Genre: Actie / Fantasy
Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans
Releasedatum: 5 oktober 1995
Bekijk via Prime Video
Plot Mortal Kombat
"Nothing In This World Has Prepared You For This."
De beste strijders, de Mortals, gaan het gevecht aan met het kwaad in het afschrikwekkende koninkrijk 'Outworld'. De inzet is niets minder dan het lot van de wereld en al haar bewoners. De drie Mortals worden uitgenodigd door Shang Tsung voor de tiende Mortal Kombat en onder de leiding van de machtige dondergod Rayden leren ze hun eigen innerlijke angst te overwinnen. Wanneer de vierarmige prins Goro dit toernooi zou winnen, raakt de aarde voor eeuwig ondergedompeld in een grote duisternis. Maar de Mortals hebben een geheim wapen, de beeldschone prinses Kitana. Maar zullen zij erin slagen de rust en vrede op 'Outworld' te herstellen?
Lord Raiden
Scorpion
Sub-Zero
Reptile
SUPERSONIC
ik weet het nog als de dag van gisteren... ik had mortal kombat II helemaal uitgewoond op de super nintendo en toen ik voor het eerst die geweldige teaser zag op de tv dat ie binnenkort in de bios zou draaien heb ik vele slapeloze nachten gehad, puur uit spanning om naar de premiere van deze film te gaan. ik vond m dan ook geweldig als teener...en ik kan er nog gewoon van genieten van deze film ondanks dat ik weet dat er zoveel mankementen in zitten etc. maar toch mortal kombat rules
ricky2612
hahaha het heeft idd helemaal te maken of je iets met Mortal Kombat hebt, of niet..!!Ik heb die spellen ook uren gespeeld, en toen ik vind de film ook echt helemaal geweldig. Tis allemaal niet geweldig geacteerd, en er zitten allerlei rare fratsen in, MAAR BOEIUHHH..het is gewoon topvermaak.
Ik vond Johnny Cage altijd zo cool haha..vooral tegen Goro dat ie over zijn zonnebril begon..en zijn gevecht tegen Scorpion was ook legendarisch..ik vond toen scorpion heel eng hahaha!!
Neej ik kan deze film nog vele malen zien hoor..geen probleem
nirvana
Geef me toch maar de games, stukken beter! De game zou van mij 4 sterren krijgen! De film jammer genoeg ééntje.
Omgekeerd is het niet anders, wanneer men van een film een game maakt, is het meestal ook een flop....
Makers zouden toch beter films en games uit mekaar houden.
Nomak
Ontelbare uren heb ik het spel gespeeld, jammer genoeg is de film lang niet zo goed.
2,5 sterren
djelle
Hersenloze nonsens, helaas van de laagste kwaliteit. Geforceerde poging om een filmversie van een populair videogame te maken. Die hard fans van het spel kunnen deze misschien nog smaken. 0,5*
JoeCabot
Iets minder belachelijk dan Power Rangers==> Power Ranger kun je meer uitlachen==> Power Rangers zijn amusanter
Toch nog 2**
mr.gaunt
3.5 sterren
gewoon om de nostalgie,
toen ik als kindje van 7 jaar deze film bekeek, vond ik m prachtig, sommige scene's blijven cool, het gevecht tussen johnny cage en scorpion bv
BlueSword
oh my god...waar ging dit over?
ik kan me een serie ervan herinneren en die was wel aardig leuk, dus ik deze film voor 2 euro kopen.
leek net of het gewoon een aflevering was, het begon gelijk (weet begod niet waar het over ging) en een mega open einde.
ze acteren ongelooflijk slecht, die taja is nog best wel leuk om te zien.
de gevechten zijn OKAY, en de special effects zijn niet slecht, maar ook zeker niet goed.
BlueSword
wel is maar kende het verhaal alleen niet.
heb het wel is bij vrienden gespeeld.
BoordAppel
Daarom juist, het verhaal in het spelletje was ook niet meer te volgen
maar nog een vraag:
ik heb dus ook nog mortal kombat conquest gekocht.
het voorkant is iets anders en de achter is bijna hetzelfde.
op internet staat er nergens iets over die film of wat het ook is.
ik vraag me dus af, is dat dan ook een film?
ik zag btw ook op imdb volgens mij staan dat het een tv serie was.
ik denk, lekker voor 2 euro seizoen 1.
kijk ik thuis op achterkant staat er dat het 82 min duurt...
kan iemand mij dat uitleggen? (het staat ook niet op moviemeter)
BoordAppel
Het zal de pilot voor de tv serie wel zijn. Dat is vaak een dubbele aflevering.
film_kaza
films van spellen zijn vaak niet zo goed
Jellelle
Ik vond dit een super film in die tijd. Gewoon omdat ik zovaak Mortal Kombat heb gespeeld en het zo vet vond dat ik ze eens "in het echt" kon bezig zien.
Zelf nu nog vind ik het een geweldige film. Pure nostalgie.
L. luchtloper
Ik speelde vroeger die spellen best vaak, dat vond ik supervet, maar de film vond ik maar redelijk, niet bijzonder
2,5 ster
Status Seeker
Jeugdsentiment+Talisa Soto
(Kitana)= 2,5*
De film stelt natuurlijk niet veel voor, maar hij was lang niet zo slecht als het tweede deel.
Wassup !
Acteerwerk was niet super, effecten waren niet super maar wij Mortal Kombat-fans boeit het niet
. Maar de mensen die de games niet hebben gespeeld zullen die film minder waarderen ofzelfs niet. Ach ik vermaakte me hier zooo mee dat ik de mankementen eventjes links liet liggen. 3.5/5
...
Ik heb hem al heel vaak gezien maar ik blijf de fatalaties en broederige stukken missen die wel in de games zitten.
Verders best gaaf om sub-zero en scorpion in actie te zien
Wassup !
Heb onlangs nog de nieuwste Mortal Kombat gekocht
!!! IT ROCKS
!!!
Glacius
Toch zeker een vermakelijk gameverfilming, die toch nog aardig de sfeer van de game weet te pakken.. Daarnaast is het zien van characters als Scorpion en Sub-Zero al een genot opzich.
Verhaal is niet zo bijzonder, net als het acteerwerk, maar ondanks alles een leuke film en aardige verfilming van de game. Ook toffe soundtrack by the way..
Mr_White
- 2067 berichten
Tja, toch wel een personal favorite van mij ondanks dat de film natuurlijk alles behalve briljant is. Maar toch, de cheesy dialogen en acteerprestaties horen ook wel een beetje bij Mortal Kombat (de spellen zijn niet veel anders). En de gevechten zijn nog best wel oké.
psycholamp
- 1960 berichten
Deze film is gewoon briljant in zijn slechtheid, helaas is deel 2 écht slecht en dus ook niet leuk meer.
Matchostomos
'Mortal Kombat' is gamekitsch dat zijn gelijke niet kent: onnoemelijk slecht geënsceneerd, pijnlijke muziek en campy acteerprestaties. De hilariteiten zijn echter niet bij te houden, waardoor 'Mortal Kombat' ergens nog een zekere vorm van entertainment te bieden heeft.
kMal
Dit is echt slecht. Zelfs toen ik 12 was (toen het uitkwam) vond ik het slecht. Stel je eens voor.
Pastichio Rocker
Ik weet nog dat ik zo teleurgesteld was dat ze de 'horror' elementen hadden vervangen voor misplaatste humor. Christopher Lambert als dondergod Rayden die de ene na de andere slechte one-liner uitkraamde was toch wel het toppunt. Vechtscenes waren slecht, hoewel ik wel heb genoten van het gevecht tussen Johnny Cage en Scorpion en Lui Kang en Reptile in the Outworld. Goeie keus trouwens om Robin Shou als Lui Kang te casten; die gast is Lui Kang, en Cary-Hiroyuki Tagawa deed het ook niet slecht als Shang Tsung! Maar toch... Gemiste kans.
BoordAppel
Ze hebben de horror niet vervangen door humor (het spel zit vol humor), ze hebben gewoon nooit horror gebruikt.
Pastichio Rocker
Ik meen me te herinneren dat dit een verfilming was van de eerste MK, en dat was toch echt wel een serieuze bedoening hoor. Pas in latere delen is er meer humor in gekomen, zoals de Animalities, Babilaties en Friendships.
Die Art, die door Goro wordt vermoord is trouwens een porno-acteur.
BoordAppel
Voor de film hebben ze deel 1 en 2 van de computerspellen gebruikt. Kitana en Jax komen bijvoorbeeld niet voor in MK 1 en Reptile alleen als verborgen karakter.

Mortal Kombat
2021

Mortal Kombat Legends: Scorpions Revenge
2020

Mortal Kombat: Annihilation
1997

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming

Fainaru Fantajî Sebun: Adobento Chirudoren
Animatie / Sciencefiction, 2005