Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 16 juni 2005
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Vrijdag om 20:40 uur op Play4
Maandag 11 mei in één bioscoop (Leiden)
Plot Batman Begins
"Evil fears the knight."
Op jonge leeftijd zag Bruce Wayne zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens. Het lot laat hem zijn wraak echter niet uitvoeren. Hij vlucht naar het Oosten, waar hij opgevangen wordt door de ninja-leider Ra's Al-Ghul, en als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City vindt hij die in de handen van maffiabendes en andere gangsters. Hij besluit een nieuw persoon te worden, één die de harten van misdadigers met vrees vervult: Batman! Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Zijn strijd begint tegen de maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan 'Scarecrow' Crane en een mysterieuze derde persoon...
Bruce Wayne / Batman
Earle
Ra's al Ghul
Flass
Flipman
Jij vindt Michael Keaton de beste Batman?!
Ik geef je groot gelijk
!
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11944 berichten
Hoe graag ik ook zou willen dat het anders was: deze film viel tegen.
De regie van Christopher Nolan is wel een stuk beter dan dat kinderachtige gedoe van Burton en Schumacher, maar na al de goede verhalen hierover had ik meer verwacht.
Gevechtsscenes zijn slecht gemonteerd, en sommige dingen in het verhaal hadden ook beter gekund. En Katie Holmes is gewoon niet de juiste persoon voor een film als deze, hoe geweldig ik 'r ook vind.
Desondanks 3*
Beejeej
ik kan niks anders zeggen dan dat ik dit 100% topvermaak vond. het klopte wat mij betreft helemaal. ik heb 2 uur lang echt genoten van een sterk verhaal, goed gecaste acteurs en heerlijke special effects.
helemaal af...
Ik hoop dat er nog meer batfims van deze kwaliteit komen!!!
Flipman
Sterk verhaal... dat vind ik dus érg meevallen! Frank Miller vond het maar een mager script naar ik berepen heb, en dat is het eigenlijk ook; ze focussen hun aandacht op Batman en vergeten de rest.
Disk
Ongelooflijk dat jij dezelfde persoon bent als een paar pagina's terug.
PEN15
Ik ga geen sterren geven, want ik heb de film niet helemaal afgekeken. Het is mijn persoonlijke mening, dus voel je ajb niet te snel aangevallen.
Ik verwachtte een batmanfilm zoals de vorige vier delen. Ik vond batman 1 en 2 de topbatmanfilms en eigenlijk alleen deel 4 minder. Als liefhebber heb ik batman begins gretig aangezet, maar stelde het me zo teleur dat ik ben gaan skippen en als ik ga skippen is dat een zeer slecht teken.
Ik dacht in het begin:
Wie is dat mannetje, gaat hij batman spelen???
Wat is dat voor decor, in een chinese gevangenis, tibet???
Ik vond het maar moeilijk om te accepteren dat er "bruce wayne" tegen hem werd gezegd.
Ik dacht zelfs heel eerlijk gezegd, of ik wel de juiste film zat te kijken en dit geen highlander was of braveheart.
Daarna al dat gezever over die jeugd van bruce wayne, dat kan me ook gestolen worden.
En na al dat geskip, want ik zat maar aan een ding te deken en dat was, waar blijft de actie???
Zie ik ergens een paar keer wat knokpartijen, maar het is veel te donker om wat te zien. Paf, paf paf zoef in het aardedonker en het beeld helemaal lichter maken helpt niks.
De vijanden doen me ook helemaal niets meer. De riddler, joker en punguin pakten batman nog aan met grapjes, maar dit is allemaal zo serieus en zo eng. Wat zijn dit voor vijanden? Wat gaan we in de volgende batman tegenkomen, Hellraisers als vijanden?
Jammer ik vond deze batman niet leuk.
Angrod_Pallanén
Heb je een dagje vrij vandaag. Heerlijk met dit weer een beetje filmpje kijken. have fun Angrod
Ik heb vandaag de rest gekeken, en wat een heftige film. Zowel qua actie als verhaal. De ontwikkelingen zijn voor mij totaal onverwacht (ik herinner me vaag nog iets van Batman & Robin, de andere verhaallijnen zijn onbekend voor me) en erg spannend. De personages zijn goed gespeeld door de acteurs (ok, Katie hoefde niet veel te acteren, maar blijft geweldig om naar te kijken). Toch vraag je je af hoe iemand met zo'n speciale mond ongeidentificeerd blijft
Hoe dan ook, goede film waarbij de stripverfilmingclichés niet walgelijk overkomen. 4,5*
Flipman
De verFilmingclihé's niet, maar anderen wel! Al die one-liners, bah!
En het verhaal vind ik ook niet bijzonder, wel te volgen, maar toch te snel en bovendien; het mysterie kruipt niet zo door de stad, in Burton's eerste Film was iedereen bezig met de vraag: "Wie Is Batman??" Dat merk ik hier veel minder. Ze hadden gewoon "Batman: Year One" moeten verFilmen, met een script geschreven door Frank Miller.
feanaro surion
Je word van knettergeksuperenthousiast naar, matig naar negatief
Flipman
Shit! Jullie hebben me door! Wacht maar, ik zal een nieuw personage worden, die niet tegengehouden kan worden in zijn plannen om de Wereld over te nemen!! MWOEHAHAHAHAHAHAAAA!!!
Hoe gaat dit aflopen?! Kijk volgende week weer...
Maar inderdaad, matig.
Moviemani@
Zeer vermakelijke film met goede cast en special effects.
Maar het is niet echt een typische "Batman-film".
Geen ludieke personages en nogal "realistisch"
tegenover de andere in de reeks.
Flipman
Kan ik me in vinden, maar dat komt wel weer overeen met de Strips, dat realisme.
Pieter Montana
Komen er nou ook vervolgen van dit deel?
Disk
Nou ik vind het harstikke leuk dat Nolan voor mensen als ik Batman films maakt. De enige oude shurken waar ik geen pishekel aan had waren the Joker en de Penguin.
Mijn excuses voor de fans van de oudere reeks die mij jammer genoeg niet konden vermaken.
feanaro surion
Betwijfel in hoeverre het een remake word, ze gaan gewoon verder waar deze film eindigt, batman die met de joker gaat vechten, hetzelfde uitgangspunt als Batman maar in de uitvoering ongetwijfeld heel anders!
TheRisingSun
Een zeer goede verfilming van het ontstaan van Batman.
Vond de verhaalopbouw erg fijn gedaan. Het liep lekker vlot,zonder onnodig oponthoud. Daarbij is de cast van een zeer hoog niveau wat mij betreft. Met een sterke Bale als Bruce Wayne/Batman, de charismatische Freeman als Lucius Fox,Oldman als Jim Gordon de politiechef, Wilkinson als de crimineel Falkone, Neeson als Henri Ducard/ Ra's Al Ghul, goodold Caine als Alfred de butler en als laatste Holmes als jeugdvriendinnetje Rachel. Een ieder speelt zijn of haar rol overtuigend.
Vond vooral het 'maken' van Batman interessant om te zien. Hij verkrijgt al zijn attributen (Pak (cape),masker,wapens en auto) gewoon via zijn bedrijf. Erg leuk ook om het testritje in die auto te zien!
De special effects waren ook erg goed gedaan. Vooral dat masker van die freak Crane was wel mooi om te zien,maar tegelijkertijd ook wel weer een beetje angstaanjagend.
Ik vond deze film fijner om te kijken dan de Burton films,wat niet wil zeggen dat ik zijn films slecht vond,integendeel,maar zijn films zijn toch meer in fantasieland geplaatst. Dat heeft natuurlijk ook zijn charme,maar vond deze manier toch wat verfrissender.
4,5 ster
Stom verhaal/slecht script. Wel leuk om te zien dat Oldman niet altijd overact.
De GeuS
Hoe vaker ik hem kijk, hoe meer ik terug verlang naar Burton; verlaagt naar 3*
Flipman
Ik zat eraan te denken om mijn stem zelfs te verlagen naar 'n drie en 'n half, maar ik wacht tot tweede herziening.
Er mag écht wel 's 'n keer 'n Batman-Film voor zestien jaar en ouder komen!
Keutul
De film was wel aardig. Ik vond het begin te traag opgebouwd. Maar het verhaal was wel ok voor een batmanfilm. Hij duurt wel erg lang voor wat je ervoor krijgt. Ik heb getwijfelt; toch drie sterren i.p.v 2,5
elry
van de oude batman films vond ik alleen deel een leuk.
de rest waren echt te irritant.
deze film is net zo goed als de batman van frank miller(comic schrijver)
wat een droom cast eigenlijk.
btw ras al ghul en de scarecrow zijn ook gewoon uit de comics.
Flipman
Ik vind de verhalen van Frank Miller ("Batman: Year One" en "The Dark Knight Returns") echt véél beter! Het verhaal was eigenlijk best wel standaard en soms zelfs slap.
Tarkus
Ik was al maanden aan het uitkijken naar de DVD, en nu hij er eindelijk is... ik heb er van genoten.. deze film is werkelijk grandioos en verslaat de 4 vorige allen tesamen. Er wordt hier een pracht van een Batman neergezet door Christian Bale. Ook de andere rollen zijn werkelijk goed gekozen, Caine als Alfred, subliem. Liam Neeson als de leraar/schurk, en Gary Oldman (bijna onherkenbaar) als de (latere) kommissaris Gordon. Om van de altijd prachtig acterende Freeman maar te zwijgen.. kortom.. subliem deze film !!!!
as
Philip S. Hoffman Quacks For "Batman"
Source: Batman on Film
After having the likes of Liam Neeson, Gary Oldman, Michael Caine and Morgan Freeman in supporting roles in your first venture, I always said any villains they hire for the potential sequels have to be Oscar nominees at the minimum if they're going to be taken with any credibility.
Now, Batman on Film scored a report from a scooper adding to a rumour earlier this week that this year's most likely Best Actor Oscar winner may be up for a the secondary villain role in the next film - "I live in the Rochester, NY area, which is where Philip Seymour Hoffman grew up. The media has been covering his Golden Globe nomination for Capote, and in a recent interview with his old high school drama teacher (who remains close to him) on a local news program, she confirmed that Hoffman has been in talks to take on The Penguin in the upcoming BATMAN sequel and is very interested in the role".
As for The Joker, the role is many months away from casting as yet though Sam Rockwell is apparently campaigining to try and get the part. Personally if I had a vote, Geoffrey Rush would be my pick.
Norky
Gewoon de beste Batman die ik gezien heb met
mooie kostuums, uitstekende special effects en
goeie acteurs, vooral dan oude rotten in het vak
Michael Caine en Morgan Freeman.Voor mij gerust
4,5 .

The Dark Knight Rises
2012

The Dark Knight
2008

Christopher Nolans 'The Dark Knight'-trilogie gaat Netflix verlaten

'Batman Begins' van Christopher Nolan vanavond (22 juli) op televisie te zien

'Batman Begins' is morgenavond (13 januari) te zien op televisie: 'Sublieme nieuwe start'

The Shawshank Redemption

The Lord of the Rings: The Two Towers
Avontuur / Fantasy, 2002

The Dark Knight
Actie / Misdaad, 2008
verlies van geliefdevechtsportendc comicscrime fightergeheime identiteitundercoverburgerwachtsuperheldgebaseerd op striprivaliteittragic heroninjasuperkrachthaunted by the pastevil doctormaster villainfighting crimeunfulfilled love dc extended universe (dceu)inspirationalbatmancomic book adaptation dccomic