen en na enige voorbereiding beroven ze een bank bij hen in de buurt. Tot hun grote verrassing komen ze er gemakkelijk mee weg. Helaas blijft hun leventje niet probleemloos, want de politie ontdekt langzaam steeds meer over de daders. Als het hen bijna te heet onder de voeten wordt, besluiten ze hun laatste overval te plegen.
Sam
Van Trigt
Natasja
Moes
Webby
Volgens mij wel... in een making of had ze het er juist over dat het makkelijker voor haar was omdat ze gewoon haar eigen dialect kon praten.
Webby
Ja, normaal praat ze natuurlijk ABN als actrice... maar ze komt uit Brabant dus kon ze het gewoon weer oppikken.
Brooklyn
Nou ik heb haar heel toevallig eens meegemaakt toen ze niet als actrice aan het werk was en toen klonk het niet zoals in deze film. Maargoed...
Maar ja, wat is de kritiek dan? Het feit dat ze een Brabantse speelt? (Nynke moet je dan maar helemaal niet kijken, want dat Fries heeft ze wel moeten leren....)
FisherKing
Ze gaf laatst zelf toe bij Kunststof dat ze nooit dialect gesproken heeft. Haar moeder was daar fel op tegen.
En Brabants dialect bestaat natuurlijk niet. Ze spreken in Asten een heel ander dialect dan in Bergen op Zoom.
Vrees ook dat het in de film niet op Breda's lijkt. Ze deed er zelfs nogal wat schamper over toen daar tijdens de uitzending kritiek op kwam.
tovenaar
Ze spreken in Asten een heel ander dialect
Leuk, maar ik weet dat ze het perfect kan. Heb het zelf gehoord.
(Overigens kan haar moeder er wel tegen zijn geweest, maar ooit sprak Monic zelfs Surinaams.)
Mierenneuken. Er bestaat wel degelijk zoiets als Brabants, ook al zijn er onderlinge verschillen.
BobdH
Om weer over te gaan op de film zelf; blijkbaar zijn er ook nog mensen die WEL iets in de film zien...:-s :
Brooklyn bleek maar weer es spot-on met z'n Dick Maas-gevoel (yes, dat had ik van hem gejat, hij kwam er mee
), de actiescenes ZIJN gewoon door hem geregisseerd
FisherKing
Om misverstanden te voorkomen; het was een interview met Monique van de Ven, die in het plaatsje Zeeland (De Peel) is geboren.
neo
Ik neem aan dat Dick Maas het net als Vangelis als componist nog steeds niet heeft geleerd...
bobokay
Ik ben gisteren naar de film geweest, en tot mijn verbazing is het voor een Nederlands product een goede film.
Het is de realiteit op dit moment wat ze je willen laten zien.
OOk het Brabantse taaltje spreekt me erg aan, omdat ik zelf ook uit Brabant kom, maar al jaren weg ben uit het Brabantse land.
Dus ik geef deze film een 8+.
FisherKing
Blijft maar doorgaan met die misvattingen...
Jullie zien blijkbaar ERG weinig Nederlandse films.
wobro
Alleraardigst script. Effektief hoe de liefdeslijn uitwerkt. Slim en knap gedaan. Morele dilemma van de film is knap opgelost. Dialect is misschien een obstakel maar hangt van je welwillendheid af. Regie is zwak, veel zaken worden te zwaar aangezet en er te dik bovenop gelegd. Dodelijk voor een komedie. Lach of ik schiet, vind ons leuk of ik schiet. Akteurs zijn goed behalve Georgina Verbaan die zich er steeds veel te gemakkelijk van af maakt en alleen maar een karikatuur neerzet. Monique van de Ven en Susan Visser blinken uit. Wordt zo'n film een publiekssucces?
ADHD
Ook ik heb me gisteren aan Amazones gewaagd. Als Bredase was ik toch wel erg benieuwd naar deze film. Over het dialect: wat Monique van de Ven praat in de film is alles behalve Bredaas, het leek wel Limburgs. De film was verder vermakelijk maar nooit spannend of ontroerend. Mijn complimenten gaan uit naar Susan Visser die ik erg sterk vond acteren.
Coyote
Ik vind dat het verhaal zo af is gejat van een andere film, namelijk 'Set it off'. Het gaat hier ook over 4 vrouwen die samen banken gaan beroven, maar uiteindelijk in het nauw worden gedreven door de politie. Deze film was echt ontzettend goed en heb 'm meerdere malen gezien. Maar doordat 'Amazones' dus al met hetzelfde idee begint, ben ik er niet nieuwsgierig naar om de film te gaan kijken. Mssn doei k 't nog wel om te zien of ze de film 'Set it off' toch kunnen overtreffen (al kan ik me dit niet voorstellen).
Beide films zijn gebaseerd op hetzelfde waargebeurde feit.
hugohei
Ik ben geen kijcijfer- of bezoekersaantallenfreak (want er valt altijd weer van alles te interpreteren - en de cijfers zijn nu eenmaal van belang, maar goddank niet altijd van allesoverheersend belang) vandaar dat ik vroeg of iemand me kan vertellen wat een betrouwbare bron is voor de bioscoopaantallen (die van de tv ken ik al).
Ik kan me voorstellen (en merk ook) dat veel producenten niet te koop lopen met povere of tegenvallende cijfers. Optimistische geluiden overheersen.
Bij films van drie, vier jaar geleden is dat natuurlijk minder belangrijk. Maar sommige producenten zullen ook na lange tijd de cijfers graag opkrikken. Al is het maar uit pure ijdelheid.
Op http://www.nationalemediasite.... kan je een pdfje downloaden met alle gegevens van de vorige week.
FisherKing
De nfc.org-site dus. (waarvan de link ook op cinema.nl staat)
LaMotta
Voor een zorgeloze avond is het een leuke film, en goed te genieten. Het zou jammer zijn als er zo weinig mensen naartoe zouden gaan.
Amazones is leuker dan Oceans 12.
Drie en een halve ster, wat mij betreft.
PinheadRules
Een echte, Hollandsche film (maar zonder bloot!). Verhaal is super voorspelbaar en best afgezaagd, niet echt boeiend. Acteerwerk is niet overtuigend (Nederlands blijft een lelijke taal, zelfs het Brabantse) en de soundtrack bestaat volgens mij uit één nummer (Nobody's Wife, Anouk). Behoorlijk cliché. Ik heb hem in de sneak gezien, anders was ik er écht niet heen gegaan.

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix