• 9.373.069 stemmen

Met onder meer: Charlotte Rampling, Anthony Higgins en Victoria Abril

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 5 november 1987

Plot Max Mon Amour

"A love triangle of primate proportion"

Peter Jones, een invloedrijke Britse diplomaat in Parijs, vermoedt dat zijn vrouw Margaret hem bedriegt. Een privé-detective moet klaarheid brengen in de zaak. Die ontdekt dat Margarets minnaar een chimpansee is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van -fal

-fal

• 2028 berichten

Enigzins vermakelijke Oshima die wat gedateerd en eigenlijk ook weinig origineel aanvoelt. (Bunuel's Cet Obscur Objet du Désir wordt wel genoemd, ik moest zelf aan Belle de Jour denken) Visueel voor Oshima's doen erg braaf en helaas wordt de film nooit echt pakkend of prikkelend. Leuk, maar tam.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Wat een geweldig leuke poster!

Charlotte Rampling krijgt in het geheim een relatie met een chimpansee, die -nadat haar man er achter komt- bij hun in huis komt wonen, omdat hij dat persé wil. Alleen is de huishoudster (Victoria Abril) allergisch voor apenharen en moet ze na jaren trouwe dienst het veld ruimen.

Wat een grap! Zoals _fal al schrijft is het ondanks dit bizarre plot niet heel bijzonder, al is het aan de andere kant ook wel een verdienste van Oshima dat hij één en ander brengt als de normaalste zaak van de wereld.

avatar van starbright boy

De reden waarom dit best een dragelijke film is (en dat viel me eigenlijk nogal mee) is wel de tamelijk normale en soms droge toon, waarmee het gebracht wordt. Toch is het nogal vreemd. Stel je hebt net een film als Merry Christmas Mr Lawrence gemaakt en torst een paar decennnia filmhistorie met je mee. En dan komt volgens de optiteling Jean-Claude Carrière naar je toe met dit scrptidee en dan besluit je om je te zeggen en en film te gaan maken over een vrouw die een affaire heeft met een chimpansee.

Ondanks de meevaller blijft het deze veertiende Oshima de minste.