Genre: Komedie / Romantiek
4,2 (842)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 14 oktober 2004
Plot Snowfever
Op vakantie kan je zijn wie je wil zijn. Op wintersport zonder haar ouders gaat de aanvankelijk dromerige en verlegen Nicky helemaal los. In navolging van haar populaire vriendinnen Max en Sam, stort ze zich in de hevige concurrentiestrijd om de populaire snowboardleraar Ryan. Daarbij dreigt ze de vriendschap kwijt te raken met Eef, haar dikste vriendin - letterlijk en figuurlijk. Ook riskeert ze de liefde van de jongen waar ze echt om geeft: Ryan's jongere broer; Erik. Op het Oostenrijkse nieuwjaarsbal is Nicky in haar weelderige Sissi-jurk het prinsesje dat ze altijd al heeft willen zijn. Maar dan realiseert ze dat ze zichzelf is kwijtgeraakt om tot daar te komen.
HeatWave
Typisch een film dat erom vraagt afgekraakt te worden.
Net zo slecht als "Volle maan".
Toevallig dat Daan Schuurmans daar ook in mee deed. Niet echt een akteur met veel tallent blijkbaar.
Waar Chantal Janzen in "Volle maan" stuntelend akteerde, zo doet Hanna Verboom dat in "Snowfever". De rest van de akteurs/aktrices ook niet te vergeten natuurlijk.
Op een enkele glimlach na die bij mij af en toe op het gezicht verscheen, vind ik dit een nergens toe leidende flopfilm.
Een ander Nederlands produkt "Moordwijven", ook niet van al te hoog niveau laat in ieder geval nog wel zien dat er iets te maken valt van oppervlakkige verhaallijnen, iets met verrassende momenten en echt droge humor zo op z'n tijd, niets van wat "Snowfever" ook maar in zich heeft.
Dutchero
Kwaliteit is bedroevend, slechte acteurs, regie, montage......vul maar in. Ik heb een aantal keer geglimlacht (is dat Nederlands?) maar die aantal keren zijn op een hand te tellen. Daardoor toch met hangen en wurgen uit de 0,5 * goot gebleven.
jumpstylemovie
Matig filmpje, ik vond het wel mooi toen dat paard een scheet liet terwijl ze romantisch op die koets zaten.
Poster is trouwens verschrikkelijk.
dennis1979
Oei, wat is dit slecht!!! Gelukkig hebben sommige acteurs in deze wintersport variant op Costa! zich redelijk hersteld en zijn sommige van het witte doek en televisiescherm verdwenen, maar feit blijft dat dit om te huilen is.
13woutie13
o shit heee, kan daan schuurmans ook andere rollen spelen?
mnrk
Helemaal mee eens...
- 11915 berichten
o shit heee, kan daan schuurmans ook andere rollen spelen?
Polleke, De Brief voor de Koning, Keyzer & de Boer, Baantjer, Knetter...
Quido
In de rest speelt ie - op Keyzer & de Boer na - ook zeer kleine rollen. Schuurmans kan echt wel wat, maar heeft net als Verbaan last van het imago dat ze door Costa! toebedeeld hebben gekregen. Vooral in Knetter (en wat mij betreft ook in Alles is Liefde en Polleke) laat hij zien dat ie meer kan dan alleen 'de mooie jongen' spelen.
- 11915 berichten
Ware woorden. Altijd blij met mensen als Quido en gotti, die prima tegen de domme opmerkingen van figuren als darkjaap e.a. kunnen ingaan.
DragQueen
Weinig verheffende filmkomedie, die mij veel doet denken aan films als costa en volle maan. alleen is dit de slechtste van de drie. van daan schuurmans wordt ik niet goed in deze film. en de rest van de cast kon mij ook al niet bekoren. het verhaal is verder matig, en bevat hier en daar wel een grapje waar ik om moest lachen. zij het als een boer met kiespijn. slap nederlands wanprodukt. 1 ster.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
onlangs op TV, er was niks anders op maar dit was toch echt een stomme film, nauwelijks gelachen en het verhaal trok ook op niet veel, alleen sommige meisjes waren knap en dat was dan ook alles.
Kintu
en dan toch 2.5?
ik vond hem best vermakelijk, je moet niet naar zulke films kijken met te veel verwachtingen maar er zijn er veel die saaier en slechter zijn. van mij krijgt hij een 3*
Mariovane
Ik vind dat als je daar niet tegen kan, dat je dan eigenlijk hier helemaal niets te zoeken hebt
Want....wat zeggen die dan verkeerd!!??
Ze mogen gewoon hun mening geven hoor, en dat doen ze ook
Ook weer zo'n rampzalige slechte Nederlandse film die totaal niet grappig is. Wie kan er in godsnaam lachen om Daan Schuurmans ? Het enige wat er om hem te lachen valt (eigenlijk meer te huilen) zijn zijn abominabele slechte acteer prestaties. Bij het zien van Daan Schuurmans moet ik eigenlijk automatisch denken aan een uitspraak van Henk van de Tillaart (typetje gespeeld door Theo Maassen) "eigenlijk zouden ze jouw hier ter plekke kapot moeten schieten".
Knap dat deze film trouwens nog niet in de flop-lijst staat want daar hoort hij zeker in thuis.
- 11915 berichten
Want....wat zeggen die dan verkeerd!!??
Ze mogen gewoon hun mening geven hoor, en dat doen ze ook
Prima. En het is mijn mening dat hún mening ongefundeerd, niet beargumenteerd, ontzettend kortzichtig is en getuigt van een gebrek aan kennis.
The Scorcher
Verwacht hier geen goede verhaallijn van, want hier ontbreekt nog veel aan.
joel2305
zat zelf in oostenrijk als ski- & snowboardleraar
dan is ie wel leuk om te kijken
verder was het acteerwerk bijna dramatischer dan GTST
jumpstylemovie
Stem verlaagd. Wat een verdomd slechte film. Ik word er kwaad van!
Nielojram
heerlijk slecht! Een fijne ergerfilm
zo zit ik hier ook te kijken!
Vreselijke film, maar toch leuk
Dk2008
Berichten bij een film zeggen niet alles. En zeker bij een Nederlandse film valt het slechte vaak wel mee. Maar dit is inderdaad geen beste film. Lijkt me meer iets voor een jonger publiek.
Eigenlijk alleen gekeken vanwege Hanna Verboom, die toch heel aardig kan acteren vind ik, zoals ook in Deuce Bigalow, European Gigolo. Een aantal anderen doen het trouwens ook nog niet eens zo slecht, waaronder Egbert Jan Weber, die speelt eigenlijk beter dan Daan Schuurmans. Maar de film zelf slaat nergens op, een beetje rommel-maar-wat-aan film.
MiNiMacho
Huppelkutjesfilm dit, maar toch lichtelijk vermakelijk (heeel soms) 1,5 ster
Hip-Hop Drunkie
Zo'n slechte film vond ik deze nou ook weer niet, wat hete meiden en een luchtig verhaal dat nog wel grappig was , dus hiervoor geef ik toch wel een 3 *
J-Flow
Aangezien ik een zoetsappige-romantiekfilm fan ben, vond ik hem wel leuk. Alleen erger ik me dood aan Daan Schuurmans als acteur. Egbert-Jan Weber daarin tegen vind ik wel puur spelen en Hanna Verboom vind ik ook een spontane meid.
pumpking
In de winter eens op tv, veel mooie meiden, mooie bergen & sneeuw maar rampzalig acteerwerk.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen