• 9.372.496 stemmen

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 5 oktober 1995

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Mortal Kombat

"Nothing In This World Has Prepared You For This."

De beste strijders, de Mortals, gaan het gevecht aan met het kwaad in het afschrikwekkende koninkrijk 'Outworld'. De inzet is niets minder dan het lot van de wereld en al haar bewoners. De drie Mortals worden uitgenodigd door Shang Tsung voor de tiende Mortal Kombat en onder de leiding van de machtige dondergod Rayden leren ze hun eigen innerlijke angst te overwinnen. Wanneer de vierarmige prins Goro dit toernooi zou winnen, raakt de aarde voor eeuwig ondergedompeld in een grote duisternis. Maar de Mortals hebben een geheim wapen, de beeldschone prinses Kitana. Maar zullen zij erin slagen de rust en vrede op 'Outworld' te herstellen?

avatar van rocketeer

rocketeer

Pastichio Rocker schreef:

...Christopher Lambert als dondergod Rayden die de ene na de andere slechte one-liner uitkraamde was toch wel het toppunt...

Ik moet je teleur stellen maar naar wat ik gehoord heb staat er een 3e mortal kombat film in de planning met... Lambert als Raiden (dit laatste is een gerucht)

avatar van N_SANE

N_SANE

Ik heb wel genoten van deze film. Gewoon verstand op 0 en jezelf een beetje verplaatsen in die tijd waarbij je niet dezelfde special effects als in 2008 hebt ..

Leuke actie, leuke scenes. Natuurlijk rommelt de film aan allerlei kanten maar voor zijn tijd een 3 (voldoende).

avatar van White Trash

White Trash

De game vaak gespeeld had toen ik de film in de bios ging kijken erg hoge verwachtingen. Viel toch wel wat tegen eigenlijk..de muziek vond ik wel opzwepend als ze gingen vechten

avatar van INSTITUT777

INSTITUT777

de games zijn echt vet. en deze live action verfilming is redelijk goed in elkaar gezet. beter dan al die andere crap (alone in the dark bijvoorbeeld)

avatar van LopatTjai

LopatTjai

Ik vind deze film redelijk uitgewerkt, het is eenmaal niet makkelijk om games te gaan verfilmen.

avatar van devid

devid

super film!

avatar van de grafhond

de grafhond

voor de liefhebbers, er is inderdaad een derde in de maak.

Het leuke is dat er een onbekende Nederlandse acteur in de persoon van Drahmin zit. Deze MK bevat zo goed als alle karakters die voorbij zijn gekomen. En het toernooi wordt opgezet a la blood sport. Sommige personages zien we dus vaker voorbij komen als anderen, maar niet zoals in Annihialtion, waar je de namen van Kabal en Stryker hoort vallen, maar nooit in beeld komen. Verheug me stiekem wel op deze. Noob Saibot, Ermac, Sektor. Lijkt me leuk`. Het is aan de andere kant al weer een tijdje stil, om dit derde deel. zal wel met dat scriptschrijf gedoe in amerika te maken hebben gehad.

avatar van Ant

Ant

Ik was 9 jaar toen deze in de bioscoop kwam. Aangezien familie een bioscoop heeft en ik daar met me neefjes bijna elk weekend waren heb ik deze film 8 keer gezien. Ik vond het zo vet, omdat ik ook het spel speelde op de Snes. Met de Power Unlimited naast ons steeds een andere "finish him" doen.

Terug op de film, misschien denk je 4 * is te hoog. Maar het is toch een stukje jeugd. En in het begin die muziek vond ik zo gaaf. Binnenkort maar eens de film opzoeken in de winkel, want deze ontbreekt nog aan me collectie.

avatar van Ant

Ant

Zo heb de film gevonde voor paar euro. Die ga ik nu eens even kei hard kijken Ik heb trouwens op Youtube die vette intro tune gevonden. Mortal Kombat Intro Tune

Jeugsentiment!

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

The Immortals = Praga Khan

Hier trouwens een remix van dat nummer: http://www.youtube.com/watch?v=5iDyyUc8I3U&feature=related

avatar van reintje71

reintje71

Een leuke game, die redelijk goed is verfilmd.

avatar van ZaKaRo

Starmaster501

best wel leuke film vind ik... een 3 waard

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Op de 1 of andere manier toch 1 van de leukste gameverfilming die er is. Maar waarom? Christopher Lambert als Raiden is nog steeds zo'n beetje de grootste miscast uit de hele filmgeschiedenis en waar staat Mortal Kombat nu zo om bekend? Bloed, Finishing moves etc. Wat heeft de film? 1 druppel bloed. Dat kan toch niet! Het gevecht tussen Sonya en Kano is te amateuristisch voor woorden. Special effects zoals bij Reptile. De Nintendo 8 bit doet het beter.

Maar toch is het zo'n leuke film. De muziek is lekker aanwezig, de choreografie in de gevechten is over het algemeen goed gedaan. Zelfs het gevecht tussen Scorpion en Johnny Cage is geweldig. Terwijl je gewoon overduidelijk ziet dat die acteur Linden Ashby voor geen meter kan vechten. Ook ben ik erg tevreden over Goro. De film heeft aangename humor. En ......

Ik weet niet wat het nou precies is, maar deze film is gewoon super.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Oneens. De computer generated special effects waren voor 1995 heel degelijk en zeker geen 8-bit Nintendo kwaliteit.

Bij het eerste gevecht tussen Johnny Cage en Scorpion in het bos zie je, als je goed oplet, op een gegeven moment aan de linkerkant in de achtergrond een auto voorbijrijden. De zon weerkaatst namelijk in één van de zijruiten.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Dat is mij nooit opgevallen. Terwijl ik deze film toch echt al een keer of 5 heb gezien.

Die Nintendo 8 bit opmerking is erg overdreven. Soms is het leuk om bewust heel erg te overdrijven Er zijn diverse films uitgekomen vorig jaar met slechtere special effects dan Mortal Kombat.

Maar vooral het moment dat Reptile (in zijn natuurlijke vorm) allerlei kleuren aanneemt is het niet om aan te zien. Verder is het allemaal wat jij zegt degelijk.

De film Spawn spant de kroon trouwens. De Violator ziet er goed uit. Maar de Duivel die je op een gegeven moment in de hel ziet, is echt schrikbarend slecht.

avatar van Guines

Guines

Topper als je het vergelijkt met andere games die op een lachwekkende manier verfilmd zijn.

Mooie decors, pakken, een aantal mooie gevechten te samen met een house theme.

Het belangrijkste is dat ze het toernooi effect erin hebben gehouden, voor dit soort films heb je geen briljante regisseur of goede acteurs nodig! Gewoon het aspect aanhouden (de belangrijkste punten dan), dan is het naar mij mening sowieso al geslaagd, gelukkig snapte Anderson dit.

avatar van Film Pegasus

Misschien wel leuk voor fans van de videogames, maar verder is dit toch niets. Af en toe een leuk gevechtje met karikaturale figuren. Voor kinderen moet het speelse wel wat hebben, maar als film gaat het toch snel bergaf.

avatar van Rik^

Rik^

Best vermakelijk om te zien, maar het 'HOE-HA-HOE-HAJAAAH' gehalte is mij toch iets te hoog. Als ik Christopher Lambert in een film zie moet ik toch eigenlijk ook altijd wel weer lachen...

avatar van kastr0

kastr0

Ik ben altijd al een groot fan geweest van de Mortal Kombat games. Ik ben dan ook van mening dat deze film prima geslaagd is.

Zoals Guines hierboven al zei is het belangrijk dat ze het aspect hebben aangehouden anders was het zeker een flop geweest.

Zoals bij veel films moet je echter wel met de juiste gedachte naar deze film kijken. Het 'HOE-HA-HOE-HAJAAAH' gehalte waar Rik het over heeft was gewoon meer dan nodig voor deze film anders is het geen Mortal Kombat geweest.

Gewoon lekker overdreven en totaal niet realistisch, zoals Mortal Kombat hoort te zijn!

avatar van kalehein

kalehein

Ik was vroeger een fervent MK speler en dan bijna 24/7. Heerlijk raggen op de snes. Deze film doet een poging om het spel tot leven te brengen, echter is het meer een parodie dan een goed geslaagde verfilming.

De verhaallijn is flinterdun en de acteerprestaties zijn echt vér beneden alle peil. In die tijd had je de films van van Damme en daarin was de choreografie nog goed, In deze film zijn de vechtscenes echt dramatisch.

Zelf heb ik altijd gedacht dat Raiden een Chinees, of iets dergelijks, was en hierin krijg je ineens OMGWTF Christopher Lambert . . . Die jongen kon er als Highlander nog mee door, maar dat had meer met het verhaal te maken, hier is hij gewoon diep triest. Ook Sonya Blade had ik me iets anders voorgesteld, maar dat is denk ik meer een teenerdroom geweest

Wel leuk om alle "oude" characters uit de game te zien en alleen hierom krijgt ie 2 sterren.

avatar van Lennert

Lennert

Ik ben nooit een gigantische Mortal Kombat fan geweest, al had ik wel het eerste deel op de Game Boy waar je met slechts 6 personages (Kano, Liu Kang, Sonya, Sub-Zero, Rayden en Scorpion) een beperkt aantal moves had die zeer sloom werden uitgevoerd. De film was al een lange tijd geleden en ik verwachte bij een herkijkbeurt eigenlijk blootgesteld te zullen worden aan afgrijselijk acteerwerk en matige vecht-choreografie.

Dit was gelukkig bijna helemaal niet waar! Grootste miskleum blijft echter wel de vechtscene tussen Sonya en Kano, waarbij het zo overduidelijk is dat beide vechters geen kaas van martial arts gegeten hebben, dat het pijnlijk is. Gelukkig was dit ook de laatste keer dat Sonya echt mocht vechten, zodat er meer ruimte over bleef voor de goed gechoreografeerde en geregisseerde scenes met Kang en Cage. Wat vooral opviel, was dat voor een Westerse films hun scenes een goed ritme hadden en gebruik maakten van veel lange shots, zonder hinderlijk plak- en knipwerk.

Ik zal wel weer de enige zijn overigens die genoot van Christopher Lambert en zijn sarcastische opmerkingen, want er waren veel slechtere en bovenal minder leuke acteurs in de film aanwezig. Sonya was afgrijselijk en de prinses zelf had ook een zeer ondankbare rol. Wat betreft special effects was een personage als Reptile afgrijselijk verouderd, waar Goro wonder boven wonder nog zeer degelijk naar voren kwam. In vergelijking met het iets eerder uitgekomen Street Fighter oogt deze film vele malen professioneler.

Grootste mankement blijft echter het kinderlijke script (en bij de making of zei de producer nog dat men probeerde Hong Kong actie met een goed verhaal te combineren, men is hierin slechts voor de helft geslaagd) en een hoop grappen waar je plaatsvervangende schaamte aan overhoudt. Beat 'em ups vertalen zich nu vaak slecht naar films als het op verhaal aankomt en Mortal Kombat maakt zich daar net als Street Fighter schuldig aan (al is men hier het oorspronkelijke verhaal wel meer trouw gebleven dan bij SF het geval is). Maakt dit uit? Niet zolang de actie in orde is, vandaar dat ik met plezier uitkijk naar een nieuwe film als Tekken waar zowel de regisseur als acteurs kennis van zaken hebben.

Of ik Mortal Kombat net zo goed/leuk vind als Street Fighter weet ik nog niet, die film was immers toch een stuk vermakelijker in al zijn knulligheid. Als we het echter hebben over actie, dan moet ik Mortal Kombat door de aanwezigheid van Robin Shou toch echt het voordeel geven. En Street Fighter mag dan wel een heerlijk overacterende Raul Julia hebben, Mortal Kombat heeft de immer fenomenale slechterik Cary-Hiroyuki Tagawa, die het voor mij toch net iets beter doet.

Op naar deel 2, die heb ik vroeger per slot van rekening helemaal niet gezien, dus daar heb ik nu in ieder geval geen valse herinneringen aan

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

YouTube - Mortal Kombat Rebirth

na 13 jaar post productie zijn nu dan eindelijk de plannen rond voor een remake!

het ziet er strak uit en deze 7-minuut durende trailer is hard!

avatar van ASman

ASman

Die trailer is inderdaad retevet ! Een totaal andere ( stukken minder campy ) sfeer en een realistischere inslag, wat mij wel beter ligt. Ook de regisseur is ambitieus. Ik hoop op meer creatieve achtergrond verhalen ( waar ze al goed mee op weg zijn ) en natuurlijk tonnen gore. Want op dat gebied hebben ze , toegegeven, toch wel wat goed te maken.

avatar van Prudh

Prudh

Iron Maiden schreef:

YouTube - Mortal Kombat Rebirth

het ziet er strak uit en deze 7-minuut durende trailer is hard!

Er zijn nog geen plannen voor een remake en het filmpje is geen trailer maar slechts een promo, gemaakt door Kevin Tancheroen die de bazen van Warner Bros wil overtuigen om eindelijk eens een goede film te maken over MK. Mocht dat groen licht krijgen dan is het nog maar de vraag of het ook maar een beetje op deze (wel heel toffe) promo gaat lijken. De acteurs inbegrepen. Nog niet te vroeg juichen dus

avatar van niethie

niethie

Nog erger dan vrijwillig de film Double Dragon kijken op een bloedhete zaterdagavond, is als je hem in double feature met dit stukje wansmaak hebt staan. Die laatste ben ik nog met gemak doorheen gekomen maar toen ik dit opzette moest ik hem wel even knijpen, wat een verschrikking en langdradig dat ie was! Heb het spel nooit gespeelt maar het deed mij meer aan als een belachelijke jaren 90 B-versie van cult favoriet Enter the Dragon, compleet met al het negatiefs dat die tijd te bieden had, lees: lelijke aankleding, goedkope effecten en droge technodeuntjes onder de verder oh zo serieus bedoelde gevechten. En dan heb je ook nog die vervelende Lambert! Erg, erg fout!

1,5 sterren

avatar van MrHorror

MrHorror

hoewel ik pure rotzooi verwachtte, is deze film me erg meegevallen. ikzelf vond het toch de moeite waard, hoewel ik het nog eens zou moeten zien om het echt goed te kunnen snappen (ik keek het zonder ondertiteling bij wat vrienden die er continu commentaar bij gaven...) beter dan verwacht! alleen was christopher lambert toch wel een verrassing...

avatar van wu-tang

wu-tang

1 van de eerste films van Paul W.S. Anderson vrij logisch dat deze film redelijk in in elkaar steekt

heeft hierna toch wel een aantal redelijke fims gemaakt geen knallers maar toch wel een aantal aardige fims naar mijn mening , waarvan ik event horizon toch wel de beste vind !

avatar van Metalfist

Metalfist

Flawless victory

Normaal gezien was het het plan om gisteravond een Killer Tomatoes marathon te houden maar omdat mijn kameraad, met wie ik de marathon ging houden, nogal moe was, werd er besloten om de Mortal Kombat reeks nog eens te herzien. We hadden allebei de beide live action films gezien (de animatiefilm niet) maar we hadden ook allebei goede herinneringen aan de vele spellen van Mortal Kombat. Het resultaat? Twee gasten van 19 jaar die als twee idioten liggen mee te roepen met het heerlijke titelnummer wanneer de film begint.

Ik heb eigenlijk nooit begrepen waarom dit zo laag staat aangeschreven. Gameverfilmingen hebben de naam dat ze vaak op niets trekken maar de beat 'em ups verfilmingen à la Street Fighter en DOA kan ik altijd wel waarderen. Hetzelfde geldt voor deze eerste Mortal Kombat film. De film concentreert zich, nogal logisch, op het toernooi zelf maar Anderson (leuk om te zien dat hij later nog de Resident Evil reeks heeft verfilmd) weet een perfecte mix te brengen tussen het minieme plot en de gevechten. Allemaal erg leuk maar de sfeer van het spel wordt gewoon zo lekker benadert dat het heerlijk is om hier na te kijken. Mijn eerste Mortal Kombat moet denk ik de Trilogy op PS1 zijn geweest, gevolgd door Sub Zero Mythologies en nog een resem PS2 spellen maar een aantal jaar geleden vond ik de eerste Mortal Kombat als Plug & Play console. Niet echt boeiende informatie maar ik wil hiermee aantonen dat de reeks wel een serieus stuk van mijn jeugd heeft beïnvloed en dat dat misschien de reden is waarom ik dit zo'n leuk vermaak vind. Is het het simpele maar geniale idee, de cheesy one-liners of de overdreven personages? Ik zou het bijlange na niet weten maar ik heb me gisteravond rot geamuseerd. Veel is natuurlijk ook te wijten aan het feit dat Anderson zijn eigen film niet echt serieus neemt en dat het plezier er van af spat. Qua humor is dit vaak ontzettend idioot (Cage die begint te whinen tegen Goro over zijn 500$ kostende zonnebril o.a.) maar het heeft een zeker cheesyness gehalte dat me wel kan bekoren. Je moet natuurlijk wel met de juiste instelling naar de film gaan zien en ik denk dat dat de reden is waarom de film zo laag scoort, er zijn simpelweg teveel mensen die al op voorhand denken dat dit rotzooi is...

Het eerste deel kent ook een aantal interessante personages die stuk voor stuk sterk worden geportretteerd door de cast. Christopher Lambert is iemand die mij altijd zal bijblijven door 3 rollen uit zijn carrière. De eerste is Connor Macleod, de tweede is Beowulf en de derde is natuurlijk Rayden. Een barslechte acteur maar verdomme, hij heeft een zekere uitstraling die perfect bij dit soort films past. Johnny Cage heb ik altijd wat een minder personage gevonden. Ik was nooit zo voor de pretty boys maar ik moet toegeven dat Linden Ashby het uitstekend doet. Wel hilarisch om te lezen dat ronkende namen zoals Johnny Depp en Tom Cruise aan de naam van Cage waren gelinkt maar toch liever Ashby eigenlijk, hier moeten geen bekende namen aan meedoen. Hetzelfde geldt voor Sonya Blade. Oorspronkelijk was het het plan dat Cameron Diaz hier aan ging meedoen (zie je die al in godsnaam vechten tegen Kano?) maar dan ben ik wederom blij dat het Bridgette Wilson is geworden. Oké, de vechtscènes waren soms wat houterig (het gevecht met Kano was wel erg fake) maar Sonya is gewoon zo'n heerlijk personage om naar te kijken. Ach, er zal wel weer een groot gedeelte puberale nostalgie voor tussen zitten die ik waarschijnlijk met weinig andere mensen deel. Robin Shou was trouwens wel uitstekend als Liu Kang, meer zelfs want hij is gewoon Liu Kang. Eigenlijk zit heel de cast wel goed maar dat is ook vooral doordat er zo'n grote herkenbaarheid aan personages inzitten. Liu Kang, Cage, Sonya, Kitana, Scorpion, Reptile, Shang Tsung, Rayden, ... We krijgen gewoon een hele grote shitload aan bekende gezichten (althans toch voor degene die de spellen hebben gespeeld) en dat is gewoon leuk om te zien. Als acteur moet je het dan ook niet van je acteerprestatie hebben maar meer van de uitstraling die je uitstraalt en dat zit bij iedereen wel goed.

Qua effecten was dit eigenlijk beter dan ik had verwacht. Niet alles ziet er even goed uit en ook is het een tikkeltje ondermaats voor een film uit '95 maar over het algemeen is er wel veel leuks te ontdekken. Goro zag er geweldig uit en de omgevingen waren eigenlijk ook best wel te pruimen. Natuurlijk is er ook veel werk gestoken in het herkenbaar maken van de personages en in dat opzicht is Anderson meer dan geslaagd in zijn opzet. Cage is de enige die er niet echt uit zag zoals ik me voorstelde uit de spellen (iets wat in deel 2 werd goedgemaakt) maar de rest zag er allemaal erg authentiek uit. Hulde! Ook leuk om trouwens een aantal van de bekende signature moves terug te zien. Vooral de friendship fatality van Cage was fantastisch.

Noem het nostalgie, noem het rommel, noem het eender wat maar Mortal Kombat is in mijn opzicht een erg geslaagde game verfilming. Jammer genoeg dat dit weer gigantisch hard word afgebroken maar daar valt nu eenmaal niets aan te doen. Ik heb in ieder geval een amusant eerste deel van de marathon gehad.

avatar van Justinvdk

Justinvdk

Als je de games hebt gespeeld kan je het vast waarderen. Anders niet denk ik.

Ik heb de games wel gespeeld en ook ook de film waarderen. Nu kreeg ik ook een beetje een beeld bij de personages waarmee ik zelf altijd speelde. Toch leuk om te kijken.