Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Lexi Alexander
Met onder meer: Elijah Wood, Charlie Hunnam en Ross McCall
Releasedatum: 29 september 2005
Plot Hooligans
"Just think of someone you hate."
Matt Buckner is een Amerikaanse student aan Harvard, maar wordt na een incident van school gestuurd. Hij reist naar zijn zus Shannon in Londen en komt al snel in contact met Pete Dunham, de broer van Shannons echtgenoot. Het duurt niet lang voor Matt zich aansluit bij de harde kern van West Ham United, onder leiding van Pete, en hij komt terecht in de keiharde strijd tussen de hooligans van West Ham en die van Millwall.
Matt Buckner
Ike
Tommy Hatcher
Carl Buckner
Zuiderpark
Ik denk dat Elijah Wood nooit meer van zijn stigma als Frodo afkomt. Als Frodo speelt hij toch een compleet tegengestelde rol als de "Yank".
anne J
Mee eens, hoewel ik hem niet zag als Frodo ofzo toen ik Hooligans zag. Het is inderdaad helemaal tegenovergesteld zal ik maar zeggen.
krc 4ever
Deze film had alles: spannende scenes, goed verhaal, leuke special effects,.... Deze film heb ik dan ook meer als 1 keer gekeken en ik zal heb nog meer kijken
Willy Wartaal
Ik vindt het echt een schande dat deze film in de toplijst komt te staan als het zo doorgaat. Deze film is echt zo veel slechter dan de Football factory.
En dat einde
, wat een onzinfilm
1,5 voor Frodo.
anne J
Hij heet geen Frodo -_-" Ik haat het serieus als mensen dat doen..
en wat weet jij dr van?
gelfdejong
Goeie film en natuurlijk het mooiste onderwerp wat er is
Het is me alleen een beetje te Hollywood in dat opzicht is The football factory beter die staat dichter bij de werkelijkheid.
0nno
Voor mij als voetbalfan, en heel het gebeuren daar omheen, was dit echt een schitterende meeslepende film.Goed acteerwerk, vlotte vechtscenes, en een leuk verhaal over broederschap; kortom een goede film.
Lol, ik heb ook wel wat meegemaakt in de voetbalwereld ja
Deze film staat minder dicht bij de realiteit, maar het is nog altijd een ander land. In Engeland is anders en gaat het minder om het voetbal maar puur die eenheid.
Engels voetbal is trouwens stukken mooier dan Nederlands voetbal
(moest er even uit, haha).
Lol, ik heb ook wel wat meegemaakt in de voetbalwereld ja
Engels voetbal is trouwens stukken mooier dan Nederlands voetbal
(moest er even uit, haha).
ik ga elk jaar wel een keer naar Engeland toe, maar
deze film!! Alleen al het verhaal al van een Yank die
hooli wordt, en dan ook nog dit figuur zo'n karakter
pffff, klopt echt NIET!! Punt 2: uit onderzoek bleek (bla
bla bla) dat dus veel hooli's 'gewone' huisvader zijn met
een baan! Dat klopt VOLEDIG! Maar om nou te zeggen
dat ze vliegtuigpiloten of dat soort werk hebben: NEEJ!
Het is ook een feit dat hooli's in VEEL gevallen vaak geen
of een heel laag inkomen hebben!!
Tot slot: groepjes van 6 tegen 6 zoals in de film komt
eigenlijk nooit voor!! En het grootste verschil: er wordt
echt veel en veel meer gezopen en als er confrontaties
zijn is er vrijwel altijd drugs in het spel!!
Nicolage Rico
- 20222 berichten
Feyenoord ben, en genoeg heb meegemaakt...
Het hooliganisme van Nederland en Engeland is ook ZO anders....
JDS
Volgens mij is er door de makers van deze film nooit beweerd dat hij waarheisgetrouw is (het is ook een film, en geen docu). Onverwacht sterke film in mijn ogen met een erg sterke eindscéne. 4 sterren
Afgelopen zaterdag weer gezien. Ik blijf bij mijn 4*
Een leuke film, goede film, etc.
Mc
- 2092 stemmen
Duidelijk een favoriet bij opgeschoten jochies die het allemaal wel stoer vinden, filmisch een minder groot succes. Hooligans barst van de clichés en is ongelofelijk voorspelbaar (ik zag al van mijlenver aankomen dat Pete's broer wel de 'major' moest zijn, en vervolgens kwam Pete's dood ook niet meer als een verrassing. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het verhaal stelt dus al niet te veel voor.
Zo ook de acteerprestaties, de enige die er uitsteekt is dan ook Elijah, al blijft zijn Matt een vrij eenzijdig karakter, maar ja, hij weet er in ieder geval nog wat van te maken. Charlie Hunnam was gewoon bedroevend slecht, en het acteerwerk van de rest van de cast mag ook geen naam hebben, hier en daar iemand uitgezonderd (Bovver).
Waar ik me nog wel het meest aan stoorde was dat de film twee kanten op wil, aan de ene kant het, bijna promoten, of in ieder geval tot 'helden' verklaren van de hooligans, en aan de andere kant precies het omgekeerde (vanuit het opzicht van Matt's zus) en dat gaat simpelweg niet samen. Hierdoor wordt Hooligans een rare mengeling van, aan de ene kant actie de je cool móet vinden, en aan de andere kant precies het tegenovergestelde.
Het enige waar dat ik echt goed vond aan Hooligans was de cinematografie. Het verschil in de hantering van de camera tijdens de actiescenes en de 'drama' scenes was echt heerlijk om naar te kijken, en tijdens de actiescenes werd er goed gebruik gemaakt van handheld.
Al met al is Hooligans niet veel meer dan een standaard actiefilmpje dat probeert de diepte op te zoeken maar niet goed weet hoe te werk te gaan. De mooie cinematografie en het prima acteerwerk van Elijah zorgen voor een krappe 3* al neig ik naar 2,5* misschien later...
[edit] 2,5* van gemaakt, past beter bij de recensie
[/edit]
basketballerke
Hooligans is eigenlijk een nogal standaard filmpje. Als drama deed hij het ook niet altijd even goed vind ik. Als uitzondering nog de dood van onze vriend. Elijah Wood zet een degelijke rol neer, maar blijft inderdaad ook maar een vrij standaard personage en is niet zozeer de spil van de film. De film is ook vrij lang en er gebeurd niet erg veel. Het camerawerk is ook niet denderend in mijn ogen. Vooral tijdens de vechtscène's stoorde ik me er af en toe wel een beetje aan. Het eind vond ik persoonlijk nog wel leuk gedaan. Matt is eerst nog het jongetje dat altijd over zich heen laat lopen, nu pakt hij die Van Holden even mooi terug. Wat deze film me wel heeft geleerd, is dat de Hooligan bussines wel een van de domste dingen is waaraan je kan deelnemen. Dit moet nou voetbal supporten voorstellen. Denk dat 3* genoeg is voor deze film.
my style
dit is echt een geweldige film en staat natuurlijk in mijn top 10. Realistiche beelden een fantastische verhaal. DIt is gewoon gebaseerd op de realiteit . Zo fanatiek zijn ze daar van mij dikke 4,5 *
geenklasse
Heerlijke film, net gezien...jammer dat op het laatst toch een dode valt.
lois02
HEe,, Ik vond hem echt super mooi,, ondanks ik een meisj ben:P En nog geen 16,, maar dat boeit niet,,! Opzich wel goed dat Pete aan het eind doodgaat,, anders is t zoo normaal,, weetj wel,, opeens komt alles goed iedereen gelukkig blablabla,,:P Snap? Dus wel goed gedaan!,, Een geweldige film!
Maar ik vindt het persoonlijk beetj dom om hem te gaan vergelijken met Frodo,,! want het is toch niet Lord Of the Ring? Dus tja..
[edit] 2,5* van gemaakt, past beter bij de recensie
[/edit]IK vond het eigenlijk absoluut niet voorspelbaar: dat pete dood ging en dat zijn broer de major bleek te zijn Of je moet heel slim zijn!,, MAar ik ben ook neit de domste ofz,,!
Ik heb een 5*:),, Ik vond hem fantastisch
ik ga elk jaar wel een keer naar Engeland toe, maar
deze film!! Alleen al het verhaal al van een Yank die
hooli wordt, en dan ook nog dit figuur zo'n karakter
pffff, klopt echt NIET!! Punt 2: uit onderzoek bleek (bla
bla bla) dat dus veel hooli's 'gewone' huisvader zijn met
een baan! Dat klopt VOLEDIG! Maar om nou te zeggen
dat ze vliegtuigpiloten of dat soort werk hebben: NEEJ!
Het is ook een feit dat hooli's in VEEL gevallen vaak geen
of een heel laag inkomen hebben!!
Tot slot: groepjes van 6 tegen 6 zoals in de film komt
eigenlijk nooit voor!! En het grootste verschil: er wordt
echt veel en veel meer gezopen en als er confrontaties
zijn is er vrijwel altijd drugs in het spel!!
Uhm,, volgens mij werd er ook veel gezopen in de film,, maar tis toch super saai als je hun 1000 glaasjes naar binnen zien werken!,,
whahahahhah not
RyanB
whahahahhah not
Ik vind dat je gelijk hebt ik vond het een hele goede film het einden was ook heel leuk. zeker wel 4.5*
Jaedex
Van mij ook een 4,5*
echt een heel sterk onderbouwde film en zeer goed acteerwerk.
ik had op een gegeven moment in de film ook dat agressieve gevoel.
daanos;
Of je moet heel slim zijn!,, MAar ik ben ook neit de domste ofz,,!
dat zien we, inderdaad je lijkt me een uiterst slim iemand
film88888
Zonder twijfel is dit een meesterwerk dit is echt prachtig. Het verhaal is ook heel goed, en de film heeft ook prachtige dialogen,maar het camerawerk was ietsje minder,en de vechtscene's waren ook dik in orde,en ook het goede acteerwerk van wood en de zeer goede hunnam. Ik vond het einde ook super goed de film heeft mij echt vermaakt. ik geef dit heerlijke meesterwerk een 4,0

Green Street 3: Never Back Down
2013

Green Street Hooligans 2
2009

Felle reacties op Kanye West-concert: Netflix-docu belicht de omstreden artiest

'Wuthering Heights' mag je niet vergelijken met de klassieke roman: 'Het is gewoon een fantasie'

'Crime 101' overtuigt critici: 'Uitstekende misdaadfilm'

Splinternieuwe trailer 'Scrubs'-revival onthuld: kijkers reageren positief

TT3D: Closer to the Edge

Gotti
Misdaad / Biografie, 1996

The Damned United
Drama / Sport, 2009
londen, engelandpolitiegeweldharvard universitysporthooliganwraakleerlingvoetbalcrueltyamericanwreedheidgeweldreputation vrouwelijke regisseurbar fightfirmwest ham united