• 9.376.732 stemmen

Met onder meer: Daan Schuurmans en Hanna Verboom

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 14 oktober 2004

Plot Snowfever

Op vakantie kan je zijn wie je wil zijn. Op wintersport zonder haar ouders gaat de aanvankelijk dromerige en verlegen Nicky helemaal los. In navolging van haar populaire vriendinnen Max en Sam, stort ze zich in de hevige concurrentiestrijd om de populaire snowboardleraar Ryan. Daarbij dreigt ze de vriendschap kwijt te raken met Eef, haar dikste vriendin - letterlijk en figuurlijk. Ook riskeert ze de liefde van de jongen waar ze echt om geeft: Ryan's jongere broer; Erik. Op het Oostenrijkse nieuwjaarsbal is Nicky in haar weelderige Sissi-jurk het prinsesje dat ze altijd al heeft willen zijn. Maar dan realiseert ze dat ze zichzelf is kwijtgeraakt om tot daar te komen.

Heb je gelijk in Cornelis. Misschien kunnen we er eens over nadenken om voortaan 210x300 te gebruiken. Zou ik een groot voorstander van zijn.

avatar van 020

Prima plan, al moet zo'n plaatje natuurlijk wel wat kunnen hebben. Misschien een link naar een groter bestand?

avatar van DIXI

DIXI

TITIA schreef: Hoop dat het testpubliek nog wat invloed heeft.

Testpubliek?

Hoe kan ik me daarvoor aanmelden?

avatar van Wouter

Poster in de stijl van de sponsor.

Ja dacht ik ook meteen aan. Mentos of O'Neill ?

avatar van Wouter

Mars. Zie het logo van de film.

Nu zie ik het ja.

avatar van 020

Dat wist ik echt niet van tevoren. En eigenlijk had Coca Cola dan sponsor moeten zijn.

avatar van cornelis

cornelis

020 schreef:

Dat wist ik echt niet van tevoren.

Dat was GEEN opzet???!

020 schreef:

Sorry, maar dat Mars de sponsor was veel eerder bekend dan dat er een poster was. Fucking Jim zit in de film!

avatar van Quentin

Quentin

Film waar ik al bij voorhand 100 % zeker weet dat ik hem nooit van mijn leven wil zien... (vrij zeldzaam iets)

avatar van gotti

Och, zo dacht ik ook over Costa en Volle Maan, maar toch ben je nieuwschierig.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Nee, je vriendinnetje is nieuwsgierig. Zo gaat het vaak...

avatar van 020

Geloof het of niet, het titellogo was al gemaakt vóórdat Jim zich verbond aan de film. Het was er zelfs al voor de castings! Geen idee wanneer de sponsoring rond is gekomen tussen NL en Mars, maar ik heb zeker het logo van Mars geen moment in gedachten gehad bij het maken. Toevallige samenloop van omstandigheden. Ligt aan de kleurstelling, had ook een blauwe versie liggen die in de verste verte niets van het mars-logo weg heeft.

avatar van T.O.

T.O.

Hanna Verboom

avatar van cornelis

cornelis

020 schreef:

het titellogo was al gemaakt vóórdat Jim zich verbond aan de film.

Maar toen was het bij lange na niet uitgevoerd in Mars-rood-met-een-caramelkleurige-dropshadow (maar in blauw-wit).

Toevallige samenloop van omstandigheden.

Zo toevallig dat het eigenlijk niet meer kan

Serieus, was het eerste dat me opviel aan de poster.

020 schreef:

Natuurlijk ligt het aan de kelurstelling. Ik kende het logo inderdaad al; zag het voor het eerst in het blauw. Maar nu in het rood en met dat zwarte board moest ik erg aan Mars denken. En zoals je weet heeft Mars een behoorlijke vinger in de Snowfeverpap.

Ik dacht dat het opzet was. Niet dat daar veel meee mis zou zijn, trouwens. Dit is immers een commerciele film, gemaakt met geld van (ondermeer) Mars.

avatar van dttom

dttom

Bij dit soort films moet ik altijd denken aan die scene van the adams family waarin Wednesday en Pugsley op dat kamp vast gebonden worden en allemaal lieve filmpjes moeten kijken. Het zou je maar overkomen dat je vastgebonden wordt en Costa,Volle Maan en Snowfever achter elkaar moet kijken. Nachtmerries!!!

Hmm misschien rare gedachte van me .

ik heb m gisteren tijdens de sneak gezien, maar hij viel eigenlijk nog best mee.... oké, t acteren had beter gekunt, maar voor een nederlandse film is hij nog best grappig.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Nou ja, dit soort films worden op sites als deze graag afgebrand. Ik zag laatst de makers op TV: "Ja, de critici vinden het pretentieloos. En daar waren we maar wat blij om. Want zodra we pretenties hebben, gaan we stoppen met films maken." Zoiets was het.

En deze films hebben wel degelijk nut. Het zijn puur date-films. Met je nieuwe vriendinnetje naar de bioscoop. Je wilt haar niet confronteren met bloed, geweld, of een plot waar je sowieso niets van begrijpt laat staan wanneer je af en toe zoent in het donker.

Nee, met dit soort films kan je een kind maken onder een bioscoopstoel, en na afloop weet je nog precies waar het over ging. Prima toch?

avatar van FisherKing

FisherKing

Captain Pervert schreef:

, en na afloop weet je nog precies waar het over ging.

Een voorlichtingsfilm

avatar van stinissen

Zeer magere productie met alle mogelijke toevalligheden die er maar zijn.... zeer magere drie dus 1.5*

Niet zo goed als Costa Henk?

avatar van stinissen

Hierbij is Costa een meesterwerk

avatar van kittyklitty

kittyklitty

BLEHHHHHHHHHH..... Dit is nog het meest positieve wat ik over de film kan zeggen. Als je het begin van de film ziet (de namen van de "hoofdrolspelers") weet je al hoe die gaat eindigen. Jammer dat je er vervolgens nog 90 minuten lang op moet wachten. Het is toch al heel erg als je uiteindelijk moet concluderen dat een paardenscheet !!!! het hoogtepunt van de film is. 1*

avatar van Goodfella

Goodfella

kappeuter schreef:

Niet zo goed als Costa Henk?

Slechter dan White Chicks, Knabbel?

avatar van Chr.s

Chr.s

wat een enorm matige film, ik was al niet weg van nederlandse producties, nu al helemaal niet meer...alles zwaar cliché, slecht geacteerd etc etc etc, die johan nijenhuis ofzo moet echt opgehangen worden ofzo...bah

avatar van gotti

Wat vindt de editor er eigenlijk van?

avatar van ToNe

ToNe

Ach, het zal wel goede stimulans zijn voor de apres-ski-feestjes des lands, net als Costa dat was voor beachclubfeestjes...

avatar van Wouter

Wat vonden anderen in de zaal ervan? Hadden jullie het idee dat de film wel aansloeg bij de doelgroep?