• 9.372.303 stemmen

Geregisseerd door: Larry Clark

Met onder meer: Leo Fitzpatrick, Chloë Sevigny en Justin Pierce

Releasedatum: 1 februari 1996

Plot Kids

"The most controversial film of the decade."

De film volgt de tiener Telly, wiens idee van veilig vrijen is om alleen seks met jonge maagden te hebben. Eén van de meiden die hij in het verleden ontmaagd heeft blijkt hier een besmetting met het HIV-virus aan overgehouden te hebben. Ze gaat naar Telly op zoek om hem het nieuws te brengen. Telly staat echter op het punt om opnieuw onveilige seks te hebben met een nietsvermoedend meisje.

Nogal moraliserend.

avatar van cornelis

cornelis

Angstaanjangende film.

avatar van Jos2

Jos2

Beetje aanstellerig en inderdaad een vette Amerikaanse moraal. Toch wel aardige sfeerzetting met goed spel.

avatar van BS

BS

wordt neergezet als angstvallig en realistisch.

Vind het zelf een erg goede film puur omdat er goed geacteerd wordt en het verhaal een goede wending heeft.De sex,drug en rock and roll slaan goed aan en het moraal is ook duidelijk.

Om er nu bang van te worden...nee...maar als je er met een stel vrienden een paar liter drank en een pakkie peuken aan wilt slijten is het een erg leuke film 3.5 ster

avatar van tovenaar

tovenaar

De film wil zeer duidelijk een boodschap overbrengen op de kijker. Dit lukt de makers zeer aardig en dat mag met recht een compliment genoemd worden voor de film. Er wordt een overtuigende sfeer neer gezet.

Toch is het niet op elk moment even boeiend en om nou te zeggen dat het angstaanjagend is... nee, dat ook niet. Dat taaltje van die kereltjes, soms was het voor mij even teveel van het goede en daardoor verloor ik af en toe wel mijn focus op de film.

avatar van Rascal

Rascal

Zo shockerend vond ik de film eigenlijk nie, en de 5-minuten-ofzo-durende-tongzoenscène stoorde me.

avatar van Mik

Mik

inderdaad op het begin enorm doorbijten.. maar na een half uurtje wordt ie echt wel boeiend.

avatar van Sjan

Sjan

Op zich wel een goeie film, maar ik heb het idee dat dit misschien een beetje ver gezocht is. Het zal vast en zeker wel ergens gebeuren, maar ik vond het nogal over the top hoe de kinderen met elkaar omgingen en de gebeurtenissen die plaatsvonden waren ook niet altijd even geloofwaardig in mijn ogen. Ik had dus een beetje een tegenstrijdig gevoel na het zien van deze film; aan de ene kant wel verbijsterd dat ook deze dingen gebeuren, aan de andere kant een gevoel van 'gaat dit in de realiteit wel zo ver?'

avatar van Wouter

aan de andere kant een gevoel van 'gaat dit in de realiteit wel zo ver?'

Wat ging er zo ver dan?

avatar van Sjan

Sjan

Ik bedoelde hier het zuipen, roken en neuken (sorry als ik met dit woord te grof ben voor iemand) van de kinderen...want zo oud waren de kinderen nog niet.

avatar van Jos2

Jos2

'gaat dit in de realiteit wel zo ver?'

Ja, natuurlijk.

avatar van Wouter

En? Je bent toch niet zo naief dat je er aan twijfelt of dit gebeurt?

Tja, wat moet je nou met zo'n film...

Het heeft veel weg van een gimmick, die telkenmale herhaald wordt. Op een gegeven moment was ik die jochies goed zat en met name de hoofdrolspeler.

Maar ik vond het toch een interessante film, dus 2,5*

avatar van gotti

Na het zien van Bully (die wel indruk op me achter liet) was ik toch wel benieuwd naar de debuutfilm van Larry Clark en scenarioschrijver Harmony Khorine, die Gummo en Julien Donkey Boy regisseerde.

Ondanks dat ik het toch een beetje een lege film vond, wat misschien nog niet eens een nadeel hoeft te zijn, heb ik wel 91 minuten fascinerend naar deze film lopen kijken. Met dat het geen nadeel hoeft te zijn bedoel ik dat het 'lege' in de film ook een beetje het wereldje weergeeft waar die groep jongeren in leeft.

De vrijwel gehele jonge cast zet hun rollen erg puur en natuurlijk neer. Ik moest een beetje aan hun taaltje wennen, maar dit stoort na een poosje niet echt meer.

Maar of ik deze film nou echt angstaanjagend of schokkend vond? Niet echt nee. Fascinerend? Ja. Deze film geeft gewoon een erg goed beeld neer dat er ook nog echte 'randgevallen' zijn. Wat randgevallen mag je deze 'kids' wel noemen dacht ik.

avatar van Goodfella

Goodfella

Wat moet ik nou met die Larry Clark? Z'n films zijn best goed te kijken, maar 't komt allemaal zó ontzettend leeg en loos over. De wrange humor pakt hier af en toe heel aardig uit, maar uiteindelijk bleef ik opnieuw met het zogenaamde 'Tsja... gevoel' zitten. Misschien wordt het tijd dat Larry eens met een écht script gaat werken?

avatar van starbright boy

Another day in paradise is wat dat betreft toch redelijk conventioneel.

avatar van starbright boy

Overigens heeft Justin Pierce zelfmoord gepleegd.

avatar van De Knip

De Knip

Duurde me wat te lang, dat gedraal om Telly te zoeken. Na een uur begon het mij wat te vervelen: ik zat te wachten tot Jenny 'ns een keer bij Telly kwam. Nou, helemaal op t einde dus...Wat me stoorde, is dat zij niet meteen Telly van het bed aftrok: ze wilde andere meisjes toch waarschuwen voor Telly.

Dan wordt ze ineens 'verkracht' door zn maatje. Ze kan ook fluisteren dat ze HIV heeft, maar meer dan niet doen komt er niet meer uit. Of ze is te 'out' of ze denkt lekker puh.

Film wil wel wat vertellen, maar het smaakte niet echt lekker:

**1/2

avatar van Moya

Moya

Ik vond de film achteraf wel goed.

Ik had em samen met een vriendin gehuurd (3 jaar geleden ofzo)

En het domme was dat wij dachten dat het een komedie was ,ik weet niet waarom we dat dachten Maar aan de voorkant en achterkant van de film te zien(die er trouwens anders uitziet dan de voorkant hierboven)

We gingen hem kijken en toen was het ,waaattt is dit!! en toen kwam haar moeder binnen en die dacht nog eens dat we een sexfilm hadden gehuurd,tot die tijd snapte ik ook niet waarom het zo goedkoop gefilmd was ,maar sinds een paar lessen over dogme 95 snap ik het, die 10 regels enz.

Volgende keer lazen we eerst maar goed de achterkant

avatar van Wouter

Dit is geen dogma 95 hoor......

bioscoopzaal

Inderdaad, de eerste echte Dogma 95-film was Festen en die werd pas in 1998 gemaakt.

Maar er zijn natuurlijk wel overeenkomsten tussen het Dogma-manifest en de minimalistische aanpak van Larry Clark.

bioscoopzaal schreef:

Toen kwam ie uit, bedoel je.

Dat bedoel ik.

avatar van Moya

Moya

Wat!!!! mijn stomme kunstbeschouwing leraar :( offe lette ik niet goed op,mwoa dat zal dan wel.:$:$

bioscoopzaal

Ik zou het nog maar eens vragen, voor hetzelfde geld leren ze jullie daar verkeerde dingen.

avatar van The Eye

The Eye

Absolute kutfilm, weggegooide tijd die je nooit meer terugkrijgt.

SUPERTIP: NIET KIJKEN, HUUR IETS BETERS OF GA COMPUTEREN ALS-IE OP TV IS!!!

avatar van De Knip

De Knip

The Eye schreef:

SUPERTIP: NIET KIJKEN, HUUR IETS BETERS OF GA COMPUTEREN ALS-IE OP TV IS!!!

Ik voel me aangesproken

avatar van starbright boy

pssst: Luister niet naar the eye als dit op tv is. Ik vond de film ontzettend goed en hij is om te beginnen al boeiend als statement.

avatar van hans vd togt

hans vd togt

mee eens

avatar van stinissen

Redelijk deprimerende film komt natuurlijk ook omdat ik een dochter heb van die leeftijd die gelukkig soms nog met de barbie's speelt. Als je de film goed bekijkt is het soms gewoon misselijk makend, de film is hard , koud en schockerend waar geen spoor van liefde valt te zien.....