Genre: Komedie / Romantiek
4,2 (842)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 14 oktober 2004
Plot Snowfever
Op vakantie kan je zijn wie je wil zijn. Op wintersport zonder haar ouders gaat de aanvankelijk dromerige en verlegen Nicky helemaal los. In navolging van haar populaire vriendinnen Max en Sam, stort ze zich in de hevige concurrentiestrijd om de populaire snowboardleraar Ryan. Daarbij dreigt ze de vriendschap kwijt te raken met Eef, haar dikste vriendin - letterlijk en figuurlijk. Ook riskeert ze de liefde van de jongen waar ze echt om geeft: Ryan's jongere broer; Erik. Op het Oostenrijkse nieuwjaarsbal is Nicky in haar weelderige Sissi-jurk het prinsesje dat ze altijd al heeft willen zijn. Maar dan realiseert ze dat ze zichzelf is kwijtgeraakt om tot daar te komen.
Nivola
Ik denk het wel. De 'doelgroep'-reacties klopten wel en volgens mij gaat de film wel werken. Het is absoluut niks voor mij, maar als formule-film is hij effectief en vakkundig gemaakt. En eerlijk gezegd bevestigt deze film voor mij dat Pim van Hoeve veel meer regie-talent bezit dan Johan Nijenhuis. (ik kon Volle Maan bv echt niet uitzitten!)
Het is inderdaad zo'n film die erin glijdt als een oester. Zelfs voor de tweede keer kon ik me toch echt niet vervelen. Zo stom en over-the-top dat het weer, besmuikt, leuk wordt. En er zijn een hoop "goede" films die ik echt niet meer doorkom, als ik al een ruwe versie heb gezien.
Volgens mij zit in Floris trouwens precies dezelfde paardenscheet-grap.
Jack Sparrow
Slecht, slecht, slecht,slecht en okee slecht
Net gezien in de sneak wat een ontzettend slechte en onleuke film, echt niks is hier goed aan, okee hanna verboom acteert wel aardig.
0,5 ster
GFM
Op 24 april....
OKEE DAN potentieel flop 100 materiaal!!!
denk nog steeds dat deze hoge oogjes gaat gooien ......
Ondanks de bloedmooie Hannah en dankzij de hoogst irritante en onvermijdelijke Daan S.
NRC en Volkskrant laten er weinig heel van.
Maar ja, daar zal de doelgroep maling aan hebben.
Art
Bedoel je deze?
''Kut! Kutsneeuw! Kutkou! Kutpiste! Kutwintersport!"
Quentin
http://www.cinema.nl/cinema/ma... Betreffende recensie Volkskrant/Cinema.nl
Is dat niet een beetje teleurstellend?
Quentin
Voor mij een opluchting, voor de producers een teleurstelling ... ze hadden veel meer van de film verwacht
kittyklitty
Tjeetje... Ik kom zojuist tot de schokkende ontdekking dat de rol van Sam gespeeld wordt door een Duitse actrice die niet of nauwelijks nederlands spreekt ! ! !
Is het dan in Nederland zo slecht gesteld met potentiele geflopte acteurtjes en actricetjes dat we de rommel al in Duitsland moeten gaan halen.
Overigens heb ik geen idee wie de stem achter Sam is, dat wordt niet op deze website vermeld.
cornelis
Kijk even naar de (co-)producerende landen hierboven, net boven het genre...
Karina Smulders.
kittyklitty
Kijk even naar de (co-)producerende landen hierboven, net boven het genre...
Ja dat had ik ook al wel gelezen... lijkt me ook niet meer dan logisch als de film in het buitenland wordt opgenomen dat het door meer als alleen Nederland gemaakt wordt maar dat betekent niet automatisch dat er een buitenlander in mee speelt.
Bedoel... Stond er bij Blade Runner dan ook co-productie Nederland???
FisherKing
Bedoel... Stond er bij Blade Runner dan ook co-productie Nederland???
Bij Co-Productie tussen een aantal landen wordt meestal afgesproken wie-wat doet. Vooral de meer technische kanten. Af en toe ook qua cast.
Blade Runner kun je daarmee niet vergelijken. Rutger Hauer (als je daar op doelt) is een groots acteur die elk producerend land/bedrijf zou willen hebben.
cornelis
Maar het betekent in ieder geval ook niet dat het raar is dat er buitenlandse acteurs in meespelen.
Ik heb nergens beweerd dat een buitenlandse acteur per se een coproductie inhoudt, ik stel enkel dat het niet vreemd is als een coproducerend buitenland acteurs levert.
Dat het dus raar is dat je daar van opkijkt.
Dat het wel eens geen kwestie zou kunnen zijn van in NL niemand kunnen vinden, maar een bewuste keuze voor een buitenlander.
Wat is daar schokkend aan?
kittyklitty
Dat het dus raar is dat je daar van opkijkt.
Nee maar zo doe je het wel overkomen dat het logisch is dat er een buitenlandse actrice meedoet omdat het een coproductie met Duitsland is. Ik wilde gewoon aangeven dat het voor mij een verrassing was dat er een Duitse ingehuurd wordt en vervolgens wordt nagesynchoriniseerd.
Feit blijft dat het een gigantische flop is en ook niets meer zal worden. Duitse actrices of niet.
cornelis
Nee, jij deed of het vreemd was.
Feit blijft dat het een gigantische flop is en ook niets meer zal worden.
kittyklitty
Nee, jij deed of het vreemd was.
Nee ik vind het vreemd dat wij nu al Duitse actrices moeten gaan nasynchroniseren.
cornelis
Wij moeten helemaal niks.
En zo vreemd is het dus ook niet.
Nivola
Ach mogen wij ook eens? Die Duitsers synchroniseren zelf iedereen na.
kittyklitty
Nou blijkbaar dus wel want Sam spreekt in de film vloeiend nederlands !
jassonn
Ze kunnen de Duitste stukken toch ook gewoon ondertitelen, da's nog altijd beter dan nasynchroniseren.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

TBS