• 9.372.303 stemmen

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 5 oktober 1995

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Mortal Kombat

"Nothing In This World Has Prepared You For This."

De beste strijders, de Mortals, gaan het gevecht aan met het kwaad in het afschrikwekkende koninkrijk 'Outworld'. De inzet is niets minder dan het lot van de wereld en al haar bewoners. De drie Mortals worden uitgenodigd door Shang Tsung voor de tiende Mortal Kombat en onder de leiding van de machtige dondergod Rayden leren ze hun eigen innerlijke angst te overwinnen. Wanneer de vierarmige prins Goro dit toernooi zou winnen, raakt de aarde voor eeuwig ondergedompeld in een grote duisternis. Maar de Mortals hebben een geheim wapen, de beeldschone prinses Kitana. Maar zullen zij erin slagen de rust en vrede op 'Outworld' te herstellen?

avatar van SUPERSONIC

SUPERSONIC

ik weet het nog als de dag van gisteren... ik had mortal kombat II helemaal uitgewoond op de super nintendo en toen ik voor het eerst die geweldige teaser zag op de tv dat ie binnenkort in de bios zou draaien heb ik vele slapeloze nachten gehad, puur uit spanning om naar de premiere van deze film te gaan. ik vond m dan ook geweldig als teener...en ik kan er nog gewoon van genieten van deze film ondanks dat ik weet dat er zoveel mankementen in zitten etc. maar toch mortal kombat rules

avatar van ricky2612

ricky2612

hahaha het heeft idd helemaal te maken of je iets met Mortal Kombat hebt, of niet..!!Ik heb die spellen ook uren gespeeld, en toen ik vind de film ook echt helemaal geweldig. Tis allemaal niet geweldig geacteerd, en er zitten allerlei rare fratsen in, MAAR BOEIUHHH..het is gewoon topvermaak.

Ik vond Johnny Cage altijd zo cool haha..vooral tegen Goro dat ie over zijn zonnebril begon..en zijn gevecht tegen Scorpion was ook legendarisch..ik vond toen scorpion heel eng hahaha!!

Neej ik kan deze film nog vele malen zien hoor..geen probleem

avatar van nirvana

nirvana

Geef me toch maar de games, stukken beter! De game zou van mij 4 sterren krijgen! De film jammer genoeg ééntje.

Omgekeerd is het niet anders, wanneer men van een film een game maakt, is het meestal ook een flop....

Makers zouden toch beter films en games uit mekaar houden.

avatar van Nomak

Nomak

Ontelbare uren heb ik het spel gespeeld, jammer genoeg is de film lang niet zo goed.

2,5 sterren

avatar van djelle

djelle

Hersenloze nonsens, helaas van de laagste kwaliteit. Geforceerde poging om een filmversie van een populair videogame te maken. Die hard fans van het spel kunnen deze misschien nog smaken. 0,5*

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Iets minder belachelijk dan Power Rangers==> Power Ranger kun je meer uitlachen==> Power Rangers zijn amusanter

Toch nog 2**

avatar van mr.gaunt

mr.gaunt

3.5 sterren

gewoon om de nostalgie,

toen ik als kindje van 7 jaar deze film bekeek, vond ik m prachtig, sommige scene's blijven cool, het gevecht tussen johnny cage en scorpion bv

BlueSword

oh my god...waar ging dit over?

ik kan me een serie ervan herinneren en die was wel aardig leuk, dus ik deze film voor 2 euro kopen.

leek net of het gewoon een aflevering was, het begon gelijk (weet begod niet waar het over ging) en een mega open einde.

ze acteren ongelooflijk slecht, die taja is nog best wel leuk om te zien.

de gevechten zijn OKAY, en de special effects zijn niet slecht, maar ook zeker niet goed.

BoordAppel

oh my god...waar ging dit over?

Spelletje nooit gespeeld?

BoordAppel schreef:

Spelletje nooit gespeeld?

wel is maar kende het verhaal alleen niet.

heb het wel is bij vrienden gespeeld.

BoordAppel

Daarom juist, het verhaal in het spelletje was ook niet meer te volgen .

maar nog een vraag:

ik heb dus ook nog mortal kombat conquest gekocht.

het voorkant is iets anders en de achter is bijna hetzelfde.

op internet staat er nergens iets over die film of wat het ook is.

ik vraag me dus af, is dat dan ook een film?

ik zag btw ook op imdb volgens mij staan dat het een tv serie was.

ik denk, lekker voor 2 euro seizoen 1.

kijk ik thuis op achterkant staat er dat het 82 min duurt...

kan iemand mij dat uitleggen? (het staat ook niet op moviemeter)

BoordAppel

Het zal de pilot voor de tv serie wel zijn. Dat is vaak een dubbele aflevering.

avatar van film_kaza

film_kaza

films van spellen zijn vaak niet zo goed

avatar van Jellelle

Jellelle

Ik vond dit een super film in die tijd. Gewoon omdat ik zovaak Mortal Kombat heb gespeeld en het zo vet vond dat ik ze eens "in het echt" kon bezig zien.

Zelf nu nog vind ik het een geweldige film. Pure nostalgie.

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Ik speelde vroeger die spellen best vaak, dat vond ik supervet, maar de film vond ik maar redelijk, niet bijzonder

2,5 ster

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

juist

avatar van Status Seeker

Status Seeker

Jeugdsentiment+Talisa Soto (Kitana)= 2,5*

De film stelt natuurlijk niet veel voor, maar hij was lang niet zo slecht als het tweede deel.

avatar van Wassup !

Wassup !

Acteerwerk was niet super, effecten waren niet super maar wij Mortal Kombat-fans boeit het niet . Maar de mensen die de games niet hebben gespeeld zullen die film minder waarderen ofzelfs niet. Ach ik vermaakte me hier zooo mee dat ik de mankementen eventjes links liet liggen. 3.5/5 .

avatar van ...

...

Ik heb hem al heel vaak gezien maar ik blijf de fatalaties en broederige stukken missen die wel in de games zitten.

Verders best gaaf om sub-zero en scorpion in actie te zien

avatar van Wassup !

Wassup !

Heb onlangs nog de nieuwste Mortal Kombat gekocht !!! IT ROCKS !!!

avatar van Glacius

Glacius

Toch zeker een vermakelijk gameverfilming, die toch nog aardig de sfeer van de game weet te pakken.. Daarnaast is het zien van characters als Scorpion en Sub-Zero al een genot opzich.

Verhaal is niet zo bijzonder, net als het acteerwerk, maar ondanks alles een leuke film en aardige verfilming van de game. Ook toffe soundtrack by the way..

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Tja, toch wel een personal favorite van mij ondanks dat de film natuurlijk alles behalve briljant is. Maar toch, de cheesy dialogen en acteerprestaties horen ook wel een beetje bij Mortal Kombat (de spellen zijn niet veel anders). En de gevechten zijn nog best wel oké.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Deze film is gewoon briljant in zijn slechtheid, helaas is deel 2 écht slecht en dus ook niet leuk meer.

avatar van Matchostomos

Matchostomos

'Mortal Kombat' is gamekitsch dat zijn gelijke niet kent: onnoemelijk slecht geënsceneerd, pijnlijke muziek en campy acteerprestaties. De hilariteiten zijn echter niet bij te houden, waardoor 'Mortal Kombat' ergens nog een zekere vorm van entertainment te bieden heeft.

avatar van kMal

kMal

Dit is echt slecht. Zelfs toen ik 12 was (toen het uitkwam) vond ik het slecht. Stel je eens voor.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Ik weet nog dat ik zo teleurgesteld was dat ze de 'horror' elementen hadden vervangen voor misplaatste humor. Christopher Lambert als dondergod Rayden die de ene na de andere slechte one-liner uitkraamde was toch wel het toppunt. Vechtscenes waren slecht, hoewel ik wel heb genoten van het gevecht tussen Johnny Cage en Scorpion en Lui Kang en Reptile in the Outworld. Goeie keus trouwens om Robin Shou als Lui Kang te casten; die gast is Lui Kang, en Cary-Hiroyuki Tagawa deed het ook niet slecht als Shang Tsung! Maar toch... Gemiste kans.

BoordAppel

Ze hebben de horror niet vervangen door humor (het spel zit vol humor), ze hebben gewoon nooit horror gebruikt.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

BoordAppel schreef:

Ik meen me te herinneren dat dit een verfilming was van de eerste MK, en dat was toch echt wel een serieuze bedoening hoor. Pas in latere delen is er meer humor in gekomen, zoals de Animalities, Babilaties en Friendships.

Die Art, die door Goro wordt vermoord is trouwens een porno-acteur.

BoordAppel

Voor de film hebben ze deel 1 en 2 van de computerspellen gebruikt. Kitana en Jax komen bijvoorbeeld niet voor in MK 1 en Reptile alleen als verborgen karakter.