Genre: Actie / Fantasy
Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans
Releasedatum: 5 oktober 1995
Bekijk via Prime Video
Plot Mortal Kombat
"Nothing In This World Has Prepared You For This."
De beste strijders, de Mortals, gaan het gevecht aan met het kwaad in het afschrikwekkende koninkrijk 'Outworld'. De inzet is niets minder dan het lot van de wereld en al haar bewoners. De drie Mortals worden uitgenodigd door Shang Tsung voor de tiende Mortal Kombat en onder de leiding van de machtige dondergod Rayden leren ze hun eigen innerlijke angst te overwinnen. Wanneer de vierarmige prins Goro dit toernooi zou winnen, raakt de aarde voor eeuwig ondergedompeld in een grote duisternis. Maar de Mortals hebben een geheim wapen, de beeldschone prinses Kitana. Maar zullen zij erin slagen de rust en vrede op 'Outworld' te herstellen?
Lord Raiden
Scorpion
Sub-Zero
Reptile
Iron Maiden
Metalfist, we lijken best erg op elkaar.
allebei 19 en ook ik vind dit nog steeds een geweldige film vanwege de sfeer, acteurs en muziek.
bij die intro heb ik er altijd gelijk weer zin in, haha!
Cybill.
Tja.. Either you love it or hate it, maar deze vind ik toch écht ondergewaardeerd. Ik had minstens 2,5* verwacht, vooral omdat het het eerste deel is. Puuure nostalgie is dit toch. Hoe kan je deze nou gemist hebben? Vroeger had elke gamer wel een MK in zijn collectie, dit was een hype! Als kind was ik zot van het spelletje en de film, ik vind hem ook een stuk beter dan het 2de deel. De actie is top, net zoals de sfeer en personages. Allemaal zeer goed neergezet. Het acteren is misschien wat minder, maar dat wordt gecompenseerd door de gevechten. Gewoon verstand op nul en laat maar komen. The kids love it btw. 4*
JacoBaco
Dit is met stip de leukste film van 1995. Okee, The Usual Suspects, Se7en en Twelve Monkeys zijn net iets beter. (maar niet leuker)
cimbom91
ik snap het niet wordt deze film expres zo laag gehouden?
zo slecht was die ook weer niet. zeer vermakelijk vooral als je kijkt naar het jaartal
mottsluhrev
Lage score vind ik ook onterecht. Heb hem nog eens bekeken en hij is best leuk. Natuurlijk moet je hem in z'n context zien. Het concept sprak me vroeger sterk aan (ook vanwege de games) en ik vind het nog steeds vermakelijk. En de soundtrack is top.
StevenMighty
Als grote fan van de Mortal Kombat games in die tijd, ben ik deze meteen in de bioscoop gaan kijken toen hij verscheen.
Geweldige ervaring om al die herkenbare personages uit de game op groot scherm de moves te zien uitvoeren die je zelf zo goed kende. De opzwepende muziek erbij maakte het plaatje compleet.
Nu nog eens terug gekeken en het blijft nog steeds een aanrader voor iedereen die de games ooit speelde of gewoon van veel martial arts en actie houdt.
De personages zijn erg getrouw aan hun virtuele evenbeelden, vaak tot in de kleinste details.
De grapjes en knipogen tussendoor naar de game zijn erg leuk.
Linden Ashby die Johnny Cage vertolkt doet het goed, maar liever had ik Jean Claude Van Damme hiervoor gezien, die hier echt geschikt voor had geweest en waarop het personage trouwens geinspireerd was.
Een van de betere games verfilmingen die er zijn, een aanrader!
erik1677
hahahah zo fout dat het weer gaaf word.
Een topper dit!!
mugje
goede game verfilming vind ik. dit is nog de beste game verfilming die ik gezien heb. want de meeste game verfilmingen floppen meestel. de sfeer en muziek passen er ook goed bij. en alle favoriete game characters van mortal kombat komen voorbij. Reptile, scorpion, sub-zero, shang tsung en raiden en zelfs Goro. het enige kleine minpunt aan deze film is dat hij nogal braaf is. met fatalities enz had het van mij allemaal wel wat groffer gemogen. dat past bij mortal kombat. nu is het af en toe een beetje soft vind ik. maar het intro is wel erg gaaf gedaan je zit er hierdoor meteen in er zijn weinig films die meteen een gaaf intro hebben (op fight club na dan)
+goede game verfilming
+goede soundtrack en sfeer
+mortal kombat characters
+gaaf intro waardoor je er meteen inzit
PriestMaiden
Nostalgie, ik had deze film toen ik 6 jaar was ofzo en blijft genieten. Mooie verfilming van Mortal Kombat. Shang Tsung en Goro
DVD-T
De games waren fantastisch en hebben mij heel wat uurtjes plezier bezorgd.
Anderson wordt ten onrechte als slechte regisseur bestempeld. Hij probeert er wel degelijk iets van te maken. Film is een heel ander medium, en dingen die in de games goed werken doen dat niet perse in het film format. Toch weet Anderson een leuk verhaaltje in elkaar te knutselen die de liefhebbers van de games zeker kan bekoren. Veel personages uit de games die in de gevechten goed uit de verf komen. Jammer alleen dat er neit veel gebruik wordt gemaakt van special moves. Dat miste ik toch wel een klein beetje. Had de film eerst op 1.5* staan, maar is toch nog beter bevallen dan ik me kon herinneren.
Mortal Kombat is de verfilming van het gelijknamige computerspel. En zoals met de meeste van dit soort verfilmingen haalt de film het in de verste verte niet bij het spel.
Er zit nauwelijks humor in en vooral de gevecht- en actiescènes zijn matig gechoreografeerd en ronduit slecht te noemen. De muziek is slecht gekozen en draagt totaal niet bij aan enige sfeer. Daarnaast is alles, net zoals het spel zelf inmiddels behoorlijk gedateerd. Als je niets met het spel hebt is hier weinig aan, en zelfs als je er wel wat mee hebt, kan het blijkbaar ook nog een brok ellende zijn.
Chillaxacious
Ik zou het nog zo tof vinden om deze film weer te zien! Is zwaaaar jeugd sentiment voor mij... al was ik vijf toen deze uitgebracht werd
Het is alweer een aantal jeren geleden dat ik het heb gezien maar kan me nog herrineren dat het heel spannend was en vooral de goede muziek sprak me heel erg aan!
RuudC
Nooit zo’n enthousiasteling geweest wanneer het gaat om dit soort knokspelletjes. Van (de oude) Mortal Kombat vond ik het wel erg cool dat er een level was waarin je bij het ‘finishen’ van je tegenstander, deze bij een uppercut een heel eind naar beneden in hoge spikes kon lazeren. Aan de film heb ik eerlijk gezegd betere herinneringen en bij het herzien kan ik daar weinig aan toevoegen. Echt een topper is het natuurlijk niet, maar de actie is gewoon tof. Helaas vallen de dames ook in deze prent door de mand.
De vergelijking met Street Fighter is natuurlijk snel gemaakt. Die film is veel luchtiger en daarmee een stuk grappiger, maar Mortal Kombat moet het veel meer van de sfeer hebben. Het is een heel duistere film. Natuurlijk zitten ook hier wel knipogen en enige humor in, maar de toon ligt duidelijk anders. Paul WS Anderson kiest hier zowaar voor onder andere een death metalsoundtrack. Ook niet helemaal mijn muziek, maar ik kan het wel hebben. Het past hier trouwens erg goed. De effecten passen precies bij 1995 en zijn in een aantal gevallen spuuglelijk. Grappig dat Goro dan wel weer overtuigend is en er in de gevechten nog keurig vanaf komt. De meeste gevechten zijn in elk geval de moeite waard en de gave decors en een lekker kitscherig achtergrondverhaaltje krijg je er op de koop toe bij. Weer een erg vermakelijke prent van Paul WS Anderson.
kevinvd
Heerlijke film, wat een absurd laag gemiddelde.
borretto
Nostalgie! 50x bekeken toen ik klein was! + de games om van te smullen!
Ben nog steeds een grote fan van Subzero en Reptile !!
Vanwaar die lage score? begrijp er helemaal niets van !!
Roger Thornhill
Hoewel dit in alle opzichten een B-film lijkt te zijn (een verfilmd videospel met veel martial arts, gemaakt door een vrij onervaren filmmaker met acteurs die –met uitzondering van B-ster Christopher Lambert– nooit zijn doorgebroken), vind ik dit toch een ontzettend leuke, onderhoudende en zeer vermakelijke film. Sommige vechtpartijen zijn nog altijd leuk om te zien (Johnny Cage versus Scorpion, vooral de tweede helft in dat prachtige decor vol krakkemikkige steigers, en Liu Kang versus Reptile in die oude kelder op Outworld), de decors zijn prachtig en sfeervol, Kano is een lekker vieze schurk, en de muziek kickt nog altijd ass. Als niet-gamer zie ik dit gewoon als een low-budget-fantasyfilm die z'n genre ruimschoots overstijgt. (Hoewel, low-budget, volgens IMDb kostte deze film 18 miljoen dollar, volgens mij in 1995 toch geen misselijk bedrag.)
De cast weet ook precies hoe ze de zaak moeten opvatten: Bridgette Wilson (mevrouw Pete Sampras!) neemt het serieus, Robin Shou neemt het serieus maar heeft altijd tijd voor zijn sexy glimlach, en Linden Ashby neemt het nergens serieus en krijgt dan ook een paar aardige one-liners ("Thank God I didn't ask him to park the car!"). Zijn finest moment : als Sonya Blade ondanks haar enorme GSM geen contact met de buitenwereld kan krijgen zegt Johnny Cage: "While you're at it, why don't you call my agent?" Sonya: "Do I look like your secretary?" (Hier had Ashby eigenlijk moeten zeggen: "No, but I wish she looked like you.") Even later valt Johnny bij het uitstappen uit de prauw met al zijn koffers in het water (goed gedaan en erg grappig), en als hij zich druipend en wel (en met z'n zonnebril nog op) bij Sonya meldt vraagt zij: "Where the hell are we?" Waarop hij: "Do I look like your travel agent?"
En Cary-Hiroyuki Tagawa als Shang Tsung : "Your soul is MINE!!!" – laten we blij zijn dat Arnie dat nooit zo heeft proberen te zeggen.
Minpunten? Twee. Het is jammer dat we zo weinig van Goro zien en dat z'n vechtpartij met Johnny Cage zo snel is afgelopen, ik had nog wel wat meer gruwelijk geweld van hem willen zien. En Christopher Lambert vind ik hier echt abominabel, zijn personage zou charismatisch-indrukwekkend moeten overkomen maar ik zit alleen maar de hele tijd naar die malle pruik te kijken en me over dat accent te verbazen. Misschien dat Lambert een zekere mate van ironie in zijn vertolking wel liggen, in de Making of op de DVD omschrijft hij zijn personage als "a god with a sense of humour", maar wanneer hij in het begin met een bizar lachje tegen de drie helden zegt: "The fate of billions will depend on you. Heh heh heh heh!... Sorry." klinkt dat meer alsof hij een take verpest en zich er dan maar met een kwinkslag vanaf probeert te maken.
En de vraag waar ik op het einde toch maar mooi mee blijf zitten : waarom loopt Bridgette Wilson niet de héle film door in dat geinige offerjurkje (Johnny Cage: "Nice dress!") met d'r haar zo los?
Agrippa
Bij dit soort films maakt het bijna niet uit wat voor verhaal en special effecten er in zitten als het vechten maar cool is en cool in beeld gebracht wordt. Ik wil de gave gevechten zien zoals ik ze vaak zat zelf heb geknokt in de games.
Helaas hebben ze voor de meeste characters maar matige acteurs gekozen en de gevechtschoreografie is echt onwijs onoverzichtelijk en saai. Vaak zelfs single hit shots, achter elkaar geplakt, in plaats van een reeks slagen in een scene. Terwijl toch ruim de helft van de rollen door echte martial artists gespeeld wordt. Soms lijkt het zelfs wel of ze geen van allen een deuk in een pakje boter zouden kunnen slaan of trappen in het echt. Jammer jammer jammer.
Vergelijk de gevechten met jackie chan films dan snap je wat ik bedoel met allemaal losse shots achter elkaar of een echt gevecht, met slagen reeksen in een langere scene.
* Cary-Hiroyuki Tagawa is wel goed gecast en zet een goede rol neer als Shang Tsung*
FunkStarr
- 1918 berichten
Wat een laag gemiddelde zeg. Pure nostalgie dit en zeker niet zo slecht als dat het gemiddelde laat zien. Enige wat ik jammer vind is dat Van Damme geen rol heeft gekregen in deze film want hij had er perfect in gepast (als Johnny Cage) al doet de huidige Cage het zeker niet slecht. En wat een lekker wijf is dat die Kitana speelt zeg (Talisa Soto). Vind de gehele cast wel goed gekozen eigenlijk. Dikke voldoende dus.
JacoBaco
Talisa Soto was toen 28 en erg mooi ja! Inmiddels is ze 46. Misschien is dit een recente foto van Talisa Soto
LOTR-lover
Sta net als velen met mij ook versteld van de lage score die deze cult klassieker hier krijgt. Vanavond weer is een keer herzien en met een grote glimlach gekeken. Noem het jeugdsentiment maar deze film blijf ik een prima gameverfilming vinden. Je moet er van houden, en ik hou ervan. Verder kon de soundtrack me erg bekoren. Ook de kleine details (als Reptile vanuit reptielvorm naar ninjavorm switch hoor je z'n naam gezegd worden) vond ik tof gedaan.
7/10 (IMDB)
Matig.
Al is het voor een gameverfilming absoluut niet slecht. Nooit een groot MK fan geweest (al ging ik vroeger in de arcades altijd wel kijken naar MK kasten), maar ik ken er genoeg van om de referenties mee te pikken. Vroeger deze film zelfs in de bioscoop meegepikt, maar erg veel kon ik me er niet van herinneren.
Foute soundtrack, al viel ik een beetje uit de lucht toen ik plots Orbital hoorde. Magnifiek nummer ook, kon het me niet meer herinneren. Verder visueel nog wel oké. Vooral de omgevingen zijn sfeervol vormgegeven. De gevechten jammer genoeg héél wat minder. Slechte en slome martial arts, niet Anderson's kopje thee zo te zien.
De film duurt uiteindelijk iets te lang, mist wat enigmatischere vechtersbazen en coole moves, maar qua plat vermaak werkt het wel. En da's al heel wat voor een gameverfilming.
ExXxtreme
De muziek is soms echt zo fout & euro dat het eigenlijk weer redelijk is.
Timothyvdmeer
Blijft leuk ook na de zoveelste keer. Hoe vaak ik hem al niet gezien heb...
Enige minpunt Lambert, wat een drama rol.
Vinokourov
The fate of billions will depend on you! Ha ha ha!
Vanaf dat moment wist ik wel waar dit op zou uitdraaien: een en al stompzinnigheid met ertussendoor quasi-epische gevechten. Het is lachwekkend debiel, het acteerwerk is ondermaats en de special effects zien er ook niet al te florissant uit. Oersaai werd dit godzijdank niet, dus 2,5* is wel op zijn plek voor deze film.
keimpeS
De film is eigenlijk hartstikke fout, maar voor mij zeker een guilty pleasure. Ik heb de game destijds veel gespeeld dus dat zal er vast iets mee te maken hebben, maar ik vindt het gewoon leuk om naar te kijken. Lekker jaren 90's sfeer en een daar bijpassende soundtrack!
JacoBaco
Christopher Lambert is werkelijk 1 van de slechtste castings ooit! En dan acteert hij ook nog als een pornoacteur met dialogen. En jammer dat de special effects (op Goro na) echt niet meer acceptabel zijn! Vooral dat stukje met Reptile, al was dat toen eigenlijk ook al niet acceptabel. Verder toch nog steeds een film waar ik van kan genieten!

Mortal Kombat
2021