• 9.374.599 stemmen

Geregisseerd door: Laurence Dunmore

Met onder meer: Johnny Depp, John Malkovich en Samantha Morton

Releasedatum: 18 mei 2006

Plot The Libertine

"He didn't resist temptation. He pursued it."

In het Engeland van eind zeventiende eeuw is dichter John Wilmot (Johnny Depp), de Tweede Graaf van Rochester, ongetwijfeld de meest controversiële man in het gevolg van koning Charles II. Wilmot is een onverbeterlijke rokkenjager die meer dan vrijzinnige toneelstukken schrijft. Hoewel hij getrouwd is met de mooie Elizabeth Malet, laat hij zijn oog vallen op de jonge actrice Elizabeth Barry. Hij neemt zich voor om haar bij te staan in haar prestaties op het toneel én tussen de lakens. Maar met een man als Wilmot is moeilijk te leven en als de drank zijn tol eist en alle vrouwen zich tegen hem keren is er slechts één vrouw die door dik en dun aan zijn zijde blijft staan: de echtgenote van wie John zelf eigenlijk niets meer wil weten.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

I am John Wilmot, second Earl of Rochester, that is it. Allow me to be frank: you *will* not like me.

Zo begint het.We zijn in het jaar 1665.We zien een bleke kindervriend Depp opduiken in het duister die zich tot het publiek richt en al de meest de schunnige taal al uitslaat in de 1ste minuut van de film.

Dat Johnny Depp een film helemaal naar zich toe kan trekken is geen geheim.Dat laat hij andermaal zien in dit staaltje controversiële en duistere filmkunst.

Geef hem als personage een man met scharen als handen,een regisseur die zich goed voelt in Angora truien,een bange inspecteur,een gedrogeerde journalist,een dronken piraat,een (te) gekke chocoladefabricant:Depp kan alles en dus ook een perverse levensgenieter die graag toneelstukken maakt over dildo's.

Hoe dat Laurence Dunmore aan zoveel geld geraakt is om Depp en Malkovich te strikken is voor mij een raadsel.Vergeet ook niet de prachtige soundtrack(dat einde ) de middeleeuwse kostuums en het prachtige decor.Het resultaat is een geweldig drama!

*Do you like me now? Well,Do you like me now?Do you like me...now? *

avatar van Montorsi

Montorsi

een met name onwaarschijnlijk saaie film. Verder dan 2* ga ik niet komen.

avatar van Film Pegasus

Het verhaal was idd niet veel soeps en gewoon niet echt een geheel. De film bevat wat goeie ideeën, maar ze zijn iets te schaars. Johnny Depp doet z'n best, al wordt het soms een cliché figuur. De rest van de figuren zijn zo vaag dat je al snel vergeet wie er nog bij was. De sterkte van de film was een poging tot sfeerzetting. Een film die op één of andere manier toch blijft boeien, al dan niet in de hoop dat het betert. Beetje op en af film waar meer in gezeten had.

avatar van Ik kijk

Ik kijk

Weer een film met een top prestati van Depp.

Leuke film goed verhaal niet standaard, maar goed

avatar van Decec

Decec

Een redelijk dramafilm...

Redelijk verhaal...

Geen mooie drama...

Wel mooi kostuum...

Geen mooi HD kwaliteit, overal geruis...

Redelijk acteerwerk...

Wel goed bekende acteur Johnny Depp...

Tja over sex en liefde, geen romantiekfilm...

Geen moeite waard...

avatar van BBarbie

BBarbie

In de proloog vraagt Johnny Depp het publiek om hem niet aardig te vinden. Het kost mij geen moeite om gehoor te geven aan zijn oproep. Dit is in menig opzicht een grauwe, onsmakelijke film die op geen enkel moment weet te boeien.