The Libertine (2004)
Geregisseerd door: Laurence Dunmore
Met onder meer: Johnny Depp, John Malkovich en Samantha Morton
Releasedatum: 18 mei 2006
Plot The Libertine
"He didn't resist temptation. He pursued it."
In het Engeland van eind zeventiende eeuw is dichter John Wilmot (Johnny Depp), de Tweede Graaf van Rochester, ongetwijfeld de meest controversiële man in het gevolg van koning Charles II. Wilmot is een onverbeterlijke rokkenjager die meer dan vrijzinnige toneelstukken schrijft. Hoewel hij getrouwd is met de mooie Elizabeth Malet, laat hij zijn oog vallen op de jonge actrice Elizabeth Barry. Hij neemt zich voor om haar bij te staan in haar prestaties op het toneel én tussen de lakens. Maar met een man als Wilmot is moeilijk te leven en als de drank zijn tol eist en alle vrouwen zich tegen hem keren is er slechts één vrouw die door dik en dun aan zijn zijde blijft staan: de echtgenote van wie John zelf eigenlijk niets meer wil weten.
Rochester
Etherege
Sackville
Alcock
DOBBY DIGITAL
Ik vind dit echt een super film.. heel goed geacteert.. en op een leuke wijze gefilmd waardoor de sfeer er echt toe deed.. er zit een goed verhaal in.. heel goed geluid.. vooral de aftiteling is prachtig..
Mr. Rookus
wtf,, leeftijds grenzen in bioscopen die staan echt voor niks, want op m'n 8e kon ik zonder enig probleem naar een 18 jaar en ouder film of wat,, dat soort grenzen zijn echt te verwaarlozen... het is meer een aanduiding van he, pas op want dit kan wel eens heftig worden
xekjiram
Voor de geïnteresseerden: deze week draait The Libertine (eindelijk) in Almere (Cinescope, de oude bios in Stad).
De dvd is (Engelstalig met Engelse ondertiteling, zonder "extraatjes") bij Amazon te bestellen, maar ach, nog een keertje op het Grote Witte Doek kan geen kwaad
Redlop
Depp kon me niet overtuigen als excentrieke perverse rebel. Een variant op rollen die ik al vaker van hem gezien heb en vind hem ook niet de geschikte acteur voor zo'n rol in een film die toch bepaalde intellectuele pretenties heeft. Samantha Morton stal de show voor mij. Sterke integere actrice. Knap visueel wel en al met al toch goed voor 3*
Kaatjuh
Kwam de film toevallig tegen. Zag dat Johnny Depp er in speelde en heb zonder verder een trailer of iets te bekijken hem zo in de dvd speler gedrukt. En voila ik heb aan de tv vastgekluisterd gezeten. Zo zie je maar weer dat Johnny Depp van alle markten thuis is. Een geweldig stuk acteerwerk.
garlic-jr
Redlop ik vind dat je hier niet echt veel verstand van heb. Je heb duidelijk geen gevoel dat johnny depp gewoon geweldig speelt en namelijk ben geen fan van hem maar zie wel dat hij geweldig speelt...
xekjiram
Ik heb inmiddels de (Amerikaanse) dvd met de weggeknipte scenes. En mijn god, wat ik vreeste is waar: wat hebben ze er met de afwerking van de bioscoopversie een zooitje van gemaakt...
Een aantal weggeknipte scenes zijn namelijk cruciaal voor het hele verhaal, zoals het oorlogstrauma van Wilmot...!
Omdat ik de film met voorkennis van die scenes (niet gezien, wel over gelezen) al een paar keer had gezien, en hem daarom misschien wat beter begrijp (getver, dat klinkt arroganter dan de bedoeling is) had ik 5 sterren gegeven. Het acteergeweld van Depp, Morton en Pike (en de verrukkelijke bijrol van "Alcock", waarvan je op de Amerikaanse dvd nog een geweldige extra scene ziet met veel geschmier) draagt daaraan bij. Ik twijfel wel over 1/2 punt minder vanwege het schandalige wegknipwerk van die scenes.
By the way: Johnny Depp heeft recentelijk in diverse interviews zijn afkeer getoond over de manier waarop de film (niet) is uitgebracht. Hij heeft er lang en intensief aan gewerkt en het resultaat is gewoon weggemoffeld... Ik vrees dat dit tevens de reden is waarom hij voor dit meesterwerk geen Oscar heeft gekregen... Als hij hem hiervoor niiet krijgt, krijgt hij hem nooit...
yeti_ke
Weet er iemand of deze film ook op dvd bestaat met nederlandse ondertitels?
Zou film graag deftig zien (heb hem op pc, maar audio komt niet overeen met beelden, zeer moeilijk om te volgen dus)
Tom Savini
Ik ben wel een fan van Johnny Depp en hij zet ook in deze film weer een fantastische rol neer! Eén van zijn beste! Dit is oscarmateriaal!
Ronhart
Goed acteerwerk, mooi camerawerk op zich een goed verhaal en toch kon het me niet echt boeien.
Het duurt gewoon te lang, zoveel gebeurt er niet in dit verhaal. Met een half uur korter zou het flink aan kracht kunnen winnen.
Het is niet mijn soort verhaal, maar dat kan voor liefhebbers natuurlijk heel anders liggen. Ik kom niet hoger dan een zuinig voldoendetje 3**
jeanintjuh
Ik heb hem nog niet gezien, maar klopt het nou dat Johnny Depp echt met Rupert Friend zoent enzo.
Ik heb hem hier helemaal nooit in de bioscoop gezien ofzo
iilSe
OMG wat ziet Johnny er eng uit als hij de pest heeft
verder niet zo'n hele goede film. de 4* heeft het te danken aan Johnny Depp met z'n lieve koppie
En hij acteert super!
jeanintjuh
Tot mijn grote verbazing draait hij in HILVERSUM, waar ik dus heel dichtbij woon. Dit is de enige bioscoop waar hij nu draait. Ik zou vanavond misschien gaan maar aangezien hij tot 12 uur duurt ga ik waarschijnlijk een andere keer.
anne J
heb de film nog niet gezien (wil wel)..
ik kan me niet voorstellen, is hij 12 jaar en ouder?
dat zag ik ergens staan, en ik kan het me gewoon niet voorstellen
weet iemand dat iig?
(wat me trouwens opvalt.. bijna alle films waar johnny in speelt zijn wel 16 jaar en ouder,, lijkt in ieder geval, is niet.
blow, once upon a time(..), fear and loathing(..), sleepy hollow, etc)
sangha
ik geloof dat deze 16 jaar en ouder is, maar ik weet het niet zeker.
weet iemand eigenlijk waar je deze voor een normale prijs (dus niet voor €35 op bol.com
) kan krijgen. want ik wil deze wel graag zien.
serpico
Nee dat gaat echt niet lukken want hij is voor 16 jaar en ouder
trouwens wat dacht je van de media markt
laat maar
...hij komt als het goed is binnenkort in de videotheek. nou hoop ik alleen dat hij in die kleine bij ons in de buurt komt

anne J
ik geloof dat deze 16 jaar en ouder is, maar ik weet het niet zeker.
Ah ,dacht al (op kijkwijzer stond ie voor 12 jr)
Pieter Montana
Hier in België was hij geschikt voor alle leeftijden, wat me wel verbaasde gezien de thema's die Rochester aanhaalt.
Chilli
vraag ik me nu ook al een tijdje af
Wanneer komt de dvd uit in België? Ik wil hem absoluut zien!
Jos.vH
Verkrijgbaar bij http://www.boudisque.nl/zoek/films.asp?zoek=++Zoek++&trefwoord=libertine&keuze=
Engels gesproken, engelse ondertitels.
Weet iemand of hij nog met Nederlandse ondertitels gaat uitkomen?
Jantje666
vanaf 27 februari 2007 is hij te huur, dus zal hij ook wel voor de koop uitkomen, met NL'se ondertiteling.
moon44
Ik wil niet weten wanneer jij een keer gaat kijken. Ik wil alleen weten hoe de film is.
xekjiram
Oh, nou opeens weer eind februari...? *zucht*
Ze doen ook allemaal hun best om die film NIET uit te brengen, he...
Hopelijk mét extra scenes, net als de USA-dvd...
sangha
kan echt niet meer wachten totdat hij eindelijk in de videotheek komt. ik hoop wel dat hij in het filiaal bij mij in de buurt komt, heel vaak krijgen ze iets oudere of onbekende films niet eens binnen...
Brokkelaar
Wat eenverschrikkelijk slechte film is dit. Onvoorstelbaar. Ik ben een waanzinnige Johnny Depp fan, maar deze film is helemaal niks. Ik kan niet anders dan een 1,5 geven, maar dankzij het (overigens goede) acteerwerk van Johnny Depp wordt het een 2,0.

Donnie Brasco

Ed Wood
Komedie / Biografie, 1994

Sleepy Hollow
Horror, 1999
londen, engelandsekssterven en dooddichtertheatre milieumonologueaapalcoholischlibertinesyphilis 17e eeuwcharles ii