Genre: Actie / Komedie
Bekijk via Videoland
Bekijk via Film1
Bekijk via CANAL+
Plot Taxi
Daniel is een pizzabezorger in Marseille. Hij verandert van baantje, en wordt taxichauffeur. Als hij gepakt wordt wegens veel te hard rijden, stemt hij toe om de sukkelige politieagent Emilien te helpen. Emilien is op het spoor van een groep Duitse bankrovers.
Daniel Morales
Pizza Joe Motorcyclist
Pensioned Taxi Driver
Femme Préfecture
Karst
Ik snap niet dat deze zo hoog gewaardeerd wordt. Humor? Welke humor? Mooie auto's? Waar dan? Actie? Dat deden ze bij the A-team beter. En ik nog hopen dat er wat niet functioneel naakt zou komen. Ik had natuurlijk beter moeten weten. Helaas, helaas.
Nogal een gewone film, beetje vreemd hoe die ooit aan z'n reputatie geraakt is.
Nogal typisch actiefilmpje, een paar leuke personages, degelijke grapjes, verveelde niet echt, maar daar is dan ook alles mee gezegd.
Achtervolgensscenes waren lauw, de muziek zo mogelijk nog lauwer.
Wat me nog het meest opviel was de weeral zeer bevallige verschijning van Marion Cotillard. Ik had ze eerder ook al opgemerkt in Jeux D'Enfants en Big Fish, maar de eerste keer dat ik ze echt herkende. Zeer aardige dame, die met een extra 0.5* de film net op 2.5* brengt. Voor leuke Franse brainless actie, doe mij maar Dobermann.
FisherKing
Nogal een gewone film, beetje vreemd hoe die ooit aan z'n reputatie geraakt is.
Reputatie ??? Volgens mij heeft deze, op zich vermakelijke film, geen reputatie en zal ie over 20 jaar, net zoals Les Gendarmes de Saint Tropez hopeloos verouderd blijken.
Freud
Typische Franse schooluitstap-lange-busreis film (als ik zeg dat ik hem drie keer in de bus heb gezien, dan zijn het er waarschijnlijk vier) Maar hij stelt inderdaad erg weinig voor, de acteurs zijn ergerlijk, maar hij is soms wel eens grappig (het bijna-einde vind ik erg leuk) en de autoraces zijn cool.
Toch wel. Leuke, frisse, geinige no-brainer met coole achtervolgingsscenes en ditto muziek.
Vond hem die reputatie dus niet waarmaken.
MWX
een van de weinige niet amerikaanse actie films die zich kwa actie en hummor kan metten met de aller beste actie films allertijden
feanaro surion
Wat een irritante vervelende film! heb deze gekocht(hij koste toch maar 5 euro) toen vrienden van me zeiden dat hij echt leuk was. Voortaan ga ik dus maar niet meer luisteren naar hun adviezen.
mvkooten
Vond hem die reputatie dus niet waarmaken.
Daar vind ik het juist precies aan voldoen

Een perfect omschrijving.
Je moet er niet teveel van verwachten, anders valt die idd vies tegen. Maar het is gewoon een leuke film om tussen door te kijken.
Alleen al die optocht aan het begin, een salto met een scooter, is mij al een ster waard

Lekker zwaar overdreven leuke actie.
sn@ke
- 2077 berichten
Taxi ** 1/2
Verwachtingen zijn niet ingelost. Taxi is een commercieel frans actiefilmpje met een verhaal van niets. De humor en actie zouden dat moeten kunnen goedmaken maar het komt allemaal niet erg goed. Humor was verre van hilarisch maar eerder flauw en doorsnee. Een wat geforceerde autofilm met weinig charmerende hoofdacteurs. Toch was de simpelheid van de film best te pruimen , en actiescenes waren ook soms wat te pruimen. Maar algemeen erg overgewaardeerd , had dit een amerikaans product geweest zijn : men zou de film sneller en meer afkraken , vrees ik ...
Scream
Een goede film, zit een goed verhaal in, en dat voor de fransen, maarja gewoon een goede aanrader voor alle mensen die van actie houden en van humor, gewoon kijken
Nieke
Gewoon erg lachen deze film. Wil je't écht weten?
Zelf kijken dan...
jeroentjuh
het is een vette film met een mooi verhaal
samy naceri is gewoon een goede acteur:D
Jonkman
Goed gemaakt, heb deze film bij Frans gekeken op school
, mooi verhaal ook trouwens van mij 3.5 sterren.
JoeCabot
Goede actie, leuke humor, amusant verhaaltje, mooi in beeld gebracht, beginliedje is prachtig (ook al is het gefaked van Pulp Fiction),...
4****
renske
Saaie en slecht vertelde film. Alleen het einde met het viaduct vond ik mooi.
Jochen.be
AZO NEN GOEIEN FILM !!!
Vette taxi racer,
en goeie komedie :d:d:d
5 STERREN !!!
Snufkin
leuke film, niet zo goed geacteerd maar zeer vermakelijk. 3**
Gwendoline
Erg leuke film. Gebeurt niet onwijs veel in, maar hij houd je wel bezig. Leuke acteurs, vind hem erg subtiel. En deze keer is dat goed.
koiboy
vind 3e deel leukste van de 3. meestal zijn vervolgen niet zo leuk maar taxi is het goed gelukt.
lettertje
Erg mooie film, sterke humor, Daniel echte held en antiheld tegelijk
jackie boy100
heeeeeel leuke film ik heb genoten twas echt grapig hihi

meyerke
leuke film voor als je nix anders te doen hebt. jammer van de overdreven actie. vond de acteur die daniel speelde wel goe. 2.5*
Guyke
Je moet gewoon je verstand op nul zetten en dan genieten van deze film. Simpele actie en humor maar dan ook niets meer. Ik geloof dat Besson trouwens ook niets meer in zijn zin had. De humor is niet hoogstaand maar toch best goed. Ik vind het trouwens wel leuk om eens een achtervolging te zien doorheen de straten van Marseille in plaats van door L.A. of New York. Natuurlijk is het verhaal ongeloofwaardig en zijn de personages karikaturen maar so what? Niet elke film heeft de intentie de wereld te verbeteren.
clio1.2
goeie film, waarbij je niet moet nadenken om hem te kunnen volgen, gewoon fun en actie.
Een peugeot met vleugels? wat is er mis aan overdrijven, het is in ieder geval realistischer dan star wars.
Deel 3 vond ik iets minder, en die zou je vlak achter deel 2 moeten kunnen zien.
Maar uiteindelijk vind ik het zeer goede films, als we de 3 als 1 geheel beschouwen.
Ik had eerst de vernieuwde versie gezien uit 2004. Vroeger moest ik niet veel hebben van Franse films, maar ik moet toegeven na films zoals Léon, Crimson Rivers en de Taxi-trilogie dat die zeker niet moeten onderdoen voor de Engelstalige versies. Zeker niet wat Taxi betreft. Deze film is veel beter dan z'n remake. De achtervolgingscenes zijn beter dan wat je bvb ziet in Fast & the furious. En de Franse humor is weer eens wat anders, maar bij momenten echt wel leuk. Een aanrader.

Taxi 5

2003

Taxi 2
2000

Romantisch drama 'The Notebook' met Ryan Gosling vanavond op televisie

Actiekomedie '2 Guns' met Denzel Washington en Mark Wahlberg verdwijnt binnenkort van Netflix

Na 'Backrooms' nu nieuwe internethorror naar bioscoop: Spielberg gaat 'The Mandela Catalogue' verfilmen

Thriller 'The Cell' met Jennifer Lopez komt binnenkort naar Netflix

Le Grand Bleu
Drama / Avontuur, 1988

Banlieue 13
Actie / Misdaad, 2004
taximarseille, francetaxi chauffeurpizza deliverypizza boy politie agentbank overval