• 9.377.028 stemmen

Met onder meer: Samy Naceri, Frédéric Diefenthal en Marion Cotillard

Gesproken taal: Portugees, Frans, Duits en Koreaans

Releasedatum: 1 oktober 1998

Plot Taxi

Daniel is een pizzabezorger in Marseille. Hij verandert van baantje, en wordt taxichauffeur. Als hij gepakt wordt wegens veel te hard rijden, stemt hij toe om de sukkelige politieagent Emilien te helpen. Emilien is op het spoor van een groep Duitse bankrovers.

Daniel Morales

Pensioned Taxi Driver

Femme Préfecture

avatar van Materny

Materny

Hmmm, sommige mensen hier zijn toch zeer negatief over deze film, terwijl dat de mensen zijn die ik toch zie als de betere filmkenners op deze site.

Ik ben positief over deze film, de 1e franse comedy die ik gezien heb

De humor is leuk, en er zijn maar weinig cliche's te bekennen.

3.5*.

Goed entertainment.

avatar van otherfool

otherfool

Erg leuk filmpje, met liefde gemaakt. Goeie grappen, leuke personages en doldwaas gerace, prima vermaak.

3,5*.

avatar van Sosaa_

Sosaa_

ik vond het wel een goeie film

Wel grappig alleen af en toe die neppe scénes met die taxi.

*3.5*

avatar van Cyclops

Cyclops

Tsja, viel me eigenlijk een beetje tegen, want ik had begrepen dat het een vrij goede film was. Vond deel 2 iets leuker.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Frisse actiecomedy met leuke rollen van Naceri en Diefenthal, goede grappen en fijne achtervolgingen en stunts. > 3.5*

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Bij vlagen erg grappig, af en toe dan weer wat minder geslaagde scenes. Al met al wel best vermakelijk en het einde was wel leuk bedacht.

avatar van sekiaku

sekiaku

Wat een snertfilm. Enorm voorspelbaar, cast kon beter, de humor zo ver te zoeken, dat ik ze nog niet gevonden heb, enz. enz. Ik kan niets positiefs vinden over deze film. Puur tijdverlies. Vandaar ook men 0,5 * (en eigenlijk vind ik dat nog een half te veel, maar ja. Bij gebrek aan minder).

Misschien 1 positief ding. Bij slapeloze nachten is deze film misschien toch ideaal. Val je zo bij in slaap. Wel opletten dat je niet in een coma belandt.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

1 en 2 krijgen een 3½* er werd goed geacteerd. en er waren leuke momenten.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Had deze gekocht in een box samen met de 2 andere delen.

Al de derde keer dat ik hem gezien heb in een paar jaar tijd en hij was nog steeds even komisch.

Lachen vond ik dat hevige vuurgevecht op straat met als resultaat 0 doden, dat die Duitsers prima Frans spraken, raar, ik dacht dat ze alleen maar hun eigen taal konden spreken.

Goede acteurs ook en perfecte humor. De twee vervolgen zijn geen teleurstelling. Die zijn even leuk.

4,0

avatar van jumbo4u2

jumbo4u2

leuke comedy/actie film. Typische franse humor, bevalt me wel

avatar van Juniahiah

Juniahiah

Geweldige Franse Komedie, zo grappig!

Aanrader, de hele serie overigens. Die kerel die voor paal wordt gezet die politiezoon, zo lachen!

avatar van Menno24

Menno24

Kan iemand mij please vertellen hoe dat liedje heet dat in het begin van taxi 1 komt? immers dat stukje met die scooter.

Weet je het? stuur het antwoord dan op met de eventuele site of progamma op naar: [email protected]

avatar van Wassup !

Wassup !

Kon vaak lachen met de franse humor . 3.5/5 Een aanrader die je toch wel eens gezien moet hebben . Andere delen waren wel wat minder .

avatar van P8rb

P8rb

onder de fransles gekeken, leuke film.

3,0

avatar van 606

P8rb schreef:

onder de fransles gekeken, leuke film.

3,0

ja zoiets had ik ook en frans is niet aan mij besteed

3 sterren meer niet

avatar van Knisper

Knisper

Af en toe grappig en over het geheel genomen best vermakelijk, maar is over het geheel genomen te wisselvallig. Verder stoorde ik me aan de vele crashes en overdekop-vliegende auto's die de taxi bij de races en achtervolgingen achterliet. Ok, dat gebeurt, maar als er dan grappen over gemaakt worden, terwijl daarbij waarschijnlijk onschuldige burgers dood gaan, dat stoort me toch en lijkt me ook niet echt cool.

avatar van Exploitation

Exploitation

Domme Franse humor....

avatar van Leviathan

Leviathan

Knisper schreef:

Nog nooit in frankrijk geweest?wel eens gezien hoe de franse rijden?Dat maakt de film(s) wel lachen die franse rijden als idioten je ziet geen fransman zonder een deuk in zijn auto en in steden al helemaal niet, zoals in Parijs.

En als je het erg vind als ergens dooie bij kunnen vallen..

kijk je dan alleen tekenfilms want welke film vallen er nou geen dooie:s

avatar van maurickcollege

maurickcollege

Aardige film,, soms wat slapjes.

***

avatar van *kelly*

*kelly*

Dit is echt zo'n film waarvan je niet veel verwacht, maar die toch wel echt de moeite waard is om te kijken.

Spanning, een vleugje humor en goed geacteerd:taxi!

Minpunten: kinderachtig op bepaalde momenten.

------->4*

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Dit is een goeie franse komediefilm en je moet het dan ook een beetje in zijn perspectief -op zijn frans dus- bekijken. Ik heb wel genoten, al vond ik de andere taxi-films net ietske betere. Het duurt te lang tegen dat het verhaal word opgebouwd en sommige dingen die grappig konden zijn worden niet verder uitgebouwd.

avatar van Shinobi

Shinobi

Erg leuke comedy om te zien met lekker veel actie erin, top. Die commandant is ook erg lachen met al die verschillende namen voor missies.

Ik geef 'm 3, 5 sterren.

avatar van olano

olano

Op dvd gezien en deze reeks van Taxi viel me echt wel in de smaak.

Ben eens benieuwd of het 4 de deel ook zo goed zal zijn. Had dit vooral niet gedacht omdat het een Frans gesproken film is wat meestal voor mij dan net iets te weinig heeft. 4* voor deze.

avatar van The Oceanic Six

Gister voor het eerst gezien, beviel me goed. De actie is er regelmatig en goed gefilmd en het duo Emilien en Daniel was wel oke. Jammer dat de film Franstalig is, maar ach, het stoorde niet.

Ben benieuwd of de vervolgen ook van niveau zijn.

Deze krijgt alvast een 3,5*

avatar van shady161

shady161

geweldige komedie!

avatar van Baklap

Baklap

Super film!!!!! Het bewijs dat films niet alleen maar uit de States moeten komen om goed te zijn (sterker nog.... ) erg vermakelijk 4,5

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Leuke komedie, zal binnenkort zeker eens de vervolgen bekijken.

Meer dan aangename ontspanning. Mooie afwisseling tussen liefde, actie en humor...

avatar van berrege

berrege

Oh wat haat ik Taxi-films, even slechte als de andere 3. Een dikke buis.

avatar van PKlijnstra

PKlijnstra

Ik had de trilogy gekregen en gisteravond maar ff de eerste gekeken. De film is weer eens wat anders dan anderen.

De film is snel,leuk en ook nog met een lading humor.

Ja, deze film is toch zeker 3,5* waard. Ik verwacht dat de volgende delen ook goed zullen zijn.

avatar van Infected_

Infected_

Kvond het geen super film maar toch wel aangenaam om naar te kijken.