• 9.376.805 stemmen

Geregisseerd door: Sam Raimi

Met onder meer: Liam Neeson, Frances McDormand en Larry Drake

Releasedatum: 2 november 1990

Plot Darkman

"They destroyed everything he had, everything he was. Now, crime has a new enemy and justice has a new face."

Peyton Westlake is een wetenschapper die een manier ontdekt om synthetische huid te produceren. Dit blijkt een revolutionaire uitvinding te zijn, maar het probleem is dat je de huid maar 100 minuten kan gebruiken en deze niet bloot gesteld mag worden aan licht. Als gangsters Peyton aanvallen, raakt zijn huid vreselijk verbrand. Peyton is uit op wraak en gaat voortaan door het leven als Darkman.

avatar van Materny

Materny

Wat een tegenvaller.

De hoge verwachtingen vooraf door de regie van Raimi, en de aanwezigheid van Neeson konden niet waargemaakt worden.

Buiten dat, vondt ik Neeson zo slecht acteren, iets wat meteen de hele film torpedeert. Ongeloofwaardigheid ten top

Miscasting en waardeloze regie zijn de woorden.

1.5* met moeite.

avatar van erwku

erwku

Eldarion schreef:

in het begin vond ik het wel een goede film maar na het eind toe vond ik hem wel een beetje belachelijk worden, zoals hij aan die helicopter hangt en een flatgebouw binnen ramt.. "excuse me" ...begon meer op een komedie te lijken.

haha Echte Sam Raimi humor, voor het laatst gezien in Army of Darkness en Spiderman 3. (IN spiderman 3 zaten overigens zeer veel van dit soort geweldige humor, als je er van houdt tenminste)

Wie zijn werk een beetje kent, weet dat dit zijn stijl is, Veel virtuoze technische hoogstandjes en actiescenes afgewisseld met de meest simpele three stoodges-achte slapstick humor.

Ik houd er wel van!

avatar van FredKrueger

FredKrueger

Op Vakantie Gekeken Gave Film

avatar van Guppemanz

Guppemanz

Zeer slechte film in mijn ogen. Echt niet waard om nog maals te kijken.

Het begin oogte leuk en spannend en het kon mij ook nog wel eventjes boeien hoe die man half vermoord werd en wraak wou nemen, maar vondt het einde zeer slecht. Heel veel drama en een heel erg open einde.

avatar van newG

newG

dit is zo een film waarbij ik het niet echt weet of ik em goed vind, of zwaar gebuisd... De film zit vol knappe ideeën, maar vaak dacht ik dat ik naar een aflevering van batman uit de jaren 60 zat te kijken... Zeer irritante manier van acteren. Niet de schuld van de acteurs, maar van de regie... Heb nu een aantal films van Sam Raimi gezien, en ik kan nu toch zeggen dat ik verre van fan ben van hem... Evil Dead 1 en 3, spiderman 1 en 2 behoren tot de gebuisden, darkman is door na deliberatie en the quick and the dead behoort tot de categorie: met glans geslaagd.

Voorlopig heeft Sam Raimi dus een negatieve balans bij mij...

avatar van klute89

klute89

dit is toch ook wel een aardige film van Raimi, ik heb hem al op z'n minst dik drie keer op de buis gezien en beviel telkens goed. er wordt goed geacteerd en het verhaal is ook spannend. het is vind ik alleen absoluut niet Raimi's beste film, dat blijft toch A Simple Plan uiteraard mogen Evil Dead en Evil Dead 2 er ook wezen

Deze film verdient zeker ruim 3,5*

avatar van Ewing Oil

Ewing Oil

Ik had een tijdje geleden een boxset gekocht voor eeen goedkoop prijsje met alle drie delen van Darkman, en na het zien van deze films viel hij mij toch erg tegen, ik moet dan ook eerlijk zeggen dat ik voor het eerst een vervolg nog beter vind dan het eerste deel.

De boxset kan uit mijn dvd-collectie, ik zal deze waarschijnlijk nooit meer kijken.

avatar van The Last

The Last

Is toch best een redelijke film. Er wordt degelijk geacteerd door de gehele cast en het idee is niet eens zo slecht, maar wat de film keihard omlaag haalt zijn de mislukte sfx.

avatar van Spetie

Vermakelijk filmpje met een zeer interessant verhaal dat helaas niet altijd even goed uit de verf komt. Toch biedt de film genoeg vermaak om dik anderhalf uur te boeien.

avatar van pethunia

pethunia

Niet afgezien..

Doe ik niet snel.

Matig acteerwerk en een verhaal waar het ritme niet in wil komen.

Dat gecombineerd met effecten die duidelijk door de tand des tijds zijn aangeknaagd.. Onverteerbaar (en ligt nog steeds zwaar op de maag).

1,5

avatar van maurice74

maurice74

nightbreed schreef:

Prachtige film !!!! en al helemaal voor 1990.

Cijfer: 4,5

Alsof er voor 1990 geen prachtige films zijn verschenen. De waarheid is eerder andersom, vrees ik.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Scenes met helicopters ! Daar kun je me voor wakker maken, ook al is de rest van de film niet bijzonder. Leuk SF-concept trouwens, maar dat is het dan ook wel.

avatar van The Last

The Last

klute89 schreef:

Probeer Spider-Man 2 maar eens. Beste superheldenfilm ooit.

O ja, wel bij het eerste deel beginnen he.

avatar van Arbiter

Arbiter

Bijzondere vermakelijke film.

avatar van niethie

niethie

Het is geen Spider-Man of The Evil Dead maar over het algemeen vond ik dit ook een zeer vermakelijk Raimi filmpje, het verhaal in combinatie met het geweld en de sfeer is in ieder geval prima.

avatar van timtwo12

timtwo12

Ik had deze film 5 jaar geleden eerder gezien op televisie. Ik kan me nog herinneren dat ik helemaal onder de indruk was.

Nu zag ik de trilogie in de winkel liggen, dus ik dacht, waarom niet?

Na het zien van alle drie de delen vond ik de eerste film de enige uit de reeks die de moeite waard was. Het is ook jammer dat Liam Neeson in het vervolg vervangen is door Arnold Vosloo... Vosloo Zet de emotioneel gestoorde Darkman niet goed genoeg neer.

avatar van charmed one

charmed one

ik vond het wel een spannende film. ik heb de trilogie ook. ik vind ze alle drie wel goed. de eerste vind ik het leukste deel.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Liam Neeson speelt het personage van Darkman geweldig.

Zwaar gefrustreerd proberen om jezelf weer te re-creëren, maar door een ontbrekend stukje dat niet meer voor elkaar krijgen. Zijn woede en afschuw voor zijn nieuwe ik kwam goed over. Verder niet echt een bijzondere film vond ik, maar het kijken wel waard.

avatar van guylopez93

guylopez93

Ik had het gevoel alsof ik naar een B-film zat te kijken

avatar van namingway24

namingway24

En dan toch maar 2 sterren?

avatar van Q Jones

Q Jones

Jammer,

De film begon hoopvol, maar daarna werd het een saaie aaneenschakeling van emotieloze momenten en saaie dialogen die sympathie voor het karakter moesten oproepen.

De actie scene's waren ook niet echt je van het al zaten er wel wat aardige tussen, maar de meeste konden me jammer genoeg niet bekoren.

Het gegeven is leuk maar er wordt te veel nadruk op alles gelegd dat het niet meer leuk is. Neeson speelt hier ook niet zijn beste rol, echt overtuigend komt hij niet over en zielig ook niet, ik vind het eerder lachwekkend.

Ik vond het zonde van me tijd, maar wellicht zijn er mensen die hem wel leuk vinden. Die kunnen hem altijd kopen van me of ruilen, zie mijn ruil topic.

2 sterren van mij kant.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Darkman wordt vooral gekenmerkt door miscasts: Liam Neeson overtuigt amper als op zich niet onaardige superheld en Frances McDormand zowaar nog minder als love interest, en de bad guys zijn eerder lachwekkend dan dreigend. Ook enige budgetaire beperkingen worden af en toe op pijnlijke wijze duidelijk, wat gelukkig enigszins wordt opgevangen door de comic-achtige regie van Raimi: hij neemt de film niet al te serieus en weet met veel gevoel voor dramatiek zelfs de simpelste scène tot een episch hoogstandje te verheffen - al is de muziek van Danny Elfman af en toe wel iets té aanwezig. O, de make-up-effecten zijn ook lang niet onaardig. De climax is helaas behoorlijk teleurstellend en aan het eind van de dag is er maar weinig wat ervoor zorgt dat je Darkman in je achterhoofd houdt - al was de cameo van Bruce Campbell wel ontzettend tof.

avatar van ossman1987

ossman1987

Heerlijke sfeer, opbouw, humor en special effects maar mede hierdoor ontbrak bij mij de spanning waardoor het einde mij in veel midere mate bleef boeien.

avatar van NKS

NKS

De slechterik is ook in en in slecht, heerlijke kop heeft ie ook. 'Special effects' zijn wel heel erg slecht, maar ik neem aan dat dat ook een beetje zo bedoeld is? Het einde is wel weer goed.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een wetenschapper verminkt wordt door een stel criminelen. Een vermakelijk gebracht verhaal over een tragisch superheld/monster uit op wraak. Sam Raimi weet een aantal verschillende genres visueel mooi te combineren. De film heeft ook aardig wat actie waaronder een spectaculaire helicopterscene. Special effects en make-up zien er 20 jaar na dato nog goed uit en Liam Neeson is bijna onherkenbaar in de titelrol.

avatar van Roel82

Roel82

Laatst de gehele trilogie binnen gekregen en nu deel één gekeken. Niet heel bijzondere film maar toch wel leuk. Leuk om te zien dat de technieken die gebruikt worden in de film nu ongeveer allemaal achterhaald zijn, wat toen allemaal waarschijnlijk als high-tech en als toekomst te boek stond.

Ben wel erg benieuwd geworden naar deel 2 en 3.

avatar van movie-edje

movie-edje

ik ken deze film wel.

maar ik kan me niet meer goed herinneren.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

wat hebben mensen aan zo'n reactie?

avatar van RuudC

RuudC

De vergelijkingen met Batman gaan inderdaad wel op hier. Ook Darkman voelt zich geroepen om na een persoonlijk drama wraak te nemen op de daders en doet dat vanuit een geheime schuilplaats en een noodgedwongen vermomming. Niet bijzonder origineel, maar door de aanpak van Raimi alsnog de moeite waard. Bij de Evil Deadreeks had ik nog twijfels, maar na Darkman ben ik er van overtuigd dat Sam Raimi en Tim Burton wel erg veel van elkaar geleerd hebben. Al zal dat er ook zeker mee te maken hebben dat beide heren met Danny Elfman hebben samengewerkt.

De smet van de onoriginaliteit worden grotendeels weggepoetst door de gave decors, de fantastische make up en het leuke plot. Het geheel is goed genoeg voor een dikke voldoende. Het is en blijft wel een strijd tussen de getraumatiseerde, maar sympathieke good guy tegen de gemene en sluwe badguys. Uiteraard met veel typische knipogen van Sam Raimi. Leuk gedaan!

avatar van Beertje45

Beertje45

Aardige, minder bekende comic strip verfilming. Liam Neeson is één van mijn favoriete acteurs en speelt zijn rol behoorlijk. Larry Dake is een zalige, over te top bad guy en wat de aktie en de special effects betreft zat alles wel snor. Ga straks nog deel 2 bekijken, want vraag me af hoe de bad guy kan weerkeren?

Is met Arnold Vosloo als Darkman, right?

Tot later voor het verdict over deel 2 en 3.