• 9.381.258 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Morgan Freeman

IMDb beoordeling: 8,2 (1.697.099)

Gesproken taal: Engels, Urdu en Mandarijn

Releasedatum: 16 juni 2005

Plot Batman Begins

"Evil fears the knight."

Op jonge leeftijd zag Bruce Wayne zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens. Het lot laat hem zijn wraak echter niet uitvoeren. Hij vlucht naar het Oosten, waar hij opgevangen wordt door de ninja-leider Ra's Al-Ghul, en als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City vindt hij die in de handen van maffiabendes en andere gangsters. Hij besluit een nieuw persoon te worden, één die de harten van misdadigers met vrees vervult: Batman! Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Zijn strijd begint tegen de maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan 'Scarecrow' Crane en een mysterieuze derde persoon...

Zal best, maar heb je de film ook gezien ?

avatar van mikoz

mikoz

Onderhond schreef:

Zal best, maar heb je de film ook gezien ?

lijkt me stuch , denk gewoon dat hij een 5 geeft omdat het ''batman'' is

avatar van Freud

Freud

Rechtstreeks vanop MusicMeter voor die mensen die niet meer kunnen slapen: een paar tipjes van de sluier van de muziek uit deze film. Ik denk dat de muziek in de film wel absoluut cool gaat overkomen, maar het geheel lijkt me toch behoorlijk vlak en zeker niet zo inventief als wat we van Elfman gewend waren. Maar het idee om vleermuizen en vleugelslagen in de muziek te verwerken vind ik wel super, en sommige fragmenten zijn zo opzwepend dat zelfs ik al niet meer kan wachten tot woensdag

avatar van Miss////

Miss////

Ga er zaterdag heen... Pathe Imax, Pathe Arena!

Heel erg benieuwd...

avatar van jassonn

jassonn

Gaat hij nou woensdag of donderdag in premiere?, ik zie hier op de site 2 data's staan.

Flipman

Ik had begrepen dat ie donderdag alleen in van die Grote Theaters te zien is, maar waarschijnlijk is dat woensdag, want hij draait donderdag al in De Bios in Drachten.

Freud schreef:

...en sommige fragmenten zijn zo opzwepend dat zelfs ik al niet meer kan wachten tot woensdag

Het blijft trouwen Gaaf dat mensen die de Strips niet/nauwelijks kennen zo zitten te trappelen om de Film te zien !

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Dit wordt echt vet! Kan niet wachten om naar de bios te gaan om deze te zien!

avatar van Goodfella

Goodfella

Het doet de film ongelofelijk veel goed dat Nolan lekker uitgebreid de tijd neemt om z'n ding te doen. De visuele flair van de eerste twee Batman's mag dan ontbreken, maar dat wordt gecompenseerd met een aangenaam volwassen insteek en uitstekende opbouw. Niet geschikt voor mensen die een man in een vleermuispak sowieso al niet serieus nemen dus, de rest mag zich lekker laten meeslepen in Gotham's gefundeerde poel van verderf

avatar van Film Pegasus

Ben benieuwd naar deze film. Batman van Tim Burton viel nog mee, maar daarna ging het iets te kitcherig en regelrecht bergaf met de vleermuisman. Volgens de recenties heeft Nolan een totaal andere versie van de filmheld gemaakt. Donkerder, dramatischer en volwassener. Ik ga hem zeker zien.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

HUMO(belgisch weekblad)geeft hem maar 1 *

Pieter Montana schreef:

HUMO(belgisch weekblad)geeft hem maar 1 *

P-magazine (ook Belgisch weekblad) geeft hem 3 en een halve ster. En dat blad is qua films ook meestal niet zo commercieel ingesteld.

avatar van gotti

Ik ben benieuwd. De kaarten voor donderdag liggen klaar. Het is echt te hopen dat Nolan het niveau (en dan vooral de duistere sfeer) van de Burton weet te evenaren. Aan de cast zal het niet liggen denk ik. Ben uitermate nieuwschierig hoe Bale het zal gaan doen.

Film Pegasus schreef:

'Film'held? Volgens mij is Batman toch echt op Stripverhalen gebaseerd!

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Heb ook gereserveerd voor Donderdag, half 7 Pathe Tuschinski:D

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Ik bied hoger : donderdag 21.30 uur Pathe ArenA IMAX, naast een mooi meisje (als ze komt opdagen...)

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

De eerste Batman vond ik geweldig, Batman Returns nog erg goed en daarna is het bergafwaarts gegaan met de Batman films. Deze film krijgt wel goede recensies en het verhaal plus acteurs beloven veel. Ben benieuwd. Minpuntje dat The Joker er dit keer niet inzit want daarmee is het allemaal begonnen (Jack Napier (later werd deze The Joker) vermoordde de ouders van Bruce Wayne en mede daarom besloot deze om een soort misdaadbestrijder te worden). Alhoewel ik denk dat bijna niemand beter The Joker kan vertolken dan Jack Nicholson dat deed

avatar van as

as

In de film van Burton werden de ouders misschien afgemaakt door Napier maar dat is oorspronlkelijk niet zo. Hadden ze ook niet moeten doen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Hele domme fout inderdaad.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

avatar van as

as

BoordAppel schreef:

Echt iets wat je per ongeluk doet inderdaad .

Trouwens, als er dan een nieuwe joker komt, dan lijkt crispin Glover mij wel wat. De studios natuurlijk niet..

Flipman schreef:

'Film'held? Volgens mij is Batman toch echt op Stripverhalen gebaseerd!

Na de film uit de jaren '60 gebaseerd op de TV-serie, de film van Tim Burton en z'n opvolgers Batman Returns, Batman forever, Batman & Robin, nu Batman begins en de plannen voor nog een andere Batmanfilm tegen 2008, kan je wel spreken van een Filmheld.

De 3 films na de versie van Tim Burton en de film uit 1966 kwamen inderdaad over als strips. Wat normaal is voor een stripheld. Maar ik denk wel dat Michael Keaton en zeker nu Christian Bale er nu ook een volwaardige filmheld van gemaakt hebben.

BoordAppel schreef:

Echt iets wat je per ongeluk doet inderdaad .

Nou, volgens mij was 't toch echt Napiers bedoeling om de Wayne's van hun Levens te beroven !

Film Pegasus schreef:

Oké, oké, ik snap je wel ! Maar dan nog, hoe Cool deze Film ook wordt, hij zal 't niet halen bijde Strips.

avatar van Film Pegasus

De strips blijven altijd beter. Dat heb je evengoed met andere striphelden zoals Spiderman, Superman, X-Men of Michel Vaillant en zeker bij de slechte verfilmingen van Garfield, Suske & Wiske en Kiekeboe. Ik denk dat Batman nog heel goed meevalt als verfilmde stripheld.

avatar van afca_fanatic

afca_fanatic

Nog niet gezien, ik kryg hem denk ik volgende week op dvd

Het is inderdaad waar de films halen het nooit met de strips.

avatar van BruceWayne

BruceWayne

Prachtige film, hoewel ik wat moeite had met het begin: soms raar gemonteerd en het verhaal werd nogal snel afgehaspeld.

De gewone filmganger zal dit gewoon een goeie film vinden, maar de fans zullen alleen maar vol bewondering zijn. Sommige scènes zijn zo uit the long halloween en year one geknipt.

Eat your heart out, SW3!

BALE ROCKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van QT

QT

OW!........ Katie........

BruceWayne schreef:

BALE ROCKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wow!! Ik had natuurlijk al een en ander aan goeie berichten van Gilles gelezen en Teasers, Trailers & TV-Spots gezien, maar dit is ook goed nieuws!!

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Erg mooie film, vooral een enorm sterke vooruitegang tegenover de films met Mr.Freeze en dergelijke...

2 minpuntjes
- Ik vond de politieman die batman hielp toch weer irritant cliché
- De vechtscenes zijn weer zo enorm flitsend en van zo dichtbij dat je er weer eens niets kan van zien. En dit lijkt me tegenwoordig meer en meer in films vor te komen.

Flipman

Dat ene gespoilerde minpunt: da's in de Comics/Graphic Novels ook zo.