The Libertine (2004)
Geregisseerd door: Laurence Dunmore
Met onder meer: Johnny Depp, John Malkovich en Samantha Morton
Releasedatum: 18 mei 2006
Plot The Libertine
"He didn't resist temptation. He pursued it."
In het Engeland van eind zeventiende eeuw is dichter John Wilmot (Johnny Depp), de Tweede Graaf van Rochester, ongetwijfeld de meest controversiële man in het gevolg van koning Charles II. Wilmot is een onverbeterlijke rokkenjager die meer dan vrijzinnige toneelstukken schrijft. Hoewel hij getrouwd is met de mooie Elizabeth Malet, laat hij zijn oog vallen op de jonge actrice Elizabeth Barry. Hij neemt zich voor om haar bij te staan in haar prestaties op het toneel én tussen de lakens. Maar met een man als Wilmot is moeilijk te leven en als de drank zijn tol eist en alle vrouwen zich tegen hem keren is er slechts één vrouw die door dik en dun aan zijn zijde blijft staan: de echtgenote van wie John zelf eigenlijk niets meer wil weten.
Rochester
Etherege
Sackville
Alcock
Bloompje
Er zijn al foto`s van Johnny te vinden met lang krullend haar. Tis een keer wat anders...
Take One
Duss Depp, die 41 is, speelt iemand van 33?
Da's toch niks nieuws? Daar zijn legio voorbeelden van.
Keira
die film lijkt me echt heel leuk! er zijn inderdaad al wat foto's van hem te zien en die zien er echt grappig uit! ik ben ook benieuwd!!
Nog niet stemmen als je de film nog niet gezien hebt svp, stem verwijderd.
adeila
Ik weet nog niet wat ik van deze film vind, wel ga ik hem bekijken in de bios, want ja Johnny Depp op een groot scherm blijft leuk. Heb al verscheinende foto's gezien van hem met lang krullend haar en zijn kostuum, beide staan niet gek, maar je moet er van houden. ik doe dat vooral de kostuums
moony1st
Wanneer komt deze film eigenlijk uit?
Ik ben van Belgie en zou deze film oh zo graag zien,, maar t zou zelfs kunnen dat die bij ons niet zal gespeeld worden!
Kan iemand mij daar iets meer over vertellen?
Bye
Moony
Lotteke
Vraag mij dit al heel lang af, wil m graag zien, want Depp kennende maakt ie hier wel wat van, echt een rol voor hem. Anders moet ik m'n neef maar weer vragen of die m ff op stuurt uit de US, maar zou m graag in de bios willen zien, heeft iemand info?
Esteban
Trailer : http://www.ifilm.com/ifilmdetail/2680358?htv=12&htv=12
Erg wild ben ik er niet van. Het is een zeer rommelige trailer en de rol van Depp lijkt me net iets te typisch voor hem. I'm not suprised, laten we het zo zeggen.
Esteban
Poster : http://www.empiremovies.com/posters.php?id=6347&thelibertine.htm
Wat 'n inspiratie toch.
Julie
deze film MOET ik gewoon zien
niet alleen de trailer is ongelooflijk goed
maar ook omdat alles waar johnny depp tegenwoordig zijn talent in steek, in goud verandert
én john malkovitsh (of hoe dat het dan ook geschreven word) speelt er ook in mee, dan kan het gewoon niet anders dan dat het een goeie film is
oja en trouwens...
[quote]Esteban schreef:
Trailer : http://www.ifilm.com/ifilmdetail/2680358?htv=12&htv=12
de rol van Depp lijkt me net iets te typisch voor hem.
Johnny depp kan alle rollen aan, ook iets 'te typisch'
XxXDEPPFANXxX
er gaan zelfs geruchten dat de film niet in nederland komt omdat er teveel seks in zou zitten
Als hij niet in Nederland komt vanwege teveel sex, komt hij helemaal nergens
xekjiram
In Frankrijk en België gaat-ie pas maart 2006 de bioscoop in. Nederland zal wel nóg later komen aankakken.
Als deze film in Nederland net zo wijdverspreid getoond gaat worden (NOT!) als veel andere Depp-films, dan vrees ik zelfs dat ik mag gaan wachten op de DVD.
Ik denk dat The Libertine (net als Corpse Bride nu) een stiefkindje gaat worden, alleen bereikbaar voor de fans in de allergrootste steden (na maanden wachten, ook dat nog). En anders zijn we waarschijnlijk wéér het laatste land dat de premiere van een Depp-film mag meemaken
Heb inmiddels "via-via" wat meer opnames gezien van The Libertine en geloof me, het is méér dan seks en oversized dildo's.
Julie
echt? das kut! want ik woon in belgië en daar tonen ze hem waarschijnlijk wel
YESSSS!!hij komt toch in nederland
super voor u

YESSSS!!hij komt toch in nederland
Wanneer en waar? Er gaan geruchten dat-ie in januari al in België is...! Is mij wel een stedentripje over de grens waard, na alles wat ik er over gehoord heb (en de trailer...)!
XxXDEPPFANXxX
Nou ik lees hiero 25 mei 2006 maar ik weet niet of die over gaat draaien.
xekjiram
In België en Frankrijk gaat hij de 25e januari in premiere. Maar voor iedereen massaal naar België gaat: alléén in Aalst, en alleen op de avonden van 25 en 26 januari...
Nederland staat nu voor half april gepland (afwachten maar...)
In de VS zou hij de 13e overal in premiere gaan, maar dat is uitgesteld.
Parijs hangt vol reclameposters inmiddels...
Ik snap helemaal niks meer van het distributiebeleid rond deze film... ben bang dat we geduldig moeten wachten tot de dvd *snik*
Martin Van K
Nee hoor. Hij gaat vandaag in Belgie in premiere in zowat alle grote steden. In Brussel (Kinepolis), Antwerpen (Metropolis), Leuven (Studio), Gent (Stuioskoop), Kortrijk (Kinepolis), ...
Pieter Montana
I am John Wilmot, second Earl of Rochester, that is it. Allow me to be frank: you *will* not like me.
Zo begint het.We zijn in het jaar 1665.We zien een bleke kindervriend Depp opduiken in het duister die zich tot het publiek richt en al de meest de schunnige taal al uitslaat in de 1ste minuut van de film.
Dat Johnny Depp een film helemaal naar zich toe kan trekken is geen geheim.Dat laat hij andermaal zien in dit staaltje controversiële en duistere filmkunst.
Geef hem als personage een man met scharen als handen,een regisseur die zich goed voelt in Angora truien,een bange inspecteur,een gedrogeerde journalist,een dronken piraat,een (te) gekke chocoladefabricant:Depp kan alles en dus ook een perverse levensgenieter die graag toneelstukken maakt over dildo's.
Hoe dat Laurence Dunmore aan zoveel geld geraakt is om Depp en Malkovich te strikken is voor mij een raadsel.Vergeet ook niet de prachtige soundtrack(dat einde
) de middeleeuwse kostuums en het prachtige decor.Het resultaat is een geweldig drama!
*Do you like me now? Well,Do you like me now?Do you like me...now? *
heel goed gezegd
johnny depp is echt een klasse acteur die elk genre aankan
xekjiram
Gisteren speciaal naar Antwerpen gereisd (200 km) voor dit moois. De bioscoopzaal was amper bezet en enkele mensen liepen halverwege weg. Onbegrijpelijk. Verwachtten ze een avonturenfilm of zo? :S
In ieder geval: ik had na afloop het kouwe zweet in mijn handen. En ik vind het héél moeilijk onder woorden te brengen waarom deze film de volle 5 van me krijgt.
De aparte manier van filmen (geen lichten en statief, amper groothoek)? Het verhaal van de neergang van een beruchte graaf? De hilarische pornografische theatershow? Of... toch het ongelooflijke acteren van Depp?
Het is het verhaal van de Graaf van Rochester, die dankzij zijn pittige levensstijl niet ouder dan 33 werd. De manier waarop Depp de aftakeling laat zien, is kippenvel-verwekkend... Een Oscar waard, maar aangezien Depp in de VS maar genegeerd blijft worden, zit dat ook dit jaar niet erin.
Nota bene: de film zou 13 januari in de VS (overal) in premiere gaan (na een novemberpremiere in Los Angeles en New York). Dat gebeurde niet. Zonder enige verklaring is de datum verschoven naar 10 maart, maar rond die tijd komt ook de dvd uit. Een vreemde gang van zaken...
xekjiram
Inderdaad, we hebben op de verkeerde site gekeken...
Gisteren hebben we Antwerpen bezocht (ja, ja, je bent fan of niet!) om de film de zien (zie hierboven). Géén spijt van!

Donnie Brasco

Ed Wood
Komedie / Biografie, 1994

Sleepy Hollow
Horror, 1999
londen, engelandsekssterven en dooddichtertheatre milieumonologueaapalcoholischlibertinesyphilis 17e eeuwcharles ii