• 9.375.064 stemmen

Geregisseerd door: Laurence Dunmore

Met onder meer: Johnny Depp, John Malkovich en Samantha Morton

Releasedatum: 18 mei 2006

Plot The Libertine

"He didn't resist temptation. He pursued it."

In het Engeland van eind zeventiende eeuw is dichter John Wilmot (Johnny Depp), de Tweede Graaf van Rochester, ongetwijfeld de meest controversiële man in het gevolg van koning Charles II. Wilmot is een onverbeterlijke rokkenjager die meer dan vrijzinnige toneelstukken schrijft. Hoewel hij getrouwd is met de mooie Elizabeth Malet, laat hij zijn oog vallen op de jonge actrice Elizabeth Barry. Hij neemt zich voor om haar bij te staan in haar prestaties op het toneel én tussen de lakens. Maar met een man als Wilmot is moeilijk te leven en als de drank zijn tol eist en alle vrouwen zich tegen hem keren is er slechts één vrouw die door dik en dun aan zijn zijde blijft staan: de echtgenote van wie John zelf eigenlijk niets meer wil weten.

sangha

wat was er dan slecht aan? de manier van het vertellen van het verhaal, de camerabeelden, de rest van de acteurs?

avatar van doornappel

doornappel

Brokkelaar schreef:

Wat eenverschrikkelijk slechte film is dit. Onvoorstelbaar. Ik ben een waanzinnige Johnny Depp fan, maar deze film is helemaal niks. Ik kan niet anders dan een 1,5 geven, maar dankzij het (overigens goede) acteerwerk van Johnny Depp wordt het een 2,0.

Vind deze film erg goed, wel typisch: wanneer ik hem voor de eerste maal in de bios ging kijken was dit de gemiddelede reactie van de depp fan. Nu ging ik nogmaals naar de bioscoop met een volwassener publiek en deze konden de film ERG waarderen! ik denk niet dat deze film geschikt is voor mensen die gewoon lekker (NOG EEN) depp film willen kijken. deze film heeft meer dan alleen Depp. 4,5*! fantastische film!

sangha

prachtige film, met 2 ontzettend goede monologen en Depp misschien wel op zijn best. de rest van de acteurs deden het ook erg goed. het camerawerk vond ik dan weer stukken minder. het verhaal is boeiend, maar ik denk niet dat dit voor iedereen weggelegd is. je moet er echt van houden. ik denk zelf trouwens dat ik als ik wat ouder ben dat ik deze film nog veel meer kan waarderen, omdat ik er dan waarschijnlijk met andere ogen naar kijk. ik denk sowieso dat de leeftijdsgrens beter 16 kan zijn i.p.v. 12, ook vanwege het taalgebruik is het dan makkelijker te volgen. o ja, ik weet niet of dat komt omdat erin geknipt is, maar soms had ik echt het gevoel dat ik een stuk gemist had. al met al een goede film, met een paar kleine zwaktepunten. 4 sterren.

avatar van jimbo79

jimbo79

onevenwichtige film met een paar grappige scénes en een uiteraard schitterende depp maar hier had veel meer ingezeten

avatar van (R)filmmaker007

(R)filmmaker007

oh wat een teleurstelling, vond deze film maar niets =(

-niet grappig

-ingewikkeld (maar dat ligt gewoon aan mezelf

waarschijnlijk)

-vreemde film ( vooral dan die vreemde toneelstukken)

Hij acteerde wel goed

Het is gewoon mijn smaak van films niet, denk ik.

avatar van (R)filmmaker007

(R)filmmaker007

Chilli schreef:

Wanneer komt de dvd uit in België? Ik wil hem absoluut zien!

hij is al uit heb hem gehuurd

(R)filmmaker007 schreef:

Ik ben echt een johhny depp FAN maar hier vond ik hem zelfs niet knap meer =(

het was ook niet echt de bedoeling om hem knap uit te laten zien, zeker als hij in de film een geslachtsziekte heeft. trouwens: wat heeft zijn uiterlijk met de kwaliteit van de film te maken? die link leg ik namelijk niet echt...

avatar van Julie

Julie

wat een ongelooflijke acteur is johnny depp toch

ik wist al langer dat hij een fantastische acteur was

maar dit bewijst het nog maar eens

niemand had het beter gedaan dan Depp. de 'verbitterheid', de 'soberheid'.

Malkovich vond ik hier wat tegenvallen, ondanks zijn niet al te grote rol in deze film.

Hij heeft me altijd al weten te boeien, maar in deze film zet hij helemaal geen 'eigen karakter' neer.

maar ja, misschien was er aan die rol ook weinig karakteristiek

Deze film moet je inderdaad wel liggen. Mijn oma zou deze film vast en zeker niet waarderen

maar of je het nu boeiend vind of niet. je kunt er niet onderuit dat deze film van een bepaalde klasse is waar ik m'n petje voor afdoe, met de grote nadruk op Depp

een 4.5*

(R)filmmaker007 schreef:

-ingewikkeld (maar dat ligt gewoon aan mezelf

waarschijnlijk)

Ik ben echt een johhny depp FAN maar hier vond ik hem zelfs niet knap meer =(

(Ik ben pas op 45 min van de film, ik denk, zeg het er even bij)

Maar ik vind hem niet ingewikkeld tot nu toe...

En... Het gaat jou dus om een knappe Depp in een film, en niet om de film zelf? Het verhaal, acteerprestaties,.. ?

Btw, tot nu toe is de film interessant , alleen af en toe stoor ik me aan het camera gebruik.

Vanavond, als ik de tijd heb, in één keer afkijken. Ben benieuwd.

anne J

Eerste reactie op de film:
O.. Mijn.. God..
(Ik denk dat de beoordeling een 4* wordt)

De film begon voor mij een beetje met: Oké.. Wat moet ik er nu van gaan verwachten? Ik wist wel een beetje wat het zou gaan inhouden. Gelukkig, na de eerste 10 minuten kwam er meer betekenis in. En de film werd alleen maar beter en beter.

Rochester is.. Een rebel, een Libertijn, zo wordt hij genoemd in de film. Of zoals ik het ook zeg: Een andersdenkende. En.. Hij wíl leven, op zijn manier dan. Maar hij moet tot het uiterste gaan, of anderen gebruiken, om te voelen dát hij leeft. Ik vond dat Johnny zijn rol, als Johnny, zeer goed heeft neergezet. Erg moeilijk om zo'n persoon te spelen, zo'n karakter. Ik geloof niet dat veel acteurs dit hem na zouden kunnen doen.
Wat ik echt ook erg krachtig vond was het einde, het allerlaatste:
Do you like me now? (...) Do you like me now? (...) Do you like me... ...Now?
Mijn antwoord: Ik snap niet hoe hij het doet, maar ja. You hate him but you love him.
Je gaat gewoon zó mee met zijn rol, met zijn personage. Nee, je vínd hem niet leuk, hij is afschuwelijk, dronken, pervers, hoer hier, hoer daar en het gevolg is dat hij sterft aan Syfillis.
Maar shit hé, toch krijgt hij het voor elkaar: You like him now... Misschien ook wel alleen uit medeleven, ik snap nog steeds niet waarom. Maar hij doet het.

Minpuntjes..
Malkovich vond ik niet top in deze film, maar oké.
Het camera gebruik, het bleef me gewoon storen. Vooral bij bepaalde scenes waar ze de hele tijd stil staan en de focus gewoon de hele tijd van de een naar de anders gaat, niet mijn stijl.
Ik weet dat het zo hoort, maar die groenachtige kleur, de héle film lang.
Pluspuntjes..
Goede cast, los van de ene die ik niet perfect vond spelen. Ik vond het een zeer boeiend & sterk verhaal en als je niet tegen die seksualiteit en praat kunt moet je er maar doorheen kijken, maar ik stoorde me er in ieder geval niet aan.

Ja.. een 4* voor deze film van mij

avatar van xekjiram

xekjiram

doornappel schreef:

Het is geen film voor mensen die alleen vanwege Johnny's lekkere uiterlijk gaan kijken. Ben het helemaal met je eens!

avatar van GreenHorN

GreenHorN

johnny dep fan dit johnny dap fan dat.

Waarom moet je als je fan bent van een acteur gelijk de film waar die acteur in speelt ook leuk vinden? Een film leuk vinden heeft lang niet alleen met een acteur te maken.

als je films gaat kijken omdat je favorite acteur erin speelt ben je naar mijn mening sowieso slecht bezig. Je verwacht er dan al veel van en dan valt hij veel sneller tegen.

GreenHorN schreef:

johnny dep fan dit johnny dap fan dat.

in principe heb je gelijk. maar wat xekjiram en veel andere mensen bedoelen is dat mensen die alleen maar gaan kijken omdat Johnny "zóó hot" is, waarschijnlijk teleurgesteld worden. deze film is namelijk niet bedoeld om je te verlekkeren aan Johnny's uiterlijk. neemt natuurlijk niet weg dat iemand het een slechte film kan vinden.

maar het is waarschijnlijk zo, dat toen deze film uitkwam, er veel meisjes die Johnny sinds Pirates helemaal hot vinden, naar deze film zijn gegaan en toen iets kregen voorgeschoteld wat ze niet hadden verwacht: een film over een seksistisch varken met een geslachtsziekte, die wel iets dieper gaat dat Pirates o/t Caribbean.

avatar van Princ3sss

Princ3sss

ik heb me deze film onlangs aangeschaft omdat ik hem al lang eens wou zien en eigenlijk was ik een beetje teleurgesteld...

ik snap eigenlijk de verhaallijn niet goed, ik snap niet wat ze met deze film willen bereiken..

toch nog 3.5*

avatar van Olivia

Olivia

Ik wist niet wat ik van deze film moest verwachten.
Ik ben wel een liefhebber van Depp en zijn werk, dus op zich leek het me wel wat. Ik kijk graag naar historisch drama en films in die setting.

Toch...dit is echt een vage film!
Aan de ene kant wat teleurstellend, langdradig en ingewikkeld. Het toneelstuk wat compleet over de top ging...
Aan de andere kant...het had wel wat. De sfeer, het personage van Depp, geen iddylische plaatjes, maar juist het rauwe en realistische van die tijd, en het zielige figuur wat hij uiteindelijk wordt.

Het is inderdaad zoals Anne J zegt. You'll hate him and you'll love him. Bij het einde is het wel zijn verdiende loon, want het was gewoon een varken, maar ik vond hem dan toch wel sneu en sympathiek. Smerig, maar toch...

Ik denk dat je hier echt van moet houden, en er niet met een bepaalde verwachtig naar moet gaan kijken. Johnny Depp heeft wel vaker in vage films gespeeld, dus ga niet uit van romantiek en drama zoals in kostuumfilms vaak het geval is.

Heb 'm dus gekocht als ex-rental. Niet echt spijt van, maar dat ik deze film nou gelijk zou aanraden....zeker niet aan PotC-fans.

avatar van filmanalist

filmanalist

wat een GEKKE film, wel een leuk maar iets te lang

avatar van offermans

offermans

Beter dan ik had verwacht. Mooie rol van Depp. Ik wist niet dat hij dit kon spelen. Rebels gespeeld. Aandachtig volgen is voorwaarde om te genieten van deze film. Gefilmde toneel. Een 4.

avatar van Montorsi

Montorsi

een met name onwaarschijnlijk saaie film. Verder dan 2* ga ik niet komen.

avatar van Odie

Odie

Depp acteert hier gewoon geweldig!

avatar van HtoJ

HtoJ

ik ben een johnny depp fan, maar dat laat ik hier verder achterwege, maar dat neemt niet weg dat hij zijn rol als de graaf van rochester, op zijn eigen manier en geheel overtuigend neerzet. Dat brengt mij ook gelijk bij het enige grote pluspunt van deze film, want ik vond de film ondanks dat hij best best diepgaand was en zeker niet standaard, toch wel een tikje banaal en op sommige punten langdradig. maar de weg die de makers ingeslagen hebben, kan ik toch wel waarderen en dat gecombineerd met de talenten van Depp, krijgt deze film van mij, 3 sterren..

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Ik vond het verhaal een beetje vaag. Het gaat nergens naartoe

ik ben een fan van johnny depp maar dit vond ik niks

Inland Rabbit

Hmm film die je steeds aan het twijfelen zet over de goedheid van de graaf en zeker op het eind krijg je medelijden. Maar dit is een 16 jaar en ouder film? Op de gehuurde dvd stond 12 en hij was maar 114 minuten, terwijl er op deze site 130 staat. Ik kon hem goed volgen maar er is dus nog een uncut versie?

Inland Rabbit schreef:

Ja, en als ik het goed begrepen heb gaat die in op waarom John Wilmot zich zo gedraagt, maar dat weet ik niet helemaal zeker.

Inland Rabbit

Met wat nazoeken is er naar mijn weten geen echte uncut, maar alleen een R1 release met de scenes er extra bij als Deleted scenes. Ik weet dit niet zeker ook

Inland Rabbit schreef:

Ja, en in de bios draaide blijkbaar wel de uncut maar op de dvd zijn scenes wel weggehaald. Jammer, want blijkbaar gingen die over de essentie van het gedrag van John inderdaad.

En het klopt dat hij 12 jr en ouder is, zo is hij gerate in Nederland (wat heel raar is, want bij de meeste andere landen is hij wel 16+, 18+ of zelfs 21+ en hij is ook ''verboden'' in een paar landen, nooit uitgebracht)

sangha

nou nou wat een laag gemiddelde. echt zonde, deze film verdient wel wat meer.

anne J

Omg, gezakt naar een 2.99?!

Nou ja zeg..

Inland Rabbit

Snap ik ook totaal niet. Als ik deze film op een jongere leeftijd zou zien als vaaf zal maar zeggen 16 ofzo, zou ik m misschien wat minder gewaardeerd hebben, dat kan. Voor de rest snap ik iet hoe je de film lager kunt waarderen dan een 3

avatar van voskat

voskat

Met mijn 4 sterren heb ik hem weer naar 3 sterren gestuwd...

Een grimmig portret met een geweldige Depp (één van zijn beste rollen ooit) en diverse fantastische monologen.

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Film die vooral interessant is door de goede rol van Depp. Malkovich viel me wat tegen als koning. sommige scenes waren best hilarisch, zoals de scene waar Depp het laat lopen.